Κουβεντούλα για μαγειρική και δίαιτα

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Στο χω πει, ο τυπος ειναι δικός μου, ξέρει να τρώει. Χρυσοχέρα τσιτσί!
Η καλύτερη πίτα βέβαια για εμένα, ήταν αυτή η πιπεροπιτα ( με κοκκινη, μαλλον φλωρινης) που δοκίμασα σε ένα μοναστήρι γυναικών κοντά στο Λιτόχωρο, δεν θυμάμαι ποιο και τι κτλ, αλλά ήταν πανέμορφα.
Μαρεσε τόσο πολύ, ήμουν και κουρασμενη που βγήκα μπήκα από το μαγαζάκι τους 3 φορές :lol: :lol:
3 κομματάρες, μιλάμε ο,τι καλύτερο είχε και φέτα μέσα.

Συνταγή δεν ρώτησα ο φωστήρας, αλλά 17 χρονών τι με ένοιαζε τότε 🥲
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πράσα κιμάς .. Δοκίμασε και αυτή . Θεσπέσια!
Στη σπανακόπιτα βάζω πράσο, γενικά σπανάκι πρασο πάνε μαζί για εμένα.

Ωραία ιδέα ο κιμάς, θα μπει στο πρόγραμμα !!
 

glayki

Περιβόητο μέλος

Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 5,070 μηνύματα.
Η καλύτερη πίτα βέβαια για εμένα, ήταν αυτή η πιπεροπιτα ( με κοκκινη, μαλλον φλωρινης) που δοκίμασα σε ένα μοναστήρι γυναικών κοντά στο Λιτόχωρο, δεν θυμάμαι ποιο και τι κτλ, αλλά ήταν πανέμορφα.
Μαρεσε τόσο πολύ, ήμουν και κουρασμενη που βγήκα μπήκα από το μαγαζάκι τους 3 φορές :lol: :lol:
3 κομματάρες, μιλάμε ο,τι καλύτερο είχε και φέτα μέσα.

Συνταγή δεν ρώτησα ο φωστήρας, αλλά 17 χρονών τι με ένοιαζε τότε 🥲
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Στη σπανακόπιτα βάζω πράσο, γενικά σπανάκι πρασο πάνε μαζί για εμένα.

Ωραία ιδέα ο κιμάς, θα μπει στο πρόγραμμα !!
Πιπεριά φλωρινής μπορεί ς να βάλεις και σε τυρόπιτα μαζί με καμια γαλοπούλα ή μπριζόλα ( αλλαντικά) και κίτρινα τυριά.. Σωταρισε την στο λαδακι να βγάλει τα αρώματα της.
Η "πειραγμενη "τυροπιτα
 

Kate1914

Περιβόητο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,997 μηνύματα.
Πωω, τώρα μιας και λέτε για πίτες, η καλύτερη για μένα είναι η κρεατόπιτα που φτιάχνουμε εμείς σπίτι μου για βασιλόπιτα (αν θυμάμαι σωστά το κρέας που βάζουμε είναι από το βασιλοκόκκαλο, έτσι το λένε).
Ό,τι καλύτερο έχω φάει από πίτα. Είναι βαριά βέβαια, αλλά υπέροχη.
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 31,771 μηνύματα.
Κατάλαβα μάλλον τι είναι. Κόκκαλο από στερνο γουρουνιού.
 

