rakels
Δραστήριο μέλος

Λοιπόν.. Με αφορμή τη συζήτησή μου με μια κοπέλα, σας ρωτώ, κρατάτε κακία στους ανθρώπους?
Εάν δηλαδή κάποιος σας έχει πληγώσει ή πειράξει ή οτιδήποτε, θα το θυμάστε και θα του το 'χτυπάτε' κάθε φορά που τον βλέπετε?
Ξεχνάτε ή προσπερνάτε?
Εν τέλει, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προσπεράσετε κάποια γεγονότα?
Για να δούμε!
Υ.γ.: Θα παραθέσω την άποψή μου αργότερα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
morphine
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
elena
Πολύ δραστήριο μέλος

μμ..ας πω κ εγώ
νομίζω το ''κακία'' είναι πολύ βαριά λέξη..

προσωπικά δεν νιώθω έτσι ή προσπαθώ να μην νιώθω..εάν έχω πληγωθεί πολύ άσχημα από τη συμπεριφορά κάποιου θα προτιμήσω να απομακρυνθώ για λίγο διάστημα ,αν όχι για πάντα, μέχρι να ηρεμίσει ο άλλος παρά να του το ''χτυπάω''..
νομίζω όμως ότι όταν πληγωθούμε πολύ δεν ξεχνάμε ποτέ ακόμα κ αν δεν διακόψουμε σχέσεις ή ακόμα και αν δεν του το ''χτυπήσουμε ποτέ'' κ το προσπεράσουμε..κάτι θα έχει σπάσει μέσα μας.

prinCess.
Επιφανές μέλος

Γενικά πιστεύω ότι είμαι πολύ καλός άνθρωπος, και ψιλοδύσκολα θα φερθώ άσχημα σε κάποιον, οπότε αν ο άλλος κάνει κάτι που θα με ενοχλήσει/πληγώσει/γουατέβερ, αρκεί μια συγγνώμη και μια συμπεριφορά που θα με κάνει να πεισθώ ότι όντως το εννοεί, και τα' χω ξεχάσει, σχεδόν, όλα. Κακίες δε κρατάω γενικά, ανάλογα τη περίπτωση όμως. Άλλο να σου τελειώνει ο άλλος το παγωτό, κι άλλο του' χεις δώσει δανεικά και να μη στα' χει γυρίσει ποτέ.

-όλα αυτά φυσικά, μόνο αν τυχαίνει και γίνεται κάτι, αν είναι τρόπος ζωής του χ,ψ να κάνει μαλακίες συνέχεια, άντε γεια, αλλού κορόιδα-
~Lös~
Πολύ δραστήριο μέλος

όχι,δεν κρατάω ποτέ κακία.
έχω όμως πίκρα/θυμό για κάποιο διάστημα(μεγαλο πολλες φορες),αλλά είναι θέμα χρόνου μέχρι να περάσει και σαφώς δεν έχω εκδικητικές διαθέσεις.και ασχημα μπορει να μιλαω στον αλλον ανταποδιδοντας,αλλα καθαρα απο πικρα,οχι επειδη μ'αρεσει να προσβαλλω. το βρισκω πια υπερβολικα ψυχοφθορο..ωστοσο,τη γνωμη οτι ειναι ατομο προς αποφυγη θα την εχω,δεν αλλαζει αυτο.
πολλές φορές είχα ..θυμώσει με τον εαυτό μου που έκανε σαν να ξέχασε κάποια πράγματα.
Τελικά κακώς.
το μονο που κανω πια ειναι να κραταω αποστασεις,οχι ομως κακια. εννοω,παιρνω τα μετρα μου οσον αφορα καποια ατομα που δε μου καναν και το μεγαλυτερο καλο,οπωσδηποτε τα διωχνω απ τη ζωη μου,αλλα θα παραδεχτω και θα αναγνωρισω θετικα τους στοιχεια,θα πω μια καλημερα,ενα γεια,τι κανεις,δε θα γυρισω την πλατη...αλλα μεχρι ΕΚΕΙ!
απο κει και περα ειναι λαθος νομιζω να τα ξαναβαζεις στη ζωη σου,ΕΙΔΙΚΑ οταν ξερεις οτι θα ξανακανουν τα ιδια.
ειναι μεγαλη λεξη κι αισθημα η κακια,δε μπορεις να την κρατησεις ετσι.
φρι
Διάσημο μέλος

Kαμιά φορά,όταν ξέρω ότι φταίει ο άλλος..κρατάτε κακία στους ανθρώπους?
Εάν δηλαδή κάποιος σας έχει πληγώσει ή πειράξει ή οτιδήποτε, θα το θυμάστε και θα του το 'χτυπάτε' κάθε φορά που τον βλέπετε?
ε μικρές σποντίτσες καλό είναι αλλά με μέτρο..άμα έχει καταλάβει το λάθος του όμως και έχει επανορθώσει,δεν υπάρχει λόγος να κρατάω κακία..

??Ξεχνάτε ή προσπερνάτε?
Εν τέλει, πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να προσπεράσετε κάποια γεγονότα?
εύκολο..

Loreley
Περιβόητο μέλος

Όταν ο άλλος καταλάβει το λάθος του και μου ζητήσει συγνώμη, τότε το θέμα λίγει εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχω ξεχάσει τι έχει συμβεί.
Όταν κάποιος όμως φταίει και δεν το παραδέχεται, πόσο μάλλον όταν βγαίνει και από πάνω, τότε απλά σταματάω να έχω οποιαδήποτε σχέση με το άτομο αυτό.
Για παράδειγμα, ένα συγγενικό μου πρόσωπο έφταιξε κάπου, δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά εγώ προσπάθησα να το συζητήσουμε. Και τότε πάλι αυτό το άτομο δεν παραδεχόταν τίποτα και πούλαγε τρέλα. Οπότε τώρα δεν έχουμε σχέσεις. Δεν εύχομαι να πάθει κάτι, αλλά μια κακία πάντα θα την έχω. Ίσως βέβαια δεν νιώθω κακία, ίσως θυμό. Και νομίζω πως δικαιολογήται η στάση μου,γιατί το θέμα δεν ήταν μια απλή διαφωνία.
Akatanomasty
Νεοφερμένο μέλος

Συμφωνώ!Κι εγώ μπορεί να συγχωρώ (λεκτικά) κάποιον αλλά ακόμη και μετά από χρόνια δεν έχω ξεχάσει τι μου είπαν, και δε χάνω ευκαιρία να τους το θυμήσω....(εντάξει το ξέρω αυτό θεωρείται μικροψυχία...):[Εγώ είμαι του στυλ "συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ"...
Όταν ο άλλος καταλάβει το λάθος του και μου ζητήσει συγνώμη, τότε το θέμα λίγει εκεί. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως έχω ξεχάσει τι έχει συμβεί.
Όταν κάποιος όμως φταίει και δεν το παραδέχεται, πόσο μάλλον όταν βγαίνει και από πάνω, τότε απλά σταματάω να έχω οποιαδήποτε σχέση με το άτομο αυτό.
Για παράδειγμα, ένα συγγενικό μου πρόσωπο έφταιξε κάπου, δεν ζήτησε συγνώμη, αλλά εγώ προσπάθησα να το συζητήσουμε. Και τότε πάλι αυτό το άτομο δεν παραδεχόταν τίποτα και πούλαγε τρέλα. Οπότε τώρα δεν έχουμε σχέσεις. Δεν εύχομαι να πάθει κάτι, αλλά μια κακία πάντα θα την έχω. Ίσως βέβαια δεν νιώθω κακία, ίσως θυμό. Και νομίζω πως δικαιολογήται η στάση μου,γιατί το θέμα δεν ήταν μια απλή διαφωνία.
Itach1
Διάσημο μέλος

Gate4
Επιφανές μέλος

Dogie
Πολύ δραστήριο μέλος

Κακία όχι δε κρατώ, θυμό και στεναχώρια έχω τις πρώτες μέρες...
LiViNGtheLiFE
Διάσημο μέλος

Η υποτιθέμενη έννοια της συγχώρεσης είναι να είναι για σένα σαν να μην έχει γίνει, όχι απλώς να το παραβλέψεις.
Για μένα η συγχώρεση σημαίνει λήθη.
Δεν ξεχνώ, (ούτε συγχωρώ υπό τη παραπάνω έννοια) απλώς ίσως να μην εκδικούμαι ή τιμωρώ τον άλλο.
valeria..
Νεοφερμένο μέλος

Αν κάποιος κάνει κάτι που θα με πειράξει μπορεί να κρατήσω μούτρα αλλά μετά θα πάω να το συζητήσω μαζί του/της
και να τον/την κάνω να καταλάβει ότι αυτό που έκανε με πείραξε και μετά θα τον/την συγχωρέσω.
Όταν όμως κάποιος μου κάνει κάτι σοβαρό δε θα τον/την συγχωρέσω μόνο και μόνο για να αισθανθεί αυτός/αυτή
καλύτερα. Σε αυτή τη περίπτωση προτιμώ να απομακρύνω αυτό τον άνθρωπο από τη ζωή μου,(γιατί όταν κάποιος
κάνει κάτι υπάρχουν πολλές πιθανότητες να το ξανακάνει,και εγώ δεν έχω όρεξη να χαλάω τη διάθεση μου για
..... του καθενός)
vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

damn it, πολύ κλισέ έχει καταντήσει το "συγχωρώ αλλά δεν ξεχνώ"...
Η υποτιθέμενη έννοια της συγχώρεσης είναι να είναι για σένα σαν να μην έχει γίνει, όχι απλώς να το παραβλέψεις.
Για μένα η συγχώρεση σημαίνει λήθη.
Δεν ξεχνώ, (ούτε συγχωρώ υπό τη παραπάνω έννοια) απλώς ίσως να μην εκδικούμαι ή τιμωρώ τον άλλο.
εσύ ποτέ δε ξεχνάς, μόνο συγχωρείς, και όταν ο άλλος ξεχνά, του την κοπανάς από πίσω για να ξανά θυμηθεί πόσο καλός ήσουν που τον συγχώρεσες

Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Guest 125423
Επισκέπτης

συνηθως κακια οχιδεν κραταω,αλλα να τον αγνοησω μπορει και να το κανω....
BLUE SEA
Πολύ δραστήριο μέλος

τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

εντάξει δεν είμαι τύπος που θα κρατήσει κακία (του τύπου ζητάω εκδίκηση,και τέτοια),αλλά δεν συγχωρώ εύκολα........το καθόλου θα ήταν υπερβολή οπότε λέω εύκολα

Guest 209912
Επισκέπτης

Τα χρόνια πέρασαν και το κουτάβι από πέντε κιλά έγινε σαράντα πέντε. Με το ξάδερφο αυτό είχαμε πολλά χρόνια να βρεθούμε από τότε μέχρι μια μέρα που παντρευόταν μια κοινή μας συγγενής και μετά το γάμο θα τους φιλοξενούσαμε σπίτι μας. Ο σκύλος μου ήτανε γενικά άκακος και δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν. Με το που είδε τον ξάδερφό μου μετά από οκτώ χρόνια άρχισε να γαβγίζει σαν λυσσασμένος. Από τη μανία του καταφέρνει να σπάσει την αλυσίδα του ορμάει και τον δαγκώνει στο χέρι σπάζοντας το και κάνοντας του τέσσερις μεγάλες τρύπες. Μετά από αυτό στείλανε το σκύλο για ευθανασία.
Από τότε αναρωτιέμαι αν έφταιγε πραγματικά ο σκύλος μου? Ένα μάθημα που μου έδωσε εκείνος ο σκύλος είναι πως δεν πρέπει να κάνεις κακό σε κανένα καθώς ακόμα και τα πιο αγαθά πλάσματα πολλές φορές δεν ξεχνούν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 123 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- rafaela11
- touvlo
- Requiem
- marww
- AggelikiGr
- charmander
- Wanda
- giannhs2001
- johnsala
- User2350
- American Economist
- spring day
- arko
- Libertus
- Joji
- Ariana2018
- Νινα_
- Scandal
- Memetchi
- tsiobieman
- Paragontas7000
- alexd99
- camil
- J.Cameron
- Ilma
- Wonderkid
- Athens2002
- art_of_poetry
- _pathfinder_
- ThanasisR.
- Ryuzaki
- Viedo
- fmarulezkd
- Bitter
- Mt73
- tslef8
- Μαυρίκιος
- Appolon
- Helen93
- kogba
- Βλα
- uni77
- orchidea
- Έμμα
- azula
- louminis
- Στελλα00
- jj!
- Unseen skygge
- Εχέμυθη
- DimitraA.
- Johnny15
- Κλημεντίνη
- panagiotis econ
- Georgiapon25
- Nickx
- Ace of Spades
- Serotonin
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.