Λεμονόπιτα για αρχάριους

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 49 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Ίσως δεν είναι τόσο σπέσιαλ, όσο της φίλης μου της Ηρούς (Λεμονόπιτα με αμαρέτο) σας εγγυώμαι όμως πως είναι πολύ νόστιμη και ιδιαίτερα απλή.


Lemon-Pie.jpg

Υλικά
1 μονό πακέτο πτι-μπερ - (εγώ χρησιμοποίησα Digestive γιατί μου αρέσουν περισσότερο)
1/2 φλιτζάνι λιωμένη μαργαρίνη (κάτι περισσότερο από το μισό τουβλάκι)
1 και 1/4 φλ ζάχαρη άχνη
1/3 φλ corn flour
4 αυγά
1 και 1/3 φλ. νερό
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού (περίπου)
1/3 φλ χυμό λεμονιού (περίπου 1 1/2 λεμόνια, ανάλογα πόσο ζουμερά είναι)
4 κοφτές κ.σ. βούτυρο Κερκύρας (για τη γεύση, αν δεν θέλετε, βάζετε απλό)

Για τη βάση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα μπρικάκι και παράλληλα τρίβουμε τα μπισκότα στο μιξεράκι να γίνουν σκόνη.
Βάζουμε τα τρίμματα στο ταψάκι που θα χρησιμοποιήσουμε και τα περιλούζουμε με το βούτυρο.Ανακατεύουμε και στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί, δημιουργώντας με τα δάχτυλά μας ένα ελαφρύ γείσο στις άκρες. Βάζουμε τη βάση στο ψυγείο.

Για την κρέμα
Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, το corn flour και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε. Χτυπάμε τ' αυγά και τα προσθέτουμε κι αυτά.

Ετοιμάζουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα κρατάμε στο πλάι.

Βράζουμε την κρέμα σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις πήξει προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό καθώς και τις τέσσερις κοφτές κουταλιές βούτυρο Κερκύρας.
Ανακατεύουμε να γίνει το μίγμα ομοιόμορφο.

Προσθέτουμε την κρέμα στη βάση και αφήνουμε τη λεμονόπιτα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να κρυώσει.

Τρώγεται δροσερή.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top