Kate1914

Περιβόητο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 4,997 μηνύματα.
Τι είναι αυτό;
Δεν ξέρω ακριβώς ποιο κομμάτι είναι, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι ένα τμήμα του ζώου, απ' όπου είθισται να χρησιμοποιούμε το κρέας (χοιρινό είναι) για τη βασιλόπιτα.
Δεν ξέρω αν είναι έθιμο μόνο δικό μας, αλλά εμείς βασιλόπιτα τέτοια φτιάχνουμε, με φύλλο κανονικά και γέμιση με κρέας και πράσο. Γι' αυτό και μου φαίνεται περίεργο όταν λένε όλοι για κέικ την Πρωτοχρονιά, γιατί εγώ άλλη εικόνα έχω για βασιλόπιτα στο μυαλό μου.
Αα, βασικά τώρα το θυμήθηκα. Πρόκειται όντως για έθιμο. Κάθε χρόνο λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, κόβουμε γουρούνι. Παλιότερα οι οικογένειες μεγάλωναν ένα ζώο ώστε να το κόψουν για τις γιορτές, όπως μου έχουν πει οι δικοί μου. Και από εκεί έφτιαχναν ό,τι είχαν από κρέας, δηλαδή και λουκάνικα, τα πάντα. Έτσι, και εμείς το ακολουθούμε σαν παράδοση και το συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο (αν και το ζώο δεν το μεγαλώνουμε εμείς, αλλά τη διαδικασία της ας πούμε επεξεργασίας εμείς την κάνουμε).
Τουλάχιστον στα μέρη μου είναι πολύ συνηθισμένο αυτό, να φτιάχνουμε δηλαδή τα δικά μας λουκάνικα και ένα άλλο έδεσμα το οποίο ονομάζεται ματιά, κάπως έτσι. Αν και προφέρεται κάπως αλλιώς η λέξη.
Αυτά.
Κατάλαβα μάλλον τι είναι. Κόκκαλο από στερνο γουρουνιού.
Μπορεί, αν και δεν ξέρω ακριβώς ποιο σημείο χρησιμοποιούμε για να επιβεβαιώσω.
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Δεν ξέρω ακριβώς ποιο κομμάτι είναι, αλλά αν δεν κάνω λάθος είναι ένα τμήμα του ζώου, απ' όπου είθισται να χρησιμοποιούμε το κρέας (χοιρινό είναι) για τη βασιλόπιτα.
Δεν ξέρω αν είναι έθιμο μόνο δικό μας, αλλά εμείς βασιλόπιτα τέτοια φτιάχνουμε, με φύλλο κανονικά και γέμιση με κρέας και πράσο. Γι' αυτό και μου φαίνεται περίεργο όταν λένε όλοι για κέικ την Πρωτοχρονιά, γιατί εγώ άλλη εικόνα έχω για βασιλόπιτα στο μυαλό μου.
Αα, βασικά τώρα το θυμήθηκα. Πρόκειται όντως για έθιμο. Κάθε χρόνο λίγο πριν την περίοδο των Χριστουγέννων, κόβουμε γουρούνι. Παλιότερα οι οικογένειες μεγάλωναν ένα ζώο ώστε να το κόψουν για τις γιορτές, όπως μου έχουν πει οι δικοί μου. Και από εκεί έφτιαχναν ό,τι είχαν από κρέας, δηλαδή και λουκάνικα, τα πάντα. Έτσι, και εμείς το ακολουθούμε σαν παράδοση και το συνεχίζουμε κάνοντας το ίδιο (αν και το ζώο δεν το μεγαλώνουμε εμείς, αλλά τη διαδικασία της ας πούμε επεξεργασίας εμείς την κάνουμε).
Τουλάχιστον στα μέρη μου είναι πολύ συνηθισμένο αυτό, να φτιάχνουμε δηλαδή τα δικά μας λουκάνικα και ένα άλλο έδεσμα το οποίο ονομάζεται ματιά, κάπως έτσι. Αν και προφέρεται κάπως αλλιώς η λέξη.
Αυτά.
Υπάρχουν πολυ οι πίτες, ειδικά από Σέρρες μεριά, εκεί κάνουν και τυρόπιτες και με πράσο και τέτοια.

Άλλοι κάνουν και αλμυρή , κι γλυκιά.

Στο στομάχι θα πάει, δε βαριεσαιιι
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Αυριανό μενου: σπιτικά φαλαφελ και Χουμους

Ήδη μουλιάζουν τα ρεβύθια
Δεν εχω φαει ποτε τίποτα από τα δυο, το πιστευεις ;;;;


Εγώ για αυριο ξεπαγώνω μοσχαράκι. Με πουρε πατατας θα το κάνω μάλλον. Φωτο αυριο! 😊
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Η καλύτερη πίτα βέβαια για εμένα, ήταν αυτή η πιπεροπιτα ( με κοκκινη, μαλλον φλωρινης) που δοκίμασα σε ένα μοναστήρι γυναικών κοντά στο Λιτόχωρο, δεν θυμάμαι ποιο και τι κτλ, αλλά ήταν πανέμορφα.
Μαρεσε τόσο πολύ, ήμουν και κουρασμενη που βγήκα μπήκα από το μαγαζάκι τους 3 φορές :lol: :lol:
3 κομματάρες, μιλάμε ο,τι καλύτερο είχε και φέτα μέσα.

