travel_lover
Διάσημο μέλος

πόσα νομίζετε ότι είναι αλήθεια αν υπάρχει οτιδήποτε το αλήθες; είναι διαφήμηση 'η διφήμηση της εκκλησίας; μήπως πραγματικά δεν έχουμε ανοίξει τα μάτια μας ή απλά κάποιος παίζει εις βάρος όσων πιστεύουν ενα κακόγουστο αστείο;;;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
]ifrit[
Περιβόητο μέλος

Καταλήγοντας, το βλέπω σαν μυθιστόρημα και τίποτα παραπάνω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ειναι ενα βιβλιο γραμμενο οπως ειναι το 24 γυρισμενο. Απλοικο, ευπεπτο, χωρις καμια ουσιαστικη εμβαθυνση η επαφη με τους χαρακτηρες.
χαρακτηριστικο το γεγονος οτι οταν το τελειωσα δεν εννοιωθα την "θλιψη" που νοιωθω οταν αποχωριζομαι τον αγαπημενο μου χαρακτηρα απο ενα βιβλιο. Απλα ημουν περιεργος να δω τι γινεται.
αν σε ενδιαφερει η φαινομενολογια των θρησκειων διαβασε το σχετικο βιβλιο του Paul Elliade "Φαινομενολογια των θρησκειων".
αυτα που λεει το davinci δεν ειναι ουτε τα μισα της πραγματικοτητας.
(πχ το ξερεις οτι ο κανιβαλισμος στην ανθρωποτητα ειναι υπαρκτος απο την απαρχη της ανθρωποτητας και οτι ΟΛΟΙ οι χριστιανοι εχουν διατελεσει τελετουργικο κανιβαλισμο?)
kleftra
Διάσημο μέλος

το βιβλια ειναι τρομακτικα κακο.
ειναι ενα βιβλιο γραμμενο οπως ειναι το 24 γυρισμενο. Απλοικο, ευπεπτο, χωρις καμια ουσιαστικη εμβαθυνση η επαφη με τους χαρακτηρες.
Το είδος του δλδ αστυνομικο μυθιστόρημα έχει ακριβώς(και πρέπει να έχει) τα χαρακτηριστικά που περιγράφεις.Η ουσία του είναι να σε κρατά σε εγρηγόρηση, να είναι απλό και ευκολοδιάβαστο.Φυσικά και υπάρχουν αστυνομικά μυθιστορήματα αριστουργήματα, αυτό είναι λιγάκι πάνω του μετρίου με μεγάλα ατού(προσωπική μου άποψη) κάποιες αναφορές σε ζητήματα τέχνης και θρησκείας.Και φυσικά πολύ έξυπνη εμπορική κίνηση ο ντώρος που διμιουργησε λόγω των αντιδράσεων της καθολικής εκκλησίας, μεταξύ μας ήταν και η καλύτερη διαφήμιση του.
Σαν βιβλίο το διάβασα ευχάριστα θεωρώντας το μια αστυνομική ιστορία χωρίς να με κάνει να προβληματιστώ παραπάνω.
Το παραπάνω είναι ακριβώς η λάθος αντιμετώπιση του βιβλίου, δεν γράφτηκε ούτε για να προβληματίσει ούτε για να ξεσκεπάσει κάποια θρησκευτική συνομωσία, απλά πάτησε εκεί για να δώσει έμφαση στην ιστορία του.
Isiliel
Επιφανές μέλος

Οι αναφορές σε τοποθεσίες είναι πέρα για πέρα αληθινές κι αυτό είναι ένα ατού του βιβλίου το οποίο σε ταξιδεύει σε μέρη που μπορεί να γνωρίζεις για πρώτη φορά.
Τώρα για τα ιστορικά στοιχεία, από τις λίγες ουδέτερες πηγές που μπόρεσα να διαβάσω στο internet, είναι τόσο έξυπνα πλεγμένες οι αλήθειες και το ψέμα, που μάλλον θα μπερδέψει παρά θα διαφωτίσει τον αναγνωστη.
Είναι ένα έτοιμο σενάριο για μεταφορά στον κινηματογράφο και αυτό ακριβώς έγινε.

