amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.
21-09-25
14:22
Συμφωνώ, είναι αυτά που λέω κι εγώ.Καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει ό,τι τον ευχαριστεί καλύτερα. Αυτό που πιστεύω εγώ είναι ότι αυτός που κυβερνάει είναι το ίδιο το πολίτευμα και όχι κάποιο κόμμα. Αν, για παράδειγμα, η Ελλάδα χρειαστεί να μπει στον πόλεμο κατά της «κακής Ρωσίας» θα το κάνει είτε με Κούλη είτε με Τσίπρα είτε με όποιον καμένο βγει.
Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει συστημικό και αντισυστημικό κόμμα. Όλα είναι συστημικά και χρησιμοποιούνται για να γίνεται αποσυμπίεση του κόσμου, που δεν αντέχει άλλο γενικότερα. Πχ ο Βελόπουλος είναι -και καλά- κατά της λαθρομετανάστευσης, αν 1 στις 1000 έβγαινε, η κατάσταση θα συνέχιζε ως έχει. Βέβαια αυτό δεν μπορεί να συνεχίζεται για πολύ, οπότε κάποια στιγμή -νομοτελειακά- θα υπάρξει κάποιος πόλεμος. Ο κόσμος δεν αντέχει να μην μπορεί να ζει και ταυτόχρονα να αντιλαμβάνεται ότι ο λόγος και η ψήφος του δεν παίζουν στην πραγματικότητα κανέναν ρόλο.
Γενικότερα, λοιπόν, κυβερνάει το πολίτευμα (μάλιστα όχι της Ελλάδας, αλλά της δύσης), πολυεθνικές και σκιώδεις φιγούρες (στιλ Σόρος και άλλων) που αποφασίζουν και προωθούν το τι θα πιστεύεις για κάθε σημαντικό ή ασήμαντο θέμα. Τα κόμματα είναι κεφάλια της λερναίας ύδρας, αν κόψεις ένα φυτρώνει ένα άλλο για να κάνει τη δουλειά. Η ΝΔ είναι απλά το πιο γερό κεφάλι που έχει βρεθεί μέχρι τώρα για τη χώρα, είναι απόλυτα υποτακτική στα θέλω της Δύσης και αποπνέει μια εικόνα σοβαροφάνειας σε σχέση με το τσίρκο του Σύριζα. Είναι δε και πολύ γερά δικτυωμένη από ανέκαθεν, οπότε στην πραγματικότητα αυτό που θα γίνει, κάποια στιγμή όταν ο κόσμος θα έχει όντως μπουχτίσει μαζί της, θα βρεθεί ένας νέος Σύριζα για μια τετραετία και μετά πάλι ΝΔ.
Το θέμα εδώ είναι πως με αλλαγή πολιτεύματος τα πράγματα θα γίνονταν ακόμη χειρότερα.Η μέρα της μαρμότας, δεν το βλέπετε; Μόνο με αλλαγή πολιτεύματος μπορεί να έρθει αλλαγή, αυτό φωνάζω εδώ και καιρό.
Το συγκεκριμένο είναι απο όλα η προτιμητέα επιλογή, τα έχουμε ξαναπεί γιατί.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση ωστόσο η τακτική είναι η ίδια διαίρει και βασίλευε.
Όσους αγώνες κι αν κατακτήσαμε πάντα το παιχνίδι θα το γύριζαν υπέρ τους. Το μόνο πλεονέκτημα που διαθέτουμε εναντίον τους είναι πως είμαστε ασύγκριτα πολύ περισσότεροι. Κι αυτό το κατακερμάτισαν τεχνηέντως και πολύ μεθοδευμένα.
Το τέρας πάνω απο τα δικά μας κεφάλια είναι κοινό και τις συζητήσεις μονοπωλούν οι ΛΟΑΤΚΙ, οι Ρομά και φυσικά όπως κάθε φορά οι μετανάστες, εξιλαστήριο θύμα σε κάθε αντίστοιχη κοινωνική συνθήκη που εχει δεί ο κόσμος ες αεί.
Και να προσθέσω κάτι τελευταίο, η πλειοψηφία των επαναστάσεων στην ιστορία είχε ως αιχμή του δόρατος την μεσαία τάξη.
