giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.775 μηνύματα.
Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
Με έσπασαν τόσο τα νεύρα χθες που μπροστά στο χαμό επέμεναν να τους έχουμε καθαρά τασάκια που είχα φροντίσει να έχουν καθαρά τασάκια όλοι οι υπόλοιποι πελάτες και στις παρέες των αφεντικών είχαν γίνει τα αποτσίγαρα πολυκατοικία
Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Κουβεντούλα χωρίς θέμα V.
Με έσπασαν τόσο τα νεύρα χθες που μπροστά στο χαμό επέμεναν να τους έχουμε καθαρά τασάκια που είχα φροντίσει να έχουν καθαρά τασάκια όλοι οι υπόλοιποι πελάτες και στις παρέες των αφεντικών είχαν γίνει τα αποτσίγαρα πολυκατοικία

Σημείωση συντονιστή: αυτό το θέμα προέκυψε από το thread Κουβεντούλα χωρίς θέμα V.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.421 μηνύματα.
Γιατί όποτε μπαίνω στο στέκι και δη στην κουβεντούλα θα διαβάσω κάτι που θα με εκνευρίσει και ως συνήθως θα είναι από εσέναΔεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
Με έσπασαν τόσο τα νεύρα χθες που μπροστά στο χαμό επέμεναν να τους έχουμε καθαρά τασάκια που είχα φροντίσει να έχουν καθαρά τασάκια όλοι οι υπόλοιποι πελάτες και στις παρέες των αφεντικών είχαν γίνει τα αποτσίγαρα πολυκατοικία![]()
;Λοιπόν, νεαρέ, μιας και προσφάτως μπήκες στον εργασιακό «στίβο» κοίτα να μάθεις ότι -στον χώρο εργασίας- αφεντικό/υπεύθυνος = Θεός και εκτελείς πιστά τις εντολές του χωρίς να τις σκέφτεσαι καν. Δουλειά σου είναι αυτό που σου ανέθεσαν και όχι να σκέφτεσαι ή να κρίνεις.
Kate1914
Διακεκριμένο μέλος
Η Kate1914 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.228 μηνύματα.
Πω ναι, ισχύει αυτό, γίνεται πολύ συχνά (ειδικά σε τίποτα γνωστούς ή σόγια τους).Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
Με έσπασαν τόσο τα νεύρα χθες που μπροστά στο χαμό επέμεναν να τους έχουμε καθαρά τασάκια που είχα φροντίσει να έχουν καθαρά τασάκια όλοι οι υπόλοιποι πελάτες και στις παρέες των αφεντικών είχαν γίνει τα αποτσίγαρα πολυκατοικία![]()
Αλλά τι να κάνεις; Μόκο και ακούς το αφεντικό.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 5.421 μηνύματα.
Μπράβο ρε Κατερινάρα!Μόκο και ακούς το αφεντικό.
Γενικότερα έχει ξεφύγει αλλά κάνω υπομονή μήπως είναι μια φάση που θα περάσει.Γιατί όποτε μπαίνω στο στέκι και δη στην κουβεντούλα θα διαβάσω κάτι που θα με εκνευρίσει και ως συνήθως θα είναι από εσένα;
Λοιπόν, νεαρέ, μιας και προσφάτως μπήκες στον εργασιακό «στίβο» κοίτα να μάθεις ότι -στον χώρο εργασίας- αφεντικό/υπεύθυνος = Θεός και εκτελείς πιστά τις εντολές του χωρίς να τις σκέφτεσαι καν. Δουλειά σου είναι αυτό που σου ανέθεσαν και όχι να σκέφτεσαι ή να κρίνεις.
΄Εχει περάσει και άλλες φάσεις ο @giannhs2001.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι φάσεις δεν έχουν μια λογική σειρά αλλά πάνε από το ένα άκρο στο άλλο.
Καλάάάάά...
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 23.775 μηνύματα.
Δεν καταλαβαίνετε κάτι. Η δουλειά σου ΕΙΝΑΙ να φροντίζεις τον πελάτη. Για αυτό πληρώνεσαι. Όσοι το κάνουμε με ζήλο αυτό δεν έχουμε ανάγκη από υποδείξεις "να φροντίσεις αυτούς" μα εφόσον είναι πελάτες έτσι κι αλλιώς θα τους περιποιηθούμε. Δηλαδή όταν με το λένε αυτό με δημιουργείται η γελοιογραφία στο μυαλό να τους ταΐζουμε με αεροπλανάκι.
Εμένα μ'αρέσει η δουλειά αυτή και δεν την κάνω τεμπέλικα. Κάνω και όσα θεωρητικά πρέπει να γίνονται από τους βοηθούς αλλά πρακτικά κανένας δεν τα κάνει όπως να τους εξηγούμε τους καταλόγους, να βάζουμε νερό στο ποτήρι τους κλπ και στα έξτρα επειδή μαθαίνεις να ψυχολογείς τους ανθρώπους και να ξέρεις πότε σε παίρνει, πιάνω και καμιά κουβέντα έτσι με νεαρής ηλικίας κυρίως άτομα (και όχι μόνο) και γίνεται και χαβαλες μερικές φορές. Οπότε με φαίνεται άσχημο να με λένε "αυτούς φρόντισε τους" λες και δεν το κάνω με όλους;;
Εμένα μ'αρέσει η δουλειά αυτή και δεν την κάνω τεμπέλικα. Κάνω και όσα θεωρητικά πρέπει να γίνονται από τους βοηθούς αλλά πρακτικά κανένας δεν τα κάνει όπως να τους εξηγούμε τους καταλόγους, να βάζουμε νερό στο ποτήρι τους κλπ και στα έξτρα επειδή μαθαίνεις να ψυχολογείς τους ανθρώπους και να ξέρεις πότε σε παίρνει, πιάνω και καμιά κουβέντα έτσι με νεαρής ηλικίας κυρίως άτομα (και όχι μόνο) και γίνεται και χαβαλες μερικές φορές. Οπότε με φαίνεται άσχημο να με λένε "αυτούς φρόντισε τους" λες και δεν το κάνω με όλους;;
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.731 μηνύματα.
Έτσι έκανα και εγώ να ξέρεις και είχα φτάσει σε σημείο ούτε τα πιάτα να μην τους μαζεύω και μου έκαναν παρατήρηση εν τέλη. Άρχισα να τα μαζεύω για να μην γκρινιάζουν και από ‘κει και πέρα τους έγραφα.Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Η δουλειά σου ΕΙΝΑΙ να κάνεις ό,τι καλύτερο για την εταιρεία/μαγαζί που δουλεύεις. Οι πελάτες αυτοί μπορεί να κάνουν τζίρο, μπορεί να είναι γνωστοί που θα δώσουν κάποια άδεια, χίλια μπορεί. Εγώ όταν δούλευα σέρβις και μου έλεγαν κάτι αντίστοιχο, χαλί να με πατήσουν γινόμουν, οι τεμενάδες του Γεραπετρίτη στον Έρντο δεν ήταν τίποτα μπροστά στα δικά μου.Δεν καταλαβαίνετε κάτι. Η δουλειά σου ΕΙΝΑΙ να φροντίζεις τον πελάτη.
Κι όπως έλεγαν και οι Metallica:
Το αυτονόητο για σένα, δεν είναι αυτονόητο για όλους.Δεν καταλαβαίνετε κάτι. Η δουλειά σου ΕΙΝΑΙ να φροντίζεις τον πελάτη. Για αυτό πληρώνεσαι. Όσοι το κάνουμε με ζήλο αυτό δεν έχουμε ανάγκη από υποδείξεις "να φροντίσεις αυτούς" μα εφόσον είναι πελάτες έτσι κι αλλιώς θα τους περιποιηθούμε. Δηλαδή όταν με το λένε αυτό με δημιουργείται η γελοιογραφία στο μυαλό να τους ταΐζουμε με αεροπλανάκι.
Το ότι σ΄αρέσει η δουλειά σου, δεν σημαίνει ότι αρέσει και στους άλλους συναδέλφους σου.
Ο κάθε επιχειρηματίας έχει κάποιες σταθερές "ατάκες" προτροπής που τις λέει σε όλους.
Δεν είναι ότι το είπε μόνο σε σένα και όχι στους άλλους για να προβληματιστείς.
Ούτε παρατήρηση σου έκανε ούτε απαξίωσε την δουλειά σου.
Το ότι άφησες στις παρέες των αφεντικών τα αποτσίγαρα να έχουν γίνει πολυκατοικία, δεν είναι μαγκιά. Είναι βλακεία.
Αν λοιπόν έπαιρνε ανάποδες ο άλλος και σε έστελνε από κει που ήρθες, κάποιος άλλος που θα έπαιρνε την θέση σου, θα ήταν χαρούμενος που επιτέλους βρήκε δουλειά ενώ εσύ που αγαπάς αυτήν την δουλειά θα έψαχνες να βρεις μια άλλη ίδια που καθόλου, μα καθόλου δεν ξέρεις τι είδους συνθήκες θ΄αντιμετώπιζες.
