Μελομακάρονα της γιαγιάς

diotima

New member

Ο diotima αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1,867 μηνύματα.
Τρεις η ώρα,άρρωστη γαρ και κλεισμένη στο σπίτι,αποφάσισα να φτιάξω λίγα μελομακάρονα για τους καλεσμένους της πρωτοχρονιάς.Ένας θα είναι οπότε σημειώστε ότι έκανα τη μισή συνταγή απο αυτή που βρήκα.Εν σέλουμε να τον παχύνουμε!:redface:
Ιδού το μεγαλείο :

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ (για 30-35)
1μιθη φλ. λαδάκι
1/2 φλ. ζαχαρίτσα
1/2 φλ. χυμό από πορτοκαλάκι
7 σφηνάκια κονιακάκι (μικρούλικα)
4-5 φλ. αλευράκι
1 κουτ.γλ. baking powder
1/2 κουτ.γλ. μαγειρική σοδίτσα
1 τσικ αλατάκι
1 κουτ.σουπ. κανελίτσα και μια κοφτή τριμμένο γαρυφαλλάκι
Τριμμένο καρυδάκι

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1μιθη φλ. νεράκι
1μιθη φλ. ζαχαρίτσα
1μιθη φλ. μελάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πίνουμε ένα σφηνάκι κονιάκ για να πάνε κάτω τα φαρμάκια,που μαγειρεύουμε κιόλας για τον α-χρηστο.
Πλένουμε χεράκια.Βάζουμε ένα λαλα να λαλάει για να έχει έμπνευση το γλυκό.Να ένα.
Πίνουμε ένα σφηνάκι κονιάκ για να χαλαρώσουμε.Μας περιμένει ζύμωμα!
Βάζουμε σε λεκανίτσα τα : αλευράκι,λαδάκι,ζαχαρίτσα,bpάκι,αλατάκι,κανελίτσα,γαρυφαλλάκι και ενα σφηνάκι κονιακάκι.
Ανακατεύουμε σοδίτσα με χυμό πορτοκαλάκι μαζί για να αφρίσει και ύστερα τα μελομακαρονάκια μας να φουσκώσουν!Προσθέτουμε στη ζύμη.Πίνουμε ένα σφηνάκι κονιακάκι.(Στην περίπτωση που μετά το τέταρτο σφηνάκι και εσείς θυμηθήκατε ότι το τρίτο σφηνάκι ΔΕΝ έπρεπε να το πιείτε παρά να το προσθέσετε στη ζύμη σας,απλά αυξήστε το χυμό πορτοκαλιού.)
Ζυμώστε.Ζυμώστε σα να μην υπάρχει αύριο!Πιείτε ένα σφηνάκι.Θα σας κάνει να ξεχάσετε τον πόνο των δακτύλων.
Απλώστε σε ένα ταψάκι λαδόκολλα και απλώστε πάνω τα μελομακαρονάκια σας.Εγώ τα έκανα στρογγυλούλια.
Ψήστε για 20' στους 170° C στον φουρνοαέρα.
Γιαμ γιαμ,όσο περιμένουμε κοπανάμε ααααλλο ένα σφηνάκι.
Μόλις ψηθούν τα βγάζουμε από το ταψάκι τους γιατι όσο μένουν πάνω συνεχίζουν να ψήνονται.Τα βάζουμε σε άλλο ταψάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Λίγο πριν αποφασίσουμε ότι έχουν κρυώσει καλά-καλά,βάζουμε στη φωτιά την κατσαρολίτσα μας για το σιροπάκι.Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σβήνουμε.Δε θέλουμε να το αφήσουμε παραπάνω,διότι θα καραμελώσει.(Εγώ έκανα και την εξής πουτανιά,έριξα ένα ξυλαράκι κανέλας και 10-20 γαρυφαλλάκια γιατι ξεχάστηκα ενώ μιλούσα στο τηλ....μη ρίξετε τόσα πολλά!).Τα τοποθετούμε που λέτε μέσα στην κατσαρολίτσα όλα με την ίδια φορά για να ξέρουμε ποια έχουμε γυρήσει και ποια όχι.Εγώ τα άφησα ισα ισα να ρουφήξουν από την κάθε πλευρά.Τα βγάζουμε σε πιατέλα δεντράκι όπως εκανα εγώ,για να είμαστε φουλ στο πνεύμα των χριστουγέννων.Αμα είναι άλλη η πιατέλα δεν ξέρω αν θα το νιώσετε.Πασπαλιζουμε με τριμμένο καρύδι.
Πίνουμε το τελευταίο σφηνάκι καθώς καμαρώνουμε το έργο μας.
Ύστερα πάμε για νάνι γιατί σφηνάκι στο σφηνάκι άρχισαν τα μελομακάρονα να πολλαπλασιάζονται επικίνδυνα και ελπίζουμε ότι όποιος τα φάει θα δείξει την ανάλογη ευχαρίστηση.


αpsου : Εντάξει παιδιά,ινάφ κράξιμο
Να τα !!

fxrziq.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:

Mercury

New member

Ο Doctor αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλεται Μαέστρος και μας γράφει απο Ισλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 7,691 μηνύματα.

Συνταγή για μελομακάρονα είναι ή για το πώς να κατεβάζεις σφηνάκια χριστουγεννιάτικα;;
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα τις τελευταίες 60 μέρες:
  • Φορτώνει...
Top