Μάτιασμα και μαγεία

iGiannis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο iGiannis αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από ΗΠΑ (Αμερική). Έχει γράψει 1.762 μηνύματα.
Εγώ πιστεύω στο μάτιασμα.. Είναι στιγμές που με πονάει απίστευτα το κεφάλι μου και έχω νεύρα και όταν αρχίσει η γιαγιά το πάτερ ημών, μου περνάει αμέσως.. :X

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Προσωπικά όταν ακούω ένα άτομο να μιλάει συνέχεια για μάτιασμα και γρουσουζιες αυτομάτως τον χαρακτηρίζω γρουσουζη από μέσα μου κι ας μην πιστεύω σε αυτά :P
Μιλάω πάντα για ανθρώπους που το έχουν σαν βασικό τρόπο στη σκέψη τους να ερμηνεύουν τα φαινόμενα.

EvanescenceQ

Επιφανές μέλος

Η EvanescenceQ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 13.938 μηνύματα.
Προσωπικά όταν ακούω ένα άτομο να μιλάει συνέχεια για μάτιασμα και γρουσουζιες αυτομάτως τον χαρακτηρίζω γρουσουζη από μέσα μου κι ας μην πιστεύω σε αυτά :P
Μιλάω πάντα για ανθρώπους που το έχουν σαν βασικό τρόπο στη σκέψη τους να ερμηνεύουν τα φαινόμενα.
Ναι συμφωνω :thumbup: κι εγω οσους το εχουν κανει μονοδρομο,οτι το ματι φταιει για ολες τις αναποδιες και τις κακοτυχιες και οτι παθαινουν γενικα,και οχι το μυαλο τους το ιδιο,οι ενεργειες τους και τα λογια τους.
Ειμαστε οι πραξεις μας και τα λογια μας,αυτο πιστευω.
Κι επισης πιστευω οτι ο αρνητισμός κάποιων ανθρώπων μας δημιουργει καποια ασχημα συναισθηματα οταν συναναστρεφομαστε μαζι τους,γιαυτο καλο ειναι να τους αποφευγουμε.Για να εχουμε την ησυχια και ηρεμια μας :).

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Εγώ έχω και προσωπική μάγισσα ξεματιαστρα. Δεν είναι να παίζεις με αυτά, ειδικά άμα σε κοιτάει καμία γαλανοματα/ης.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.
Σοβαρά τώρα; Ζούμε στο 2021 και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν σε τέτοιες μαλακίες; Μην ακούσω την κλασική παπαριά ότι <<Μα και η θρησκεία δέχεται το μάτι>>. Ο χριστιανισμός μιλά για "βασκανία" και την εννοεί σαν κάτι τελείως διαφορετικό από το "μάτιασμα" των κατίνων. Δεν είμαι χριστιανός, αλλά καμία σχέση δεν έχει η θρησκεία με γαλανομάτες, ξεματιάστρες, λάδι που σκάει και λοιπές μαγγανείες. Αυτά που πιστεύει κάποιο ποσοστό στη χώρα μας είναι κατάλοιπο κάποιων αρχαίων ανατολικών δοξασιών κατά Αίγυπτο μεριά. Φοβάμαι όμως ότι το ποσοστό των ανόητων δεν είναι και μικρό και μάλιστα περιλαμβάνει κάποιες φορές σοβαρά και μορφωμένα άτομα, για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την προσωπική του ξεματιάστρα. Αξιοπερίεργο είναι ότι το παραμύθι του ματιάσματος που θρέφει την Ελλάδα, δεν υφίσταται στη δυτική Ευρώπη και την Αμερική. Πώς δεν σκεφτήκαμε να εξάγουμε ξεματιάστρες; Έλεος!!!

20190202_5c5589abecc0f.jpg

Guest 890013

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Σοβαρά τώρα; Ζούμε στο 2021 και υπάρχουν ακόμα άτομα που πιστεύουν σε τέτοιες μαλακίες; Μην ακούσω την κλασική παπαριά ότι <<Μα και η θρησκεία δέχεται το μάτι>>. Ο χριστιανισμός μιλά για "βασκανία" και την εννοεί σαν κάτι τελείως διαφορετικό από το "μάτιασμα" των κατίνων. Δεν είμαι χριστιανός, αλλά καμία σχέση δεν έχει η θρησκεία με γαλανομάτες, ξεματιάστρες, λάδι που σκάει και λοιπές μαγγανείες. Αυτά που πιστεύει κάποιο ποσοστό στη χώρα μας είναι κατάλοιπο κάποιων αρχαίων ανατολικών δοξασιών κατά Αίγυπτο μεριά. Φοβάμαι όμως ότι το ποσοστό των ανόητων δεν είναι και μικρό και μάλιστα περιλαμβάνει κάποιες φορές σοβαρά και μορφωμένα άτομα, για παράδειγμα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε την προσωπική του ξεματιάστρα. Αξιοπερίεργο είναι ότι το παραμύθι του ματιάσματος που θρέφει την Ελλάδα, δεν υφίσταται στη δυτική Ευρώπη και την Αμερική. Πώς δεν σκεφτήκαμε να εξάγουμε ξεματιάστρες; Έλεος!!!

