Κυβέρνηση Μητσοτάκη

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 33.074 μηνύματα.
Μειώσεις στην φορολογία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός χθες. Επίσης, οι νέοι έως 25 ετών δεν θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος, ενώ έως 30 ετών ο φόρος μειώνεται από το 22% σε μόλις 9%.

View attachment 152349

ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ενα πραμα.
Καταρχην το αφορολητο σε νεους εως 25 ετων με μισθο 20.000 ετησιως ΓΕΛΑΜΕ.ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΙΣΘΟ; Ο ΚΑΝΕΝΑς/
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΑΝ ΗΔΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ..τοσα λιγα που παιρνουν.

Τα υπολοιπα ειναι εξισου φαιδρα.
ΝΤΡΟΠΗ ..ΜΟΥΤΖΑ ΚΑΙ ΨΟΦΟΣ ΣΤΗ ΝΔ.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πάντως πολλές Ελληνίδες βρίσκουν αρκετά ...σέξυ-πρόστυχα τον Ηλία Κασιδιάρη. :shifty:
Ποιες για δειξε βρε καμια να γελασουμε ολοι μαζι.ΜΗΠΩΣ Η ΧΑΥΓΙΤΙΣΕΣ;
ΝΑΙ ΘΑ ΛΕΣ.Κλαμα τωρα.

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 34.562 μηνύματα.
545364174_1248676857290930_7750203382154573087_n.jpg

:hehe:

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.273 μηνύματα.
Ναι και τον πιστεύετε; πέρυσι ειχε εξαγγείλει αύξηση σε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και στεγαστικό επίδομα από Δεκέμβριο. Πέρασε ενας χρόνος, είδατε τίποτα; Ψέματα, ψέματα, ψέματα.
Οπως και ο νομος της Ε.Ε για απαλλαγή ΦΠΑ σε μικρες επιχειρήσεις ..

Φύλλο δεν κουνήθηκε απο τους επαγγελματίες ...Αν εκοβε στους δημοσίους σημερα θα ειχαμε παντου απεργίες ...

Ο ελληνας πλεον δεν κανει παιδια αλλα τον νοιαζει το μελλον της Ελλαδος ....

Το οτι αυτοι που δουλεύουν τωρα δεν θα παρουν συνταξη ποτε γιατι τα νεα παιδια φευγουν το εχουν σκεφτει;

Το ολοι εμεις δουλευουμε σημερα για να πληρώνονται οι συνταξεις και οι δημοσιοι το σκεφτονται ;

Αν κλείσουν αυριο ολες αυτες οι επιχειρήσεις απο που θα βρίσκει χρήματα ;Πως θα συντηρείτε το δημόσιο και τα ταμεία ;

Τελευταία επεξεργασία:

fockos

Επιφανές μέλος

Ο fockos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Νευρολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 15.286 μηνύματα.
Δυστυχως δεν υπάρχει εναλλακτική από τη Νεα Δημοκρατία και πρέπει να συνηθίσουμε με αυτούς

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.972 μηνύματα.
Οπως και ο νομος της Ε.Ε για απαλλαγή ΦΠΑ σε μικρες επιχειρήσεις ..

Φύλλο δεν κουνήθηκε απο τους επαγγελματίες ...Αν εκοβε στους δημοσίους σημερα θα ειχαμε παντου απεργίες ...

Ο ελληνας πλεον δεν κανει παιδια αλλα τον νοιαζει το μελλον της Ελλαδος ....

Το οτι αυτοι που δουλεύουν τωρα δεν θα παρουν συνταξη ποτε γιατι τα νεα παιδια φευγουν το εχουν σκεφτει;

Το ολοι εμεις δουλευουμε σημερα για να πληρώνονται οι συνταξεις και οι δημοσιοι το σκεφτονται ;

Αν κλείσουν αυριο ολες αυτες οι επιχειρήσεις απο που θα βρίσκει χρήματα ;Πως θα συντηρείτε το δημόσιο και τα ταμεία ;

