Για όσους θεωρείτε τα ξύλινα κρεβάτια χαμηλότερης ποιότητας απ΄τα μεταλλικά, μην ξεχνάτε, πως ξύλα υπάρχουν πολλών ειδών. Και δυστυχώς, πλέον τα περισσότερα "ξύλινα" κρεβάτια κατασκευάζονται από σύνθετα υλικά, συνήθως MDF, γιατί το καλό ξύλο είναι ακριβό υλικό. Η ανθεκτικότητα και η ποιότητα των ξύλων και των προϊόντων ξύλου μπορεί να διαφέρει πολύ. Δηλαδή μεταξύ σημύδας και MDF, σαφώς η σημύδα είναι προτιμότερη (και ακριβότερη). Μεταξύ πεύκου και MDF, όμως, ίσως είναι καλύτερο να προτιμήσεις το MDF. Αυτά πρέπει να τα προσέχεις, όταν αγοράζεις ξύλινα έπιπλα γενικά. Το ότι το έπιπλο είναι ξύλινο, δε σημαίνει αυτομάτως, ότι είναι και καλής ποιότητας. Και το ότι η σημύδα και η βελανιδιά είναι καλά ξύλα για έπιπλα κρεβατοκάμαρας και σαλονιού, δε σημαίνει, ότι ταιριάζουν και για το μπάνιο ή τα έπιπλα του κήπου.
Σκοπεύω σύντομα να αγοράσω καινούριο κρεβάτι και είδα σήμερα μια κρεβατοκάμαρα από σημύδα, που μου άρεσε αρκετά. Ενδεικτικά, το κομοδίνο κόστιζε περισσότερο απ΄ό,τι το δίπλα (διπλό) μεταλλικό κρεβάτι. Αλλά, φυσικά, ήταν από μασίφ ξύλο, χωρίς τίποτα σανίδες της πλάκας στα συρτάρια or anything (αυτό έλειπε). Κι όχι, δεν ήταν χοντροκομμένη, ογκώδης ή παλαιομοδίτικη.

Διαχρονική κι εκλεπτυσμένη θα τη χαρακτήριζα.
Μ΄αυτό το post δε θέλω να πάρω θέση στο ποια είναι καλύτερα, καθώς ποτέ δεν είχα μεταλλικό κρεβάτι και δεν έχω εμπειρία σχετικά. Άσε που την πραγματική ποιότητα ενός κρεβατιού δεν μπορείς να την κρίνεις παρά μόνο αρκετά χρόνια μετά την αγορά του (εκτός κι αν χαλάσει αμέσως

). Όλα καλά είναι στην αρχή.

Και στο κάτω κάτω περί ορέξεως κολοκυθόπιτα. Άλλου του αρέσει οπτικά περισσότερο το μεταλλικό, άλλου το ξύλινο. Κι όλοι ελπίζουν τη στιγμή της αγοράς, ότι πήραν κάτι καλό και δεν πήγαν στράφι τα χρήματά τους. Αυτό, όμως, θα το διαπιστώσουν αργότερα.