ΜΜΕ και παραεξουσία

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Από εδώ

[ΜΜΕ και Παραεξουσία:
Οι σκοτεινές διαπλοκές του «Ιού της Ελευθεροτυπίας»]


Του Πάνου Πικραμένου
ΡΕΣΑΛΤΟ-Τεύχος 2-Ιανουάριος 2006


Το ζήτημα της ανεξαρτησίας του Τύπου και το αν υπάρχει κατευθυνόμενη δημοσιογραφία είναι ένα θέμα πολυσυζητημένο.
Όμως, εξαιρετικά σπάνια έρχονται στο φως της δημοσιότητας αδιάσειστα στοιχεία, που να μπορούν να χαρακτηριστούν ως αποδείξεις ή έστω ως σοβαρές ενδείξεις, για οργανωμένη προσπάθεια διαφόρων κέντρων να χειραγωγήσουν τον Τύπο ή για αξιόμεμπτες σχέσεις δημοσιογράφων με τρίτους παράγοντες, κρατικούς φορείς, εταιρείες, οργανώσεις, υπηρεσίες κλπ Ειδικά όταν πρόκειται για οργανωμένα παράκεντρα αποπληροφόρησης και ελέγχου της κοινής γνώμης ή εξέχοντα μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας που εμφανίζονται ως τιμητές της δεοντολογίας.
Υπογραμμίζεται ότι το παρακάτω άρθρο δεν έχει σκοπό την υπεράσπιση της «πατρίδος, της θρησκείας και της οικογένειας», ούτε και την καταγγελία κάποιας «συνωμοσίας έξωθεν προερχόμενων δυνάμεων» κλπ. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ της εφημερίδας Ελευθεροτυπίας και του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, ή με άλλη διένεξη, αφού πρόκειται για άρθρο που είχε προγραμματιστεί πριν ακόμη εκδοθεί το πρώτο τεύχος του περιοδικού «Ρεσάλτο». Επίσης δεν αποσκοπεί ούτε στην «υπεράσπιση» αλλά ούτε στην «καταδίκη» του αναφερόμενου και μακαριστού πλέον πατέρα Αντώνιου Αλεβιζόπουλου. Με δύο λόγια το timing και το περιεχόμενο δεν έχει να κάνει με κανέναν εξωγενή παράγοντα, παρά μόνο με το εκδοτικό πρόγραμμα και τους στόχους του περιοδικού.
Το παρόν κείμενο, στηριζόμενο στα έγγραφα που το συνοδεύουν, έχει ως σκοπό να θέσει ορισμένα ζητήματα, όπως αν εκτός από τα κέντρα εξουσίας, υπάρχουν και οργανωμένα κέντρα παραεξουσίας τα οποία προσπαθούν να ελέγξουν τον Τύπο και αν τα κέντρα αυτά προκαλούν κρούσματα κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας.

Εισαγγελικό υλικό

Τον Ιούνιο 1995 ο αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωάννης Αγγελής, διατάσει έρευνα στα γραφεία της παραθρησκευτικής οργάνωσης Κέντρο Εφηρμοσμένης Φιλοσοφίας Ελλάδος- ΚΕΦΕ, γνωστής και ως «Σαϊεντολογία», η οποία έχει έδρα τις ΗΠΑ και εκατομμύρια πιστούς σε όλο τον κόσμο. Μετά από τρεις εφόδους, (9 Ιουνίου, 27 Σεπτεμβρίου και 6 Νοεμβρίου) κατασχέθηκαν αρχεία, φάκελοι μελών και σκληροί δίσκοι υπολογιστών. Συνολικά ευρέθηκαν και μελετήθηκαν 20.000 έγγραφα εκ των οποίων πολλά ήταν κρυπτογραφημένα. Στις 20 Δεκεμβρίου 1995, η πρόεδρος του ΚΕΦΕ κ. Κ.Δ, αναγκάζεται να καταθέσει στην Εισαγγελία 200 κλειδιά κρυπτογράφησης.
Μετά την ανάγνωση των εγγράφων, οι Αρχές μεταξύ άλλων ανακαλύπτουν:
    • σχεδιαγράμματα-χάρτες, άκρως απόρρητων εγκαταστάσεων της Πολεμικής Αεροπορίας (129 Πτέρυγα Υποστήριξης) «Επρόκειτο για φωτοαντίγραφο του σχεδια*γράμματος της τότε μείζονος στρατιωτικής περιοχής του Ελληνικού, που ανήκει στην Πολεμική Αε*ροπορία και στο όποίο φαίνονται: το στρατιω*τικό αεροδρόμιο, η μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας 129 Π.Υ. (Πτέρυγα Υποστήριξης), το κρατικό εργοστάσιο αεροπλάνων, η μονάδα Έ*ρευνας και Τεχνολογίας, η Μοίρα Ασφαλείας Φρούρησης, οι αποθήκες ανεφοδιασμού, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία και διάφορες άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις». (βλ https://users.hellasnet.gr/panelppv/elliniko.htm, και https://www.phorum.gr/viewtopic.php?p=79055&sid=48bc9b37592d13e664fff68220fe220b καθώς και δημοσίευμα κυριακάτικης Απογευματινής 7/2/1999)
    • Κρυπτογραφημένα έγγραφα για χώρες των Βαλκανίων, τα οποία όπως αναφέρει στην αναφορά του ο εισαγγελέας, δεν έχουν «ουδεμία σχέση με την λειτουργία ενός φιλοσοφικού σωματείου του αστικού Κώδικα», όπως εμφανιζόταν η οργάνωση στην Ελλάδα.
    1. Μία δεύτερη οργάνωση που δρούσε στο εσωτερικό του ΚΕΦΕ, κάτι σαν μυστική αστυνομία, η οποία παρακολουθούσε Έλληνες πολιτικούς (π.χ Μ. Έβερτ) και άλλες προσωπικότητες, με την ονομασία “OSA” (Office of Special Affairs) -"Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων". Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το OSA έχει στρατιωτική δομή και λειτουργία ανάλογη με αυτήν των μυστικών υπηρεσιών διαφόρων κρατών.
    2. Την εσωτερική αλληλογραφία της οργάνωσης με εντολές και οδηγίες για εξουδετέρωση όσων θεωρούσε εχθρούς της.
    3. Λίστες με ονόματα μελών, υποστηρικτών και εχθρών της.
    4. Λίστες με ονόματα δημοσιογράφων που η οργάνωση θεωρούσε φίλα προσκείμενους ή εχθρούς, καθώς και οδηγίες για το χειρισμό τους, ώστε να δρουν εναντίον των αντιπάλων της οργάνωσης.

Από την ανάγνωση των εγγράφων και άλλων στοιχείων που έχουμε στη διάθεσή μας, προκύπτει ότι η οργάνωση επεδίωκε τη σπίλωση και τελικά την εξουδετέρωση όσων θεωρούσε εχθρούς της στην Ελλάδα, και ειδικά του ιερέα Αντώνιου Αλεβιζόπουλου που ήταν επικεφαλής του αρμόδιου γραφείου της Εκκλησίας για τις αιρέσεις, και αναφέρεται στην εσωτερική αλληλογραφία με τον κωδικό “L”.
Για τον σκοπό αυτό η οργάνωση επεδίωκε συστηματικά να χρησιμοποιεί δημοσιογράφους και εκπαίδευε τα μέλη της στο χειρισμό «μαύρης προπαγάνδας» μέσω των ΜΜΕ. Στην εσωτερική αλληλογραφία και στις λίστες της οργάνωσης για το θέμα αυτό αναφέρονται και αρκετά ονόματα δημοσιογράφων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν δύο περιπτώσεις: αυτή του Β.Ρ, που δεν θα αναφέρουμε γιατί δεν βρίσκεται πια στη ζωή και αυτή της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός της Ελευθεροτυπίας».

Το έγγραφο (Α), είναι αποκαλυπτικό.​
Όπως δείχνει ο τίτλος του, «Πρόγραμμα χειρισμού L», πρόκειται για σχέδιο του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων –OSA, εναντίον του μακαριστού ιερέα Α. Αλεβιζόπουλου, προκειμένου να εμποδίσει τη δράση του εναντίον των παραθρησκευτικών οργανώσεων στην Ελλάδα. Το έγγραφο, που έχει σταλεί από τα «κεντρικά» της οργάνωσης στο Λος Άντζελες, μεταφράστηκε από το ΚΕΦΕ και φέρει ημερομηνία 20-12-1994. Πρόκειται για οδηγίες ή μάλλον εντολές, τις οποίες το γραφείο Αθηνών οφείλει να εκτελέσει. Όταν η εντολή εκτελείται, ο επικεφαλής του αρμόδιου τμήματος, δικηγόρος Η. Γ (το πλήρες όνομα είναι στην διάθεση του περιοδικού) υπογράφει κάτω δεξιά από την παράγραφο, αναγράφοντας και την ημερομηνία της εκτέλεσης της εντολής.
Οι εντολές