Για όσους έχουν ακόμα απορίες για τους λόγους που αποσάθρωσαν στοχευμένα τη μεσαία τάξη και τείνουμε όλοι μας στην οικονομική ομοιογένεια.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.844 μηνύματα.
21-09-25
15:24
Απότοκο της Γαλλικής επανάστασης. Με την ανάδειξη της μεσαίας ή αστικής τάξης των εμπόρων (μετέπειτα και των βιομηχάνων) προέκυψε σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ της μοναρχίας/αριστοκρατίας και της νέας αυτής τάξης που συσσώρευσε τον πλούτο στα χέρια της και έβλεπε τους άλλους σαν άνευ ουσίας κατάλοιπο του παρελθόντος. Έτσι, όταν πια ξεκίνησαν να ανατρέπονται οι μονάρχες και να κυριαρχεί ο καπιταλισμός άλλαξαν οι εχθροί των εργατών. Η Γαλλική επανάσταση ήταν και η τελευταία που αστοί και εργάτες βρίσκονταν στο ίδιο στρατόπεδο.Για όσους έχουν ακόμα απορίες για τους λόγους που αποσάθρωσαν στοχευμένα τη μεσαία τάξη και τείνουμε όλοι μας στην οικονομική ομοιογένεια.
Επίσης οι εποχές άλλαξαν. Ο λόγος που συνέβαινε αυτό (οι αστοί να είναι μπροστάρηδες της εξέγερσης) ήταν πως με τα χρήματα τους κατόρθωναν να σπουδάζουν και να μορφώνονται δημιουργώντας μία πνευματική ελίτ διανόησης εν αντιθέσει με τον εργάτη που από μωρό βρίσκονταν σε χωράφια, ορυχεία, εργοστάσια χωρίς να ξέρει ούτε γραφή. Αυτά έχουν ανατραπεί σήμερον στον δυτικό κόσμο.
amarelia
Επιφανές μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εργάτης/τρια και μας γράφει από Αλβανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 8.073 μηνύματα.
21-09-25
15:35
Βασικά το ανέφερα για να δείξω πόσο ανέφικτο είναι το εγχείρημα σήμερα.Επίσης οι εποχές άλλαξαν. Ο λόγος που συνέβαινε αυτό (οι αστοί να είναι μπροστάρηδες της εξέγερσης) ήταν πως με τα χρήματα τους κατόρθωναν να σπουδάζουν και να μορφώνονται δημιουργώντας μία πνευματική ελίτ διανόησης εν αντιθέσει με τον εργάτη που από μωρό βρίσκονταν σε χωράφια, ορυχεία, εργοστάσια χωρίς να ξέρει ούτε γραφή. Αυτά έχουν ανατραπεί σήμερον στον δυτικό κόσμο.
Πώς θα επαναστατήσει ο φτωχός/μέσος άνθρωπος σήμερα οταν τη 16η κάθε μήνα δεν θα έχει να φάει;
Υπήρχαν άτομα στα Τέμπη που ήθελαν να κάνουν απεργία αλλά δεν τους έπαιρνε να χάσουν ούτε ενα μεροκάματο.
Να πω εδώ βέβαια και το οτι εδώ ορισμένοι εχουν την εντύπωση πως επειδή παίρνουν 1.5 χιλιάρικο -χωρίς καθόλου άλλα assets- πως ανήκουν στη μεσαία τάξη, οπότε αντιλαμβάνεσαι πόσο επίπεδα έχει το πρόβλημα.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.844 μηνύματα.
21-09-25
15:41
Α εσύ είσαι στο 1,5 χιλιάρικο ακόμα. Ξέχασες τις δηλώσεις ενός ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ (που ούτε χιλιάρικο δεν θα βλέπει στάνταρ) προεκλογικά πως θα ψηφίσει Μητσοτάκη γιατί θα βοηθήσει τη μεσαία τάξη;επειδή παίρνουν 1.5 χιλιάρικο -χωρίς καθόλου άλλα assets- πως ανήκουν στη μεσαία τάξη,

amarelia
Επιφανές μέλος
21-09-25
15:45
βλέπεις;Α εσύ είσαι στο 1,5 χιλιάρικο ακόμα. Ξέχασες τις δηλώσεις ενός ΣΕΡΒΙΤΟΡΟΥ (που ούτε χιλιάρικο δεν θα βλέπει στάνταρ) προεκλογικά πως θα ψηφίσει Μητσοτάκη γιατί θα βοηθήσει τη μεσαία τάξη;![]()
παρ’τ’αυγό και κούρεφτο.
