Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.939 μηνύματα.
Ποιος είπε πως στο εξωτερικό δεν υπάρχει έλεγχος; Και γιατί κάθε τι που γίνεται στα ξένα πρέπει να το φέρνουμε περήφανα και εδώ ως καλό; Στην Ελβετία που όλοι την έχουμε για καμάρι ο κόσμος απέρριψε τις νέες ταυτότητες με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες (δημοψήφισμα) και στην Αγγλία συνήθως χρησιμοποιούν άλλα έγγραφα (όπως το δίπλωμα) για ταυτοποίηση. Κάτι που μάλλον θα κάνω και εγώ αν αναγκαστούμε να παραλάβουμε αυτό το πράγμα.
Μισό, τι θα γίνει με τις νέες ταυτότητες; να καταλάβω που διαφωνείς

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.717 μηνύματα.
Στην Βρετανία υπάρχουν ψηφιακές ταυτότητες από το 2009-2010 και μια χαρά χρησιμοποιούνται. Γιάννη τα στοιχεία σου τα ξέρουν ήδη τόσο η κυβέρνηση όσο και οι Τράπεζες, επειδή είμαι σε τράπεζα μπορώ να σου πω ότι ξέρουν πολύ περισσότερα για εσένα από όσα νομίζεις. Δεν είναι κακό σαν μέτρο σε καμία περίπτωση οι ψηφιακές ταυτότητας ίσα ίσα πιο βολικές είναι για την καθημερινότητα σου.
Εμένα πάντως αυτό που με νευρίααε και ξίνισα πάρα πολύ όταν έβγαλα την καινούργια ήταν που ήθελαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Τα υπόλοιπα στοιχεία μου τα ήξεραν ήδη έτσι και αλλιώς.

Έχω μια απορία όμως. Όσοι έχουν ήδη βγάλει καινούργιες ταυτότητες, τι γίνεται; Απλά θα τους δοθεί αριθμός; Ή θα πρέπει να ξαναβγάλουν ταυτότητα;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Μισό, τι θα γίνει με τις νέες ταυτότητες; να καταλάβω που διαφωνείς
Το πρόβλημα είναι η διασύνδεση της ταυτότητας με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αντί δηλαδή να είναι απλά ένα πλαστικοποιημένο χαρτί που γίνεται ταυτοποίηση στο έτσι. Τώρα με τα ηλεκτρονικά μέσα τα βρίσκουν όλα συγκεντρωμένα με λίγα κλικ. Δεν σημαίνει πως σήμερα προφανώς κάποιος πολίτης μπορεί να κινείται μυστικά, τα πάντα ξέρουν, όμως όσο πάει όλο και πιο απλουστεύονται για αυτούς οι διαδικασίες. Κάποτε θα έπρεπε να κάνουν έρευνες για να μάθουν για σένα, τώρα με 2-3 κλικ θα γνωρίζουν και το πότε κατούρησες τελευταία φορά.

+Πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερε η Kate και είχα ξεχάσει. Για να βγει η νέα πρέπει να δώσω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Χίλιες φορές να ξέρει τα αποτυπώματα μου το τουρκικό κράτος παρά το ελληνικό. Το τελευταίο θα ήθελε να με βλάψει περισσότερο από το πρώτο, το κράτος είναι εχθρός και δεν θα ήθελα να έχει τίποτα από εμένα.

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

Ο Σωτήρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 27 ετών, επαγγέλλεται Δημοσιογράφος και μας γράφει από Σοφάδες (Καρδίτσα). Έχει γράψει 6.939 μηνύματα.
Το πρόβλημα είναι η διασύνδεση της ταυτότητας με την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Αντί δηλαδή να είναι απλά ένα πλαστικοποιημένο χαρτί που γίνεται ταυτοποίηση στο έτσι. Τώρα με τα ηλεκτρονικά μέσα τα βρίσκουν όλα συγκεντρωμένα με λίγα κλικ. Δεν σημαίνει πως σήμερα προφανώς κάποιος πολίτης μπορεί να κινείται μυστικά, τα πάντα ξέρουν, όμως όσο πάει όλο και πιο απλουστεύονται για αυτούς οι διαδικασίες. Κάποτε θα έπρεπε να κάνουν έρευνες για να μάθουν για σένα, τώρα με 2-3 κλικ θα γνωρίζουν και το πότε κατούρησες τελευταία φορά.