Οι εντολές της οργάνωσης είναι σαφείς, όπως φαίνεται και από το έγγραφο που δημοσιεύει το «Ρεσάλτο».
«Βρες έναν ερευνητή δημοσιογράφο που μπορεί να ψάξει και βρει στοιχεία για τον L για ειδικό ρεπορτάζ. Μπορεί να εμφανιστεί με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι ερευνά την ΣΝΓ (ΣτΡ Σαϊεντολογία) και θέλει όλα τα σχετικά δεδομένα, ενώ στην αλήθεια ψάχνει για άλλα δεδομένα…». (Ενότητα «Λειτουργικοί Στόχοι» παράγραφος 7)
Ο επικεφαλής του OSA, υπογράφοντας κάτω δεξιά βεβαιώνει ότι η εντολή εξετελέσθη με ημερομηνία 16-2-1995, σημειώνοντας ιδιοχείρως «Δημοσιογράφοι Ιού Ελευθεροτυπίας».
Λίγες ημέρες νωρίτερα στις 12 Φεβρουαρίου1995, ο υπεύθυνος της οργάνωσης βεβαιώνει ότι εξετελέσθη και μία άλλη οδηγία. Αυτή της παραγράφου 10 που αναφέρει ότι ο Αλεβιζόπουλος θα μπορούσε να παρουσιαστεί ως Ναζί:
«Χρησιμοποίησε τα δεδομένα που βρήκες στο 7 και στο 8 παραπάνω για να τον παρουσιάσεις αρνητικά με κάποια ανεπιθύμητα κουμπιά για την Ελλάδα. Μία πιθανότητα θα ήταν να τον συνδέσεις με τους Ναζί ή ότι θέλει να καταστρέψει την Ορθ. Εκκλησία με τις ενέργειές του κτλ, κτλ». Δίπλα, ιδιοχείρως, ο επικεφαλής του OSΑ σημειώνει διευκρινιστικά: «Άρθρο Ιού».
Η εντολή έχει εκτελεστεί κατά γράμμα. Στο άρθρο του «Ιού», της 12 Φεβρουαρίου 1995, με τίτλο «Η μάχη των μάγων» και υπότιτλο «πατήρ Αλεβιζόπουλος, ο αντιαιρετικός Αγών μου» (ΣτΡ προφανώς γίνεται λογοπαίγνιο με το «ο Αγών μου» του Αδόλφου Χίτλερ), δημοσιεύει τη μαρτυρία του πρώην βουλευτή του Συνασπισμού Πέτρου Κουναλάκη, για τη δράση του Αλεβιζόπουλου στη Γερμανία, ο οποίος τον καταγγέλλει για συνεργασία με την Χούντα εναντίον φοιτητών, για αντικομμουνιστική δράση κλπ!!!
Η τελευταία παράγραφος του άρθρου, με τίτλο «το νέο γερμανικό δίκτυο» συνδέει απευθείας τον Αλεβιζόπουλο με …τους Ναζί « …μαθαίνουμε ότι οι περισσότεροι εισηγητές προέρχονταν από την Γερμανία. Κοινός παρονομαστής, η ακροδεξιά τους τοποθέτηση. Ένας μάλιστα από τους τακτικότερους συνεργάτες και καλεσμένους στα συμπόσια του πατέρα Αλεβιζόπουλου, ο δικηγόρος του Αμβούργου R.A, που δραστηριοποιείται επί χρόνια σε «θεολογικά» ζητήματα, από τις 31 Οκτωβρίου 1991, κατέχει τον …επίσημο τίτλο του Ναζί, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου του Αμβούργου. Αυτόματα έρχεται στο νου η ιστορία του Ανόβερου και του Αμβούργου…»

Η εμπλοκή του «Ιού»

Εκτός όμως από την ιστορία του Αμβούργου και του Ανόβερου, μετά την προσεκτική ανάγνωση των εγγράφων, αυτόματα έρχονται στο νου και κάποιοι άλλοι συνειρμοί...
Σε ό,τι αφορά το αν υπάρχει εμπλοκή δημοσιογράφων στο εγχείρημα της οργάνωσης, σοβαρά ερωτήματα προκαλεί και το έγγραφο Νο 1957, του επικεφαλής του Γραφείου Ειδικών Υποθέσεων της Αθήνας Η.Γ, προς τον προϊστάμενό του, επικεφαλής του αντίστοιχου γραφείου Ευρώπης «…αγαπητέ Μ, ελπίζω ότι απόλαυσες το εγκληματικό άρθρο που σου έστειλα για τον Αλεβιζόπουλο, που έχει γραφεί από τον σύμμαχο ρεπόρτερ Ρ. (ΣτΡ ο δημοσιογράφος που δεν βρίσκεται πια στην ζωή) Ακόμη ένα μεγαλύτερο άρθρο πρόκειται να δημοσιευτεί την Κυριακή στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, στο ένθετο 2«υιός» (ΣτΡ πρόκειται για ορθογραφικό λάθος, εννοεί «Ιός»), η οποία πωλεί 100.000 φύλα, η οποία είναι η δεύτερη σε κυκλοφορία και σεβαστή εφημερίδα στην Ελλάδα. Το άρθρο θα είναι γύρω από τον Αλεβιζόπουλο και τα εγκλήματά του σε 2-3 σελίδες. Ο ρεπόρτερ, ο οποίος κάνει το άρθρο πλησιάστηκε από το Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων στο παρελθόν, όπως θυμάσαι, και σήμερα καλείται να δημοσιεύσει τα παραπάνω».
Ποιος άραγε να ήταν ο ρεπόρτερ του «Ιού» που «πλησιάστηκε από το Γραφείο Ειδικών Υποθέσεων», και τώρα «καλείται να δημοσιεύσει τα παραπάνω»;
Μεταξύ των εγγράφων που βρέθηκαν στα γραφεία της οργάνωσης, υπάρχει μία λίστα με ονόματα δημοσιογράφων και άλλων προσωπικοτήτων, συνοδευόμενα με σχόλια της οργάνωσης. Όπως φαίνεται στο έγγραφο C στις τρεις πρώτες θέσεις βρίσκονται οι Δημήτρης Τρίμης, Δημήτρης Ψαρράς και Αγγέλικα Ψαρρά, μέλη της δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός της Ελευθεροτυπίας».
Χωρίς να θέλουμε να υποκαταστήσουμε κανένα όργανο που είναι αρμόδιο για την διερεύνηση αυτής της υπόθεσης, πρέπει να αναφέρουμε ότι στην ίδια λίστα αναφέρεται σαφώς το όνομα του Δ. Τρίμη, ως του ανθρώπου που έφερε σε επαφή την οργάνωση με τον κ. Κουναλάκη.