Καλημέρα. Νομίζω ότι οι Έλληνες δεν θέλουν να κάνουν οικογένεια λόγω των ευθυνών περισσότερο και όχι λόγω των οικονομικών δυσκολιών. Οι ευθύνες έχουν να κάνουν και με την ατομική στάση του καθενός απέναντι στην ποιότητα ζωής στην χώρα μας. Χαμηλό το επίπεδο πολλών ανθρώπων σε πολλούς τομείς ας έχουν 2-3 διδακτορικά και προφίσιενσι. Οι οικονομικές δυσκολίες και η ανεργία είναι μια δικαιολογία που βολεύει και το κράτος για να μην προβαίνει σε δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και να συντηρεί την πελατειακή εξάρτηση μέσω επιδομάτων με στόχο την εκλογική καριέρα. Επίσης οι παθογένειες ευνοούν και την χάραξη πολιτικών μιζέριας, πολέμων, οικονομικών κρίσεων, άνοδος του λαϊκισμού, κτλ. Αντιθέτως η δημιουργία οικογένειας είναι η χαρά, το φως και η αισιοδοξία για τη ζωή. Στην εποχή που ζούμε, αντιθέτως είναι συστημικά προβαλλόμενη η απαισιοδοξία, τα έντονα ψυχολογικά προβλήματα για να θυσαυρίζουν οι ψυχο-τέτοιοι, όπως και η απουσία συναισθήματος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ακόμη και πιο φτωχοί λαοί από τους Έλληνες έχουν άλλη κουλτούρα και θεωρούν την οικογένεια ως ένα βασικό στοιχείο της κοινωνίας και των ενάρετων αξιών στη ζωή ενός ανθρώπου. Δεν μιλάω για την Αφρική που εκεί κυρίως προκύπτει οικογένεια λόγω έλλειψης αντισυλληπτικών μέσων ή σεξουαλικής κακοποίησης λόγω εμφυλίων συγκρούσεων, εγκληματικότητας και φτώχειας. Νομίζω ότι δύο άνθρωποι αν θέλουν μπορούν να βρουν τον τρόπο να φτιάξουν μια οικογένεια, απλά ο εγωκεντρισμός, οι ακόλαστες απολαύσεις και η ζωή χωρίς σκοπό έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε μια νέα φάση. Πιστεύω ότι είναι απλά μια φάση αυτό που περνάμε. Όσο για τις κοπέλες που συνεχώς παραπονιούνται ότι δεν βρίσκουν άντρες για γάμο, νομίζω ότι ο κάθε άνθρωπος βλέπει εκεί που κοιτάζει. ;) Ευτυχώς που υπάρχουν και οι φυσιολογικοί άντρες αλλά για μια μέση νέα κοπέλα με έντονη ζωή στον ψευδοκόσμο των κοινωνικών δικτύων, αυτοί οι άντρες θεωρούνται βαρετοί και φλώροι.

Προσωπικά με όσες κοπέλες έχω μιλήσει ή έτυχε να έχω σχέση, δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς έψαχναν από τη ζωή τους. Μια αοριστία, μια έλλειψη σκοπού, μια βλακεία και μόνιμη διάθεση σπατάλης σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως ότι σπαταλάνε ενέργεια για ανούσια πράγματα, αν η τάδε κολώνια ταιριάζει με το τάδε ζευγάρι γοβάκι και για το ποια "φιλενάδα" έκανε like instagram. Κουκουρούκου..

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Η adams33 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 1.273 μηνύματα.
Προσωπικά με όσες κοπέλες έχω μιλήσει ή έτυχε να έχω σχέση, δεν κατάλαβα ποτέ τι ακριβώς έψαχναν από τη ζωή τους. Μια αοριστία, μια έλλειψη σκοπού, μια βλακεία και μόνιμη διάθεση σπατάλης σε όλα τα επίπεδα. Κυρίως ότι σπαταλάνε ενέργεια για ανούσια πράγματα, αν η τάδε κολώνια ταιριάζει με το τάδε ζευγάρι γοβάκι και για το ποια "φιλενάδα" έκανε like instagram. Κουκουρούκου..
Το ίδιο ισχύει και για τις δύο πλευρές. Όταν επιλέγεις να δημιουργήσεις οικογένεια πάνω σε ένα έδαφος απρόσφορο, είναι αναπόφευκτο να προκύψουν τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα,συγκρούσεις, διαψεύσεις, απώλειες. Αυτό δεν είναι τυχαίο,είναι άρρηκτα δεμένο με την προσωπική παλινδρόμηση του εαυτού, με το αν ο καθένας μας έχει συμφιλιωθεί με τον εσωτερικό του κόσμο πριν επιχειρήσει να χτίσει κάτι τόσο εύθραυστο και πολύτιμο.
Η μάχη των φύλων, όπως έχει διαμορφωθεί, λειτουργεί διαβρωτικά. Αντί να συμπληρώνει και να στηρίζει ο ένας τον άλλον, άνδρας και γυναίκα συχνά μπαίνουν σε έναν ανταγωνισμό, σε μια σύγκρουση που αλλοιώνει τη θεμελιώδη αξία της οικογένειας. Η οικογένεια, που θα έπρεπε να είναι χώρος ενότητας και καταφυγίου.
Όσο οι άνθρωποι δεν συμφιλιώνονται πρώτα με τον ίδιο τους τον εαυτό, όσο δεν αναγνωρίζουν την εσωτερική τους ανάγκη για ισορροπία και κατανόηση, η οικογένεια παραμένει εκτεθειμένη σε φθορά. Η αληθινή αξία της δεν μπορεί να αναδειχθεί μέσα σε συγκρούσεις εξουσίας και εγωισμού, χρειάζεται γόνιμο έδαφος, αμοιβαία στήριξη και σεβασμό.

