[/quote]Το Θεώρημα του Παπαγάλου!
Α!Εμένα μου άρεσε, γιατί άκουσα και άλλα σχόλια...Είναι ένα από τα αγαπημένα μου βιβλία.Με πήγε σε ένα διαφορετικό κόσμο των μαθηματικών που δεν είχα ιδέα.Καταπληκτικό!!!Και το προτείνω σε όλους δε θα χάσετε! Δεν είναι καθόλου βαρύ ή τραβηγμένο.Αντί να τα λέει ξερά έχει 7 ήρωες συνολικά όπου ανακατεύονται γύρω από τα μαθηματικά.Αναφέρει τις περιπέτειες τους γύρω από αυτά.Να μου πεις ο καθένας έχει την άποψή του.Πάντως, εμένα τουλάχιστον μου άρεσε!!!
Έχω διαβάσει και τα πυθαγόρεια Εγκλήματα αλλά δε μου άρεσαν όσο το Θεώρημα του Παπαγάλου.
Υ.Γ.Ξέρετε τίποτα για το βιβλίο Αϊνστάιν και Πικάσο.Κάπως έτσι το είχα ακούσει..Ή κάνω λάθος;;
Σημείωση: Οι περιγραφές των βιβλίων που μου άρεσαν ειναι παρμένες απο το protoporia.gr
https://www.travlos.gr/Goitia_gnosis/einstein_picasso.htm Αϊνστάιν- Πικάσο: Ο χώρος, ο χρόνος και η ομορφιά
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση συντάκτου:Οι αναρτήσεις #42,43 προήλθαν έπειτα απο συγχώνευση με το θέμα " Βιβλία Μαθηματικών και Φυσικής"
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
giosx
Δραστήριο μέλος

Εγώ θα σου προτείνω κάτι διαφορετικό που θα φωτίσει το τρόπο που βλέπεις, τις βασικές αξίες: Επίκουρος εδώ-Επίκτητος εδώ και ότι άλλο βρείς, και στον Πλούταρχο, οποσδήποτε το "Περί Παίδων Αγωγής" εδώ και Download και εδώ.Επειδή τώρα τελευταία το έχω ρίξει πολυ στο διάβασμα μυθηστοριματικών βιβλιών σκέφτηκα να διαβάσω κανένα πιο επικοδομοιτηκό βιβλίο που να έχει σχέση με θετικές επιστήμες.Θα ήθελα,λοιπόν, αν ξέρετε κάποιο αντίστοιχο βιβλιό να μου προτείνετε.Να πω οτι πηγαίνω β λυκείου.Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Σημείωση συντάκτου:Οι αναρτήσεις #42,43 προήλθαν έπειτα απο συγχώνευση με το θέμα " Βιβλία Μαθηματικών και Φυσικής"
Στο https://www.scribd.com/ ανεβαίνουν σχεδόν τα πάντα, για τα πάντα...σε βιβλίο ή περιοδικό, απλά φτιάξε λογ με κάποιο μέιλ και κάνε εγγραφή.
Καλή ανάγνωση.. και βρές κάνα δίσκο με κάμποσα TB

Ciela
Πολύ δραστήριο μέλος

όταν ήμουν στο λυκείο είχα φάει κόλλημα με αυτό το βιβλίο και τους γρίφους που είχε πισω

ειχα φτασει μεχρι και το κρυπτογραμμα του vigener. μετα ηταν πολύ δύσκολο να τα λύσω μόνη μου χωρίς βοήθεια υπολογιστή
Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Βέβαια, αυτός σε σχέση με τα μαθηματικά είναι αστοιχείωτος, αλλά του αρέσει πολύ η φιλοσοφία των μαθηματικών και η ορθολογικότητα τους.
Ποιο από τα βιβλία που προτείνετε θα μπορούσε να διαβάσει; (π.χ εγώ σκέφτηκα για το"η χαρά του π". Τι λετε

Mercury
Επιφανές μέλος

Θέλω να πάρω σε έναν φίλο μου ένα βιβλίο που έχει να κάνει με μαθηματικά.
Βέβαια, αυτός σε σχέση με τα μαθηματικά είναι αστοιχείωτος, αλλά του αρέσει πολύ η φιλοσοφία των μαθηματικών και η ορθολογικότητα τους.
Ποιο από τα βιβλία που προτείνετε θα μπορούσε να διαβάσει; (π.χ εγώ σκέφτηκα για το"η χαρά του π". Τι λετε![]()
Το Logicomix είναι μία πολυ καλή επιλογή.Eλληνικό κόμικ,που διαβάζεται ευχάριστα

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

Να φανταστώ ότι αυτό θα πρέπει να είναι για μαθηματικά επιπέδου πανεπησημίου, σωστά;;;
spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βλα
Πολύ δραστήριο μέλος

το εχω αγορασει και αυτο.δεν το εχω διαβασει ολο αλλα απο το λιγο που το ειδα δεν φαινοταν και ευκολο στο διαβασμα.
Αυτό σημαίνει ότι η άποψη μου επιβεβαιώνεται;
spurakos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Alan
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dias
Επιφανές μέλος

Υπάρχει και η αντίστοιχη ταινία (χωρίς υπότιτλους όμως): https://www.youtube.com/watch?v=eyuNrm4VK2w
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Italian dream...
Διάσημο μέλος

Βέβαια δεν θα το συνιστούσα για κάποιον που ξεκινά να διαβάζει μαθηματική λογοτεχνία και δεν είναι "καμένος" με τα μαθηματικά, γιατί θα κουραστεί και δεν θα του δώσει σχεδόν τίποτα. Σε τέτοια περίπτωση επιβάλλεται Δοξιάδης.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 9 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.