+Πολύ σημαντικό αυτό που ανέφερε η Kate και είχα ξεχάσει. Για να βγει η νέα πρέπει να δώσω τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Χίλιες φορές να ξέρει τα αποτυπώματα μου το τουρκικό κράτος παρά το ελληνικό. Το τελευταίο θα ήθελε να με βλάψει περισσότερο από το πρώτο, το κράτος είναι εχθρός και δεν θα ήθελα να έχει τίποτα από εμένα.

thepressproject-tpp.gif

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Δεν μίλησα ούτε για ερπετόμορφους, ούτε για τσιπάκια, ούτε για αντίχριστους και λοιπά. Παρ'όλα αυτά χαρακτηρίστηκα ψέκας επειδή ανέφερα κάποια facts. Καθώς μάντεψε, στο πίσω μέρος της νέας ταυτότητας υπάρχει ζώνη μηχανικής αναγνώρισης (άρα ηλεκτρονική διασύνδεση). Τίποτα το συνωμοσιολογικό.

Καλλίτερα βέβαια «ψέκας» παρά ρομποτάκι NPC που απλά κάνει άκριτα ό,τι του λένε από το σύστημα για το «καλό» του.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.858 μηνύματα.
Εμένα πάντως αυτό που με νευρίααε και ξίνισα πάρα πολύ όταν έβγαλα την καινούργια ήταν που ήθελαν τα δακτυλικά μου αποτυπώματα. Τα υπόλοιπα στοιχεία μου τα ήξεραν ήδη έτσι και αλλιώς.

Έχω μια απορία όμως. Όσοι έχουν ήδη βγάλει καινούργιες ταυτότητες, τι γίνεται; Απλά θα τους δοθεί αριθμός; Ή θα πρέπει να ξαναβγάλουν ταυτότητα;

Νομίζω ότι πρέπει να βγάλουν ξανά νέα ταυτότητα, είναι ο λόγος που δεν πήγα ακόμη.

Kate1914

Διακεκριμένο μέλος

Η Kate1914 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 20 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 6.717 μηνύματα.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

Τι λενε οι νταλάρηδες οτι θελουν αποτυπώματα; :look:

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Τι λενε οι νταλάρηδες οτι θελουν αποτυπώματα; :look:
Δυστυχώς έτσι είναι, η υποχρεωτικότητα των δακτυλικών αποτυπωμάτων επέστρεψε για την έκδοση ταυτότητας. Θα μας έχουν ξανά σταμπαρισμένους. Πρώτα επέστρεψε για το αν σε πάνε μέσα (κάποτε είχες το δικαίωμα να αρνηθείς) τώρα αν αρνηθείς είναι πρόσθετη κατηγορία στον εισαγγελέα και τώρα και απλά για να βγάλεις ταυτότητα.

Ο κρατικός μηχανισμός της καταπίεσης δεν θα σταματήσει πουθενά.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

Paragontas7000

Περιβόητο μέλος

Ο Paragontas7000 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών. Έχει γράψει 5.434 μηνύματα.

Καιγεται ολη η ελλαδα αλλα ευτυχως εχουμε το europride να μας φερενει εσοδα απο τον τουρισμο.

back2967

Διάσημο μέλος

Ο back2967 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.699 μηνύματα.

Το μπολνταρισμένο ισχύει ήδη εδώ και χρόνια ανεξάρτητα από τις νέες ταυτότητες.

Αν κάποιος έχει την απαραίτητη πρόσβαση(μη φανταστείς μυστικές υπηρεσίες,αρκεί κάποιος στην εφορία σε αντίστοιχο τμήμα) με τον αριθμό ταυτότητας της τωρινής χάρτινης ταυτότητας ξέρει που δουλεύεις,πότε και με πόσα λεφτά, έχει πρόσβαση στα στοιχεία σου στον ΕΦΚΑ (φάρμακα,νοσηλείες κλπ), ξέρει ακριβώς πόσα έχεις στους λογαριασμούς σου και που τα χαλάς αν έχεις τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα,ξέρει την οικογενειακή σου κατάσταση ακόμα και αν τα παιδιά σου πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και σε φροντιστήρια(το χρησιμοποιεί η εφορία για διασταυρώσεις εισοδημάτων).