Σημειώνεται ότι η υπόθεση αυτή δεν έρχεται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Τα απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα που βρέθηκαν στα γραφεία του ΚΕΦΕ και η έρευνα περί κατασκοπείας που ακολούθησε, απασχόλησαν τον ημερήσιο Τύπο της εποχής εκείνης. Επίσης η υπόθεση έχει αναφερθεί παλαιότερα σε βιβλίο του Α. Μποσνακούδη με τίτλο «Οι Μισθοφόροι της Νέας Τάξης» και πρόσφατα σε τηλεοπτική εκπομπή του δημοσιογράφου κ. Σπίνου, ενώ τα έγγραφα που δημοσιεύουμε κυκλοφορούν εδώ και καιρό σε δημοσιογραφικά γραφεία.
Αποφύγαμε τη δημοσιοποίηση όλων των ονομάτων που βρίσκονται στα έγγραφα, αφού πρόκειται για μία σκοτεινή υπόθεση, ενώ δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά όσων ονομάτων δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία.

(Λεζάντα)
Ιδιαίτερη εντύπωση και αναπάντητα ερωτήματα, για ενδεχόμενες σχέσεις του ΚΕΦΕ με μυστικές υπηρεσίες, έχει προκαλέσει εσωτερικό έγγραφο που χαρακτηρίζει ως ευχάριστο το γεγονός ότι η CIA, κατόρθωσε να «κλείσει» το αρμόδιο γραφείο των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών, που παρακολουθούσε τις παραθρησκευτικές οργανώσεις στην Ελλάδα!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Τα λογια και τα σχολια περιττευουν πιστευω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Aυτή είναι μια παλιά πονεμένη υπόθεση. Το ΚΕΦΕ που αναφέρεται στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι παρά η κορυφή του παγόβουνου. Για τον ρόλο των ΜΜΕ δεν αμφιβάλλει κανείς, είναι αποτελεσματικότερος κι από την γκεμπελική προπαγάνδα, ειδικά στην Ελλάδα, την χώρα της απόλυτης υποδούλωσης, οι ποντικοί κάνουν πολύ καλή δουλειά. Παλιά με είχαν πλησιάσει από αυτή την οργάνωση και δεν κατάφεραν να εισπράξουν από μένα ούτε μια δραχμή. Μετά από μια ώρα μπλα μπλα μπλα με κάποιον εκπρόσωπο της οργάνωσης, το συμπέρασμα μου ήταν ότι όσον αφορά το ΚΕΦΕ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια απίστευτη μπούρδα, λίγο θρησκεία, λίγο πολιτική, λίγο φιλοσοφία, αχταρμάς για όλα τα γούστα. Με είχαν ζητήσει για μεταφραστή (φυσικά εθελοντή σιγά μην πλήρωναν, χορταίνεις από πίστη και ''θεό'' εκεί) και το μόνο που κατάφεραν είναι να εισπράξουν μερικές βρισιές και ειρωνία όταν άρχισαν να μου λένε τα τρελλά τους. Η παράνοια σε όλο το μεγαλείο της. 'Ενας πολύ καλός μου φίλος δυστυχώς ''τσίμπησε'' τότε, αλλά ευτυχώς δεν παρέμεινε πολύ στην οργάνωση πάνω από μια εβδομάδα γιατί ήταν άνθρωπος με αντιστάσεις. Γιος φίλου της μητέρας μου όμως είχε χειρότερη τύχη. Εγκατέλειψε την οικογένειά του και πήγε να ζήσει μακρυά παρασυρμένος από τις υποσχέσεις των σαινιών - σαηεντολόγων του ΚΕΦΕ που μόνο το ΚΕΦΙ τους θέλουν να κάνουν. Το παιδί αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα δουλεύοντας σαν ''σκλάβος'' εξόριστος γι'αυτά τα καθάρματα, επέστρεψε στην χώρα μας. Η υπόθεσή του έγινε γνωστή από τα ΜΜΕ εκείνη την εποχή μάλιστα όπως και πολλές άλλες υποθέσεις. Στη Γερμανία τα χρόνια που ακολούθησαν έγιναν ακόμα και διαδηλώσεις από απλούς πολίτες για να ξεκουμπιστούν από το γερμανικό έδαφος αυτά τα τσιμπούρια - πράκτορες - χαφιέδες της νέας τάξης. Αυτές οι οργανώσεις, γιατί δεν πρόκειται περί αιρέσεων, αλλά καλά οργανωμένων κέντρων παραεξουσίας, πρέπει να ξεριζωθούν από το ελληνικό έδαφος. Αλλά και για τους πολέμιους των ΚΕΦΟπρακτόρων πολύ αμφιβάλλω αν είναι όλοι τους άξιοι να μιλάνε για ηθική. Ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος, διευθυντής του ΤΗΛΕΤΩΡΑ που θεωρήθηκε αρχάγγελος της κάθαρσης, μετά από χρόνια πήγε στην φυλακή για εκβιασμούς. Δεν γνωρίζω την τύχη του, αλλά αυτός δεν ήταν που σήκωσε πρώτος το λάβαρο της κάθαρσης γι'αυτή την υπόθεση ? Φυλάκα πήγε ο άνθρωπος, εκτός κι αν αυτό ήταν πλεκτάνη και δεν μάθαμε ποτέ την αλήθεια. Σ'αυτή την χώρα με τις ασθενείς δομές, τους ανύπαρκτους θεσμούς και την γενική τάση υποδούλωσης του πληθυσμού - μοναδικό φαινόμενο δουλικού πληθυσμού σε όλη την Ευρώπη - όλα να τα περιμένεις. Το ΚΕΦΙ καλά κρατά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
To μπλεξιμο του Ιου (μιας δημοσιογραφικης ομαδας που υποτιθεται οτι αγωνιζεται για το "δικαιο" σ'αυτη τη χωρα) δε λεει κατι?
Να θυμηθουμε και τα αρθρα του Ιου (λασπολογια δλδ) οταν καποιοι τα βαζαν με την Ελευθεροτυπια?

Εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση.
Μια ομαδα που φωναζε οτι αγωνιζεται για να διορθωθει αυτη η κοινωνια, βρεθηκε μπλεγμενη σε περιεργα γραναζια.

Κι αν μια ομαδα σαν το ΚΕΦΕ εχει τη δυνατοτητα να κατευθυνει ολοκληρα δημοσιογραφικα επιτελεια, τοτε τι μπορουν κανουν σοβαροτερες οργανωσεις που εχουν και πιο αμεσο κερδος?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
To μπλεξιμο του Ιου (μιας δημοσιογραφικης ομαδας που υποτιθεται οτι αγωνιζεται για το "δικαιο" σ'αυτη τη χωρα) δε λεει κατι?
Να θυμηθουμε και τα αρθρα του Ιου (λασπολογια δλδ) οταν καποιοι τα βαζαν με την Ελευθεροτυπια?

Εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση.
Μια ομαδα που φωναζε οτι αγωνιζεται για να διορθωθει αυτη η κοινωνια, βρεθηκε μπλεγμενη σε περιεργα γραναζια.

Κι αν μια ομαδα σαν το ΚΕΦΕ εχει τη δυνατοτητα να κατευθυνει ολοκληρα δημοσιογραφικα επιτελεια, τοτε τι μπορουν κανουν σοβαροτερες οργανωσεις που εχουν και πιο αμεσο κερδος?

Υποτίθεται ότι αγωνίζεται για το δίκιο, καλά το λες, οι μάσκες πέφτουν σιγά σιγά για όλους τους τάχα προοδευτικούς του Τύπου. Σοβαρότερες οργανώσεις από τα κόμματα δεν υπάρχουν. Επιχειρήσεις κανονικές που κατευθύνουν τα πάντα. Η υπόθεση ΚΕΦΕ δεν με εξέπληξε. Η Ελευθεροτυπία στο κάτω κάτω ήταν και είναι από τις πιο διαπλεκόμενες εφημερίδες και είμαι και αφελής που κι εγώ την υποστήριξα από την τσέπη μου τόσα χρόνια αγοράζοντάς την όπως πάρα πολλοί άλλοι προοδευτικοί άνθρωποι που φάγαμε το παραμύθι του προοδευτισμού σ'αυτή τη χώρα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Πριν λιγα χρονια αγοραζα ανελλιπως ενα περιοδικο του χωρου του παραξενου.
Ειχε μια συγκεκριμμενη "γραμμη" (οχι απο κομμα παντως :D) και το σημαντικο
ηταν οτι παρουσιαζε στοιχεια και "κατοχυρωνε" τις αποψεις του.

Αγοραστηκε απο καποιους (ποτε δεν εμαθα απο ποιους) και σταδιακα αλλα φανερα, αλλαξε "γραμμη" και μαλιστα σε καποια θεματα εκανε μια στροφη 180 μοιρων. Ενα αλλο περιεργο ηταν οτι αρχισε να προβαλλει κυριως τους τροπους σκεψης και τις αντιληψεις των συντακτων του και να παραθετει ολο και λιγοτερα στοιχεια (για τον υποτιθεμενο χωρο που αντιπροσωπευε).

Τωρα, η κυκλοφορια του εχει πεσει κατω απο το μισο. Αν μη τι αλλο, ο κοσμος δεν ειναι βλακας να καταπινει οτιδηποτε του σερβιρεις.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Τωρα, η κυκλοφορια του εχει πεσει κατω απο το μισο. Αν μη τι αλλο, ο κοσμος δεν ειναι βλακας να καταπινει οτιδηποτε του σερβιρεις.

