ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

16-11-24

19:42
Δεν ξέρω, αλλά κάτι παθαίνω όταν βλέπω τα βαλσαμωμένα τρόπαια ή όταν μου προτείνουν να φάω σε κάποια εξοχικό εστιατόριο ζαρκάδι ή αγριογούρουνο (όταν είμαι βέβαιος ότι είναι προϊόντα κυνηγιού κι όχι εκτροφείου).
«Αχ, σκοτώστε τα ζώα, αλλά σε εκτροφείο, όχι με καραμπίνα.»
Τι διαβάζουμε, από ανθρώπους που μιλάνε συνέχεια για δικαιώματα και δεν επιτρέπουν σε ένα μικρό παιδί να ακολουθήσει τα όνειρά του...
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...
«Αχ, σκοτώστε τα ζώα, αλλά σε εκτροφείο, όχι με καραμπίνα.»
Τι διαβάζουμε, από ανθρώπους που μιλάνε συνέχεια για δικαιώματα και δεν επιτρέπουν σε ένα μικρό παιδί να ακολουθήσει τα όνειρά του...
Καληνύχτα Κεμάλ, αυτός ο κόσμος δεν θα αλλάξει ποτέ...
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

16-11-24

19:48
Δεν το ηξερα... Νασαι καλαΤο ελάφι και το ζαρκάδι είναι απαγορευμένο κυνήγι.
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

18-11-24

15:15
Καλησπέρα αλάνια και καλή αντάμωση πάλι 
Δείτε ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τον εξοπλισμό κηνυγών.
Μου αρέσει πολύ το χακί χρώμα

Δείτε ενα πολύ ενδιαφέρον βίντεο με τον εξοπλισμό κηνυγών.
Μου αρέσει πολύ το χακί χρώμα
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.536 μηνύματα.

18-11-24

19:43

ΕΣΚΟΘ - ΟΠΣΘ
Για τους μαθητές / φοιτητές / σπουδαστές ο ΕΣΚΟΘ παρέχει Με την εγγραφή σας αποκτάτε το δικαίωμα χρήσης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ΕΣΚΟΘ - ΟΠΣΘ, αντίστοιχα. ...
Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

18-11-24

20:05
Μάλιστα. Όπλα. Κάποιοι θέλουν ελεύθερη οπλοφορία (σαν U.S.A.) υποτίθεται για άμυνα. Μάλλον θεωρούν το όπλο σαν επιβεβαίωση του (δήθεν) μεγάλου ανδρισμού τους (οι σκληροί στα γουέστερν πιστόλι κρατούν). Το πόσα θύματα (και κυρίως ανήλικα) έχουμε στις ΗΠΑ λόγω της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής δεν το βλέπουμε. Θέλουμε τα όπλα να πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ και στο ίντερνετ. Και το κυνήγι; Αααα, εκεί λένε ότι ο κυνηγός έρχεται πιο κοντά στη φύση. Μήπως, ξυπνά μέσα του ο νεάτερνταλ και νοιώθει κάποιος δυνατός και αντρακλάς σκοτώνοντας αθώα πλάσματα; (Όχι για να τα φάει που είναι στη φύση του ανθρώπου, αλλά μόνο για να νοιώσει τη "χαρά" να τα σκοτώσει). Θα μπορούσε να απολαύσει τη φύση αν αντί για όπλο κρατούσε φωτογραφική μηχανή.
Υ.Γ. Να ξέρετε ότι μερικούς τους έχω ignore, άρα μην στεναχωρηθούν αν δεν απαντήσω στην απάντησή τους.
Υ.Γ. Να ξέρετε ότι μερικούς τους έχω ignore, άρα μην στεναχωρηθούν αν δεν απαντήσω στην απάντησή τους.
Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

18-11-24

20:16
+1, κι εγώ το θεωρώ αρρωστημένο να σκοτώνεις από χόμπι. Το ότι θα τα φας είναι πρόσχημα, δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα σούπερ μάρκετ.αλλά μόνο για να νοιώσει τη "χαρά" να τα σκοτώσει
Πολύ ωραίο point οτι αν θες να έρθεις σε επαφή με τη φύση κρατάς φωτογραφική. Έτσι κρατάς την ομορφιά ενός ζώου και το τιμάς και το μοιράζεσαι εν έτη 2024, οχι κρεμοντας το κουφάρι του σαν τρόπαιο στον τοίχο του σπιτιού σου. Έχω δει μέχρι και αετό ταριχευμένο σε σπίτι κυνηγού, πραγματικά λυπηρό.
nearos
Επιφανές μέλος

18-11-24

20:32
Θα απαντήσω εγώ, διότι ως νηματοθέτης πιστεύω ότι ήταν μια "μπηχτή" σε εμένα.
Ξαναλέω, αυτός που θέλει να εγκληματήσει έχει πανεύκολη πρόσβαση σε όπλα. Ο πολίτης όμως που θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του δεν έχει καθόλου, και είδαμε εδώ πέρα στην Ελλάδα πόσο πολύ νοιάζεται η αστυνομία για την προστασία του πολίτη...
Fun fact: ούτε στις τοπ 10 murder rate by country δεν είναι οι ΗΠΑ
Ωστόσο για τα school shootings δε πιστεύω να θέλετε να τα πιάσουμε γιατί το τελευταίο ήτανε Τρανς γυναίκα που σκότωσε παιδιά σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο.
Nα απαγορέψουμε και τα μαχαίρια μήπως γιατί τα περισσότερα εγκλήματα και δολοφονίες γίνονται με μαχαίρια;
Επίσης, τι μανία σας έπιασε όλους με το κυνήγι κακό σκοτώνεις ζωάκια; Κοτομπουκιές δε τρώτε που είναι ένα φράνκενσταιν μικρών κοτόπουλων grinded up? Μπριζόλες δε τρώτε; Σαλάμι; Και αυτά μεγάλωσαν και σκοτώθηκαν σε σφαγεία, που οι συνθήκες εκεί πέρα είναι ούτως η άλλως απαίσιες. Ότι πιστεύετε όμως...
Αλλα απορώ. Εφόσον δεν έχετε κάτι να προσθέσετε, γιατί λέτε ανόητα πράγματα; Είναι ένα νήμα για έναν συγκεκριμένο σκοπό σε ένα δημόσιο φόρουμ, που η ΟΔ έκρινε πως δε παραβιάζει κάποιον κανόνα. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε πολύ εύκολα απλά να μην πατήσετε καν πάνω του.

Ναι. Προσωπικά εγώ δεν θέλω το επίπεδο οπλοφορίας που έχουν στις ΗΠΑ, αν και ενίοτε το "αποθέωνα". Φυσικά το βρίσκω παράλογο να υπάρχουνε άτομα που έχουνε για "αυτοάμυνα" AR15, M4A16, pump action shotguns και πολλαπλά handguns. Όμως εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι απαραίτητο για αυτοάμυνα.Μάλιστα. Όπλα. Κάποιοι θέλουν ελεύθερη οπλοφορία (σαν U.S.A.) υποτίθεται για άμυνα.
Ξαναλέω, αυτός που θέλει να εγκληματήσει έχει πανεύκολη πρόσβαση σε όπλα. Ο πολίτης όμως που θέλει να υπερασπιστεί τον εαυτό του δεν έχει καθόλου, και είδαμε εδώ πέρα στην Ελλάδα πόσο πολύ νοιάζεται η αστυνομία για την προστασία του πολίτη...
Μπα. Μου αρέσουν τα όπλα, οι μηχανισμοί τους, η ιστορία τους, κλπ. Δεν θα με ένοιαζε περισσότερο αν κρατάνε "πιστόλι οι σκληροί στα γουέστερν". Δεν θεωρώ ανώτερους σε ανδρισμό τους ανθρώπους οι οποίοι έχουνε άδεια οπλοκατοχής, ούτως η άλλως, η νοοτροπία και η σκέψη κάνει τον άντρα, και όχι πόσο "σκληρός και επιβλητικός" είναι.Μάλλον θεωρούν το όπλο σαν επιβεβαίωση του (δήθεν) μεγάλου ανδρισμού τους (οι σκληροί στα γουέστερν πιστόλι κρατούν).
Δεν σκοτώνουνε τα όπλα ανθρώπους, οι άνθρωποι σκοτώνουν ανθρώπους. Εδώ πέρα δηλαδή, και στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουνε αυστηρό ban σε οπλοκατοχή, βλέπουμε λιγότερη εγκληματικότητα; Ειδικά στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουνε τα μεγαλύτερα ποσοστά εγκληματικότητας και βίαιης επίθεσης με μαχαίρι. Επίσης δεν πιστεύω οτι είναι δίκαιο να συγκρίνουμε πληθυσμιακά ανόμοιες χώρες. Η Ελλάδα το 2022 ανα 100 χιλιάδες ανθρώπους είχε 2 νεκρούς, ενώ οι ΗΠΑ 5. Όχι και τόσο μεγάλη διαφορά, ειδικά όπως λες που η μία χώρα έχει ελεύθερη οπλοκατοχή!Το πόσα θύματα (και κυρίως ανήλικα) έχουμε στις ΗΠΑ λόγω της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής δεν το βλέπουμε. Θέλουμε τα όπλα να πωλούνται στα σούπερ-μάρκετ και στο ίντερνετ.
Fun fact: ούτε στις τοπ 10 murder rate by country δεν είναι οι ΗΠΑ
Ωστόσο για τα school shootings δε πιστεύω να θέλετε να τα πιάσουμε γιατί το τελευταίο ήτανε Τρανς γυναίκα που σκότωσε παιδιά σε ρωμαιοκαθολικό σχολείο.

Nα απαγορέψουμε και τα μαχαίρια μήπως γιατί τα περισσότερα εγκλήματα και δολοφονίες γίνονται με μαχαίρια;
Έχεις κυνηγήσει ποτέ; Είναι έγκλημα να σκοτώνεις ζώα και να τα αφήνεις. Ένας κυνηγός βεβαίως και αξιοποιεί όλο το ζώο, παίρνουν το δέρμα, κάνουν τα κόκκαλα λίπασμα, τρώνε και πουλάνε το κρέας. Κανένας (νόμιμος) κυνηγός δεν σκοτώνει ζώο μόνο για να σκοτώσει.Και το κυνήγι; Αααα, εκεί λένε ότι ο κυνηγός έρχεται πιο κοντά στη φύση. Μήπως, ξυπνά μέσα του ο νεάτερνταλ και νοιώθει κάποιος δυνατός και αντρακλάς σκοτώνοντας αθώα πλάσματα; (Όχι για να τα φάει που είναι στη φύση του ανθρώπου, αλλά μόνο για να νοιώσει τη "χαρά" να τα σκοτώσει).
Επίσης, τι μανία σας έπιασε όλους με το κυνήγι κακό σκοτώνεις ζωάκια; Κοτομπουκιές δε τρώτε που είναι ένα φράνκενσταιν μικρών κοτόπουλων grinded up? Μπριζόλες δε τρώτε; Σαλάμι; Και αυτά μεγάλωσαν και σκοτώθηκαν σε σφαγεία, που οι συνθήκες εκεί πέρα είναι ούτως η άλλως απαίσιες. Ότι πιστεύετε όμως...
Να σταματήσουμε και το ψάρεμα επειδή σας πληγώνει το γεγονός πως εντελώς νόμιμα και humanely σκοτώνονται ζώα; Οι ψαράδες μόλις βγάζουν το ψάρι όξω το μαχαιρώνουν για να καλοψοφήσει όσο επίπονα γίνεται και το πετάνε πάλι μέσα;;; Τι φάση;Θα μπορούσε να απολαύσει τη φύση αν αντί για όπλο κρατούσε φωτογραφική μηχανή.
Ελπίζω να μην με έχεις ignore διότι πραγματικά είσαι απο τους ανθρώπους εδώ μέσα που σέβομαι απείρως.Υ.Γ. Να ξέρετε ότι μερικούς τους έχω ignore, άρα μην στεναχωρηθούν αν δεν απαντήσω στην απάντησή τους.
Αλλα απορώ. Εφόσον δεν έχετε κάτι να προσθέσετε, γιατί λέτε ανόητα πράγματα; Είναι ένα νήμα για έναν συγκεκριμένο σκοπό σε ένα δημόσιο φόρουμ, που η ΟΔ έκρινε πως δε παραβιάζει κάποιον κανόνα. Αν δεν σας αρέσει μπορείτε πολύ εύκολα απλά να μην πατήσετε καν πάνω του.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Σε πειράζει τόσο και το ψάρεμα;+1, κι εγώ το θεωρώ αρρωστημένο να σκοτώνεις από χόμπι. Το ότι θα τα φας είναι πρόσχημα, δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα σούπερ μάρκετ.
Πολύ ωραίο point οτι αν θες να έρθεις σε επαφή με τη φύση κρατάς φωτογραφική. Έτσι κρατάς την ομορφιά ενός ζώου και το τιμάς και το μοιράζεσαι εν έτη 2024, οχι κρεμοντας το κουφάρι του σαν τρόπαιο στον τοίχο του σπιτιού σου. Έχω δει μέχρι και αετό ταριχευμένο σε σπίτι κυνηγού, πραγματικά λυπηρό.

Scandal
Διαχειριστής
Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.063 μηνύματα.

18-11-24

20:46
Έχω μια τάση να έχω αλτρουιστικά συναισθήματα για είδη πιο κοντά στο δικό μου ξεκινώντας απο το δικο μου και προχωραμε. Ας πούμε τα έντομα δεν τα λυπάμαι (γιατι αυτο το επιχείρημα μπορεί να τραβηχτεί όσο θες)Σε πειράζει τόσο και το ψάρεμα;![]()

Dias
Επιφανές μέλος
Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

18-11-24

20:48
Όχι, εσένα ΔΕΝ σε έχω ignore, ας πιστεύω ότι είσαι σε λάθος μονοπάτι. Απλά έχω μια απορία:Ελπίζω να μην με έχεις ignore διότι πραγματικά είσαι απο τους ανθρώπους εδώ μέσα που σέβομαι απείρως.
Πότε διαβάζεις; Είσαι στο φόρουμ κάθε μέρα όλες τις ώρες. Θα δώσεις Πανελλήνιες. Δεν θέλεις να πετύχεις; Σκέψου το...
nearos
Επιφανές μέλος

18-11-24

20:53
Κοίτα, ακόμα και στο κυνήγι υπάρχει ηθική. Αυτός που τηγάνιζε τα ψάρια ζωντανά ήτανε μαλάκας εννοείται.Έχω μια τάση να έχω αλτρουιστικά συναισθήματα για είδη πιο κοντά στο δικό μου ξεκινώντας απο το δικο μου και προχωραμε. Ας πούμε τα έντομα δεν τα λυπάμαι (γιατι αυτο το επιχείρημα μπορεί να τραβηχτεί όσο θες)Παρόλα αυτά δε θα ψάρευα ποτέ ούτε είμαι υπέρ του να βασανιστει το ψάρι πριν πεθάνει, γιατι πολλα κανουν οι κυνηγοι και οι ψαράδες. Πριν λίγο χρόνια είχε γίνει viral χαμός εδώ στην Ελλάδα με έναν ταβερνιαρη που τιγανιζε τα ψάρια ζωντανά και το είχε ανεβάσει βίντεο.
Π.χ αν εγώ βγάλω άδεια κυνηγιού, εννοείται πως δε θα βασανίζω τα ζώα. Υπάρχει διαφορά με το να σκοτώνεις πτηνά (τα πιο συνηθισμένα θηράματα στην Ελλάδα π.χ.), να τα ξεπουπουλιάζεις, να τα τρως, και υπάρχει διαφορά με το να τα βασανίζεις...
Nάσαι καλά και ευχαριστώ για την ανησυχία. Διαβάζω εννοείται και λύνω ασκήσεις. Απλά έχω την ικανότητα να θυμάμαι πολύ καλά τις παραδόσεις απο τα μαθήματα και δεν περνάω τόσο πολύ χρόνο διαβάζοντας θεωρία.Όχι, εσένα ΔΕΝ σε έχω ignore, ας πιστεύω ότι είσαι σε λάθος μονοπάτι. Απλά έχω μια απορία:
Πότε διαβάζεις; Είσαι στο φόρουμ κάθε μέρα όλες τις ώρες. Θα δώσεις Πανελλήνιες. Δεν θέλεις να πετύχεις; Σκέψου το...
Ασκήσεις λύνω πάμπολλες στον υπολογιστή με το OpenBoard και γραφίδα, και έχω το στέκι μονίμως ανοιχτό σε μια καρτέλα στον περιηγητή μου, τα μεγάλα κείμενα σεντόνια τα γράφω στον ελεύθερό μου χρόνο

Έχω και το 5% και είναι αρκετά πιο χαλαρά το πράγμα, ευτυχώς...
ilias90
Περιβόητο μέλος

18-11-24

20:57
Εμείς που θέλουμε απλά να βαράμε στόχους (αντικείμενα προφανώς), κι εμείς πρωτόγονοι είμαστε;+1, κι εγώ το θεωρώ αρρωστημένο να σκοτώνεις από χόμπι. Το ότι θα τα φας είναι πρόσχημα, δεν υπάρχει καμία έλλειψη στα σούπερ μάρκετ.
Scandal
Διαχειριστής

18-11-24

21:01
Ε οχι δα, εγω μιλησα για αντληση ικανοποιησης με το να σκοτώνεις κινουμενο ζωντανό στοχο. Αχρειαστο και σπαταλη ζωης. Ο,τι δεν βλάπτει άλλους δεν το βρίσκω κακό, άλλωστε γι αυτό το σκοπό έχουμε και τα video games. Έχω σκοτώσει ελάφι στο tomb raider 2013 για να φάει η lara croftΕμείς που θέλουμε απλά να βαράμε στόχους (αντικείμενα προφανώς), κι εμείς πρωτόγονοι είμαστε;

nearos
Επιφανές μέλος

19-11-24

19:39
Tον λατρεύω αυτόν εδώ.
ilias90
Περιβόητο μέλος

19-11-24

19:48
Tον λατρεύω αυτόν εδώ.
nearos
Επιφανές μέλος

20-11-24

13:13
Σχετικά άσχετο αλλα λατρεύω αυτά τα είδη βίντεο.
Δεν έχει κυνήγι, ομως παραθέτει πληροφορίες για διάφορα είδη πτηνών, κλπ..
Δεν έχει κυνήγι, ομως παραθέτει πληροφορίες για διάφορα είδη πτηνών, κλπ..
ilias90
Περιβόητο μέλος

20-11-24

23:02
Εν τω μεταξύ τώρα που τον ξαναείδα τον τυπά:
Tον λατρεύω αυτόν εδώ.
α) φοβερό σημάδι και σταθερό χέρι για την ηλικία του
β) ο θείος που θέλεις να έχεις όταν είσαι μικρός και ο θείος που θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις. Πραγματικά πάντα στα οικογενειακά τραπέζια το αγαπημένο μου ήταν οι «χουντόγεροι» που έβριζαν τη νέα γενιά και έλεγαν παπατζηλίκια για τα νιάτα τους. Χίλιες φορές καλύτεροι από ξενέρωτ@ gen z και millenials.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 34 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.