Όταν μιλάμε για οικογένεια ή θέλουμε να δημιουργήσουμε , οφείλουμε να μην διαστρεβλώνουμε και τον όρο ..Εκει βλέπεις αν είσαι ικανός να δημιουργήσεις πρώτα εσυ και μετα ο άλλος .Αυτοκριτική θα πω εγώ .
'Ολοι κριτες των άλλων και για τον εαυτό μας μόνο επαίνους ...

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 35.027 μηνύματα.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα εκτός βουλής.

IMG_4425.jpeg

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.972 μηνύματα.
@adams33

Kάτι που είδα όσο ήμουν στο εξωτερικό είναι ότι όσοι άντρες επεδίωκαν την μεγάλη καριέρα με δικαιολογία την άγνωστη προσωπική ζωή, ότι δεν είχαν χρόνο για γνωριμίες κτλ, την ίδια στιγμή ζούσαν μια "ζωή" με έντονο σεξ και διάφορες ουσίες με αλκόολ, χάπια prep δοκιμάζοντας με άλλους άντρες ό,τι προκύψει. Μπορεί να ήταν χωρισμένοι ή να είχαν προβληματική σχέση με τη γυναίκα τους και τα παιδιά τους οπότε έμεναν μόνοι τους. Μεσήλικες γερμανοί, ολλανδοί κτλ, ακολουθούν μια τέτοια ζωή αν έχουν απομονωθεί από την οικογένειά τους ή αν είχαν προβληματικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Σε τέτοιες κοινωνίες με έντονη καθημερινότητα και ίδιο ρυθμό, είναι λογικό μετά από έναν σημείο να επέλθει η πλήξη αν δεν υπάρχει μια σοβαρή βάση. Οι δε σχέσεις είναι τελείως μοναχικές, απρόσωπες και ψεύτικες.

Το αστείο δε είναι ότι πολλοί μετανάστες επιλέγουν να ζουν σε χώρες του βορρά με τη «βιτρίνα» της ελευθερίας στη βόρεια Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή η ζωή τους είναι τελείως μοναχική. Είναι κάπου 15 ώρες δουλειά και ένα άδειο σαββατοκύριακο. Η μοναχικότητά τους εκτονώνεται μόνο σε τακτικές σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες ή σε δραστηριότητες π.χ. ταξίδια και διαμονή σε ξενοδοχεία βγάζοντας άκυρες φωτογραφίες τοπίων. Το εισόδημα δεν μπορεί να επενδυθεί σε μια σωστή σχέση και οικογένεια, οπότε βρίσκει διέξοδο σε μια ζωή χωρίς στόχο. Μετά αρχίζει η έντονη κατάθλιψη όταν περάσουν τα 50 και ψάχνουν κάποιο φίλο για να μην πεθάνουν τελείως μόνοι στο διαμέρισμά τους (αναπόφευκτο τέλος). Ο άλλος ήταν Γερμανός που δούλευε σε μεγάλη πολυεθνική, είχε κοπέλα και την ίδια ώρα εργαζόταν ως συνοδός ώριμων ανδρών. Συνήθως αυτοί οι τύποι είναι όσοι εμφανίζονται τελείως ψυχροί και μονότονοι σε μια εργασία ειδικά στο εξωτερικό όπου υπάρχει μια απόσταση για την προσωπική ζωή στο χώρο εργασίας. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Dek ή ποια είναι η Verena κανονικά.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο ΣΥΡΙΖΑ ένα βήμα εκτός βουλής.