Συμφωνώ, αλλά δεν ξέρω τι συμβαίνει ειδικά μ'αυτή τη χώρα, γιατί αν σκεφτώ τη Γερμανία ας πούμε, εκεί πώς γίνεται για δεκαετίες να ανθούν σοβαρές εκδοτικές προσπάθειες και το παιχνίδι να έχει μεν διαπλοκή, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει ένα ποιοτικό αποτέλεσμα ? Εδώ έχουμε διαπλοκή χωρίς να έχουμε όμως ποιότητα. Περιοδικά όπως το Stern ή το Spiegel δεν έχουν μαραζώσει ούτε μπορούν να χαρακτηριστούν από κακή ποιότητα. Είναι και εμπορικά αλλά και σοβαρά περιοδικά, αυτό είναι το μυστήριο. Παλιότερα τουλάχιστον είχαμε το ΕΝΑ, ή τις ΕΙΚΟΝΕΣ και τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Τώρα τι ? Νέκρα. Για τα πολύ ειδικά περιοδικά με θεματολογία το Ανεξήγητο και όλα αυτά, στην Ελλάδα άστο, είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Ωπα,
ειδικα στη Γερμανια, η εφημεριδα με τη μεγαλυτερη κυκλοφορια
ειναι η Bild (η αντιστοιχη espresso).
Και στην Αγγλια η Sun φωναζει οτι ειναι η εφημεριδα με τη το πιο μεγαλο και φανατικο κοινο.

Απλα μου φαινεται οτι εδω εχουμε πηξει με εφημεριδες και περιοδικα και ετσι οποιαδηποτε καλη και σοβαρη προσπαθεια θαβεται ευκολα (απο τους διαπλεκομενους του χωρου).
Υστερα, η περιπτωση που περιγραφω πιο πανω, νομιζω ειναι αντιπροσωπευτικη για το οτι καποιοι θελουν το λαο να "ηλιθιαζει" (σικ) για να του φορτωνουν οτι αυτοι θελουν.
Το πετυχαινουν για λιγο καιρο αλλα στην πορεια (πιστευω οτι) ο κοσμος καταλαβαινει τι παιζεται στις πλατες του.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

DrStrangelove

Περιβόητο μέλος

Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5,311 μηνύματα.
Ωπα,
ειδικα στη Γερμανια, η εφημεριδα με τη μεγαλυτερη κυκλοφορια
ειναι η Bild (η αντιστοιχη espresso).
Και στην Αγγλια η Sun φωναζει οτι ειναι η εφημεριδα με τη το πιο μεγαλο και φανατικο κοινο

Ναι, αλλά παράλληλα κυκλοφορούν και ποιοτικά έντυπα, αυτό λέω. Εδώ δεν υπάρχουν καν εναλλακτικές λύσεις για όποιον θέλει να γράφει ή να διαβάζει κάτι διαφορετικό.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Υπαρχουν.
Απλα θελουν λιγακι ψαξιμο και να "ξεταμπελιαστουν".
ΠΧ 1-2 περιοδικα του περιεργου εχουν μεινει σταθερα στις αποψεις τους χρονια τωρα.
Επισης και για πολιτικη καποια ειναι σταθερη αξια.

Το θεμα ειναι οτι αμα πας να τα βρεις σε κανα περιπτερο, πιο ευκολα θα πεσει το ματι σε κανα ηλιθιαζων παρα σε κανα καλο...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Ειδικά όταν πρόκειται για οργανωμένα παράκεντρα αποπληροφόρησης και ελέγχου της κοινής γνώμης ή εξέχοντα μέλη της δημοσιογραφικής κοινότητας που εμφανίζονται ως τιμητές της δεοντολογίας.

Εμενα αυτο μου εκανε εντυπωση.
Μια ομαδα που φωναζε οτι αγωνιζεται για να διορθωθει αυτη η κοινωνια, βρεθηκε μπλεγμενη σε περιεργα γραναζια.

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πλέον..Κάποτε υπήρχε το "ηθικό" που εξασφάλιζε την ακρίβεια όλων αυτών (υποθέτω γιατί μάλλον εγώ δεν το πρόλαβα καθόλου αυτό το "ηθικό"). Τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακούστηκα πολύ καχύποπτη όταν έκρινα τον Al Gore και τους αγώνες του για τη διάσωση του περιβάλλοντος...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Circadian

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 325 μηνύματα.
Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά. Δεν είχα ιδέα ότι τα τα ζωντόβολα της σαϊεντολογίας εξυπηρετούν κι άλλη ατζέντα εκτός απ'αυτή της ηλιθιότητας. Το πιο ανησυχητικό στην όλη ιστορία είναι η ανάμειξη του "Ιού". Βέβαια, απ' την Ελευθεροτυπία πολλά μπορεί να περιμένει κανείς, χωρίς να λέω ότι δεν ισχύει το ίδιο και για άλλες εφημερίδες ή ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι πουλημένοι και πρακτοράκια (καλά, αρκεί και ένας για να κάνει τη ζημιά).

