Ανθρώπινα μιλήσαμε, όμως δυστυχώς δεν καταλαβαίνουν. Μας λένε να κάνουμε υπομονή και έχουν να δουλέψουν 15 μέρες!! Μόνο το Σάββατο 12/1 δούλεψαν 5 ώρες. Εδώ και 2 μήνες έχουν ρίξει τις κολόνες και τα δοκάρια, έχουν χτίσει τους τοίχους και το 'χουν παρατήσει έτσι. Δεν έριξαν πλάκα (ταράτσα) γιατί θα βάλουν κεραμοσκεπή. Αν τουλάχιστον το είχαν σκεπάσει, θα είχε μειωθεί λίγο το πρόβλημα. Απ' ότι έχω καταλάβει δουλεύουν αραιά και που επειδή δεν έχουν κανονικό συνεργείο. Εγώ βλέπω μόνο αλλοδαπούς, χωρίς μηχανικό και χωρίς αναρτημένο αριθμό αδείας.
Να σας πω και τα νεότερα. Πριν καιρό είχαμε κάνει αίτηση στην "Υγειονομική Υπηρεσία" να έρθουν να ελέγξουν αν το σπίτι είναι κατάλληλο. Ήρθαν τελικά, απροειδοποίητα, την προηγούμενη Τετάρτη ενώ εμείς ήμασταν στη δουλειά, και βρήκαν την αδελφή αυτού που χτίζει και του ιδιοκτήτη, που μένει από κάτω. Ποιος ξέρει τι είπανε... έπεσε και σύρμα... και πέρνει ο σπιτονοικοκύρης μας τον άντρα μου τηλέφωνο. Άρχισε να φωνάζει, τα 'χε πάρει άγρια, τον ρώτησε "γιατί μου φερες το υγειονομικό; πού το πας;" κλπ. Πάει να βγει κι από πάνω!! Έρχονται ξανά την επομένη οι 2 γυναίκες απ' το υγειονομικό, με ραντεβού αυτή τη φορά. Βλέπουν το σπίτι που ήταν σε μαύρο χάλι (επίτηδες δεν είχα σκουπίσει την υγρασία εκείνο το πρωί) και τι μου λέει η μία;;; "Κι εγώ έμενα σ' ένα τέτοιο σπίτι για 17 χρόνια, το σκούπιζα κάθε μέρα, μεγάλωσα 3 παιδιά και δεν έπαθα τίποτα" !!!!!!!!!! Τώρα αυτό ήθελε να το πει ή της ξέφυγε;; Τι κουφό ήταν αυτό; Εσείς θα την πιστεύατε; Υπάλληλος του υγειονομικού να μένει με 3 παιδιά σε σπίτι με μούχλα που στάζει και μυρίζει για 17 χρόνια;; Εγώ είμαι 3 μήνες, πάω στον 4ο, και κοντεύω να τρελαθώ! Εγώ λέω μήπως τα πήρε κιόλας την προηγούμενη μέρα.
Τι να πω... Κράτος σου λέει μετά. Θα μου τη δώσει καμιά ώρα και δεν ξέρω τι θα κάνω. Ο άλλος πήρε την καραμπίνα και σκότωσε 5 κυνηγούς επειδή του ενοχλούσαν τα ζώα και του πατούσαν τα τριφύλλια. Δεν τον δικαιολογώ, όμως ήταν η μόνη οριστική λύση! Αφού δεν υπάρχει ούτε αστυνομία, ούτε κράτος... Πρέπει να καταφύγω δηλαδή στα δικαστήρια και να χαλάσω 1000 ευρώ και να κερδίσω τι στο τέλος;; Την οδύνη ποιος την πληρώνει; Τις ασθένειες που πιθανών να πάθουμε απ' την εισπνοή μούχλας ποιος θα τις προβλέψει; Αν πάθει άσθμα το μωρό μου ποιος θα το θεραπεύσει;;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.