View attachment 152606
Ερχεται ο Τσιπρας σταματα θα σωθουμε :bleh:
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Το αστείο δε είναι ότι πολλοί μετανάστες επιλέγουν να ζουν σε χώρες του βορρά με τη «βιτρίνα» της ελευθερίας στη βόρεια Ευρώπη, ενώ την ίδια στιγμή η ζωή τους είναι τελείως μοναχική. Είναι κάπου 15 ώρες δουλειά και ένα άδειο σαββατοκύριακο. Η μοναχικότητά τους εκτονώνεται μόνο σε τακτικές σεξουαλικές επαφές με άλλους άντρες ή σε δραστηριότητες π.χ. ταξίδια και διαμονή σε ξενοδοχεία βγάζοντας άκυρες φωτογραφίες τοπίων. Το εισόδημα δεν μπορεί να επενδυθεί σε μια σωστή σχέση και οικογένεια, οπότε βρίσκει διέξοδο σε μια ζωή χωρίς στόχο. Μετά αρχίζει η έντονη κατάθλιψη όταν περάσουν τα 50 και ψάχνουν κάποιο φίλο για να μην πεθάνουν τελείως μόνοι στο διαμέρισμά τους (αναπόφευκτο τέλος). Ο άλλος ήταν Γερμανός που δούλευε σε μεγάλη πολυεθνική, είχε κοπέλα και την ίδια ώρα εργαζόταν ως συνοδός ώριμων ανδρών. Συνήθως αυτοί οι τύποι είναι όσοι εμφανίζονται τελείως ψυχροί και μονότονοι σε μια εργασία ειδικά στο εξωτερικό όπου υπάρχει μια απόσταση για την προσωπική ζωή στο χώρο εργασίας. Κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο Dek ή ποια είναι η Verena κανονικά.
Μια λεξη ολοκληρο το νοημα ..
Μιλαμε για προσωπικες επιλογες ξεκαθαρα ...

Ο καθενας απολαμβανει την ζωη που ο ιδιος επιλεγει αν δεν ειναι ευχαριστημενος ας την αλλαξει ...

Συγνωμη δεν μπορω αλλο την μιζερια και την καταθλιψη ...ολα και ολοι ειναι χαλια ...εσυ εισαι χαλια με τις επιλογες σου ,αλλαξε τες αν εχεις τα @αρχιδι@ στην τελικη και μην με πριζεις ..

Αυτο λεω σε ανθρωπους που τους βλεπω εδω και χρονια να μιζεριαζουν ...

Για εμενα μονο ο θανατος δεν μπορει να ξεπεραστει ...ολα τα υπολοιπα χερια ποδια και υγεια εχω για να κανω το οτιδηποτε θελω ...

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Μια λεξη ολοκληρο το νοημα ..
Μιλαμε για προσωπικες επιλογες ξεκαθαρα ...

Ο καθενας απολαμβανει την ζωη που ο ιδιος επιλεγει αν δεν ειναι ευχαριστημενος ας την αλλαξει ...

Συγνωμη δεν μπορω αλλο την μιζερια και την καταθλιψη ...ολα και ολοι ειναι χαλια ...εσυ εισαι χαλια με τις επιλογες σου ,αλλαξε τες αν εχεις τα @αρχιδι@ στην τελικη και μην με πριζεις ..

Αυτο λεω σε ανθρωπους που τους βλεπω εδω και χρονια να μιζεριαζουν ...

Για εμενα μονο ο θανατος δεν μπορει να ξεπεραστει ...ολα τα υπολοιπα χερια ποδια και υγεια εχω για να κανω το οτιδηποτε θελω ...

Σίγουρα, μα η αντίφαση είναι εκεί: από τη μια καλό το εξωτερικό επειδή έχεις την ανεξαρτησία σου, την αφασία σου, δεν σε πρήζει κανείς. Όμως την ίδια στιγμή μετά από το 15ωρο εργασίας δεν σε ξέρει κανένας. Επίσης οι περισσότεροι δείχνουν απασχολημένοι ακόμη και αν είναι μόνοι τους. Έχει χαθεί η επικοινωνία, η διάθεση για γνωριμία και αυτό νομίζω ότι είναι η κύρια αιτία γιατί αρκετοί νέοι δεν έχουν κανένα στόχο για σοβαρή σχέση που να οδηγεί σε γάμο. Αρκετοί ψάχνονται και έχουν μπει σε έναν κύκλο "επιλογών" με έντονο το αίσθημα της μοναξιάς: δηλαδή, έχουν μετανιώσει αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό.