Άσχετο...
Στην αρχή του πολέμου στο Ιράκ (του δεύτερου) η Ελευθεροτυπία είχε πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία ενός μικρού παιδιού με ματωμένο πρόσωπο που έκλαιγε, η οποία κι ευθύς αμέσως μετατράπηκε σε πλακάτ-"σύμβολο" των διαδηλωτών κατά του πολέμου. Μερικές μέρες αργότερα βλέπω την ίδια φωτογραφία στο Time, μόνο που εκεί την είχαν ολόκληρη... και το παιδάκι ήταν στην αγκαλιά Αμερικανού στρατιώτη που του πρόσφερε πρώτες βοήθειες :hmm: . Μου φάνηκε εξαιρετικά ενδιαφέρον πώς η ίδια φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε από δυο εντελώς διαφορετικά έντυπα για να υποστηρίξει εντελώς διαφορετικές θέσεις. Έγραψα ένα γράμμα στην Ελευθεροτυπία λέγοντας πως θα 'πρεπε να κάνουμε καμιά φορά και κριτική στην κριτική μας για να μη χάνουμε το δίκιο μας και να μην καταλήγουμε σε αντιαμερικανικές υστερίες, και "προκαλώντας" τους κατά κάποιο τρόπο να δημοσιεύσουν ολόκληρη τη φωτογραφία. Φυσικά με έγραψαν στα....αρχεία τους. Τέτοιους προοδευτικούς που κυριολεκτικά εστιάζουν εκεί που τους βολεύει να τους χε..

Δεν ξέρεις τι να πιστέψεις πλέον..Κάποτε υπήρχε το "ηθικό" που εξασφάλιζε την ακρίβεια όλων αυτών (υποθέτω γιατί μάλλον εγώ δεν το πρόλαβα καθόλου αυτό το "ηθικό"). Τώρα τίποτα δεν είναι σίγουρο, ακούστηκα πολύ καχύποπτη όταν έκρινα τον Al Gore και τους αγώνες του για τη διάσωση του περιβάλλοντος...

Υπήρχε ποτέ αυτό το "ηθικό" που λες? Πάντα άνθρωποι έφτιαχναν τον Τύπο, κι οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι κι απαράλλαχτοι και κάνουν τα ίδια ξανά και ξανά και εις τους αιώνας τους άπαντας...αμήν
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Σουσπιρια
Mα και το "ηθικο" ειναι κατασκευασμενο.
Η ηθικη ειναι κατι που αφορα παντοτε τους "αλλους", ειτε αναφερομαστε σε σημαινοντα προσωπα ειτε στους απλους συνανθρωπους.
Γι'αυτο και οταν "καταπατειται" η ηθικη, δε μας προξενει κι ιδιαιτερη εντυπωση.

Ο Χιτλερ (μεσω του Γκεμπελς παντα) ελεγε οτι ενα ψεμμα τοσο πιο ευκολα
θα πιασει οσο μεγαλυτερο ειναι.
Κι ειναι λογικο αφου κρινουμε απο τους εαυτους μας (= εγω δε θα ελεγα ποτε τετοιο ψεμμα αρα ειναι αληθεια)
Αυτο ακριβως ειναι αυτο που εκμεταλλευονται τα ΜΜΕ ειτε για να περασουν την προπαγανδα τους ειτε για να το παιξουν οσιομαρτυρες οταν καποιος τους κατηγορει.

Σορυ αλλα για τον Αλ Γκορ εχω χασει επεισοδια:
Απο ποτε ενας υποψηφιος εχει περιβαλλοντικες ανησυχιες?
Δλδ θα υπεγραφε το Κυοτο αν εβγαινε προεδρας?
Θα τα εβαζε με τις 7 αδερφες εταιρειες?
Θα εβαζε περιορισμους στην καταναλωση καυσιμων οπως στην Ευρωπη?
Μη τρελλαθουμε κιολας.

Circadian

Δε θυμασαι μηπως το ρεπορταζ "απο το επικεντρο του πολεμου" που αποδειχτηκε οτι το γυρισαν στην Κυπρο?
Εχει κι αλλα τετοια ευτραπελα...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Circadian

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Ηλίας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 45 ετών και μας γράφει απο Ιωάννινα (Ιωάννινα). Έχει γράψει 325 μηνύματα.
Σορυ αλλα για τον Αλ Γκορ εχω χασει επεισοδια:
Απο ποτε ενας υποψηφιος εχει περιβαλλοντικες ανησυχιες?
Δλδ θα υπεγραφε το Κυοτο αν εβγαινε προεδρας?
Θα τα εβαζε με τις 7 αδερφες εταιρειες?
Θα εβαζε περιορισμους στην καταναλωση καυσιμων οπως στην Ευρωπη?
Μη τρελλαθουμε κιολας.

Νομίζω δεν είναι καν στους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Όταν ήταν αντιπρόεδρος έκανε τα ίδια με τους άλλους, ό,τι του 'λεγε ο Bill δλδ και η ρύπανση είχε αυξηθεί σημαντικά τότε στο αμέρικα. Τώρα παλεύει για τον πλανήτη ( και βγάζει τρελά φράγκα για να διαφωτίσει τον κόσμο με τις ομιλίες του ε? ). Και μην πω τίποτα γι'αυτή την καρακάξα τη γυναίκα του...

Να τα βάλει με τις 7 αδρεφές? Μα ποιός θα πείραζε ποτέ αυτά τα καλά και όμορφα κοριτσάκια?

Circadian

Δε θυμασαι μηπως το ρεπορταζ "απο το επικεντρο του πολεμου" που αποδειχτηκε οτι το γυρισαν στην Κυπρο?
Εχει κι αλλα τετοια ευτραπελα...

Το είχαν κάνει και με το Ιράκ αυτό?

Πρώτος διδάξας, πάντως, ο Χαρδαβέλας ο θεός πριν πολλά χρόνια :clapup:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Το είχαν κάνει και με το Ιράκ αυτό?

Πρώτος διδάξας, πάντως, ο Χαρδαβέλας ο θεός πριν πολλά χρόνια :clapup:


εγω για το Ιρακ το ξερω...και νομιζω ειχε γινει μπαχαλο στες Ηπα γι'αυτο.
Τεσπα, μπορει να κανω λαθος.

Οσο για τον Γκορ, αυτο που λεω ειναι οτι ειναι αδυνατον για καποιον πρωην υποψηφιο Προεδρα να το γυρισει ξαφνικα στην περιβαλλοντολογια. Θεια επιφοιτηση? ή μηπως μυριστηκε λεφτα?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
Σουσπιρια
Mα και το "ηθικο" ειναι κατασκευασμενο.
Η ηθικη ειναι κατι που αφορα παντοτε τους "αλλους", ειτε αναφερομαστε σε σημαινοντα προσωπα ειτε στους απλους συνανθρωπους.
Γι'αυτο και οταν "καταπατειται" η ηθικη, δε μας προξενει κι ιδιαιτερη εντυπωση.

Δεν κατάλαβα τι εννοείς!

Σορυ αλλα για τον Αλ Γκορ εχω χασει επεισοδια:
Απο ποτε ενας υποψηφιος εχει περιβαλλοντικες ανησυχιες?
Δλδ θα υπεγραφε το Κυοτο αν εβγαινε προεδρας?
Θα τα εβαζε με τις 7 αδερφες εταιρειες?
Θα εβαζε περιορισμους στην καταναλωση καυσιμων οπως στην Ευρωπη?
Μη τρελλαθουμε κιολας.

An Inconvenient Truth

Νομίζω δεν είναι καν στους υποψήφιους των Δημοκρατικών.

Όπως έγραψε ένα άλλο μέλος του forum στο θέμα για την ταινία "An Inconvenient Truth", ο Al Gore σκέφτεται το 2008 να ξαναβάλει υποψηφιότητα ( ; )
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Isiliel

Επιφανές μέλος

Η Φεγγάρω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 51 ετών και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 13,854 μηνύματα.
Οσο για τον Γκορ, αυτο που λεω ειναι οτι ειναι αδυνατον για καποιον πρωην υποψηφιο Προεδρα να το γυρισει ξαφνικα στην περιβαλλοντολογια. Θεια επιφοιτηση? ή μηπως μυριστηκε λεφτα?

Δυστυχώς τα λεφτά έχουν πάντα εντονότερη μυρωδιά...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Rempeskes

Επιφανές μέλος

Ο Rempeskes αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Hair stylist. Έχει γράψει 8,045 μηνύματα.
Τι να πω παίδες, εγώ πάντως θα συνεχίσω να διαβάζω "Ιό", γιατί -εξαγορασμένοι ή όχι- ξύνουν αποστήματα που δεν αγγίζουν άλλοι. Τουλάχιστον όχι ατιμώρητα. Και το προτιμώ μάλιστα να ξέρω πως διαβάζω άρθρο κατά παραγγελία, γιατί δικαιώνει αυτούς που με έμαθαν να μην πιστεύω ό,τι βλέπω γραμμένο.




------Και στέκομαι στο εξής. Αφού όλοι είναι πουλημένοι σε αυτή τη χώρα, εμείς γιατί δεν βλέπουμε φράγκο; :confused:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

suspiria

Διάσημο μέλος

Η ρόζα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 2,065 μηνύματα.
------Και στέκομαι στο εξής. Αφού όλοι είναι πουλημένοι σε αυτή τη χώρα, εμείς γιατί δεν βλέπουμε φράγκο; :confused:

Προφανώς δεν είσαι πολιτικός, δημοσιογράφος, κύριος αστυνομικός, παπάς ή επιχειρηματίας; :P

Επίσης δεν έχεις μεγάλα βυζιά :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bisbirikos

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο bisbirikos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 53 ετών και επαγγέλεται Μουσικός. Έχει γράψει 812 μηνύματα.
Rempeskes

To οτι ξυνουν τα "αποστηματα" που τους συμφερει,
δεν κανει και τους ιδιους αποστημα δλδ?
Το οτι μπορει να "φωναζουν" για καποια πραγματα για να κρυψουν καποια αλλα, σπαει "αποστηματα" ε?

Γκεμπελς...Γκεμπελς...
Τα ιδια εκανε και τα ιδια ελεγε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top