Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Το ερωτιμα μου ειναι, προχωραω κανονικα; Θα υπαρξει καπιο προβλημα αν δεν κανω format στο partition με τα windows; (καθος δεν εχω κανει ακομα back-up) Θα αναγνωρισει κανονικα τον αλλον σκληρο; Με το internet θα δουλευει κανονικα ε; Αρκει να του βαλω εναν browser και ειμαι οκ, σωστα;
Παρακαλω απατνιστε μου οσο πιο γρηγορα μποριτε, αμα δεν προλαβω αυριο να τα βαλω δεν θα προλαβω μεχρι τα μεσα Φεβρουαριου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
cuto
Νεοφερμένο μέλος

ναι αλλα με προσοχη!!κατα την διαρκεια της εγκαταστασης μην κανεις επιλογες για τις οποιες δεν εισαι σιγουρος!!Το ερωτιμα μου ειναι, προχωραω κανονικα;
λογικα οχι.τα ubuntu θα βλεπουν το partition με τα windows.θα χρειαστει βεβαια να κανεις mount αργοτερα για να εχεις κ προσβαση σε αυτα.Θα υπαρξει καπιο προβλημα αν δεν κανω format στο partition με τα windows;
το ιδιο.τα πραγματα εδω ειναι πιο ευκολα καθως δεν υπαρχει λειτουργικο στη μεση.Θα αναγνωρισει κανονικα τον αλλον σκληρο;
εφοσον εχεις dsl στο θεμα internet δεν ανυσηχεις.εμενα μου αναγνωρισε τα παντα με την μια.καρτα δικτυου,ρουτερ ολα τζετ.επισης το καλο με τα ubuntu ειναι οτι ειναι debian-based,μεταξυ των αλλων εχουν κ τον synaptic package manager. apt-get install [το προγραμμα που θες] κ καθαρισες.Με το internet θα δουλευει κανονικα ε; Αρκει να του βαλω εναν browser και ειμαι οκ, σωστα;
Το dual boot θελει προσοχη!!Καλο ειναι να κανεις κανα back up.Επισης σου προτεινω το partition των ubuntu να το κανεις format σε Ext3,το swap partition να ειναι 3*(μεγεθος της RAM σου).κ τα δυο το αν θα ειναι primary η logical δεν νομιζω οτι παιζει κ ρολο,ας πει κ κανας αλλος τη γνωμη του.να επιλεξεις οταν θα σου ζητηθει explorer2fs κ οχι reiser κατι,για να βλεπεις ntfs. επισης να συμβουλευεσαι το πολυ χρησιμο site ubuntuguide.org κ να διαβαζεις fora των ubuntu.Παντως ο καλυτερος τροπος για να πειραματιστει κανεις με linux ειναι να εγκαταστησει σε αλλο υπολογιστη(κατα προτιμηση χρεπι) απο αυτον που δουλευει.αν αυτο δεν γινεται, τοτε καλυτερα να μπουν σε δικο τους σκληρο, κ τελος καταληγουμε σε dual boot στον ιδιο δισκο παρεα με windows.Ακομα,υπαρχει το θεμα του boot loader...εδω εχεις 2 επιλογες.Η μια ειναι να τον βαλεις στον MBR του δισκου κ η αλλη ειναι να μπει στο ιδιο το partition.Δεν εχω ολοκληρωμενη αποψη για το που ειναι καλυτερα,εγω θα τον εβαζα στον MBR.Εδω ακουμε προτασεις... Ελπιζω να σε βοηθησα..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αυτο το κομματι δεν το καταλαβα...να το κανεις format σε Ext3,το swap partition να ειναι 3*(μεγεθος της RAM σου).κ τα δυο το αν θα ειναι primary η logical δεν νομιζω οτι παιζει κ ρολο

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

nfts, fat32 , ext3 , swap ... διαφορα format δισκων
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Αρχική Δημοσίευση από Exposed_Bone:Λοιπον φτιαξε ενα partition το οποιο δεν θα το φορμαρεις ... δλδ θα ειναι unformated ... καλλιτερα να ειναι πανω απο 15GB συνολο ... τα υπολοιπα αστα ... λογικα θα γινουν κατα την διαρκεια εγκαταστασης του linux
Να πιασω δλδ το partition που εχω να διαθεσω (ειναι 35 gb) και να του κανω ενα partition 15gb και πανω; (ασ πουμε 25) χωρις ομως να του κανω format και απο εκει και περα να τα αφησω ολα στα χερια της εγκαταστασης;
Σορυ για την ασχετηλα μου και την ταλαιπωρια
iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

cuto
Νεοφερμένο μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

iJohnnyCash
e-steki.gr Founder

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Ευχαριστω παραπολυ για την βοηθεια! Θα σας ενημερωσω μετο που θα κανω την κινιση (σε λιγες μερες)
Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Dark_kronos
Επιφανές μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.