Συνταγή δεν ρώτησα ο φωστήρας, αλλά 17 χρονών τι με ένοιαζε τότε 🥲
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Στη σπανακόπιτα βάζω πράσο, γενικά σπανάκι πρασο πάνε μαζί για εμένα.

Ωραία ιδέα ο κιμάς, θα μπει στο πρόγραμμα !!
Παντως σου αξίζουν συγχαρητήρια,
Ειλικρινα.. 23 ετων ξέρεις τόσα από καλή μαγειρική... Εγώ ουτε αυγο δεν εβραζα στα 23Ό. ταν έμεινα με τον άντρα μου (πριν παντρευτουμε) είχε παρει ένα κεφτε μου κ τον είχε κάνει μπαλάκι του τένις. Αυτός γέλαγε, εγώ έκλαιγα (Ο τιποτένιος...)
Είναι να το χεις κιόλας με τη μαγειρική...
Εγώ ειλικρινά αν δεν ήταν τα παιδια δεν έπαιζε να ασχολουμαι κάθε μέρα και τόσο. Δε μου πολυαρεσει. , 😌
 
Τελευταία επεξεργασία:

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Δεν εχω φαει ποτε τίποτα από τα δυο, το πιστευεις ;;;;


Εγώ για αυριο ξεπαγώνω μοσχαράκι. Με πουρε πατατας θα το κάνω μάλλον. Φωτο αυριο! 😊
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:


Παντως σου αξίζουν συγχαρητήρια,
Ειλικρινα.. 23 ετων ξέρεις τόσα από καλή μαγειρική... Εγώ ουτε αυγο δεν εβραζα στα 23Ό. ταν έμεινα με τον άντρα μου (πριν παντρευτουμε) είχε παρει ένα κεφτε μου κ τον είχε κάνει μπαλάκι του τένις. Αυτός γέλαγε, εγώ έκλαιγα (Ο τιποτένιος...)
Είναι να το χεις κιόλας με τη μαγειρική...
Εγώ ειλικρινά αν δεν ήταν τα παιδια δεν έπαιζε να ασχολουμαι κάθε μέρα και τόσο. Δε μου πολυαρεσει. , 😌
Μου αρέσει πολύ η μαγειρική! Από τα 20 άρχισα πιο ενεργά να ασχολούμαι, μη νομίζεις. Ειδικά μα φτιάχνω κεικ τα τέτοια, λειτουργούν και ως αγχολυτικό για εμένα.
Η μαμά μου και η γιαγιά μου είναι πολύ αξίες νοικοκυρές και μαγείρισσες, τις παρατηρούσα πολύ αλλα δεν με άφηναν να χωθώ και πολύ στη κουζίνα, για να μην τους λερωσω, έχουν τέτοιους ψυχαναγκαμους 🤣

Από όταν γνώρισα τη σχέση μου και μέναμε μαζί, απλά ξεκίνησα να μαγειρεύω. Στην αρχή με βίντεο και τεφτερια, τώρα κάνω τα δικά μου!
Δεν είμαι και γαστρονομος αλλά μαγειρεύω αρκετά καλα! Επίσης δεν έχω κάνει ποτέ μεγάλη πατάτα στη κουζίνα (μέχρι τώρα)

Πίτες δεν ξέρω να κάνω ακόμα σα τη μαμά μου, αυτή είναι μεγάλος μάστορας με τις ζύμες. Κάνει 12 φύλλα μιλάμε με τη χλαου, 6 πάνω 6 κάτω και τόσο λεπτά και ωραία που το φύλλο φτάνει κάτω από το πάγκο!!

Που θα πάει, κάποτε θα μάθω κι εγώ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι μανούλα και το σέβομαι πολύ που το λες. :)
 

Ariana2018

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ariana2018 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 38 ετών. Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Μου αρέσει πολύ η μαγειρική! Από τα 20 άρχισα πιο ενεργά να ασχολούμαι, μη νομίζεις. Ειδικά μα φτιάχνω κεικ τα τέτοια, λειτουργούν και ως αγχολυτικό για εμένα.
Η μαμά μου και η γιαγιά μου είναι πολύ αξίες νοικοκυρές και μαγείρισσες, τις παρατηρούσα πολύ αλλα δεν με άφηναν να χωθώ και πολύ στη κουζίνα, για να μην τους λερωσω, έχουν τέτοιους ψυχαναγκαμους 🤣

Από όταν γνώρισα τη σχέση μου και μέναμε μαζί, απλά ξεκίνησα να μαγειρεύω. Στην αρχή με βίντεο και τεφτερια, τώρα κάνω τα δικά μου!
Δεν είμαι και γαστρονομος αλλά μαγειρεύω αρκετά καλα! Επίσης δεν έχω κάνει ποτέ μεγάλη πατάτα στη κουζίνα (μέχρι τώρα)

Πίτες δεν ξέρω να κάνω ακόμα σα τη μαμά μου, αυτή είναι μεγάλος μάστορας με τις ζύμες. Κάνει 12 φύλλα μιλάμε με τη χλαου, 6 πάνω 6 κάτω και τόσο λεπτά και ωραία που το φύλλο φτάνει κάτω από το πάγκο!!

Που θα πάει, κάποτε θα μάθω κι εγώ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι μανούλα και το σέβομαι πολύ που το λες. :)
Τα συγχαρητήριά μου δεσποινίς μου
Είσαι αξιέπαινη πραγματικα...
Εγώ πατάτες πολλες , και έχω κάψει- πεταξει, ακόμα και κατσαρόλες. Δε βαριέσαι με τις ίδιες λέω θα μαστε μια ζωή 🤣🤣

🌸🌺
 

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 1,227 μηνύματα.
Περίπου 9/10 μπαχαρικά, ίσως κασιους και στάνταρ γενναια ποσοτητα σκορδου.. Σε πιτουλα με Χουμους και σαλάτα
Φίλη μου
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Περίπου 9/10 μπαχαρικά, ίσως κασιους και στάνταρ γενναια ποσοτητα σκορδου.. Σε πιτουλα με Χουμους και σαλάτα
Φίλη μου
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Αύριο περιμένω φιληναδα από το εξωτερικό να τη φιλοξενήσω.

Το μενού θα έχει πατάτες τηγανιτές με κεφτεδακια και χωριάτικη• όσο πιο παραδοσιακά γίνεται γιατί της λειψανε ❤️

Και κάνα κεικ για το tea 🍵
 

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4,096 μηνύματα.
φακές


ναι ξέρω σκίστε τις ποδιές (ή τα βρακιά) σας απο ενθουσιασμό ελεύθερα
 

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 1,227 μηνύματα.
Αχχ σου έχω χορτόπιτα με υλικά άφθονα : σεσκουλα, σπανάκι, μυρώνια, παπαρούνες, άνηθο, δυόσμο, τυρί και γκούντα.Ταψαρα.

Είμαι πληθωρικός τύπος.
Παιδιά εγώ ακόμη για 5 άτομα δεν έχω μάθει να μαγειρευω.. βέβαια φταίει που εγώ είμαι βιγκαν κ την βόλευω με μια σαλάτα οπότε δεν ξέρω καθόλου να υπολογίζω καλά...χαχαχα. νοικοκυρά γιοκ θέλω να μαγειρεύει ο άντρας στο σπίτι εγώ θα μαγειρευω στο κρεβάτι μας ..χαχαχα
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.

