Κρίση στη Βενεζουέλα (2025 - 2026)

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 5.794 μηνύματα.

Αναμένω συναυλία της Μποφίλιου, Σαττι, και γενικά της αριστερής απλυσιάς υπέρ του Μαδούρο.​
Πάντα απόλαυση να τους βλέπεις να κλαίνε. Αλλά στα σοβαρά, χέστηκε ο Τραμπ για καταπάτηση δικαιωμάτων, αυτό που τον νοιάζει είναι το συμφέρον της χώρας του και να επιβάλλει την ισχύ και τη δύναμή της σε όλους. Ο τέλειος ηγέτης δηλαδή.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.797 μηνύματα.
Αλλά στα σοβαρά, χέστηκε ο Τραμπ για καταπάτηση δικαιωμάτων, αυτό που τον νοιάζει είναι το συμφέρον της χώρας του και να επιβάλλει την ισχύ και τη δύναμή της σε όλους. Ο τέλειος ηγέτης δηλαδή.
Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα έλεγες αν τα έκανε στη δική σου χώρα.

1767435680161.png

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.820 μηνύματα.
Φαντάζομαι ότι τα ίδια θα έλεγες αν τα έκανε στη δική σου χώρα.

Από την μια κατηγορείς τους πάντες ως ακροδεξιούς φασιστες και ναζιστες, από την άλλην όμως έχεις πολλά νευράκια επειδή ο κομμουνιστής δικτάτορας που αγαπάς πήγε κουβά όπως όλα δείχνουν. Οχι ότι δεν ξέραμε ότι είστε υποκριτές οι αριστεροί, απλά με αυτό το γεγονός επιβεβαιώνετε πανηγυρικά.​

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών. Έχει γράψει 5.794 μηνύματα.

parafernalia

Διακεκριμένο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.697 μηνύματα.
Υποπτεύομαι πως έχει παιχτεί μυστική συμφωνία - μοιρασιά με τον Πούτιν.
Εσύ Ουκρανία, εγώ Βενεζουέλα.

Και στη μέση τα κορόιδα οι Ευρωπαίοι. Θα φάμε καλά...

parafernalia

Διακεκριμένο μέλος

Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.697 μηνύματα.
Γι' αυτό είναι αλλιώς να είσαι Αεκτζής. :cool:
:cool:

1767441295819.png

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.983 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις εσύ @American Economist , που είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και αναγνωρίζεις λάθη ακόμη και αυτών που υποστηρίζεις, τι θε κερδίσου οι ΗΠΑ από αυτή τη σύλληψη

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.423 μηνύματα.

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.983 μηνύματα.
Πετρελαιο

Οι semiconductors και τα νέα data centers για το AI θέλουν φθηνή ενέργεια για να τρέξουν
α, και δεν την έδινε με τους όρους των ΗΠΑ η Βενεζουέλα; Και είπε να την πάρει με το τσαμπουκά; Έτσι είναι @American Economist ?
Βέβαια κατά το ίδιο σκεπτικό, και ο Ερντογάν, που θέλει το Αιγαίο, με τα κοιτάσματά του, εφόσον εμείς δεν του το δίνουμε, θα πρέπει και αυτός, να το πάρει με τη βία; Σωστά; Έτσι πάει! Ή μήπως τα δικά μας σύκα και τα δικά σας καρύδια; Τι λες Φώτη;

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 35 ετών και μας γράφει από Ολλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.423 μηνύματα.
Τα δικά μας είναι low stakes, στην Αμερική (και παγκόσμια) έχουν επενδύσει πολλά δις και τρις σε semiconductors και η ανάγκή είναι και μεγαλύτερη και άμεση

Φαντάζομαι ότι όλα συνδέονται κάπως,ο πόλεμος στην Ουκρανία/Ρωσία γίνεται γιατί έχουν minerals για chips (μεταξύ άλλων), η ανακοίνωση ότι η nvidia θα κάνει export στη Κίνα, οπότε θα φανταστώ ότι υπάρχουν πολλά deals κάτω απο το τραπέζι. Αλλά δεν έχω αρκετά φαντασία ή τη πλήρη εικόνα για το που θα οδηγήσει όλο αυτό.