Διαλέγουμε τους "πολέμους" που θα κάνουμε.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Πολλά πράγματα δεν μπορώ να τα πω δημόσια για ευνόητους λόγους. Αλλά για πολλούς λόγους δεν θα με έκανε ιδιαίτερη ζημιά αν με έστελνε από εκεί που ήρθα. Ήδη ψάχνομαι για αλλού και έχω συνέντευξη στα κοντά.και σε έστελνε από κει που ήρθες,
Όπως επίσης και αυτό με τα τασάκια δεν ήταν μαγκιά. Ήταν αντίδραση γιατί ο κόσμος καίγονταν και κάποιοι νοιάζονταν για τον εαυτό τους. Τα αφεντικά δεν έχουν φανεί εντάξει. Ολόκληρο κυριλάτο μέρος και έχουν 5 καταλόγους κουζίνας για όλο το μαγαζί. Οριακά ξύλο δεν παίζουμε οι βοηθοί πίσω στα πάσο για τους καταλόγους. Έρχονται οι του πάνω ορόφου, κλέβουν τους δικούς μας κάτω. Πάμε μετά τους αρπάζουμε πίσω και έτσι ένα ολόκληρο μαγαζί παίζει κρυφτοκυνηγητό με τους καταλόγους. Αχ, ειλικρινά θέλω κάθε άνθρωπος να περάσει έστω για λίγο από εστίαση. Τα ευτράπελα που γίνονται στο background των μαγαζιών που βγαίνετε για να χαλαρώσετε δεν τα έχετε καν φανταστεί.
yorkie
Πολύ δραστήριο μέλος
Η yorkie αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 1.858 μηνύματα.
Ρε συ Γιάννη, μην πειραχτείς, αλλά ειλικρινά γέλασα με το πως θεωρείς πως αυτή η τακτική είχε κάποιο όφελος, συμβολικό ή πρακτικό.
Κανένα.
Κάπως ανώριμη και μανιχαϊστική απλά.
Αλλά αν περάσεις από άλλους χώρους που είμαστε άλλοι, μετά θα γελάς με αυτά που λες εδώ. Πάντα υπάρχουν και καλύτερα και σίγουρα πολύ μα πολύ χειρότερα.
Αυτο δεν το λέω για να μην διαμαρτύρονται ή να μην διεκδικούν άνθρωποι τα όποια πράγματα. Αλίμονο.
Είμαι της αντίθετης λογικής έτσι κι αλλιώς.
Απλά μην κάνεις μόνιμα και για τα πάντα την τρίχα τριχιά, μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά και προσπάθησε και την διαμαρτυρία να την ασκείς με περισσότερη στρατηγική. Ενίοτε είναι και πιο μαχητική και πιο αποτελεσματική έτσι.
Κανένα.
Φυσικά και είναι ελλείψεις τα όσα αναφέρεις και όσα άλλα δεν αναφέρεις.Αχ, ειλικρινά θέλω κάθε άνθρωπος να περάσει έστω για λίγο από εστίαση. Τα ευτράπελα που γίνονται στο background των μαγαζιών που βγαίνετε για να χαλαρώσετε δεν τα έχετε καν φανταστεί.
Αλλά αν περάσεις από άλλους χώρους που είμαστε άλλοι, μετά θα γελάς με αυτά που λες εδώ. Πάντα υπάρχουν και καλύτερα και σίγουρα πολύ μα πολύ χειρότερα.
Αυτο δεν το λέω για να μην διαμαρτύρονται ή να μην διεκδικούν άνθρωποι τα όποια πράγματα. Αλίμονο.
Είμαι της αντίθετης λογικής έτσι κι αλλιώς.
Απλά μην κάνεις μόνιμα και για τα πάντα την τρίχα τριχιά, μην τα παίρνεις όλα τόσο προσωπικά και προσπάθησε και την διαμαρτυρία να την ασκείς με περισσότερη στρατηγική. Ενίοτε είναι και πιο μαχητική και πιο αποτελεσματική έτσι.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Γενικότερα έχει περάσει μια πραγματικά άσχημη νοοτροπία στη δύση όσον αφορά στα εργασιακά (δεν αναφέρομαι στην περίπτωση του Γιάννη). Συνέχεια βλέπεις υπαλλήλους να κράζουν τα πάντα, να έχουν ένα entitlement που δεν ξέρω για ποιον λόγο το έχουν, δεν θέλουν να ακολουθούν εντολές, νομίζουν ότι κάτι είναι κοκ.Διαλέγουμε τους "πολέμους" που θα κάνουμε.