amarelia

Διακεκριμένο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7.702 μηνύματα.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Σίγουρα, μα η αντίφαση είναι εκεί: από τη μια καλό το εξωτερικό επειδή έχεις την ανεξαρτησία σου, την αφασία σου, δεν σε πρήζει κανείς. Όμως την ίδια στιγμή μετά από το 15ωρο εργασίας δεν σε ξέρει κανένας. Επίσης οι περισσότεροι δείχνουν απασχολημένοι ακόμη και αν είναι μόνοι τους. Έχει χαθεί η επικοινωνία, η διάθεση για γνωριμία και αυτό νομίζω ότι είναι η κύρια αιτία γιατί αρκετοί νέοι δεν έχουν κανένα στόχο για σοβαρή σχέση που να οδηγεί σε γάμο. Αρκετοί ψάχνονται και έχουν μπει σε έναν κύκλο "επιλογών" με έντονο το αίσθημα της μοναξιάς: δηλαδή, έχουν μετανιώσει αλλά δεν μπορούν να ξεφύγουν από αυτό.
Πραγματικα δεν ξερω τι βρίσκεται στο εξωτερικό περαν απο τη δουλειά ...

Χειροτερη η ζωη μετα ...καταθλιψη με πιανει οταν χρειαζεται να παω ...βεβαια ειναι και στις επιλογες του καθενός .

Χιλιες φορες στη χωρα μου στην πατριδα μου και ας δουλευα και καθαριστρια πιο πολλα θα εβγαζα ...δεν την φοβαμαι την δουλεια ...την απουσια ζωης φοβαμαι !

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.933 μηνύματα.
Πάντως οι βόρειες χώρες, για έλληνες εσωστρεφεις που ούτως ή άλλως ούτε στην Ελλάδα έτρεχαν στα σουβλατζίδικα ή στις καφετέρειες και στα λιβάδια κατω απο τον ηλιο, είναι μια χαρά.

Από το να είσαι μοναχικός ΚΑΙ φτωχός, καλύτερα κατα τη γνωμη μου και για τα προσωπικά μου γούστα, να είσαι μοναχικός αλλά με χρήματα.

Τα ΣΚ θα επιστρέφεις σπίτι θα λιωνεις στα παιχνιδια στον υπολογιστή, άσε που οι χωρες εξω εχουν πλειάδα λαών μπορεί να γνωρισεις και καμία, και στη χειρότερη ζεις 11 μηνες μονος και με τα χρηματα σου πας 1 μηνα ανατολικη ασία και λιωνεις στον ηλιο και στις γυναίκες.

Εχει σημασία το ΠΟΥ θα πεθάνεις ή το ΠΩΣ; Χίλιες φορές χορτασμένος, να ξέρω ότι έχω να κανω ενα έξοδο και να μη μετράω τα χρήματα που θα μου λείψουν, παρά ήλιο φραπέ και θάλασσα.

nPb

Επιφανές μέλος

Πάντως οι βόρειες χώρες, για έλληνες εσωστρεφεις που ούτως ή άλλως ούτε στην Ελλάδα έτρεχαν στα σουβλατζίδικα ή στις καφετέρειες και στα λιβάδια κατω απο τον ηλιο, είναι μια χαρά.

Από το να είσαι μοναχικός ΚΑΙ φτωχός, καλύτερα κατα τη γνωμη μου και για τα προσωπικά μου γούστα, να είσαι μοναχικός αλλά με χρήματα.

Τα ΣΚ θα επιστρέφεις σπίτι θα λιωνεις στα παιχνιδια στον υπολογιστή, άσε που οι χωρες εξω εχουν πλειάδα λαών μπορεί να γνωρισεις και καμία, και στη χειρότερη ζεις 11 μηνες μονος και με τα χρηματα σου πας 1 μηνα ανατολικη ασία και λιωνεις στον ηλιο και στις γυναίκες.

Εχει σημασία το ΠΟΥ θα πεθάνεις ή το ΠΩΣ; Χίλιες φορές χορτασμένος, να ξέρω ότι έχω να κανω ενα έξοδο και να μη μετράω τα χρήματα που θα μου λείψουν, παρά ήλιο φραπέ και θάλασσα.