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.549 μηνύματα.
Τα δικά μας είναι low stakes, στην Αμερική (και παγκόσμια) έχουν επενδύσει πολλά δις και τρις σε semiconductors και η ανάγκή είναι και μεγαλύτερη και άμεση

Φαντάζομαι ότι όλα συνδέονται κάπως,ο πόλεμος στην Ουκρανία/Ρωσία γίνεται γιατί έχουν minerals για chips (μεταξύ άλλων), η ανακοίνωση ότι η nvidia θα κάνει export στη Κίνα, οπότε θα φανταστώ ότι υπάρχουν πολλά deals κάτω απο το τραπέζι. Αλλά δεν έχω αρκετά φαντασία ή τη πλήρη εικόνα για το που θα οδηγήσει όλο αυτό.
Οταν μιλάτε με αγγλικές λέξεις αντι να χρησιμοποιείτε την greek equivalent παθαίνω anger.

Anyway αμα η USA εξπορτάρει σεμικοντάκτορς στην Τσάινα, μπορει και η Τσάινα να μπει στο γκέημ των μνημών RAM και να κάνει λόουερ δε κοστς ξανά για τους gay-μερς.

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Anyway αμα η USA εξπορτάρει σεμικοντάκτορς στην Τσάινα, μπορει και η Τσάινα να μπει στο γκέημ των μνημών RAM και να κάνει λόουερ δε κοστς ξανά για τους gay-μερς.
Ναι μεν αλλά χρειάζεται χρόνος για κάτι τέτοιο, στο μυαλό μου το έχω στο εναλλακτικό σχέδιο αν η φούσκα του ΑΙ σκάσει ή έχει κάποια εμπόδια στο δρόμο της, η nvidia (και άλλοι) να ομαλύνει τη χασούρα της

Οταν μιλάτε με αγγλικές λέξεις αντι να χρησιμοποιείτε την greek equivalent παθαίνω anger.
Συγνώμη κ. Βαλδερ, δεν μου έρχονται οι λέξεις στα ελληνικά εύκολα πλέον :P

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.820 μηνύματα.
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις εσύ @American Economist , που είσαι σκεπτόμενος άνθρωπος και αναγνωρίζεις λάθη ακόμη και αυτών που υποστηρίζεις, τι θε κερδίσου οι ΗΠΑ από αυτή τη σύλληψη

Πρώτα θα μου απαντήσεις εσύ γιατί οι αριστεροί φωνάζουν και στεναχωριούνται για τον Μαδούρο που είναι ένας δικτάτορας ο οποίος έχει το 80% του λαού σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Γιατί είναι εντελώς οξύμωρο από την μια να φωνάζουν υπέρ της Δημοκρατίας και της ελευθερίας και από την άλλην να στηρίζουν έναν κομμουνιστή δικτάτορα.​

Valder

Επιφανές μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 42 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 35.549 μηνύματα.
Ναι μεν αλλά χρειάζεται χρόνος για κάτι τέτοιο, στο μυαλό μου το έχω στο εναλλακτικό σχέδιο αν η φούσκα του ΑΙ σκάσει ή έχει κάποια εμπόδια στο δρόμο της, η nvidia (και άλλοι) να ομαλύνει τη χασούρα της
Να γκρεμιστεί η Nvidia, δε θα κλάψω για τη δική της χασούρα. :bleh:
Συγνώμη κ. Βαλδερ, δεν μου έρχονται οι λέξεις στα ελληνικά εύκολα πλέον :P
Μίλα μου εσυ και θα στα ξαναμάθω εγω, ντόντ γουόρι.

aLe3ouLa

Πολύ δραστήριο μέλος

Να γκρεμιστεί η Nvidia, δε θα κλάψω για τη δική της χασούρα. :bleh:
Ε αυτά δεν γίνονται για εμάς τους τιποτένιους, ούτε μας επηρεάζουν άμεσα.

Απλά αν γίνει η στραβή(γιατί δεν είναι μονο η Nvidia παει σε AMD, Intel, openai, microsoft, oracle, meta κτλ), θα μας πάρει όλους η μπάλα, και όπως γίνεται πάντα ο λογαριασμός (απολύσεις, αύξησης σε κόστος ζωής) πάει στον μέσο άνθρωπο.

Sotiris 12

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 183 μηνύματα.
Ο Μαδουρο συνεληφθη, γιατί η χώρα του είναι αδύναμη και οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν χέρι στα πετρέλαια της.
Ο Πουτιν είναι δικτάτορας εισέβαλε σε μια χώρα και το Διεθνές Ποινικο Δικαστηριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης.Ομως ταξίδεψε στην Αμερικανική Αλάσκα χωρις καμία ενόχληση και ήταν όλο χαρές με τον Trump.
Ο Νεντανιαχου, δεν είναι δικτάτορας,αλλά εγκληματίας πολέμου λέει το Διεθνές Ποινικο Δικαστηριο,αφού εξολοθρεύσει χιλιάδες αμάχους στη Γάζα.Και αυτός μια χαρά ταξίδεψε στις ΗΠΑ.
Αλλά τι αφέλειες είναι αυτές?
Αυτοί και άλλοι εγκληματίες δεν συλλαμβανονται.Συλλαμβανονται και εξοντώνεται οι αδύναμοι.
Η λογική του σερίφη,αν και διαχρονική τώρα επί Τραμπ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.Εξευτελιζει κάθε έννοια δικαίου και προκαλεί τρόμο σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.
Από το νόμο των ισχυρών που πάντοτε ίσχυε περνάμε στο νόμο των γκάνγκστερ.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 24.019 μηνύματα.
Αυτό αποτελεί ντροπή. Άλλη μια φορά που ο ειρηνιστής πήγε περίπατο. Ψοφο στην Αμερική.

Zukov_v2

Δραστήριο μέλος

Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 458 μηνύματα.
Καθαρος αντιπερισπασμος απο τα αρχεια Επσταιν

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο Μαδουρο συνεληφθη, γιατί η χώρα του είναι αδύναμη και οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν χέρι στα πετρέλαια της.
Ο Πουτιν είναι δικτάτορας εισέβαλε σε μια χώρα και το Διεθνές Ποινικο Δικαστηριο έχει εκδώσει ένταλμα σύλληψης.Ομως ταξίδεψε στην Αμερικανική Αλάσκα χωρις καμία ενόχληση και ήταν όλο χαρές με τον Trump.
Ο Νεντανιαχου, δεν είναι δικτάτορας,αλλά εγκληματίας πολέμου λέει το Διεθνές Ποινικο Δικαστηριο,αφού εξολοθρεύσει χιλιάδες αμάχους στη Γάζα.Και αυτός μια χαρά ταξίδεψε στις ΗΠΑ.
Αλλά τι αφέλειες είναι αυτές?
Αυτοί και άλλοι εγκληματίες δεν συλλαμβανονται.Συλλαμβανονται και εξοντώνεται οι αδύναμοι.
Η λογική του σερίφη,αν και διαχρονική τώρα επί Τραμπ ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.Εξευτελιζει κάθε έννοια δικαίου και προκαλεί τρόμο σε κάθε ελεύθερο άνθρωπο.
Από το νόμο των ισχυρών που πάντοτε ίσχυε περνάμε στο νόμο των γκάνγκστερ.
Μακάρι περισσότεροι ηγέτες τύπου Τραμπ και Πούτιν στη δύση, που δεν τους ενδιαφέρουν θεσμοί, συντάγματα και μαλακίες και αποφασίζουν δυναμικά και με τσαμπουκά χωρίς να χρονοτριβούν και χωρίς να δίνουν λόγο σε χαρτογιακάδες των Βρυξελλών.

American Economist

Επιφανές μέλος