Luludaki

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Luludaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών. Έχει γράψει 1,227 μηνύματα.
Μου αρέσει πολύ η μαγειρική! Από τα 20 άρχισα πιο ενεργά να ασχολούμαι, μη νομίζεις. Ειδικά μα φτιάχνω κεικ τα τέτοια, λειτουργούν και ως αγχολυτικό για εμένα.
Η μαμά μου και η γιαγιά μου είναι πολύ αξίες νοικοκυρές και μαγείρισσες, τις παρατηρούσα πολύ αλλα δεν με άφηναν να χωθώ και πολύ στη κουζίνα, για να μην τους λερωσω, έχουν τέτοιους ψυχαναγκαμους 🤣

Από όταν γνώρισα τη σχέση μου και μέναμε μαζί, απλά ξεκίνησα να μαγειρεύω. Στην αρχή με βίντεο και τεφτερια, τώρα κάνω τα δικά μου!
Δεν είμαι και γαστρονομος αλλά μαγειρεύω αρκετά καλα! Επίσης δεν έχω κάνει ποτέ μεγάλη πατάτα στη κουζίνα (μέχρι τώρα)

Πίτες δεν ξέρω να κάνω ακόμα σα τη μαμά μου, αυτή είναι μεγάλος μάστορας με τις ζύμες. Κάνει 12 φύλλα μιλάμε με τη χλαου, 6 πάνω 6 κάτω και τόσο λεπτά και ωραία που το φύλλο φτάνει κάτω από το πάγκο!!

Που θα πάει, κάποτε θα μάθω κι εγώ.

Σε ευχαριστώ πολύ! Είσαι μανούλα και το σέβομαι πολύ που το λες. :)
Θεα ,μπράβο
Εγώ ακόμη με την Αργυρω (Μπαρμπαριγου) η τον Άκη μαγειρευω ,δεν εχω μνήμη κ για να μην ξεχάσω τίποτα.

Έχω πάντα βοήθεια...

Στον πρώτο μου γαμο 1 φορά την εβδομάδα το έκαιγα το φαγητό, έχω κάψει

.....τύμπανα παρακαλωωωωω

ΣΟΥΠΑ

αχαχαχαχα

Εμ φταίει το multitasking...
Το άτιμο

Αλλά έμαθα (κατι)
Χαχαχα
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 31,771 μηνύματα.
φακές


ναι ξέρω σκίστε τις ποδιές (ή τα βρακιά) σας απο ενθουσιασμό ελεύθερα
Κάτι ξέρω και σε αγαπώ. Φακές, μιαμ.

Με ψαράκι δίπλα καπνιστό πικάντικο και φετούλα.

Εγω σνιτσελ σήμερα.
 

rafaela11

Διάσημο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 3,278 μηνύματα.
Θεα ,μπράβο
Εγώ ακόμη με την Αργυρω (Μπαρμπαριγου) η τον Άκη μαγειρευω ,δεν εχω μνήμη κ για να μην ξεχάσω τίποτα.

Έχω πάντα βοήθεια...

Στον πρώτο μου γαμο 1 φορά την εβδομάδα το έκαιγα το φαγητό, έχω κάψει

.....τύμπανα παρακαλωωωωω

ΣΟΥΠΑ

αχαχαχαχα

Εμ φταίει το multitasking...
Το άτιμο

Αλλά έμαθα (κατι)
Χαχαχα
Και εγώ κοιτάω σε κάποιες συνταγές για σιγουριά! Μόνο Άκη όμως, είναι και κοντοχωριανος μου και επικοινωνώ μαζί του🤣 (εννοώ όπως μαγειρεύει, όχι κυριολεκτικά)
Η μπαρμπαριγου πολύ μας τα μπερδεύει
 

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλεται Χρηματιστής και μας γράφει απο Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 31,771 μηνύματα.
Και εγώ κοιτάω σε κάποιες συνταγές για σιγουριά! Μόνο Άκη όμως, είναι και κοντοχωριανος μου και επικοινωνώ μαζί του🤣 (εννοώ όπως μαγειρεύει, όχι κυριολεκτικά)
Η μπαρμπαριγου πολύ μας τα μπερδεύει
Κι εγω μονο Άκη για σιγουριά. Το κουνουπιδι ογκρατεν και το παστίτσιο του, τα χω περι πολλού! Αντιθετα για το σουφλέ μου το χω παρει απο μια φοιτητρια και το χω παραλλάξει σε δικο μου.
 
Top