Achilles
Πολύ δραστήριο μέλος

Κατά την διάρκεια διαβάσματος
ενός λογοτεχνικού βιβλίου,
ο χρόνος δεν έχει καμία σημασία,
ούτε καν υπόσταση θα έλεγα
σαν να βρίσκομαι σε μαύρη τρύπα.
Είναι το μόνο πράγμα που μου
προσφέρει μια απόδραση από την καθημέρινότητα
και την ρουτίνα
και παράλληλα με τοποθετεί σε κόσμους
και καταστάσεις ονειρικές, - ενίοτε ονειρεμένες -
εξού και η σημαντικότητά του.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Rempeskes
Επιφανές μέλος

πρεπει να πω και γνωμη ε; χμ... χαρη στη λογοτεχνια, εισηλθα σε δωματα που δεν θα ειχα μπει ποτε κανονικα, και εγινα πλουσιοτερος περαν του οσο θα μπορουσα να φανταστω...

Καλα καταλαβατε, διαβασα και εφαρμοσα στην πραξη
το γνωστο βιβλιο του Γουιλλιαμ Μεησον, "Επαγγελμα: Διαρρηκτης"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος

το εχω παρατηρησει βεβαια και στη ζωη μου..
Rempeskes
Επιφανές μέλος

η λογοτεχνια και τα μυθιστορηματα προτιμαται περισσοτερο απο τις γυναικες.. ερευνες αυτο εδιχνουν και ειναι αξιο ερευνης..
το εχω παρατηρησει βεβαια και στη ζωη μου..
Ο φροηντ λεει πως η καλλιεργεια αποτελει εναν βαθμο εκθυληνσης...
Χαζομαρες, χρυση μου.
elenaki92
Δραστήριο μέλος

1) το αστέρι του βορρά. Απογοητεύτηκα όταν είδα την ταινία... Όλη η μαγεία που έβγαζε το βιβλίο είχε χαθεί, το ίδιο και οι συγκινησιακά φορτισμένες σκηνές. Είχαν γίνει αλλαγές στο σενάριο που δεν έμοιαζαν με το αρχικό κείμενο και οι σκηνές μερικές φορές συνδέονταν απότομα. Και τέλος, το τέλος της ταινίας δεν υπάρχει στο πρώτο βιβλίο της τριλογίας...
2)έραγκον. Δε μπορώ να πω σε ορισμένα σημεία πλησίασε αρκετά τις περιγραφές του βιβλίου και το αποτέλεσμα ήταν ικανοποιητικό. Όμως, προστέθηκαν σκηνές που δεν υπήρχαν στο βιβλίο, όπως αυτή στο παλάτι του βασιλιά. Ακόμη η επιλογή της Άρυα, της ξωτικογυναίκας, ήταν τραγική! Στο βιβλίο περιγράφεται ως μελαχρινή με λευκή επιδερμίδα και μάτια γαλαζοπράσινα που καθήλωναν τους πάντες και στην ταινία έβαλαν μια ξανθιά προς καστανόξανθη με καστανοπράσινα μάτια και λευκή επιδερμίδα μεν, αλλά με φακίδες δε. Με λίγα λόγια αλλά ντι άλλων... Και αυτή η ταινία τελείωσε με απόσπασμα από το 2ο βιβλίο της τριλογίας... Για τους παραπάνω λόγους, προτιμώ να διαβάζω ένα καλό λογοτεχνικό βιβλίο με καλό λεξιλόγιο, ωραίες περιγραφές και πλοκή, παρά να δω την ταινία του. Αυτα τα ολίγα είχα να πω.
kritikaros
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μέχρι την εφηβεία περίπου διάβαζα και λογοτεχνικά βιβλία αν και όταν πήγαινα σε κάποιο βιβλιοπωλείο, δεν έψαχνα λογοτεχνικά βιβλία σχεδόν ποτέ και έπαιρνα κάποιο μόνο αν μου κινούσε πολύ το ενδιαφέρον.
- Τα λογοτεχνικά βιβλία είναι χάσιμο χρόνου. Ο,τι μπορούν να σου διδάξουν, μπορείς να το πάρεις σε μεγάλο βαθμό απο μια ανάλογη ταινία, που θα σου κοστίσει πολύ λιγότερο απο το χρόνο σου.
- Προτιμώ να διαβάζω βιβλία που σου παρέχουν γνώσεις, οποιουδήποτε είδους, παρά λογοτεχνικά. Τα οφέλη τους δεν μπορείς να τα αποκομίσεις απο ταινίες, και σίγουρα είναι περισσότερα.
και εγώ διαβάζω ότι πέφτει στα χέρια μου αλλά πιο πολύ για να περάσει η ώρα όταν μπαίνω σε βιβλιοπωλείο ή βρεθώ σε καμιά έκθεση βιβλίου απλά ο χρόνος αρχίζει να επιβραδύνει...αφοσιώνομαι εκεί και ψάχνω-ψάχνω-ψάχνω μέχρι να βρω κάτι που θα είμαι σίγουρος ότι μου αρέσει και θα έχει πράγματα να μου προσφέρει και να με κάνει καλύτερο ως αναγνώστη-άνθρωπο.
βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι λίγο ρατσιστής από πλευράς συγγραφέων,προτιμώ ξεκάθαρα την κλασσική λογοτεχνία μιας και είναι κάτι σίγουρο και φυσικά δεν έχει να αποδείξει κάτι και υπάρχει η βεβαιότητα του αποτελέσματος.
αφού είναι και ακριβό το σπορ δεν υπάρχει και το περιθώριο του πειραματσιμού....μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατόπιν υπόδειξης ατόμων που εμπιστεύομαι απόλυτα σε αυτό το θέμα.τέλος πάντων.
πάντως σχετικά με το 1)στο πρώτο μήνυμα(τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα

επίσης δεν είμαι και πολύ της ταινίας,σαφώς και δίνει ερεθίσματα μια καλή ταινία αλλά πας τη βλέπεις τελείωσε....ενώ το βιβλίο έχει άλλη χάρη....μπορείς να διαβάζεις μία πρόταση για ένα τέταρτο και συνεχώς να ανακαλύπτεις καινούρια νοήματα και συναισθήματα.
άλλο η χάρη του λογοτεχνικού κόσμου άλλο η απόκτηση κάποιας γνώσης.
επίσης άλλο να ξέρεις από τη φτιάχνεται ένα μουσικό όργανο και άλλο το να ακούς έναν δεξιοτέχνη σολίστα και να μένεις με το στόμα ανοιχτό.
όπως είπα το διάβασμα ενός λογοτεχνικού βιβλίου δεν μπορεί να αποτελεί γέμισμα σε μια τρύπα του χρόνου γιατί ακόμη και αν συνεχίζεις να το κάνεις από άποψη ουσίας είναι το ίδιο με το να διαβάζεις τον κατάλογο από το σουβλατζίδικο της απέναντι γωνίας...
Άγγελος
Επιφανές μέλος

μπα ,απλα η λογοτεχνια στοχευει περισσοτερο στο συναισθημα...εγω και πολλοι ανδρες που ξερω προτιμουν τα επιστημονικα βιβλια ,επιστημονικης φαντασιας δρασης κλπ.αλλα βαριομαστε απιστευτα τη λογοτεχνια..Χαζομαρες, χρυση μου.
self-instructive depressing
Περιβόητο μέλος

αν παρουσιάσεις και καμία έρευνα που δικαιολογεί το ότι δεν διαβάζεις λογοτεχνικά , θα αρχίσω να ανησυχώ ότι έχεις κονέ στην στατιστική υπηρεσία και εμάς μας αφήνεις στην απόξω

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

μπα ,απλα η λογοτεχνια στοχευει περισσοτερο στο συναισθημα...εγω και πολλοι ανδρες που ξερω προτιμουν τα επιστημονικα βιβλια ,επιστημονικης φαντασιας δρασης κλπ.αλλα βαριομαστε απιστευτα τη λογοτεχνια..
εξαρτάται τι διαβάζει κανείς, αν ένας άντρας διαβάζει Αλκυόνη Παπαδάκη ή Δημουλίδου, τότε πρέπει λογικά να'χει μεγάλο πρόβλημα, όχι ανδρισμού, αλλά βλακείας. 'Ασε που και για τις καλλιεργημένες και έξυπνες γυναίκες τέτοια βιβλία είναι σωστό σκουπιδαριό, και οι συγγραφείς τους τελείως ατάλαντες.
mindcircus
Περιβόητο μέλος

Εχουν ηδη ειπωθει αυτα που θα λεγα κι εγω.
Θα πω κατι αλλο ομως που πιστευω.. γενικοτερα.
Οποιαδηποτε δραστηριοτητα κι αν απασχολει καποιον, οπως παραδειγμα ενα παιχνιδι, στον υπολογιστη, ''καψιματος'', μπορει να μου φανει παραξενο επειδη εγω δεν το κανω, αλλα δε θα το κρινω ως χαζομαρα.
Του αρεσει και περνα καλα? Μαγκια του και μπραβο του!
Του αρεσει να διαβαζει λογοτεχνικα η επιστημονικα ή ή? Μαγκια του και μπραβο και σαυτον.
Του αρεσει να πηγαινοερχεται στα μαγαζια και να χαλαει μια περιουσια σε ρουχα η αυτοκινητα και να μην εχει ανοιξει ποτε του βιβλιο? Μαγκια του κι αυτου.
Δε θα ναι ομως καθολου μαγκας για μενα, οταν κανει οσα γουσταρει και κατακρινει αυτα που κανουν οι αλλοι. Εκει απο μενα εχει φαει ενα τεραστιο Χ.
Απαιδευτο τον λεω. Κι αμορφωτο... εκ καρδιας. (*μιλαω για ψυχη, κι οχι για θρανια για να μην δημιουργησω συγχυση)
Σημασια εχει να εχεις ενδιαφεροντα και να αισθανεσαι πως σου ταιριαζουν και σου κανουν ''καλο'' και ο χρονος που σπαταλας σε αυτα ειναι εποικοδομητικος. Το ''καλο'' διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Αλλοιμονο αν σε ολους μας μας αρεσαν τα ιδια πραματα. Στο μονο που ειμαι απολυτη ειναι πως δε μου αρεσει το απολυτο. Κι αλλοιμονο αν καθησω κι ακουσω ανθρωπο που θα μου πει τι ειναι χαζομαρα η ειναι χασιμο χρονου οταν δεν ακουει ο ιδιος την ιδια τη χαζομαρα που λεει και το ποσο χανει τον χρονο του με το να λεει κατι τετοιο.

Neraida
Επιφανές μέλος

εξαρτάται τι διαβάζει κανείς, αν ένας άντρας διαβάζει Αλκυόνη Παπαδάκη ή Δημουλίδου, τότε πρέπει λογικά να'χει μεγάλο πρόβλημα, όχι ανδρισμού, αλλά βλακείας. 'Ασε που και για τις καλλιεργημένες και έξυπνες γυναίκες τέτοια βιβλία είναι σωστό σκουπιδαριό, και οι συγγραφείς τους τελείως ατάλαντες.
Οι κυριες και οχι μονο ειναι απο τις αγαπημες μου παρεες στην παραλια τα καλοκαιρια...
Δηλωνω ακαλλιεργητη & χαζη...

rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

νατ
Εκκολαπτόμενο μέλος

rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Ας μην ειμαστε απορριπτικοι....βεβαιως τα βιβλια προσφερουν πολλα....αλλα και οι ταινιες,να μην μπω καν σε διαδικασια να μιλησω για ποιοτικες κλπ..,.εδω μπαινουν τα προσωπικα κριτηρια του καθενος,προσφερουν επισης πολλα οπως και καθε ενασχοληση που ευχαριστει τον ανθρωπο στον ελευθερο χρονο του δημιουργικα .Υπαρχουν άλλωστε εξαιρετες μεταφορες στη μικρη ή στη μεγαλη οθονη πολλων βιβλιων....Π ροσφέρουν πολλά που μι απλή ταινία δεν μπορει να προσφέρει με τίποτα....

Οποιαδηποτε δραστηριοτητα κι αν απασχολει καποιον, οπως παραδειγμα ενα παιχνιδι, στον υπολογιστη, ''καψιματος'', μπορει να μου φανει παραξενο επειδη εγω δεν το κανω, αλλα δε θα το κρινω ως χαζομαρα.
Του αρεσει και περνα καλα? Μαγκια του και μπραβο του!
Του αρεσει να διαβαζει λογοτεχνικα η επιστημονικα ή ή? Μαγκια του και μπραβο και σαυτον.
Του αρεσει να πηγαινοερχεται στα μαγαζια και να χαλαει μια περιουσια σε ρουχα η αυτοκινητα και να μην εχει ανοιξει ποτε του βιβλιο? Μαγκια του κι αυτου.
Δε θα ναι ομως καθολου μαγκας για μενα, οταν κανει οσα γουσταρει και κατακρινει αυτα που κανουν οι αλλοι. Εκει απο μενα εχει φαει ενα τεραστιο Χ.
Απαιδευτο τον λεω. Κι αμορφωτο... εκ καρδιας. (*μιλαω για ψυχη, κι οχι για θρανια για να μην δημιουργησω συγχυση)
Σημασια εχει να εχεις ενδιαφεροντα και να αισθανεσαι πως σου ταιριαζουν και σου κανουν ''καλο'' και ο χρονος που σπαταλας σε αυτα ειναι εποικοδομητικος. Το ''καλο'' διαφερει απο ανθρωπο σε ανθρωπο.
Αλλοιμονο αν σε ολους μας μας αρεσαν τα ιδια πραματα. Στο μονο που ειμαι απολυτη ειναι πως δε μου αρεσει το απολυτο. Κι αλλοιμονο αν καθησω κι ακουσω ανθρωπο που θα μου πει τι ειναι χαζομαρα η ειναι χασιμο χρονου οταν δεν ακουει ο ιδιος την ιδια τη χαζομαρα που λεει και το ποσο χανει τον χρονο του με το να λεει κατι τετοιο.

Άγγελος
Επιφανές μέλος

fockos
Επιφανές μέλος

Υπάρχουν όμως και μερικά ελάχιστα που αξίζουν.
Παρόλα αυτά πιστεύω είναι πιο εποικοδομητικό να βλέπουμε ταινίες.
Ceres Victoria
Πολύ δραστήριο μέλος

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Τα περισσότερα βιβλία ειναι χάσιμο χρόνου.
Υπάρχουν όμως και μερικά ελάχιστα που αξίζουν.
Παρόλα αυτά πιστεύω είναι πιο εποικοδομητικό να βλέπουμε ταινίες.
Ώρες-ώρες δεν ξέρω Φόκε αν κάνεις χιούμορ ή μιλάς σοβαρά. Τα όρια είναι δυσδιάκριτα

Ανησυχο Μολυβι
Νεοφερμένο μέλος

Δεν πιστευω πως ειναι χασιμο χρονου.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.