Αν κάνει και μια άρση απορρήτου για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να μάθουν και με ποιους μιλάς και τι λες και που είσαι 24/7 με παρακολούθηση του κινητού σου. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα με τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό σε αυτά.

Αυτό με τα αποτυπώματα και εμένα μου χτυπάει λίγο αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρεωτικά για να βγάλεις διαβατήριο. Οπότε αν ήθελες να ταξιδέψεις οποιαδήποτε στιγμή εκτός ΕΕ έδινες στο κράτος τα αποτυπώματα σου.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Το μπολνταρισμένο ισχύει ήδη εδώ και χρόνια ανεξάρτητα από τις νέες ταυτότητες.

Αν κάποιος έχει την απαραίτητη πρόσβαση(μη φανταστείς μυστικές υπηρεσίες,αρκεί κάποιος στην εφορία σε αντίστοιχο τμήμα) με τον αριθμό ταυτότητας της τωρινής χάρτινης ταυτότητας ξέρει που δουλεύεις,πότε και με πόσα λεφτά, έχει πρόσβαση στα στοιχεία σου στον ΕΦΚΑ (φάρμακα,νοσηλείες κλπ), ξέρει ακριβώς πόσα έχεις στους λογαριασμούς σου και που τα χαλάς αν έχεις τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα,ξέρει την οικογενειακή σου κατάσταση ακόμα και αν τα παιδιά σου πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία και σε φροντιστήρια(το χρησιμοποιεί η εφορία για διασταυρώσεις εισοδημάτων).

Αν κάνει και μια άρση απορρήτου για οποιονδήποτε λόγο μπορούν να μάθουν και με ποιους μιλάς και τι λες και που είσαι 24/7 με παρακολούθηση του κινητού σου. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτα με τις νέες ταυτότητες και τον προσωπικό αριθμό σε αυτά.

Αυτό με τα αποτυπώματα και εμένα μου χτυπάει λίγο αλλά έτσι κι αλλιώς ήταν υποχρεωτικά για να βγάλεις διαβατήριο. Οπότε αν ήθελες να ταξιδέψεις οποιαδήποτε στιγμή εκτός ΕΕ έδινες στο κράτος τα αποτυπώματα σου.
Το γνωρίζω, δεν έχω αυταπάτες πως μπορούμε να κινηθούμε μυστικά. Αυτό απλά δεν με κάνει να αποδέχομαι παθητικά κάθε νέα βλακεία που φέρνουν και που εξυπηρετεί αυτούς. Η φακελλοποίηση υπάρχει ήδη, απλά σταδιακά υπεραπλουστεύεται όλο και περισσότερο. Όπως και για την άρση του απορρήτου που θεωρώ ως θεσμός υπάρχει μόνο για τα τυπικά της νομικής διαδικασίας αφού δεν υπάρχει απόρρητο.

Το σημαντικό είναι πως σε «προκομμένες χώρες» όπως η Ελβετία (και όχι σαν εδώ τους αμόρφωτους συντηρητικούς βλαχοΈλληνες, lol) απέρριψαν την ηλεκτρονική διασύνδεση της ταυτότητας. Κάτι ξέρουν.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.858 μηνύματα.
Η πρώτη δημοσκόπηση μετά τις Ευρωεκλογές.

IMG_6417.jpeg

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

American Economist

Επιφανές μέλος

Αντικειμενικός

Διακεκριμένο μέλος

American Economist

Επιφανές μέλος

Δε βλέπεις ειδήσεις;

Τι εννοείς ακριβώς;; Πολλά γίνονται τις τελευταίες ημέρες, αλλαγή προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, συνέδριο στο ΣΥΡΙΖΑ, πιθανή ένωση των 2 κομμάτων η οποία δεν προχώρησε τελικά. Ποιο από αυτά θα αλλάξει το σκηνικό;;

ark178

Διάσημο μέλος

Ο ark178 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 3.131 μηνύματα.
Κυκλοφορούν τα παρακάτω screenshots στο διαδίκτυο.

Η φάση με τους συνταξιούχους που αποτελούν την κύρια εκλογική βάση της νδ είναι σαν το αρνί που κάνει παρέα με τον λύκο.
Στιγμιότυπο οθόνης 2024-07-05 204731.png

Χρήστες Βρείτε παρόμοια