Έχεις δει ποτέ πώς οι βορειοευρωπαίες αντιμετωπίζουν όλους τους νότιους ή γενικά τους μη ντόπιους; Στο λέω ωμά ότι δεν τις ενδιαφέρει να γνωρίσουν κάποιον που δεν είναι από τη χώρα τους. Μέχρι εκεί. Το οτιδήποτε άλλο, ότι πήγες εσύ στη χώρα τους επίσης σου λένε "μέχρι πότε θα καθήσεις εδώ; γιατί έφυγες από την Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ..., Κίνα, Ινδονησία;". Επίσης δεν επιδιώκουν γενικά να γνωρίζουν κόσμο άσχετα αν στη δουλειά είσαι καλός ή έχεις καλή αλληπεπίδραση με συναδέλφους. Όταν φτάσει Παρασκευή, από τις 12 και μετά αρχίζει και ελαττώνεται η επικοινωνία μέχρι που φεύγουν και κλείνουν τελείως τις επαφές τους. Θα σου ξαναμιλήσουν την Δευτέρα το πρωί αν δεν είναι αργία ή αν δεν είναι σε άδεια. Ξέρουν πολύ καλά για ποιο λόγο πάνε και οι Έλληνες μετανάστες. Κανείς δεν λάτρεψε ξαφνικά να μένει στο παγωμένο προάστιο του Κέντ. Απλά υποκρίνονται μια όμορφη συμπάθεια κάποιες φορές που γενικώς ερμηνεύεται ως "ενδιαφέρον" ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες γενικά του εξωτερικού είναι μακράν τα πιο κομπλεξικά άτομα για παρέα. Αφού πάθουν ένα απότομο σοκ παρέας, μετά αρχίζουν και διαδίδουν ψέματα ή αρχίζουν και ξεκατινιάζονται στο διαδίκτυο με άλλους Έλληνες από την Ελλάδα για τα όμορφα του εξωτερικού (ενώ οι ίδιοι δεν βιώνουν τίποτα από αυτά).

Τα έχω δει όλα και δεν μου κάνει αίσθηση τίποτα. Αυτόν που εσύ μπορεί να βλέπεις σοβαροφανή και δήθεν χαρούμενο, την άλλη στιγμή μπορεί να παίρνει χάπια από την δυστοπία που ζει.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.933 μηνύματα.
Έχεις δει ποτέ πώς οι βορειοευρωπαίες αντιμετωπίζουν όλους τους νότιους ή γενικά τους μη ντόπιους; Στο λέω ωμά ότι δεν τις ενδιαφέρει να γνωρίσουν κάποιον που δεν είναι από τη χώρα τους. Μέχρι εκεί. Το οτιδήποτε άλλο, ότι πήγες εσύ στη χώρα τους επίσης σου λένε "μέχρι πότε θα καθήσεις εδώ; γιατί έφυγες από την Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, ..., Κίνα, Ινδονησία;". Επίσης δεν επιδιώκουν γενικά να γνωρίζουν κόσμο άσχετα αν στη δουλειά είσαι καλός ή έχεις καλή αλληπεπίδραση με συναδέλφους. Όταν φτάσει Παρασκευή, από τις 12 και μετά αρχίζει και ελαττώνεται η επικοινωνία μέχρι που φεύγουν και κλείνουν τελείως τις επαφές τους. Θα σου ξαναμιλήσουν την Δευτέρα το πρωί αν δεν είναι αργία ή αν δεν είναι σε άδεια. Ξέρουν πολύ καλά για ποιο λόγο πάνε και οι Έλληνες μετανάστες. Κανείς δεν λάτρεψε ξαφνικά να μένει στο παγωμένο προάστιο του Κέντ. Απλά υποκρίνονται μια όμορφη συμπάθεια κάποιες φορές που γενικώς ερμηνεύεται ως "ενδιαφέρον" ενώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι Έλληνες γενικά του εξωτερικού είναι μακράν τα πιο κομπλεξικά άτομα για παρέα. Αφού πάθουν ένα απότομο σοκ παρέας, μετά αρχίζουν και διαδίδουν ψέματα ή αρχίζουν και ξεκατινιάζονται στο διαδίκτυο με άλλους Έλληνες από την Ελλάδα για τα όμορφα του εξωτερικού (ενώ οι ίδιοι δεν βιώνουν τίποτα από αυτά).

Τα έχω δει όλα και δεν μου κάνει αίσθηση τίποτα. Αυτόν που εσύ μπορεί να βλέπεις σοβαροφανή και δήθεν χαρούμενο, την άλλη στιγμή μπορεί να παίρνει χάπια από την δυστοπία που ζει.
Δεν αντιλέγω ότι πιθανότατα είναι όπως τα λες. Τα έζησες και δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητώ.

Σου λεω ομως τι θα λειτουργούσε για τη δική μου προτίμηση.