Αυτός που δίνει εντολές για κάποιον λόγο βρίσκεται σε αυτή τη θέση, κι εσύ που τις δέχεσαι για κάποιον λόγο βρίσκεσαι στη δική σου. Αν δεν έχεις δυνατότητα για κάτι άλλο το βουλώνεις και πράττεις όπως σου λένε. Αλλά όπως και να έχει, όταν δουλεύεις κάπου δίνεις την ψυχή σου για την επιχείρηση. Αν δεν γουστάρεις, φεύγεις. Τίμια πράγματα.
giannhs2001
Επιφανές μέλος
Δεν είπα πως είχε όφελος. Απλά το ανέφερα γιατί έτσι δεν έχω και τι να κάνω μέχρι να πιάσω άλλο ένα 8ωρο σε λίγες ώρες. Εννοείται πως δεν έχει όφελος. Ούτε πράξη αντίστασης ήταν.Ρε συ Γιάννη, μην πειραχτείς, αλλά ειλικρινά γέλασα με το πως θεωρείς πως αυτή η τακτική είχε κάποιο όφελος, συμβολικό ή πρακτικό.
Κανένα.
Κάθε λαός έχει τη δική του ψυχοσύνθεση. Οι σλαβικοί π.χ. σέβονται ανώτερους με φωνές και τσαμπουκά. Οι Έλληνες σέβονται περισσότερο άτομα που κερδίζουν με τον χαρακτήρα τους τον σεβασμό και όχι με φωνές ή γαλόνια. Το είδαμε και στον στρατό το βλέπουμε και στην εστίαση. Όσοι υπεύθυνοι φέρονται ανθρώπινα έχουν την απόλυτη υπακοή όλων.δεν θέλουν να ακολουθούν εντολές
Εγώ δεν είπα πως δεν ακολουθώ εντολές γενικά. Με λογικές στρατού μπήκα και είμαι. Σε τέτοια μαγαζιά τα αφεντικά δεν είναι τίποτα όμως. Ούτε την αρίθμηση των τραπεζιών δεν ξέρουν. Τα αφεντικά δεν έρχονται για να ελέγξουν το μαγαζί ή να δώσουν εντολές. Για αυτές τις δουλειές έχουν προσλάβει τους υπεύθυνους άλλωστε (που εγώ τους λέω οι καραβανάδες ΕΠΟΠ της εστίασης). Το μόνο που κάνουν τα αφεντικά είναι απλά να δυσκολεύουν την εξυπηρέτηση των πελατών που τους προσδίδουν τα κέρδη τους. Μιας που οι δικές τους παρέες συνήθως έχουν κερασμένα τραπέζια.
Memetchi
Διάσημο μέλος
Ο Memetchi αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 28 ετών. Έχει γράψει 2.541 μηνύματα.
Γιάννης μην ακούς κανέναν, μόνο ξύλο στα αφεντικά
rafaela11
Περιβόητο μέλος
Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.524 μηνύματα.
Εγώ να σας πω την αλήθεια μέχρι ένα σημείο άκουγα το αφεντικό μου, μετά έκανα κι τα δικά μου 
τα περισσότερα επίσης αφεντικά λένε μια μαλακια απλά για να την πουν
η πιο σοφή συμβουλή που έχω ακούσει και έχω να δώσω είναι ότι για να είναι ευχαριστημένο το αφεντικό , ακόμα κι αν δεν έχει δουλειά και τα έχεις κάνει πχ όλα, βρες κάτι να κάνεις
Καθάρισε τα καθαρά
Ργω έτσι είχα το κεφάλι μου ήσυχο.
τα περισσότερα επίσης αφεντικά λένε μια μαλακια απλά για να την πουν
η πιο σοφή συμβουλή που έχω ακούσει και έχω να δώσω είναι ότι για να είναι ευχαριστημένο το αφεντικό , ακόμα κι αν δεν έχει δουλειά και τα έχεις κάνει πχ όλα, βρες κάτι να κάνεις
Καθάρισε τα καθαρά
Ργω έτσι είχα το κεφάλι μου ήσυχο.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.687 μηνύματα.
Και κάτι άλλο, γιατί είδα κάτι πριν που λέγατε.
Όσοι εργάζεστε κάνατε απλά την δουλειά σας τελεία και παύλα. ΔΕΝ δίνετε την ψυχή σας (μόνο στον Θεό θα την δώσετε) πουθενά, σε καμία επιχείρηση εκτός αν είναι δική σας. Δεν θα σκοτωθείτε για να πλουτίσουν ξένες τσέπες για να συνεχίσουν να σας δίνουν εσάς τα ψίχουλα (μεγάλη σφαλιάρα της ζωής).
Δεν υπάρχει καμία τιμιότητα στο 95% των βαλκανιων εργοδοτων, αυτά είναι ιδελεαστικα. Οι περισσότεροι απλά κοιτούν πως και πως θα κοροϊδέψουν τους πάντες. Οπότε και να είστε εσείς τίμιοι απλά θα σας βγάλουν το πετσί.
Σε σοβαρές χώρες του εξωτερικού υπάρχει 1) νομοθεσία που τηρείται, στην Ελλάδα οι νόμοι και οι συνέπειες τους είναι μόνο να γεμίζουν τα βιβλία των φοιτητών νομικής (γκουχ γκουχ 15ωρα στην σεζόν), και 2) τμήμα HR όπου επιλύονται διαφορές μεταξύ των εργαζομένων και υπευθύνων κτλ. Στην Ελλάδα απλά κάνουμε passive aggressive μικρόεπανασταση η οποία δεν λύνει σχεδόν τίποτα.
Ο Έλληνας εργοδότης στον τομέα εστίασης είναι ο ορισμός του λαμογιου και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς είναι μπλεγμένοι με τον υπόκοσμο.
Όσο για τους υπεύθυνους, πολλές φορές τρώνε οι ίδιοι μεγάλο σκατό από τον ιδιοκτήτη οπότε ξεσπάνε στους υφιστάμενους.
Θα συμφωνήσω με την @rafaela11 , ότι πρέπει να φαίνεται ότι δουλεύεις. Μην δουλεύετε γρήγορα. Θα νομίζουν ότι κάθεστε και θα σας τιμωρήσουν με εκμετάλλευση. Δουλεύετε όπως λέει το συμβόλαιο σας. Αυτά.
Κάτι τέτοιες πουστιες έκαναν επί περίοδο κρίσης και πλήρωναν τον κόσμο 400€ για να δουλεύουν 10+ ώρες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου.
Υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Στο ελλαδισταν είναι διακοσμητικοί.
Γι'αυτό τώρα ας κάτσουμε και ας φάμε στην μούρη 450€ για μια γκαρσονιέρα με μισθούς 900-1000€ για τα 3 πρώτα χρόνια των περισσότερων αποφοίτων Πανεπιστημίου. Τα θέλαμε και τα πάθαμε.
Κάποτε ο @American Economist είχε πει μια πολύ σημαντική κουβέντα για την χώρα μας : "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μισθολογική διακύμανση μεταξύ ανειδίκευτων και αποφοίτων σχολών που στο εξωτερικό βγάζουν μεγάλα ποσά". Αυτη είναι η αλήθεια και όσο δεν διεκδικούμε, θα συνεχίσουμε να παιρνουμε τον δρόμο της ξενιτιάς.
Όσοι εργάζεστε κάνατε απλά την δουλειά σας τελεία και παύλα. ΔΕΝ δίνετε την ψυχή σας (μόνο στον Θεό θα την δώσετε) πουθενά, σε καμία επιχείρηση εκτός αν είναι δική σας. Δεν θα σκοτωθείτε για να πλουτίσουν ξένες τσέπες για να συνεχίσουν να σας δίνουν εσάς τα ψίχουλα (μεγάλη σφαλιάρα της ζωής).
Δεν υπάρχει καμία τιμιότητα στο 95% των βαλκανιων εργοδοτων, αυτά είναι ιδελεαστικα. Οι περισσότεροι απλά κοιτούν πως και πως θα κοροϊδέψουν τους πάντες. Οπότε και να είστε εσείς τίμιοι απλά θα σας βγάλουν το πετσί.
Σε σοβαρές χώρες του εξωτερικού υπάρχει 1) νομοθεσία που τηρείται, στην Ελλάδα οι νόμοι και οι συνέπειες τους είναι μόνο να γεμίζουν τα βιβλία των φοιτητών νομικής (γκουχ γκουχ 15ωρα στην σεζόν), και 2) τμήμα HR όπου επιλύονται διαφορές μεταξύ των εργαζομένων και υπευθύνων κτλ. Στην Ελλάδα απλά κάνουμε passive aggressive μικρόεπανασταση η οποία δεν λύνει σχεδόν τίποτα.
Ο Έλληνας εργοδότης στον τομέα εστίασης είναι ο ορισμός του λαμογιου και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς είναι μπλεγμένοι με τον υπόκοσμο.
Όσο για τους υπεύθυνους, πολλές φορές τρώνε οι ίδιοι μεγάλο σκατό από τον ιδιοκτήτη οπότε ξεσπάνε στους υφιστάμενους.
Θα συμφωνήσω με την @rafaela11 , ότι πρέπει να φαίνεται ότι δουλεύεις. Μην δουλεύετε γρήγορα. Θα νομίζουν ότι κάθεστε και θα σας τιμωρήσουν με εκμετάλλευση. Δουλεύετε όπως λέει το συμβόλαιο σας. Αυτά.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Εξαιρετικά προβληματική νοοτροπία για τους λόγους που ανέλυσα και πιο πάνω.Αν δεν έχεις δυνατότητα για κάτι άλλο το βουλώνεις και πράττεις όπως σου λένε. Αλλά όπως και να έχει, όταν δουλεύεις κάπου δίνεις την ψυχή σου για την επιχείρηση.
Κάτι τέτοιες πουστιες έκαναν επί περίοδο κρίσης και πλήρωναν τον κόσμο 400€ για να δουλεύουν 10+ ώρες, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του κόσμου.
Υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα και νόμοι που πρέπει να τηρούνται. Στο ελλαδισταν είναι διακοσμητικοί.
Γι'αυτό τώρα ας κάτσουμε και ας φάμε στην μούρη 450€ για μια γκαρσονιέρα με μισθούς 900-1000€ για τα 3 πρώτα χρόνια των περισσότερων αποφοίτων Πανεπιστημίου. Τα θέλαμε και τα πάθαμε.
Κάποτε ο @American Economist είχε πει μια πολύ σημαντική κουβέντα για την χώρα μας : "Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μισθολογική διακύμανση μεταξύ ανειδίκευτων και αποφοίτων σχολών που στο εξωτερικό βγάζουν μεγάλα ποσά". Αυτη είναι η αλήθεια και όσο δεν διεκδικούμε, θα συνεχίσουμε να παιρνουμε τον δρόμο της ξενιτιάς.
Joji
Επιφανές μέλος
Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 8.731 μηνύματα.
Να πω εγώ κάτι τώρα; Δικηγόρος του διάβολου θα γίνω, αλλά δεν πα’ να γαμηθεί. Την δουλειά μας την κάνουμε. Αυτή για την οποία πληρωνόμαστε. Υπήρξα εξαίρετη στην εξυπηρέτηση πελατών (απαιτητικών και μη), προσπαθώντας όσο μπορώ να μην αφήνω περιθώρια για παράπονα από τους άνω.
Όμως, η νοοτροπία δε, του «Ήρθε το αφεντικό, μαζευτείτε όλοι, ουρά στα σκέλια» είναι μια παπάτζα και μισή και σας το λέω αλήθεια, προτιμώ να γυρίσω 2973636 μαγαζιά παρά να κάθομαι με κατεβασμένα αυτιά στον κάθε εργοδότη που αυτοπροσδιορίζεται ως «αφεντικό» μου. Αφεντικό έχουν τα σκυλιά, όχι οι άνθρωποι. Με το που με αντιμετωπίζεις έτσι, έχεις ήδη χάσει τον σεβασμό μου ως εργαζόμενός σου. Σου διεκπεραιώνω τις εργασίες που μου έχεις αναθέσει. Από εκεί και πέρα αν μου σκάσεις στο εστιατόριό σου ως πελάτης και μου απαιτείς την super B αντιμετώπιση, δίνοντάς μου και ένα attitude, «Γιατί το έκανες αυτό έτσι;» θα λάβεις την ανάλογη αντιμετώπιση. Και σε ιδιότροπους πελάτες, μου ήταν σύνηθες να κάνω υπομονή αλλά ύστερα να τους άφηνα σε κάποιον άλλο συνάδελφο. Έχουμε μια σχέση ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ με τους εργοδότες μας. Όχι δουλείας. Ευτυχώς που πλέον βλέπω τα παιδιά στο σέρβις να αποχωρούν κατόπιν συνειδητοποίησης ότι διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Στην Πάτρα δεν νομίζω μέχρι στιγμής να έχω κάνει ΟΥΤΕ μια αίτηση για σερβιτόρα. Και σκεφτείτε έχω εμπειρία. Προτιμώ να μη το ξανά ζήσω αυτό. Υπομονή θα κάνεις. Μαλάκας όμως δεν θα γίνεις.
Όμως, η νοοτροπία δε, του «Ήρθε το αφεντικό, μαζευτείτε όλοι, ουρά στα σκέλια» είναι μια παπάτζα και μισή και σας το λέω αλήθεια, προτιμώ να γυρίσω 2973636 μαγαζιά παρά να κάθομαι με κατεβασμένα αυτιά στον κάθε εργοδότη που αυτοπροσδιορίζεται ως «αφεντικό» μου. Αφεντικό έχουν τα σκυλιά, όχι οι άνθρωποι. Με το που με αντιμετωπίζεις έτσι, έχεις ήδη χάσει τον σεβασμό μου ως εργαζόμενός σου. Σου διεκπεραιώνω τις εργασίες που μου έχεις αναθέσει. Από εκεί και πέρα αν μου σκάσεις στο εστιατόριό σου ως πελάτης και μου απαιτείς την super B αντιμετώπιση, δίνοντάς μου και ένα attitude, «Γιατί το έκανες αυτό έτσι;» θα λάβεις την ανάλογη αντιμετώπιση. Και σε ιδιότροπους πελάτες, μου ήταν σύνηθες να κάνω υπομονή αλλά ύστερα να τους άφηνα σε κάποιον άλλο συνάδελφο. Έχουμε μια σχέση ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ με τους εργοδότες μας. Όχι δουλείας. Ευτυχώς που πλέον βλέπω τα παιδιά στο σέρβις να αποχωρούν κατόπιν συνειδητοποίησης ότι διαιωνίζεται αυτή η κατάσταση. Στην Πάτρα δεν νομίζω μέχρι στιγμής να έχω κάνει ΟΥΤΕ μια αίτηση για σερβιτόρα. Και σκεφτείτε έχω εμπειρία. Προτιμώ να μη το ξανά ζήσω αυτό. Υπομονή θα κάνεις. Μαλάκας όμως δεν θα γίνεις.
Πάνθηρας!
Επιφανές μέλος
Ο Πάνθηρας! αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Συνταξιούχος. Έχει γράψει 26.987 μηνύματα.
Δεν υπάρχει κάτι που να σιχαίνομαι περισσότερο από τα κλασσικά ελληνικά "αυτούς να τους προσέχεις" και τέτοια. Όλους τους πελάτες τους προσέχω το ίδιο. Όταν το ακούω αυτό από τους υπεύθυνους αμέσως το χαμόγελο μου μετατρέπεται σε αηδία.
Το μαγαζί που είναι ;;; να έρθουν οι συνάδελφοι να κόψουν κανα προστιμο για τα τσιγάρα ; πες μ ότι είναι και εντός χερσαίας ζώνης λιμένα να δεις χαρά.
Θα σ πω εγω μετά που θέλουν κ τα τασάκια καθαρά.
ilias90
Περιβόητο μέλος
Το να είσαι σωστός επαγγελματίας και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς είτε είσαι οδοκαθαριστής είτε CEO δεν είναι «εξαιρετικά προβληματική νοοτροπία» αλλά το σωστό. Και δεν λέω να το κάνεις από γλείψιμο στα αφεντικά ή για να φανείς καλός, αλλά να το κάνεις γιατί εσύ θες να είσαι σωστός και αξιοπρεπής.Εξαιρετικά προβληματική νοοτροπία για τους λόγους που ανέλυσα και πιο πάνω.
Κάτι συμβουλές που βλέπω του στιλ «κορόιδευε στη δουλειά», «σπάσε πλάκα» ή «κάνε το λιγότερο που μπορείς» και άλλα τέτοια, τις περισσότερες των περιπτώσεων προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν έκαναν τις δουλειές για τις οποίες δίνουν συμβουλές και -το κυριότερο- ποτέ δεν έζησαν τις ζωές αυτών στους οποίους δίνουν συμβουλές (άσε που στην πραγματικότητα στις δικές τους δουλειές είναι γατούλες, αλλά τέλος πάντων).
Όταν έχεις (το β ενικό δεν πάει σε εσένα, γενικά μιλάω) από πίσω άτομα να σε στηρίζουν και να σε βοηθάνε και δεν έχεις μάθει τι θα πει αν δεν δουλέψεις έναν μήνα θα πεινάσεις (κυριολεκτικά), εύκολα λες τέτοια λόγια. Ο κόσμος λειτούργησε, λειτουργεί και θα λειτουργεί με ιεραρχία, πάντα οι πολλοί θα είναι οι εργάτριες μέλισσες και οι λίγοι θα καρπώνονται από αυτούς. Αν είσαι έξυπνος δοκίμασε να γίνεις ένας από τους δεύτερους, αν όχι, μάθε τη θέση σου και προσαρμόσου. Τα υπόλοιπα για ΑΙ και ρομπότ που θα δουλεύουν για εμάς κι εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα είναι αριστερές ονειρώξεις που ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικότητα.
Δεν αυτοπροσδιορίζεται. Είναι αφεντικό σου (και μου). Και κάτι άλλες παπάντζες του στιλ «εργοδότης» ή κάποιοι που λένε «δεν είσαι υπάλληλός μου αλλά συνεργάτης μου» είναι αυτό ακριβώς, πολιτικά ορθές παπάντζες, γιατί ο εγωισμός των νέων γενεών δεν αντέχει αυτό που διαχρονικά συμβαίνει στον κόσμο, δηλαδή να έχουν κάποιον να τους δίνει εντολές. Αφεντικό είναι και ισχύει ό,τι έγραψα και πάνω στη Δούκισσα.Όμως, η νοοτροπία δε, του «Ήρθε το αφεντικό, μαζευτείτε όλοι, ουρά στα σκέλια» είναι μια παπάτζα και μισή και σας το λέω αλήθεια, προτιμώ να γυρίσω 2973636 μαγαζιά παρά να κάθομαι με κατεβασμένα αυτιά στον κάθε εργοδότη που αυτοπροσδιορίζεται ως «αφεντικό» μου.
Grand Duchess
Διακεκριμένο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 7.687 μηνύματα.
Το να είσαι σωστός επαγγελματίας, εννοείται.Το να είσαι σωστός επαγγελματίας και να κάνεις το καλύτερο που μπορείς είτε είσαι οδοκαθαριστής είτε CEO δεν είναι «εξαιρετικά προβληματική νοοτροπία» αλλά το σωστό. Και δεν λέω να το κάνεις από γλείψιμο στα αφεντικά ή για να φανείς καλός, αλλά να το κάνεις γιατί εσύ θες να είσαι σωστός και αξιοπρεπής.
Το να ανεχεσαι οποιαδήποτε συμπεριφορά και να μην ανταμείβεται η δουλειά σου (να μην σε πληρώνει) κτλ, όχι.
Εδώ με βρίσκεις σύμφωνη, και συνήθως αυτά τα άτομα επιβαρύνουν τους συναδέλφους τους, να καλύψουν την δουλειά.Κάτι συμβουλές που βλέπω του στιλ «κορόιδευε στη δουλειά», «σπάσε πλάκα» ή «κάνε το λιγότερο που μπορείς» και άλλα τέτοια, τις περισσότερες των περιπτώσεων προέρχονται από άτομα που ποτέ δεν έκαναν τις δουλειές για τις οποίες δίνουν συμβουλές και -το κυριότερο- ποτέ δεν έζησαν τις ζωές αυτών στους οποίους δίνουν συμβουλές (άσε που στην πραγματικότητα στις δικές τους δουλειές είναι γατούλες, αλλά τέλος πάντων).
Δεν χρειάζεσαι εξυπνάδα τις περισσότερες φορές. Πολλές φορές θα αντικρίσεις εταιρείες στις οποίες ο ανώτερος σου είναι μακράν κατώτερος σου σε ικανότητες και βρίσκεται σε αυτή τη θέση γιατί : α) είναι συγγενής του ιδιοκτήτη (πιο συχνό), β) είναι γκόμενα/ος του/ης ιδιοκτήτη/τριάς, γ) είναι γλείφτης. Λίγες είναι οι φορές που κάποιος θα είναι εκεί επειδή όντως έχει τα κατάλληλα προσόντα.Αν είσαι έξυπνος δοκίμασε να γίνεις ένας από τους δεύτερους, αν όχι, μάθε τη θέση σου και προσαρμόσου
Στην εστίαση κυρίως πάει αναλόγως τα χρόνια προϋπηρεσίας, και των τριών επιλογών από πάνω.
Σωστά. Το ΑΙ σίγουρα θα βοηθήσει τους εργαζόμενους, αλλά σε λίγους τομείς θα τους αντικαταστήσουν πλήρως. Στο δικό μας lifetime τουλάχιστον.Τα υπόλοιπα για ΑΙ και ρομπότ που θα δουλεύουν για εμάς κι εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα είναι αριστερές ονειρώξεις που ποτέ δεν θα γίνουν πραγματικότητα.
Σε σοβαρές εταιρείες μεγάλες του εξωτερικού το αφεντικό/εργοδότη, ο απλός εργάτης ΟΥΤΕ που θα τον δει ποτέ με τα μάτια του.«εργοδότης» ή κάποιοι που λένε «δεν είσαι υπάλληλός μου αλλά συνεργάτης μου» είναι αυτό ακριβώς, πολιτικά ορθές παπάντζες, γιατί ο εγωισμός των νέων γενεών δεν αντέχει αυτό που διαχρονικά συμβαίνει στον κόσμο, δηλαδή να έχουν κάποιον να τους δίνει εντολές. Αφεντικό είναι και ισχύει ό,τι έγραψα και πάνω στη Δούκισσα.
Γι'αυτό και οι διαφωνίες μεταξύ των υπαλλήλων και team leaders λύνονται εύκολα και γρήγορα μέσω του HR.
Αυτες είναι νοοτροπίες μικροεπιχειρησεων που απλά θέλουν να σε κλέψουν.
Το ότι θα δεχτείς διαταγές από τον προϊστάμενο σου είναι δεδομένο σε κάθε περίπτωση όμως ανεξαιρέτως μεγέθους εταιρείας. Δεν νομίζω να έχουν θέμα οι νέοι με αυτό. Η νέα γενιά έχει θέμα με τις παπαριες που κακοεμαθαν με τα παιδιά της γενιάς της κρισης που δεν έλεγαν τίποτα επειδή είχαν ανάγκη.
Δηλαδή τι εννοω: απλήρωτες υπερωρίες, μαύρα, απαιτήσεις εκτός συμβολαίου εργασίας κτλ.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 4 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 33 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Προσωπικές Συζητήσεις
Πολυμέσα - Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
Chat and Fun
iSchool