καλως τη ρουμανα μας στην κουβεντα!
λοιπον... μια μεταβαση φυσικα και μπορει να ειναι κατι το πολυ χαρμοσυνο, και κατι, σε αλλες περιπτωσεις το πολυ ψυχοφθορο.
δε λεω σε καμια περιπτωση "καλο" η "κακο" γιατι απο πριν ξερω οτι μου αρεσουν γενικα σαν ανθρωπος οι αλλαγες, και ειναι απαραιτητες για να εξελιχθω..
το αν μια μεταβαση θα ειναι χαρμοσυνο γεγονος απο αυτον που την κανει, η ψυχοφθορο, εξαρταται απο το ιδιο το ατομο και πολλους παραγοντες...
και επειδη τωρα στο μυαλο μου εχω το βικακι, που βιωνει κατι τοσο εντονα καθε νεα σχολικη χρονια, σκεφτομαι οτι θα ηταν πολυ χαρμοσυνη αλλαγη να της πουν του χρονου οτι θα ειναι σε ενα σχολειο που εκεινη θα επιλεξει! και που μαλλον, θα ειναι ΔΙΠΛΑ στον φιλο της!
Η ολη μεταβαση προς την πραγματωση αυτου του στοχου, θα γινοταν σιγουρα με χαρα απο το βικακι...
αντιθετα, και μια αλλη περιπτωση...
καποιου που ειναι πολυ δραστηριος, και δεν μπορει να κανει μονο ενα πραγμα-δεν το εκανε ποτε μεχρι τωρα...
μετα τις σπουδες του και το βασικο πτυχιο θελει να συνεχισει, να παρει κι αλλο, να κανει και μεταπτυχιακο, να κανει ο,τι μπορει...
αλλα οι οικονομικες συνθηκες δε το επιτρεπουν, οποτε ίσως να πρεπει να εργαστει, κι οχι να συνεχισει σπουδες...
μεχρι να παρει την αποφαση του, που θα ειναι ειτε το ενα ειτε το αλλο, ειτε η χρυση τομη των δυο (η οποια μετα θα παραγκωνισει προσωπικη ζωη κλπ κλπ) ολη αυτη η φαση ειναι μεταβατικη. απο την αρχη της σκεψης (τι να κανω τωρα?) μεχρι και την πραγματωση καποιου απο τα παραπανω, που μπορει να παρει και ενα χρονο και παραπανω!
και δεν ειναι ευχαριστο, να εισαι συνεχεια με μια ζυγαρια στο χερι...
να κανω αυτο η εκεινο? και πως αυτα μπορουν να συνδυαστουν?
χμ... τον τελευταιο χρονο κατι τετοιο ζω..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.