Θα συνασπιστούν τώρα όλοι αυτοί οι ταλαίπες να κάνουν επανάσταση.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.047 μηνύματα.
25-09-25
21:48
Ετσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες στο «The Ellinikon» – Έως 1.000 δωμάτια, πότε θα είναι έτοιμες (pics) | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney
Aυτές είναι επενδύσεις. Να βρεί κόσμος δουλειά.
amarelia
Επιφανές μέλος
25-09-25
21:52
μπράβο βρε νπβ το κόλλησες το ένσημο και σήμεραΕτσι θα είναι οι φοιτητικές εστίες στο «The Ellinikon» – Έως 1.000 δωμάτια, πότε θα είναι έτοιμες (pics) | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney
το χειρότερο είναι πως το κάνετε τσάμπα ρε φίλε είναι απίστευτο
Επίσης μη χαίρεσαι τόσο οι δουλειές θα είναι με μαύρα στη καλύτερη και βασικό μισθό. Αυτοί που θα τα κονομήσουν χοντρά ξέρουμε ποιοί είναι.
nPb
Επιφανές μέλος
Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 23.047 μηνύματα.
25-09-25
22:01
Γιατί πάντα πρέπει όλα να είναι μαύρα και άραχνα;
Θέλω να πω ότι παρόμοιες κινήσεις γίνονται και σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες και εμείς πάντα βρίσκουμε μια αρνητίλα, αριστερίλα να τα βλέπουμε όλα «εχθρικά». Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ανάγκη μια δουλειά, έστω και με χαμηλά προσόντα. Γιατί να μην δημιουργούμε τέτοιες ευκαιρίες; Όλοι τσέο πρέπει να γίνουν;
Υ.Γ. Σαν γυναίκα πρέπει να είσαι μόνιμα τσιτωμένη.
Θέλω να πω ότι παρόμοιες κινήσεις γίνονται και σε άλλες χώρες εδώ και δεκαετίες και εμείς πάντα βρίσκουμε μια αρνητίλα, αριστερίλα να τα βλέπουμε όλα «εχθρικά». Κάποιοι άνθρωποι μπορεί να έχουν ανάγκη μια δουλειά, έστω και με χαμηλά προσόντα. Γιατί να μην δημιουργούμε τέτοιες ευκαιρίες; Όλοι τσέο πρέπει να γίνουν;Υ.Γ. Σαν γυναίκα πρέπει να είσαι μόνιμα τσιτωμένη.

amarelia
Επιφανές μέλος
25-09-25
22:05
Ως* γυναίκαΥ.Γ. Σαν γυναίκα πρέπει να είσαι μόνιμα τσιτωμένη.![]()
last time I checked γυναίκα ήμουν.
Συνεχισε τώρα το θεάρεστο έργο σου
nPb
Επιφανές μέλος
26-09-25
12:39
Ως* γυναίκα
last time I checked γυναίκα ήμουν.
Συνεχισε τώρα το θεάρεστο έργο σου
Οκ, ότι πεις.

nPb
Επιφανές μέλος
27-09-25
09:28
Συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στην δεξίωση του προέδρου των ΗΠΑ, μαζί τους Μαρέβα Γκραμπόφσκι και Μελάνια
Aυτή η χαρούμενη χαρά μου αρέσει.

back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.794 μηνύματα.
27-09-25
13:07
Καλό άρθρο αλλά δεν υπάρχει προοπτική για ουσιαστική αλλαγή.Πηγή: tanea.gr
Το ότι θα έχουμε κυβέρνηση με ΝΔ ως κεντρικό πυρήνα είναι το δεδομένο.
Έχουμε μπόνους στο πρώτο κόμμα αλλά και να μην είχαμε δεν βγαίνουν τα νούμερα εκτός αν συνεργάζονταν σχεδόν όλα τα άλλα κόμματα μαζί.
Οπότε εξαρτάται τα ποσοστά.
Από αυτοδυναμία ΝΔ (χλωμό αυτή τη στιγμή), ΝΔ με Μητσοτάκη πρωθυπουργό ως κυβέρνηση συνεργασίας με κάποιο δεκανίκι τύπου Λατινοπούλου ή ΝΔ που θα αναγκαστεί να είναι χωρίς Μητσοτάκη για να κυβερνήσει.
Αυτό το τελευταίο δεν φαίνεται πολύ πιθανό αυτή τη στιγμή αλλά δεν είναι απίθανο. Έστω δεν παίρνει αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές και κάνει δεύτερες(μάλλον το πιθανότερο σενάριο τώρα). Αν η ΝΔ τότε δεν πάρει αυτοδυναμία ούτε αρκετά μεγάλο ποσοστό για να της αρκεί μια Λατινοπούλου ή δεν μπει η Λατινοπούλου στην βουλή τι θα κάνει; Τρίτες εκλογές ελπίζοντας να πάρει αυτοδυναμία τότε;
Αν εκεί βγει ένας Ανδρουλάκης (ή ένας Σαμαράς ή Τσίπρας αν έχουν κάνει κόμμα) να πει είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία ακολουθώντας το πρόγραμμα της ΝΔ σεβόμενοι ότι βγήκε πρώτο κόμμα με μόνη κόκκινη γραμμή να μην είναι ο Μητσοτάκης πρωθυπουργός θα έχει σημαντική εσωκομματική πίεση.
Κάτι μου λέει ότι αυτό θα είναι το όνειρο του Σαμαρά αν κάνει κόμμα. Να τον χρειάζονται και να τους πει δίνω λευκή επιταγή να βάλετε όποιους θέλετε υπουργούς και πρωθυπουργό αρκεί να μην είναι ο Μητσοτάκης
nPb
Επιφανές μέλος
02-10-25
00:41
Κάτι δεν πάει καλά με την κυβέρνηση. Μόνο κάτι;
Πολιτική & Οικονομία - Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη παράγει απαξίωση όχι μόνο του πολιτικού συστήματος αλλά και των δημοκρατικών θεσμών.
Λίγο παλιό αλλά λέει ενδιαφέροντα πράγματα.
parafernalia
Περιβόητο μέλος
Ο Νίκος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Προγραμματιστής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.495 μηνύματα.
02-10-25
10:52
Παντού στα ΝΔ-μάφια-media διαβάζεις σεξιστικά σχόλια εναντίον της Λάουρα. Προσπαθούν να τη μειώσουν και να την απειλήσουν αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
«Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Κάνουμε τη δουλειά μας παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού. Προειδοποιώ όποιον έχει τον πειρασμό να παρέμβει στη δουλειά μας να το ξανασκεφτεί. Είμαι περήφανη για την ομάδα μας στην Ελλάδα», δήλωσε.
«Είμαστε εδώ για να μείνουμε. Κάνουμε τη δουλειά μας παρά τις προσπάθειες εκφοβισμού. Προειδοποιώ όποιον έχει τον πειρασμό να παρέμβει στη δουλειά μας να το ξανασκεφτεί. Είμαι περήφανη για την ομάδα μας στην Ελλάδα», δήλωσε.
Entropy24
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Entropy24 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 386 μηνύματα.
02-10-25
11:00
Τελικά έχω αρχίσει και πιστέυω ότι το 2015 φωνάζανε "Μένουμε Ευρώπη" και "βάστα γερά Σόιμπλε" διότι δεν άντεχαν να μην μπορούν να ρημάζουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.Παντού στα ΝΔ-μάφια-media διαβάζεις σεξιστικά σχόλια εναντίον της Λάουρα. Προσπαθούν να τη μειώσουν και να την απειλήσουν αλλά λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο.
View attachment 153395
back2967
Διάσημο μέλος
Ο back2967 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.794 μηνύματα.
02-10-25
11:08
Καλά είναι αυτονόητο αυτό, και για την μάσα και γενικά.Τελικά έχω αρχίσει και πιστέυω ότι το 2015 φωνάζανε "Μένουμε Ευρώπη" και "βάστα γερά Σόιμπλε" διότι δεν αντέχουν να μην μπορούν να ρημάζουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
Όλες οι χρηματοδοτήσεις στους αγρότες, όλα τα ερευνητικά προγράμματα στα πανεπιστήμια, όλα τα δημόσια έργα, ότι πρόγραμμα επιδοτήσεων βλέπεις από αλλαγή κλιματιστικών μέχρι αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι με ευρωπαικά λεφτά. Ζει (νόμιμα) πολύς κόσμος από αυτά.
Ε βάλε και όσους τρώνε παράνομα λεφτά από αυτά, μαζεύονται παρά πολλοί.
vas 78
Νεοφερμένο μέλος
Ο vas 78 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
02-10-25
13:41
Ηθελα να τοποθετηθω με την σειρα μου για την κυβερνηση ΝΔ, πρωτα πρωτα να σας πω οτι ΔΕΝ εχω καμια εξαρτηση απο κανενα κομμα, ουτε βολευτηκε κανεις απο την οικογενεια μου κτλ. Να σας πω την αληθεια οτι απο παππου προς παπου ημασταν κεντρο και δεξια ,χωρις κομματικη ταυτοτητα και διανεξεις με διαφορους συμπολιτες εγω προσωπικα ειμαι πολ.μηχανικος και δουλευω σε εταιρεια εδω και εικοσι χρονια θελω να πω οτι εχω μεμπειρια στη ζωη ειμαι στην καθημερινοτητα και βλεπω οτι ναι υπαρχει κοσμος που τα βγαζει δυσκολα στην εποχη μας λογω της ακριβειας και διαφορων παθολογικων καταστασεων που εχουμε στην χωρα μας.Λοιπον η δικη μου τοποθετηση για την κυβερνηση μητσοτακη ειναι η εξης :ας τα παρουμε πρωτα τα θετικα κατα την γνωμη μου για την υγεια : αξιολογηση απο τους πολιτεες για το ΕΣΥ, αποστολη φαρμακων υψηλου κοστους στο σπιτι ,τηλεφωνο 1566 για ραντεβου οπως και εκσυγρονισμος ηλεκτρονικης πλατφορμας , προσληψεις προσωπικου , αυξηση απο 4 δις σε 6 δις προυπολογισμου ,ανακαινιση κτιριακων εγκαταστασεων σε κεντρα υγειας νησια , σε απομακρισμενα χωρια ,σε νοσοκομεια, και αλλα που εχουνε γινει
στην παιδεια: προσληψη εκπαιδευτικων ,ιδρυση ιδ.πανεπιστημιων (ειμαι υπερ γιατι να φευγει τοσο συναλλαγμαεξω? επισης ετσι τα κρατικα θα γινουν πιο ανταγανωστικα, φοιτικο επιδομα , επισης ψηφιακη καρτα εργασιας, ψηφιοποιηση κρατους,αυξησης κατωτατου μισθου ,μειωση εργοδοτικων και εργαζομενων ασφ εισφορων, . Μπορω να αναφερω και αλλα τελοςπαντων ... ας αριθμησω ομως και μερικα αρνητικα , πρωτα απο ολα νομιζω οτι η αυλη γυρω απο την κυβερνηση οικονομαει για τα καλα βλεπε ΟΠΕΚΕΠΕ , εχουν φαει λεφτα απο το ταμει ανακαμψης σιγουρα με προσχημα ευρωπαικων οδηγιων κτλ. , επισης υποκλοπες ,καμερες παντου παρακολουθηση πολιτων, στην οικονομια καρτελ κτλ . ΘΑ ηθελα παρακαλω με ψυχραιμια την γνωμη σας χωρις κομματικη εμπαθεια και προκαταληψεις...
στην παιδεια: προσληψη εκπαιδευτικων ,ιδρυση ιδ.πανεπιστημιων (ειμαι υπερ γιατι να φευγει τοσο συναλλαγμαεξω? επισης ετσι τα κρατικα θα γινουν πιο ανταγανωστικα, φοιτικο επιδομα , επισης ψηφιακη καρτα εργασιας, ψηφιοποιηση κρατους,αυξησης κατωτατου μισθου ,μειωση εργοδοτικων και εργαζομενων ασφ εισφορων, . Μπορω να αναφερω και αλλα τελοςπαντων ... ας αριθμησω ομως και μερικα αρνητικα , πρωτα απο ολα νομιζω οτι η αυλη γυρω απο την κυβερνηση οικονομαει για τα καλα βλεπε ΟΠΕΚΕΠΕ , εχουν φαει λεφτα απο το ταμει ανακαμψης σιγουρα με προσχημα ευρωπαικων οδηγιων κτλ. , επισης υποκλοπες ,καμερες παντου παρακολουθηση πολιτων, στην οικονομια καρτελ κτλ . ΘΑ ηθελα παρακαλω με ψυχραιμια την γνωμη σας χωρις κομματικη εμπαθεια και προκαταληψεις...
nPb
Επιφανές μέλος
02-10-25
13:55
Ηθελα να τοποθετηθω με την σειρα μου για την κυβερνηση ΝΔ, πρωτα πρωτα να σας πω οτι ΔΕΝ εχω καμια εξαρτηση απο κανενα κομμα, ουτε βολευτηκε κανεις απο την οικογενεια μου κτλ. Να σας πω την αληθεια οτι απο παππου προς παπου ημασταν κεντρο και δεξια ,χωρις κομματικη ταυτοτητα και διανεξεις με διαφορους συμπολιτες εγω προσωπικα ειμαι πολ.μηχανικος και δουλευω σε εταιρεια εδω και εικοσι χρονια θελω να πω οτι εχω μεμπειρια στη ζωη ειμαι στην καθημερινοτητα και βλεπω οτι ναι υπαρχει κοσμος που τα βγαζει δυσκολα στην εποχη μας λογω της ακριβειας και διαφορων παθολογικων καταστασεων που εχουμε στην χωρα μας.Λοιπον η δικη μου τοποθετηση για την κυβερνηση μητσοτακη ειναι η εξης :ας τα παρουμε πρωτα τα θετικα κατα την γνωμη μου για την υγεια : αξιολογηση απο τους πολιτεες για το ΕΣΥ, αποστολη φαρμακων υψηλου κοστους στο σπιτι ,τηλεφωνο 1566 για ραντεβου οπως και εκσυγρονισμος ηλεκτρονικης πλατφορμας , προσληψεις προσωπικου , αυξηση απο 4 δις σε 6 δις προυπολογισμου ,ανακαινιση κτιριακων εγκαταστασεων σε κεντρα υγειας νησια , σε απομακρισμενα χωρια ,σε νοσοκομεια, και αλλα που εχουνε γινει
Πιστεύω ότι όσο ειλικρινής είναι η προσπάθεια του Μητσοτάκη, τόσο ειλικρινής είναι η προσπάθεια της αντιπολίτευσης για το καλό του τόπου. Αν ο ίδιος ο Μητσοτάκης έχει αγνά αισθήματα για τη χώρα μας και την ζωή των πολιτών μπορεί αυτό να μην αποδίδει, για πολλούς λόγους. Πριν φτάσουμε στις ατομικές ευθύνες του πρωθυπουργού, επειδή δεν τον γνωρίζω ως άνθρωπο, δεν έχω μιλήσει μαζί του ποτέ, φροντίζω να κρατάω μια απόσταση από την εικόνα που σερβίρεται από τα ΜΜΕ. Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα είναι άλλος ένας σημαντικός παράγοντας που η χώρα μας είναι έτσι όπως είναι. Να σημειώσω ότι για τις πιθανές αστοχίες, ή προβλήματα που οι Έλληνες βλέπουν, ας ξεκινήσουν πρώτα από τη δική τους ευθύνη.
Τις τελευταίες μέρες βλέπω εδώ στον πράσινο κάδο σκουπιδιών 2 σπασμένες λεκάνες τουαλέτας και 5 ξύλινα παράθυρα (κασώματα και εξώφυλλα), 2 σακούλες μαύρες με κλαδιά δέντρων, 3 μπαταρίες αυτοκινήτων και γενικά απορρίμματα που δεν "σχετίζονται" με το είδος σκουπιδιών του πράσινου κάδου. Στον μπλέ κάδο σκουπιδιών υπάρχουν επίσης γυάλινα μπουκάλια, σιδερένες κρεμάστρες ρούχων, πλαστικά σκεύη κουζίνας, μια σιδερώστρα πεταμένη, ενώ σε μια απόσταση 5m, υπάρχει κάδος για γυάλινα μπουκάλια. Επίσης στο δρόμο είναι χυμμένα υγρά που κολλάνε, ενώ έχουν γίνει γραμμές από τις ρόδες των οχημάτων. Ο δήμος τα έχει καθαρίσει όμως, αυτό συμβαίνει συχνά και σε βαθμό που κάποιος νομίζει ότι μάλλον αρκετοί πολίτες σε αυτή τη χώρα είναι νοητικά καθυστερημένοι εφόσον επαναλαμβάνουν ίδια λάθη και δεν σέβονται αυτό που λέμε κοινωνική ευημερία.
Γι' αυτό το χάλι κοινωνικής αισθητικής και δημόσιας υγείας, ευθύνεται ο ίδιος ο Μητσοτάκης προσωπικά και η κυβέρνηση (ως κεντρική εξουσία); Γιατί το πρόβλημα σε αυτή τη χώρα δεν είναι ποτέ όσοι παρεμβάλλονται μεταξύ του ίδιου του Πρωθυπουργού και ... ο ίδιος ο πολίτης; Η υπηρεσία παρέχεται στον πολίτη, αν όμως ο πολίτης δεν έχει στοιχειώδεις τρόπους πολιτισμού, τι άλλο να κάνει μια κυβέρνηση σε ενήλικα δίποδα;
Λύσαμε ποτέ τέτοιου είδους προβλήματα για να φτάσουμε στις υποκλοπές;
vas 78
Νεοφερμένο μέλος
Ο vas 78 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 47 ετών. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
02-10-25
14:08
ετσι ακριβως! για να αλλαξει η ζωη μας προς το καλυτερο πρεπει και εμεις ο καθενας μας να γινει ο ιδιος καλυτερος.. αλλα δυστηχως ειμαστε σε μια κοινωνια γεματη βια,βολεματος,και να ψοφησει η κατσικα του γειτονα , η εκαστοτε κυβερνηση προφανως δεν μπορει να λυσει την βλακεια του κοσμου η οποια ειναι ανικητη.. σημερα κιολας σε υπηρεσια που πηγα η μια υπαλληλος κυριολεκτικα το εξηνε... (κουβεντα για αξιολογηση που μερικοι δεν την θελουνε) και ο αλλος ειχε ενα πακο χαρτια Α4 μουτζουρες τι σας πω κατι λιγα τα οποια μετα τα πεταξε στον καδο(θεμα νοοτροπιας)
nPb
Επιφανές μέλος
02-10-25
18:27
ετσι ακριβως! για να αλλαξει η ζωη μας προς το καλυτερο πρεπει και εμεις ο καθενας μας να γινει ο ιδιος καλυτερος.. αλλα δυστηχως ειμαστε σε μια κοινωνια γεματη βια,βολεματος,και να ψοφησει η κατσικα του γειτονα , η εκαστοτε κυβερνηση προφανως δεν μπορει να λυσει την βλακεια του κοσμου η οποια ειναι ανικητη.. σημερα κιολας σε υπηρεσια που πηγα η μια υπαλληλος κυριολεκτικα το εξηνε... (κουβεντα για αξιολογηση που μερικοι δεν την θελουνε) και ο αλλος ειχε ενα πακο χαρτια Α4 μουτζουρες τι σας πω κατι λιγα τα οποια μετα τα πεταξε στον καδο(θεμα νοοτροπιας)
Δυστυχώς αυτά είναι τα καθημερινά μικροπροβλήματα που δημιουργούν στο τέλος μια μεγάλη προβληματική κατάσταση ζωής στη χώρα μας. Η νοοτροπία αυτή έχει ως συνέπεια να επηρεάζει και το κόστος ζωής αφού έχουμε σπατάλη πόρων και τα δημόσια έσοδα συνεχώς αφορούν άχρηστα αναλώσιμα ή συνεχείς επισκευές σε κακής ποιότητας κατασκευές (π.χ. λάθος σχέδιο σε παράθυρα σε σχολεία, κακοτεχνείες σε ασανσέρ κτιρίων του δημοσίου, λάθος τύπος καρέκλες για σχολεία κτλ). Την ίδια στιγμή έχουμε μια ανεξέλεγκτη αντιπεριβαλλοντική και αντικοινωνική συμπεριφορά από μεγάλο μέρος πολιτών οι οποίοι έχουν το θράσος να κουνάνε το δάχτυλο στην Κυβέρνηση ή σε όσους μπορεί να υποστηρίζουν τη στοιχειώδη λογική, όμως το τσιγάρο το πετάνε στο δρόμο, οι κάδοι απορριμάτων είναι μονίμως βρώμικοι από υγρά αναψυκτικών, αλκόολ κτλ. Δεν υπάρχει το αισθητικό μέτρο και πως όλοι μαζί θα μπορούσαμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ζωή χωρίς την ανάγκη της κεντρικής πολιτικής.
Θα μπορούσαν οι πολίτες να αναλάβουν την τοπική αυτοδιοίκηση μέσω έργων, ριζικές αλλαγές στη δόμηση, στην πολεοδομία, στη σιδηροδρόμηση με έξυπνα τραμ, κτλ. Αντιθέτως υπάρχει μια νοοτροπία «το κράτος, η κυβέρνηση, και εμείς», οπότε όλοι (μας) περιμένουμε με μια παθητική στάση και έντονη κριτική, από ένα απρόσωπο δαιδαλώδες δίκτυο θεσμών και υπηρεσιών να μαζέψει τη σακούλα από το δρόμο ή δίπλα στην παραλία με τα κωλόχαρτα του κάθε ξεφτίλα πολίτη.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 243 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- vas 78
- F1L1PAS
- giorgos5002
- johnsala
- AggelikiGr
- Paragontas7000
- Entropy24
- Ryuzaki
- charmander
- Scandal
- American Economist
- chester20080
- taketrance
- back2967
- Memetchi
- Kate1914
- giannhs2001
- Searching
- camil
- Dr. Gl. Luminous
- Jack of Spades
- fockos
- Wonderkid
- redpointer
- Debugging_Demon
- jimis2001
- Vera
- GeorgePap2003
- aris65
- 5607
- eupalinaros
- Hased Babis
- ANASTASIA120379
- grtt
- DrizallahAryan
- sakplat
- bibliofagos
- fourkaki
- Drscientist
- sophieee
- Giorgkalo
- annapdk
- touvlo
- Luludaki
- fmarulezkd
- Μαυρίκιος
- Libertus
- A350
- Αντικειμενικός
- ChristosM89
- Lara77
- vasilis123321
- synopsis
- ck_chrysiis
- manozzz
- gademis
- Last Stand
- BatGuin
- Joji
- J.Cameron
- gegeorgiou90
- Scarlet Fox
- userguest
- Εριφύλη
- Unboxholics
- Varus
- gaidouri
- rafaela11
- MarcoReus
- thodoris_eng
- bouk0u
- thenutritionist
- physicscrazy
- Ilma
- Maraki_lar_1980
- parrot/παπαγάλος
- aggelosst9
- Nala
- ggl
- Advocatus diaboli
- SlimShady
- Coroner
- donut_daddy
- linuxman
- jellojina
- Hecticism
- еще один пророк р...
- phleidhs
- Deimos
- Robelano
- thequickbrownfox
- kost28
- Steliosgkougkou
- Antonia Alexandra
- jj!
- eukleidhs1821
- Μήτσος10
- ROM32
- Αρίκος
- Fernando_A
- Esperos1
- Totreno
- Ariana2018
- AK-92
- EcoClown
- hirasawayui
- V@Per
- Maraki4you
- User2350
- Δροσουλίτης
- Dark_kronos
- Βασιλης1234
- Alessandra Eliza
- Dwight K. Schrute
- Sevasti
- jims
- akiva
- marww
- JohnnyW
- Indiana Jones
- Ecomaniac
- Re_Alexis
- mourinho776
- kamekiwii23
- Giii
- Shadowban
- Abiogenesis
- Jim175
- Arianara S3
- KTr!
- arko
- gmoutzour
- Human being
- P.Dam.
- isma
- Countdown
- glaros22
- Στεφανος56
- marina00
- ΘανάσοςG4
- Johnny15
- synthnightingale
- iiTzArismaltor_
- iew
- exotic xo
- NickTheQuick
- augustine
- Helen06
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool