Ο οδηγός πρέπει πάντα να υποχρεώνει τους επιβάτες να φοράνε ζώνη. Το ίδιο ισχύει και για την μηχανή.
Βέβαια εγώ θέλω να θέσω το εξής ζήτημα.
Κατά την γνώμη μου το αν θα φοράει ο οδηγός ζώνη ή κράνος είναι καθαρά δικό του θέμα. Αυτός μπορεί να σκοτωθεί, να τραυματιστεί κτλπ κτλπ.. Το λέω κάπως σκληρά.. Ίσως..
Αλλά σʼαυτή τη ζωή ο καθένα είναι υπεύθυνος των πράξεών του. Αν δεν φορέσω κράνος ΞΕΡΩ ότι μπορεί να χτυπήσω σοβαρά σε κάποια πτώση..
Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο αν πρέπει να υπάρχει πρόστιμο για τους παραβάτες (δλδ όσους οδηγούς δεν φοράνε ζώνη ή κράνος). Φυσικά και δεν κάνω λόγω για τους συνεπιβάτες. Όπως αρχικά ανέφερα εκεί πρέπει να το επιβάλει ο οδηγός. Αλλά στην περίπτωσή του δεν βλάπτει κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του.
Βέβαια αν το πάμε λίγο μακριά το θέμα αν γινόταν ένα ατύχημα με αυτοκίνητο κ μηχανή , ο οδηγός του αυτοκινήτου που θα χτυπούσε την μηχανή θα είχε σίγουρα μεγαλύτερο πρόβλημα νομικά και συνειδησιακά εάν ο οδηγός της μηχανής (χωρίς κράνος) τραυματιζόταν σοβαρά ή σκοτωνόταν πάρα εάν την γλίτωνε με γρατσουνιές (δλδ το κράνος να τον έσωζε).
Ποιά είναι η γνώμη σας για το θέμα του προστίμου ?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.