Γιατί μου το κάνετε αυτό;
Περνάω κρίση αυτό το διάστημα... Μεγαλώνω και μου κακοφαίνεται...
Νομίζω πως είναι 1η φορά στη ζωή μου με παίρνει τόσο πολύ από κάτω...
Και πιο πολύ με κάνει να νιώθω έτσι η συνειδητοποίηση του ότι πέρασαν σημαντικά χρόνια της ζωής μου φυλακισμένα μέσα σε φόβους και ανασφάλειες που αυτήν την περίοδο της κρίσης τα βλέπω σαν «χαμένα χρόνια».
Ευτυχώς η λογική μου ξέρει πως δεν ήταν χαμένα γιατί δούλεψα πολύ με τη Χριστίνα. Προσπάθησα πολύ για να την κάνω πιο σοφή και ώριμη.
Δεν ξέρω τί κατάφερα. Ο χρόνος θα δείξει.
Όμως... Τίποτα δεν με παρηγορεί για την κάθε στιγμή που περνά. Η σκέψη αυτή μοιάζει αβάσταχτη...
Αυτός ο ρημάδης ο χρόνος... Ενώ είναι τόσο καλός φίλος, συνάμα είναι αμείλικτος, σκληρός...
Αλλά αυτή σοφία του είναι δώρο ανεκτίμητο...
Κοντεύω τα 30 και για κάποιον λόγο έχω μείνει στα 22... Ίσως επειδή τότε περνούσα αληθινά καλά και μου λείπει εκείνη η Χριστίνα.
Ο τρόπος που σκεφτόμουν και λειτουργούσα τότε...
Πιο ανάλαφρα, λιγότερο φοβισμένα, με περισσότερο ενθουσιασμό και λιγότερα πρέπει.
Η σπίθα δεν είχε χαθεί. Δεν προσπαθούσα να την συντηρώ. Υπήρχε από μόνη της και πυροδοτούσε κάθε κίνηση, σκέψη, απόφαση. Κάθε μου στιγμή.
Τότε πάντα υπήρχε κίνητρο. Πάντα υπήρχε λόγος. Και αν δεν υπήρχε, τον έφτιαχνα και τον πίστευα για να τον στηρίξω και να τον κάνω σκοπό.
Όπως καταλαβαίνετε, δεν καταφέρνω να αποδεχτώ «αναίμακτα» αυτές τις αλλαγές της ωριμότητας... Έχει και τα καλά του και τα κακά του...
Σημασία όμως έχει ο τρόπος που το βλέπεις. Όπως σε όλα άλλωστε...
Το πού εστιάζεις, πώς το προσγγίζεις και τι άμυνες έχεις αποκτήσει για να βοηθήσεις την ψυχή σου να αποδέχεται κάθε αλλαγή με θετική σκέψη...
Ακόμα δεν το έχω καταφέρει αυτό... [smilie=4,4,11]
«
Θεέ μου, δώσε μου την δύναμη να αλλάξω αυτά που μπορώ, το κουράγιο να δεχτώ αυτα που δεν μπορώ ν' αλλάξω και την σοφία να γνωρίζω την διαφορά...»