Αν ησουν εντελώς μόνος ρε παιδι μου, σε μισούσε όλη η ανθρωπότητα και είχες μια επιλογή να πας να ζήσεις σε ένα σκοτεινό δάσος που κάθε μέρα θα είχες σπίτι, τροφή, ανέσεις ή σε μια θάλασσα με ήλιο που δε θα είχες να φας, ε μη μου πεις οτι δε θα σκεφτοσουν το δάσος.

nPb

Επιφανές μέλος

Πραγματικα δεν ξερω τι βρίσκεται στο εξωτερικό περαν απο τη δουλειά ...

Χειροτερη η ζωη μετα ...καταθλιψη με πιανει οταν χρειαζεται να παω ...βεβαια ειναι και στις επιλογες του καθενός .

Χιλιες φορες στη χωρα μου στην πατριδα μου και ας δουλευα και καθαριστρια πιο πολλα θα εβγαζα ...δεν την φοβαμαι την δουλεια ...την απουσια ζωης φοβαμαι !

Αυτό είναι η πραγματική αξία της ζωής, να μπορείς να νιώθεις ελεύθερος-η χωρίς να εξαρτάται από τις επιλογές ή τις γνώμες των άλλων. Οι περισσότεροι θυσιάζουν την πραγματική τους γαλήνη στο πεδίο της δήθεν επιτυχίας αλλά σε μια βαθύτερη ανάγνωση, χάνουν πολλά άλλα καθημερινά πράγματα. Δεν είναι τυχαίο όπου μπορεί να δείτε στεγνές αγγελίες από 30+ χρονους Ολλανδούς, Γερμανούς, Σουηδούς, κτλ, να ψάχνουν για παρέα ή σύντροφο δραστηριοτήτων και να μην τους απαντάει κανείς. Χρησιμοποιούν αρκετά τα κοινωνικά δίκτυα και δυστυχώς στο τέλος της ημέρας, απλά κάθησαν μια ακόμη μέρα μέσα ή περπάτησαν απλά μέχρι το πάρκο δίπλα από το σπίτι για να μην σαλτάρουν. Στην Αυστρία είχα πάθει σοκ όταν άκουγα κοπέλες να λένε ότι 3-4 μέρες κάθονταν μέσα στο δωμάτιο της εστίας γιατί ντρέπονταν να πάνε να ζητήσουν ευγενικά αν ήθελε κάποιος άλλος περπάτημα ώστε να βγουν λίγο έξω από το κτίριο.

taketrance

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο taketrance αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Ηνωμένο Βασίλειο (Ευρώπη). Έχει γράψει 1.270 μηνύματα.
Δεν αντιλέγω ότι πιθανότατα είναι όπως τα λες. Τα έζησες και δεν έχω κανένα λόγο να σε αμφισβητώ.
Σου συνιστώ να αμφισβητείς για να φιλτράρεις τις ιστορίες για αγρίους λίγο πιο εύκολα 😂.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Σου συνιστώ να αμφισβητείς για να φιλτράρεις τις ιστορίες για αγρίους λίγο πιο εύκολα 😂.
Εντάξει, δημοσίως δεν μπορώ να πω κατι εφόσον δεν μου μίλησε άσχημα. Στο κεφάλι μου μπορω να κανω οτι υποθέσεις θέλω, γιατί μπορεί ο συνομιλητής μου επιμένει τόσο πολύ σε μια τέτοια άποψη.

Ειδα κι αυτό το πράγμα που έκανα παλιότερα "Ναι ναι σ αρεσει η Ελλάδα γιατι είσαι νεοδημοκράτης" ή "Σου αρέσει η Ελλάδα γιατί σε διορίσανε δημόσιο υπάλληλο" ή "είσαι βυσμα σε ιδιωτική εταιρία και καβατζώνεις χωρίς πτυχία 3 χιλιαρικα το μηνα επειδη ψηφίζεις τον ταδε βουλευτή".

Δεν βγαίνει, τσακώνεσαι με όλους, τοξικώνεσαι κι εσυ μέσα σου, και δε θα στο παραδεχτει ο άλλος, πως και γιατί ωφελείται από την παραμονή στην Ελλάδα.

Εδω εχουμε περσόνες που δεν ξερουμε αν είναι η Μαρία η γιατρός με τον γιο στρατιωτικό, ή αν την επόμενη μέρα μπει ως Μάκης υδραυλικός με κόρη χορεύτρια.

Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει.

adams33

Πολύ δραστήριο μέλος

Αυτό είναι η πραγματική αξία της ζωής, να μπορείς να νιώθεις ελεύθερος-η χωρίς να εξαρτάται από τις επιλογές ή τις γνώμες των άλλων. Οι περισσότεροι θυσιάζουν την πραγματική τους γαλήνη στο πεδίο της δήθεν επιτυχίας αλλά σε μια βαθύτερη ανάγνωση, χάνουν πολλά άλλα καθημερινά πράγματα. Δεν είναι τυχαίο όπου μπορεί να δείτε στεγνές αγγελίες από 30+ χρονους Ολλανδούς, Γερμανούς, Σουηδούς, κτλ, να ψάχνουν για παρέα ή σύντροφο δραστηριοτήτων και να μην τους απαντάει κανείς. Χρησιμοποιούν αρκετά τα κοινωνικά δίκτυα και δυστυχώς στο τέλος της ημέρας, απλά κάθησαν μια ακόμη μέρα μέσα ή περπάτησαν απλά μέχρι το πάρκο δίπλα από το σπίτι για να μην σαλτάρουν. Στην Αυστρία είχα πάθει σοκ όταν άκουγα κοπέλες να λένε ότι 3-4 μέρες κάθονταν μέσα στο δωμάτιο της εστίας γιατί ντρέπονταν να πάνε να ζητήσουν ευγενικά αν ήθελε κάποιος άλλος περπάτημα ώστε να βγουν λίγο έξω από το κτίριο.
Οταν βγεις απο τον λαβυρινθο της καταθλιψης τα δωρα ειναι σπουδαια ....
Η ζωη ειναι σπουδαια και δεν σε τρομαζει τιποτα ...

Τιποτα δεν θυζιαζουν ...Γιατι την γαληνη ΑΝ την εχεις μεσα σου οπου και να πας την εχεις μαζι σου ..
Σταματηστε αυτα περι θυσιας και βλακειες συγνωμη κιολας ...

Θυματοποιουνται με τετοιες λεξεις ..ακου θυσια ...αν ειναι να σκοτώσω την ουσια της ζωης τοτε ποιος ο λογος να ζω ...αρα ΔΕΝ ΖΩ ..

nPb

Επιφανές μέλος

Brain gain: Έλληνας καθηγητής μοιράζεται την εμπειρία του

Έχει ένα ενδιαφέρον τι λέει για το ακαδημαϊκό περιβάλλον των ΗΠΑ. Καμιά φορά η απέξω εικόνα που έχουμε δεν ανταποκρίνεται στη μέση καθημερινότητα. Βέβαια αν σκεφτούμε ότι συνήθως οι διαφημιζόμενοι καθηγητές των κοινωνικών δικτύων, σε τηλεοπτικές εκπομπές είναι σε ακαδημαϊκή άδεια και όχι σε τρέχον φορτίο εξαμήνου. Θυμάμαι σε παρόμοια συζήτηση τομέα στο Πανεπιστήμιο που εργαζόμουν, αρκετοί καθηγητές να κάνουν λόγο για άκρως διασπαστική γραφειοκρατία από τα καθήκοντά τους που τους έκανε μεγάλη ζημιά στην ψυχοσωματική αντοχή. Δηλαδή, το 70% του χρόνου τους ημερησίως ήταν σε συσκέψεις, συνέδρια, εποπτεία γραφειοκρατικής δουλειάς, τηλέφωνα, ακροάσεις φοιτητών, ταξίδια, μετακινήσεις σε άλλο σημείο της πόλης αν το Πανεπιστήμιο είναι διαμοιρασμένο, εποπτεία μεταπτυχιακών εργασιών και υποψ.διδακτόρων, συναντήσεις με μη ακαδημαϊκό προσωπικό για ουδέτερα θέματα, αναζήτηση νέων χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων έρευνας, εργαστηριακή εποπτεία, κτλ, και στο τέλος ότι έμενε από χρόνο έπρεπε να κάνουν έρευνα (και δημοσίευση) και να βρουν χρόνο μετά για την οικογένειά τους ή την προσωπική ζωή τους αν υπήρχε αντοχή και διάθεση. Βέβαια ο κόσμος απέξω, βλέπει μόνο την κοινωνική και μισθολογική αίγλη των 80.000 ευρώ το χρόνο μεικτά χωρίς να ξέρει ακριβώς τι γνώμη έχει ένας ντόπιος που ζει σε μια τέτοια καθημερινότητα.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια