watson
Εκκολαπτόμενο μέλος

Οχι δεν εισαι πλουσια ,αλλα εχεις καποια περιουσια ( ειτε εχεις το σπιτι ειτε τα μετρητα απο την πωληση του), και συνεπως πρεπει να συνδραμεις με το μεριδιο που σου αναλογει .Κάτσε ρε συ αν εγώ έχω πουλήσει ένα σπιτάκι που μου έχουν γράψει οι γονείς μου και έχω στο λογαριασμό μου κοντά στα 100 χιλιάρικα είμαι πλούσια;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
24000batsoi
Νεοφερμένο μέλος

Κάτσε ρε συ αν εγώ έχω πουλήσει ένα σπιτάκι που μου έχουν γράψει οι γονείς μου και έχω στο λογαριασμό μου κοντά στα 100 χιλιάρικα είμαι πλούσια;
εμένα πάντως μου κάνεις

πολιτικός , θρησκευτικός , ότι θες εσύ δεν έχω πρόβλημα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Οταν την παρανομία διαπράττει κάποιος ασήμαντος, "να μπει στην φυλακή".Τι σχέση έχει η παρανομία και η πίστη;![]()
Οταν την παρανομία διαπράττουν οι θεματοφύλακες, τότε τα πραγματα σοβαρεύουν.
Με ποιον τρόπο νομιμοποιούνται να δημιουργούν χρήμα εκ του μηδενός, να το δανείζουν με τόκους, να το κατασπαταλούν και μετά να κουρεύουν τον μόχθο των μικροκαταθετών;
Οπως δημιούργησαν το χρήμα, έτσι και να το διαγράψουν απο τα κομπιούτερ τους.
Η βρίσκεσαι μακράν νυχτωμένος ή δεν γνωρίζεις τις έννοιες μόχλευση και απομόχλευση του χρήματος.Οχι δεν εισαι πλουσια ,αλλα εχεις καποια περιουσια ( ειτε εχεις το σπιτι ειτε τα μετρητα απο την πωληση του), και συνεπως πρεπει να συνδραμεις με το μεριδιο που σου αναλογει .
Resident Evil
Διακεκριμένο μέλος

Μες το μυαλό μου είσαι βρε Πατρέα! Αυτό ακριβώς σκέφτηκα κι εγώ...Ἐν τῷ μεταξὺ οἱ Γερμανοὶ λένε γιὰ τὴν Κύπρο ὅτι εἶναι «μοναδικὴ περίπτωση». Πόσες «μοναδικὲς περιπτώσεις» θὰ ἔχουμε δηλαδὴ στὴν Ε.Ε.;
(Ὅσες βολεύουν τοὺς Γερμανοὺς μᾶλλον...)
==========
Όσον αφορά αν είναι δίκαιο ή άδικο δεν ξέρω..
Νιώθω όμως ότι η "μικρή" Κύπρος έγινε το εξιλαστήριο θύμα για τις ..μεγάλες να μην...τολμήσουν να κουνιούνται πολύ.
ΦΥΣΙΚΑ νομίζω ότι το όλο τους θέμα ήταν οι Ρώσσοι, νομίζω είναι προφανές...
Από την άλλη όμως το μυαλό μου πάει σε κάθε έναν σαν κι εμένα που δεν έκανε τα λεφτά του...λουλούδια στα μπουζούκια αλλά τα μάζευε για μια δύσκολη στιγμή, σε εκείνον που δεν πήγε εκείνη την εκδρομή για να μαζέψει λίγο νωρίτερα τα χρήματα για να αγοράσει πχ. σπίτι, σε εκείνον που είπε "θα κάνω άλλα 5 χρόνια υπομονή σε αυτό το πιο παλιό σπίτι που έχει χαμηλό ενοίκιο για να μπορέσω να αγοράσω ένα καλύτερο" κοκ... Και ξαφνικά αναρωτιέται γιατί τα έκανε όλα αυτά αντι να τα κάνει...σοκοφρέτες καλύτερα και γενικώς σε όλους αυτούς, που όπως και στην Ελλάδα, θα την πληρώσουν χωρίς να φταίνε...

https://www.902.gr/eidisi/politiki/12138/akel-katapsifizei-nomoshedio-gia-koyrema-ton-katatheseon
Για να έχουμε και λίγο υπόψη τις εξελίξεις στην Κύπρο.
fockos
Επιφανές μέλος

To AKEλ έβαλε την Κύπρο στο ΔΝΤΤο ΑΚΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων
https://www.902.gr/eidisi/politiki/12138/akel-katapsifizei-nomoshedio-gia-koyrema-ton-katatheseon
Ψαραδέλλη
Διάσημο μέλος

Εμ Αναστασιάδη θέλανε.Το ΑΚΕΛ καταψηφίζει το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων
kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

Μάξιμος
Διάσημο μέλος

Αποδέκτες είμαστε πρωτίστως εμείς και όταν κάποτε φτάσει στην ολοκλήρωση το σχέδιο του "redesigning", δεν θα ήμαστε σε θέση να αναγνωρίσουμε το χάλι μας μέσα στο "λατιφούντια the greece"....
Νιώθω όμως ότι η "μικρή" Κύπρος έγινε το εξιλαστήριο θύμα για τις ..μεγάλες να μην...τολμήσουν να κουνιούνται πολύ.
ΦΥΣΙΚΑ νομίζω ότι το όλο τους θέμα ήταν οι Ρώσσοι, νομίζω είναι προφανές...
Από την άλλη όμως το μυαλό μου πάει σε κάθε έναν σαν κι εμένα που δεν έκανε τα λεφτά του...λουλούδια στα μπουζούκια .............

Το ίδιο λατιφούντια και η Κύπρος.

vassilis498
Διακεκριμένο μέλος

H-M
Δραστήριο μέλος

Μπορούμε κάπως να καταλάβουμε γιατί το κάνουν: η Κύπρος είναι ένας φορολογικός παράδεισος, ιδιαίτερα για τα assets των ρώσων επιχειρηματιών. Αυτό σημαίνει ότι έχει έναν τεράστιο, υπερμεγέθη τραπεζικό τομέα και μια διάσωση χωρίς «κούρεμα» θα θεωρούνταν ως διάσωση όχι μόνον της Κύπρο, αλλά και Ρώσων αμφίβολης τιμιότητας και χαρακτήρα (νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον πως ο El Erian κατάφερε να γράψει για αυτό, αρκετά δίκαια, χωρίς όμως να αναφερθεί στο «ρωσικό θέμα»).
Το μεγάλο πρόβλημα, όμως, είναι πως δεν επιβάλλεται μόνο στις μεγάλες ξένες καταθέσεις το κούρεμα. Η απομείωση για τις μικρές εγχώριες καταθέσεις είναι ποιο περιορισμένη αλλά παρά ταύτα σημαντική. Είναι ως οι ευρωπαίοι να κρατούν μια πινακίδα “neon” η οποία γράφει στα ελληνικά και τα ιταλικά: καιρός να τρέξετε προς τις τράπεζες σας.
Το αύριο και οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ ενδιαφέρουσες...
Euro2day

Cyprus bailout: how Nicos walked straight into a German sucker punch
Εν ολίγοις, η Κύπρος λειτουργεί ως ινδικό χοιρίδιο για την υπόλοιπη νότιο Ευρώπη.
Sal Paradise
Δραστήριο μέλος

https://www.902.gr/eidisi/politiki/1...oylis-syllalitirio-exo-apo-koinovoylio-sti#/0
dimitra12345
Εκκολαπτόμενο μέλος

ωστόσο οι πολίτες αντιδρούν φωνάζουν και ακούγονται
όσο για τους πολιτικούς κοιτάζουν και λίγο το συμφέρον της χώρας τους και ας μην μου πείτε ότι φοβούνται για τις δικές τους καταθέσεις διότι τα μεγάλα κεφάλια ξέρουν να προστατεύουν τα λεφτάκια τους...
εγώ είμαι μαζί με τους κύπριους στον αγώνα και πιστεύω πως η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει άπραγη σε κάτι τέτοιο!!!!
fockos
Επιφανές μέλος

Κύπρος: Καταψηφίσθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο - Μεγάλο συλλαλητήριο έξω από το κοινοβούλιο
https://www.902.gr/eidisi/politiki/1...oylis-syllalitirio-exo-apo-koinovoylio-sti#/0

είναι ελαχιστοι αυτοί που κάνουν διαδηλώσεις στην κυπρο............
το μεγάλο είναι σχετικό.....

https://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1754498
είναι ελαχιστοι αυτοί που κάνουν διαδηλώσεις στην κυπρο............
το μεγάλο είναι σχετικό.....
https://newpost.gr/post/200115/epsal...to-akoysma-tis-apofasis-oi-diadilotes-vinteo/
https://www.difernews.gr/articles/2/...i-ekso-apo-tin-Vouli-tin-ora-tis-psifoforias/
fockos
Επιφανές μέλος

kwstasIdealism
Πολύ δραστήριο μέλος

Ειδαμε και τις δικες μας μαζικες διαδηλωσειςΕίναι πολυ πιο λίγοι από ότι φαινονται στα πλάνα. Δεν είναι τυχαίο που ενώ είναι πρώτο θέμα στην Ευρωπη αλλα και απο τα πρώτα στην Αμερική δεν έχουν πλάνα από ελικόπτερα και φυσικά πουθενά δεν φανερώνουν τον αριθμό των διαδηλώτων.
- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.