Τον Ανδρέα δεν θα τον ξαναπιάσεις στο στόμα σου.
ΤΟΝ ΑΝΔΡΈΑ
E6226DF3-4A07-4AFE-BDEC-E28EF8CC72F6.png
6F7DBA59-2FE9-4803-A9E9-8F5D8268FEE7.jpeg
CD942206-671B-4A9E-851D-09197242195A.jpeg

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ον τοπικ: Είναι γελοίο που υπάρχει ακόμα αυτό το φαινόμενο το 2021.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.061 μηνύματα.
Απαντάω εδώ, από την Κουβεντούλα:
Τί ματιάσματα και σκόρδα και κρεμμύδια, καλέ ;;

Νέα παιδιά και πιστεύετε σ' αυτές τις σαχλαμάρες...
Θα απαντήσω σοβαρά πάρα το χαλαρό της υπόθεσης και θα πω (γενικά, δεν αναφέρομαι στα βιώματα των συνομιλητών και οσων μιλανε με χιούμορ για το μάτι) ότι το μάτι διδάσκεται από πολυ μικρή ηλικία, ίσως και την μωρουδιακή. Όταν απο μικρό παιδί έχεις βιώματα οι γονείς σου να σε σταυρωνουν και να σε ξεματιάζουν, τελικά εγκαθίσταται μέσα σου έντονα η πίστη οτι γίνεσαι εύκολα θυμα σκοτεινών δυνάμεων άλλων ανθρώπων.
Το βλέπεις πολυ στις οικογένειες που έχουν στην κουλτούρα τους το ξεματιασμα.

Friday_k

Δραστήριο μέλος

Η Friday_k αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 28 ετών, επαγγέλλεται Υπεύθυνος marketing και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 447 μηνύματα.
Απαντάω εδώ, από την Κουβεντούλα:

Θα απαντήσω σοβαρά πάρα το χαλαρό της υπόθεσης και θα πω (γενικά, δεν αναφέρομαι στα βιώματα των συνομιλητών και οσων μιλανε με χιούμορ για το μάτι) ότι το μάτι διδάσκεται από πολυ μικρή ηλικία, ίσως και την μωρουδιακή. Όταν απο μικρό παιδί έχεις βιώματα οι γονείς σου να σε σταυρωνουν και να σε ξεματιάζουν, τελικά εγκαθίσταται μέσα σου έντονα η πίστη οτι γίνεσαι εύκολα θυμα σκοτεινών δυνάμεων άλλων ανθρώπων.
Το βλέπεις πολυ στις οικογένειες που έχουν στην κουλτούρα τους το ξεματιασμα.
Εγώ προσωπικά δεν είχα στην οικογένεια το ξεματιασμα, κανείς δεν ξέρει να ξεματιαζει. Ούτε καν η γιαγιά μου δεν ήξερε.
Παρόλα αυτά όμως, όταν καταλαβαινω ότι κάποιος "μιλάει" για μένα (γιατί πχ μπορεί πιο πριν με αυτό το άτομο να ήρθαμε σε "σύγκρουση") κατευθείαν έχω αυτο το περίεργο συναίσθημα στο Τ του μέτωπου και τα μάτια μου είναι βαριά.
Υπήρχαν όμως και ελάχιστες περιπτώσεις να βρω άτομο που ξεματιαζει, να είχα μάτι, να ήμουν περίεργα και μετά το ξεματιαγμα να ήμουν τέλεια.

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Πιο πολυ το ματιασμα το εχω ως συνωνυμο του κακολογω / γρουσουζευω

Πουπουλίνα

Επιφανές μέλος

Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.106 μηνύματα.
Ενας λαος που πιστευει στο ματιασμα..εξηγει απολυτα την καταντια του.

Μαυρίκιος

Διάσημο μέλος

Ο Μαυρίκιος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2.831 μηνύματα.

Συνημμένα

• mitso.png
    mitso.png
    41,8 KB · Εμφανίσεις: 21

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

Eclipse

Διάσημο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.264 μηνύματα.
Εγώ προσωπικά δεν είχα στην οικογένεια το ξεματιασμα, κανείς δεν ξέρει να ξεματιαζει. Ούτε καν η γιαγιά μου δεν ήξερε.
Παρόλα αυτά όμως, όταν καταλαβαινω ότι κάποιος "μιλάει" για μένα (γιατί πχ μπορεί πιο πριν με αυτό το άτομο να ήρθαμε σε "σύγκρουση") κατευθείαν έχω αυτο το περίεργο συναίσθημα στο Τ του μέτωπου και τα μάτια μου είναι βαριά.
Υπήρχαν όμως και ελάχιστες περιπτώσεις να βρω άτομο που ξεματιαζει, να είχα μάτι, να ήμουν περίεργα και μετά το ξεματιαγμα να ήμουν τέλεια.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως Χριστιανική χώρα πιστεύει σε τέτοια πράγματα…
Το ξεμάτιασμα παραπέμπει σε μαγεία παιδιά, αν είναι δυνατόν. Δεν τα δέχονται αυτά οι Χριστιανοί. Και εκτός αυτού, είναι τελείως placebo effect αν θεωρείτε ότι πιάνουν αυτά.

Scandal

Διαχειριστής

Το ξεμάτιασμα παραπέμπει σε μαγεία παιδιά, αν είναι δυνατόν. Δεν τα δέχονται αυτά οι Χριστιανοί. Και εκτός αυτού, είναι τελείως placebo effect αν θεωρείτε ότι πιάνουν αυτά.
Γιατί λίγες κυρατσες ακομα και 40ρες δε ξέρουμε ότι τη βρίσκουν με μέντιουμ, καφεμαντεία και ταρώ; Είναι στη κουλτούρα τους, η επαφη τους με τον πνευματισμό. Μέχρι και απο παπάδες ζητάνε να τους διαβάζουν ευχές κατά της γλωσσοφαγιάς.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
σε τι διαφέρει αυτό απο τις λιτανείες για βροχή και άλλα παπαδοτράγουδα που έχουμε δεί κατά καιρούς; για μένα το ίδιο είναι

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
Κι όμως, πλάκα πλάκα...αλλά η θρησκεία τα δέχεται αυτά. "Το μάτι", τη βασκανία, τις κατάρες, τη γλωσσοφαγιά, τη μαγεία, κ.λπ. Και τα θεωρεί ως απόρροια δαιμονικών ενεργειών. Υπάρχουν άγιοι, μάλιστα και αγίες "ειδικοί" : Η Αγία Ιουστίνη ή ο Άγιος Κυπριανός, ας πούμε. Που πριν γίνει άγιος...ήταν μάγος. Αυτούς επικαλείται, η εκκλησία, ως "βοήθεια" σε αυτά (και αυτούς, για την ακρίβεια...)...

Βέβαια, κάποιοι πάνε στο...άλλο άκρο. Κάθε τρεις και λίγο, ξεματιάσματα, "μάτι", κ.λπ. Λες και είναι ψωμοτύρι...

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.058 μηνύματα.
Εδώ ο κόσμος πιστεύει σοβαρά στα ζώδια, στο μάτι δε θα πίστευε;

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

Dias

Επιφανές μέλος

Ο Dias αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Φυσικός. Έχει γράψει 10.315 μηνύματα.

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.193 μηνύματα.
Εδώ ο κόσμος πιστεύει σοβαρά στα ζώδια, στο μάτι δε θα πίστευε;
Το μάτι μπορει να έχει μεγαλύτερη υπόσταση απο τα ζώδια πχ. μεταφορά ενέργειας με τρόπο που να μην εχει βρει η επιστημη ακόμα, απο άνθρωπο σε άνθρωπο και υπερφορτωση του νευρικου συστήματος ή να υπάρχει ενας υποδοχέας που να παίρνει ινφο σαν bio-electrical feedback mechanism ασυρματα απο ανθρωπο σε άνθρωπο

Κάτι σαν την fringe theory οτι ολοι οι άνθρωποι ειμαστε συνδεδεμένοι μεταξύ μας και με το Θεο, το Συμπαν κλπ

Και για τα ζώδια αμα το ψάξεις, έχω διαβασει δυο διαφορετικα πράγματα κι ας τα θεωρω μπουρδες:

α) Οτι μας δόθηκαν απο τους 200 πεπτωκότες Αγγέλους (Εγρήγοροι - Watchers - πατέρες των Νεφελίμ προκατακλυσμιαίους) μαζι με την ικανότητα να φτιάχνουμε όπλα ή και κοσμήματα.

β) Οτι χωρις την αστρονομια ειναι μιση επιστημη, δεν επέπρωτο ποτέ να μας δοθεί μόνη της και γι αυτο φαινεται ως ανοησία απο καφετζούδες.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια