Παιδιά χρειάζομαι τα φώτα σας.
Μου έχουν πει ότι το να πίνουμε ζεστό νερό, μας κάνει καλό. (Σε τί ακριβώς δεν ξέρω).
Μάλιστα το έχω ακούσει από διάφορες πηγές.
Οι άνθρωποι που ασχολούνται με τη γιόγκα, τον βελονισμό, πίνουν χλιαρό ή ζεστό νερό (που έχει βράσει).
Αντίθετα διαβάζω ότι το κρύο νερό επιταχύνει το μεταβολισμό.
Αυτό άραγε σημαίνει ότι το ζεστό νερό τον επιβραδύνει?
Ξέρετε κάτι σχετικά με το θέμα?
Το νερό, επιδρά στο σώμα μας άμεσα. Πώς θα μπορούσε να μην επιδρά; Είμαστε κατά το 70 και πλέον % νερό.
Αλλά, μαζί με το νερό, δεχόμαστε και την θερμική ενέργεια που έχει, είτε ζεστό είτε κρύο.
Αν συσχετίσουμε, την εξωτερική θερμοκρασία με την θερμοκρασία που θα επιλέξουμε να έχει το νερό, τότε δεν θα πρέπει να έχει μεγάλη διαφορά το νερό που πίνουμε από την εξωτερική θερμοκρασία.
Για παράδειγμα σκεφτείτε το καλοκαίρι με 40 βαθμούς να πίνετε νερό παγωμένο.
Αμέσως αρχίζει η εφίδρωση.
Όμως, πίνοντας νερό χλιαρό ή και ζεστό, το σώμα σας δεν θα αντιδράσει στην βίαιη εξισορρόπηση που έχει ανάγκη να κάνει. Μια ιδέα είναι και ο άνθρωπος είναι σε θέση να την υιοθετήσει και να δει τα αποτελέσματα καθαρά.
Επίσης, το καλοκαίρι δοκιμάστε να κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό, όσο το αντέχετε και μετά βγείτε έξω. Οση ζέστη και αν κάνει, εσείς για ένα χρονικό διάστημα, δεν θα ιδρώνετε.
Το αντίθετο γίνεται τον χειμώνα.
Αφού κάνετε μπάνιο με ζεστό νερό, για να καθαρίσετε το σώμα σας καλά, γυρίστε το στο κρύο.
Ξεκινήστε πρώτα από τις κλειδώσεις σας και σιγά σιγά στα πόδια και μετά στο στήθος και σε ολόκληρο το σώμα.
Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βγείτε έξω αμέσως μετά από το μπάνιο δίχως κανένα πρόβλημα. Εξυπακούεται ότι είναι μια άσκηση που απαιτεί εξοικείωση πριν τολμήσεις να βγεις έξω με μείον. Πάντως εγώ το έχω κάνει και έχει πετύχει.
Βγήκα μετά από μπάνιο έξω και με τα μαλιά μου να μην έχουν στεγνώσει καλά, δίχως να πάθω το παραμικρό.