Δε νομίζω πως μπορεί να επιρρεάσει ούτε πιστούς ούτε απίστους και δε θα 'πρεπε να αντιμετωπίζεται έτσι.
Για μένα είναι ότι είπα και στην αρχή: Ένα ευχάριστο καλοκαιρινό αστυνομικό μυθιστόρημα.
Υ.Γ. Το "καταπληκτικό" είναι μια υπερβολή εξίσου έντονη με το "τρομακτικά κακό".
Για μένα ούτε το ένα, ούτε το άλλο είναι αλήθεια.

xristinaki
Δραστήριο μέλος

kleftra
Διάσημο μέλος

H λογοτεχνια ηταν κατι που λατρευα απο μικρη ειμαι αρκετα αυστηρη ως προς τα βιβλια που διαβαζω.Το βιβλιο προσπαθησα να το διαβασω αλλα μου φανηκε ανιαρο κι χωρισ κανενα σασπενς κι το βαρεθηκα.Μια περιπετεια ειναι που εχει καποια στοιχεια κι προβληματισμους της θρησκειας μεσα κατα τα αλλα ως προς το υφος την πλοκη ηταν πολυ κατωτερο των προσοκιων μου.Οταν εχεις διαβασει το ονομα του ροδου που εμπλεκει μεσα σοβαρους προβληματισμους θρησκειας κι αριστοτελισμο ο κωδικας Ντα βιντσι δεν μπορεοι να συγκριθει.Ετσι απογοητευτηκα τρομερα κι το αφησα.
Aυτό ακριβώς προσπαθώ να εξηγήσω.Ότι είναι λάθος να ψάχνεις το κάτι παραπάνω στον κώδικα.Κι επι την ευκαιρία και το όνομα του ρόδου είναι ακόμη ένα μυθιστόρημα με την διαφορά ότι εκτός απο αστυνομικό είναι γραμμένο έτσι ώστε να θυμίσει δοκίμιο και ιδιαίτερα περιγραφικό ώστε να χαρακτηριστεί χρονικό.Και πίστεψε με χρησιμοποιεί ακριβώς τις ίδιες αναφορες με τον κωδικά, η διαφορά είναι ως προς το ύφος του συγγραφέα καθώς ο Έκο κυρίως δοκίμια έγραφε κι όχι μυθιστορήματα(οπότε είναι φυσικό να δίνει μια ιδιαίτερη χροιά σε όλες τις αναφορες του).
Κατα τα άλλα θα διαφωνήσω στο ότι το βιβλίο δεν έχει σασπενς, νομίζω ότι για το είδος του είναι μια χαρά.
Και θα επαναλάβω όσοι το αντιμετωπίσουν σαν κάτι παραπάνω απο μια αστυνομική ιστορία φυσικά και θα απογοητευτούν.
Κι ένα τλτ με αφορμή αυτό που γράφει στην αρχή το χριστινάκι, η λογοτεχνία περιλαμβάνει ποικιλα είδη, μυθιστορήματα,νουβέλες,χρονικά,διηγήματα κ.α. Ακόμη και τα βιβλιαράκια βίπερ λογοτεχνία είναι.Καλο λοιπόν θα ήταν να μην γενικεύουμε λέγοντας μου αρέσει η λογοτεχνία, αλλά μου αρέσει το συγκεκριμενο είδος.Ετσι γινόμαστε και πιο δίκαιοι στις κρίσεις μας απέναντι στα βιβλία που διαβάζουμε.Για παράδειγμα "Τα πέντε γουρουνάκια" ως σύλληψη δεν μπορούν να συγκριθούν με "Το εκκρεμές του Φουκώ", όμως για το είδος τους δλδ αστυνομικό μυθιστόρημα θεωρουνται κορυφαία και ας είναι απλοικά γραμμένο,χωρίς να εμβαθύνουν σε χαρακτήρες, χωρίς περιγραφές παρά μόνο γρήγορους διαλόγους και εναλλαγή σκηνών.
xristinaki
Δραστήριο μέλος

Οτι ενα μυθηστορημα ειναι αστυνομικο ωδεν αποκλειει την λογοτεχνικη αξια κατι που απο το κωδικα νταβιντσι λειπει τελειως.Περιμενα να βρω ενα μετριο βιβλιο βρηκα κατι κακο.

scar.lett
Εκκολαπτόμενο μέλος

sm@rty
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
banis
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Αυτό ήταν για μένα το συγκεκριμένο βιβλίο. Με απορρόφησε αρκετά και όσον αφορά για θρησκείες, αιρέσεις και όλα αυτά που χρησιμοποιεί μου ανέπτυξε το ενδιαφέρον για το τι υπάρχει και πραγματικά εκεί έξω.
Και δεν μπορεί να είναι όλα ένα ψέμα, για αυτούς που το υποστηρίζουν...κάπου θα υπάρχουν και αλήθειες.
Πάνε κάποια χρόνια από τότε που το έχω διαβάσει για να θυμάμαι λεπτομέρειες, το είχα πάρει όταν είχε πρωτοβγεί... Έτρεξα να δω και την ταινία, που δεν έμεινα με καλή εντύπωση αγκίζοντας τα όρια του κακού.
Σίγουρα στο κινηματογράφο δεν μπορεί να υπάρξει ακριβής μεταφορά του βιβλίου...αλλά για εμένα αυτό τελικά χαλάει όλη τη μαγεία, τους χαρακτήρες, την ιστορία, που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου...
Σπάνια μου αρέσουν οι μεταφορές στους κινηματογράφους.

Α, μου έχουν πει και εμένα πως το ιλλουμινάτι δεν πιάνει μια μπροστά στον κώδικα, αλλά δεν έχει τύχει να το διαβάσω ακόμη.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Το βιβλίο δεν το έχω διαβάσει ούτε έχω δει την ταινία. Όχι επειδή πιστεύω σε απαγορευμένα βιβλία (έχω διαβάσει βιβλία διάσημων αθέων, μαρξιστών, μηδενιστών κλπ) αλλά επειδή δεν είχα καμία διάθεση να δώσω χρήματα για να διαβάσω τα παραμύθια των Φράγκων μετασχηματισμένα σε λογοτεχνικό έργο και μάλιστα χαμηλής ποιότητας όπως τουλάχιστον μου είπαν φίλοι μου που το είχαν διαβάσει και δεν είχαν την ίδια άποψη με μένα ως προς το περιεχόμενο...
Η επιστήμη αυτά τα θέματα τα έχει λύσει προ πολλού και είναι ύποπτο πώς κάποιοι συντηρούν αυτήν την παραφιλολογία χωρίς να υπάρχει καμία στέρεη βάση για όλα αυτά...
tsarachaf
Περιβόητο μέλος

Τωρα περιεχει καποιες αληθειες πολυ πολυ μπερδεμενες με θρυλους ωστε να μην βγαζουμε καμια ακρη....
Αλλα ας μην τρεφουμε αυταπατες και πιστευουμε οτι ξερουμε ποια ειναι η αληθεια για την ιστορια του Ιησου...
ΥΓ, το Illuminatti ειναι οντως πολυ καλυτερο του Κωδικα...
Eileen
Τιμώμενο Μέλος

tsarachaf
Περιβόητο μέλος

Λογοτεχνικά φτωχό...
Φυσικα, αν πας να το βαλεις διπλα στον Coelho που διαβαζεις...

Eileen
Τιμώμενο Μέλος

Φυσικα, αν πας να το βαλεις διπλα στον Coelho που διαβαζεις...![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.