: Βασικά περνάμε κρίση, επειδή τελικά δε ξέρουμε να κρίνουμε ή δεν μπορούμε να κρίνουμε;
Ζούμε σε μία εποχή, όπου το 1 λεπτό(του οποιουδήποτε νομίσματος!), όταν δεν το έχεις, αποκτάει ...ανυπολόγιστη αξία! Για την ακρίβεια, η αξία του υπολογίζεται, κατά περίσταση. Κι αυτό είναι ακόμη πιο επαχθές, όσο και απεχθές, γιατί ο κόσμος της εποχής μας, πράγματι και με τίποτε, δεν είναι "αγγελικά πλασμένος": οπότε φανταστείτε τον μελλούμενο!
Μου συνέβει κι εμένα ν' ανέβω σε αστικό(ΟΑΣΘ) και επειδή είχα διαθέσιμα μόνον 0,89 €, να κατέβω στην επόμενη στάση και να επιστρέψω στο σπίτι μου ποδαράδα. Έτσι απλά, για αυτοτιμωρία μου, αν θέλετε ή ακόμη ίσως, από ντροπή, να ζητήσω 0,01€ από κάποιο συνεπιβάτη. Αλλά το περιστατικό που είδα να βιώνει ένας συνάνθρωπός μας χθες πάνω σε αστικό(ΟΑΣΘ), επειδή δεν είχε 0,01€ για να κόψει εισιτήριο αξίας 0,90€, με ...έβγαλε απ' τα ρούχα και δεν έχω σκοπό να τα ξαναφορέσω: τα σιχαίνομαι!!!
Ήταν ένας νεαρός Ασιάτης γύρω στα 20. Είχε ταξιδιωτικό έγγραφο, αλλά σχεδόν πλήρη αδυναμία επικοινωνίας και συνεννόησης με τους δύο ελεγκτές, που τον είχαν στριμώξει, επειδή δεν είχε κόψει εισητήριο. Την ώρα που ανέβηκα στο αστικό, του είχαν ήδη κόψει ένταλμα είσπραξης 48€ και περίμεναν άλλους δύο "κυνηγούς κεφαλών" (και μάλιστα με κράνη, που θύμιζαν αστροναύτες του Χόλυγουντ!), για να τον παραλάβουν. Ο νεαρός, έντρομος, αμήχανος και γενικά πελαγωμένος τους έδειχνε απελπισμένα την ανοιχτή του παλάμη, όπου είχε 1 50λεπτο, 1 20λεπτο, 1 10λεπτο, 1 5λεπτο και 2 2λεπτα. Του έλειπε 1 λεπτό και είχε την απρονοησία(ίσως και να μην είχε προλάβει!) να κατέβει στην επόμενη στάση. Και οι χοντράνθρωποι, οι απερίγραπτοι αυτοί "ελληνοχριστιανοί", κλώνοι από το εργαστήριο που έβγαλε τύπους σαν τον Μπένι, τον Πάγκαλο, τους χρυσαυγίτες και τους καρατζαφύρερ, του ζητούσαν να πληρώσει 4.800 φορές περισσότερα, από όσο του έλειπαν, για να κόψει εισιτήριο!