Μεταναστευτικό - Προσφυγικό ζήτημα

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.835 μηνύματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 34.863 μηνύματα.
Δε ξεκινάς συζήτηση με "ρε φιλαράκι", απαιτώ τον απαραίτητο σεβασμό ειδάλλως ανταποδίδω ό,τι εισπράττω.

Αρχικά αυτό δεν είναι προσβολή, τώρα αν εσύ έτσι θέλεις να το μεταφράσεις δεν μπορώ να κάνω κάτι.



Συμφωνώ απολύτως, και για αυτόν τον λόγο πιστεύω πως είναι απόλυτα αναγκαίο να αυξηθούν οι υποδομές ουτως ώστε αιτήσεις ασύλου και μετανάστευσης να κοιτώνται λεπτομερώς και όχι να αφήνονται στη μοίρα τους μεσα σε κυριολεκτικά στρατόπεδα συγκέντρωσης ενώ έχουν το απόλυτο ελεύθερο να κυκλοφορούν ελεύθεροι με μηδενικό έλεγχο απάνω τους και τους αρνούνται περίθαλψη για παθήσεις οι οποίες αν μη τι άλλο μπορούν να εξελιχθούν στο να είναι επικίνδυνοι για τα άλλα άτομα. Στις φωτιές θα φροντίσεις να υπάρχουν τόσο αντιπυρικά προληπτικά μέτρα, όσο και ω μη γένοιτο χτυπήσει η καταστροφή, φροντίδα και πρόνοια για μετά, δε θα τους πεις "εε παιδια φταιει η τοποθεσία" και θα δώσεις ενα πενιχρό επίδομα (ουπς...)

Η Ευρώπη πήρε πολλούς μετανάστες τα τελευταία 10 χρόνια, πολύ περισσότερους από όσους αντέχει οικονομικά. Αυτο δεν μπορεί να συνεχίσει όμως, καθώς εκτός από ότι τα άτομα αυτά δεν ενσωματόνονται ποτέ, εγκληματούν σε τεράστιο βαθμό πλέον. Επίσης, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων που έρχονται παράνομα είναι άντρες και όχι γυναίκες/παιδιά, δείχνει ξεκάθαρα ότι δεν είναι πρόσφυγες πολέμου αλλά παράνομοι που θέλουν να μπουκάρουν μέσα με το έτσι θέλω. Όσες δομές και να φτιάξεις, αν έρχονται χιλιάδες άτομα κάθε ημέρα στο τέλος το σύστημα θα καταρρεύσει από μέσα. Θα καταρρεύσει καθώς το κράτος ξοδεύει δισεκατομμύρια σε επιδόματα, προγράμματα ενσωμάτωσης κτλ χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις έχουν δημιουργηθεί ghetto όπου δεν τολμάς να μπεις μέσα, είναι πολύ ανησυχητικό και πρέπει να λυθεί. Τέλος, το να δέχεσαι εκατοστούς πολλούς μετανάστες δεν είναι βιώσιμο καθώς από ένα σημείο και μετά η ανεργία θα αυξηθεί σε τεράστιο βαθμό, μεγαλύτερη ανεργία ισούται με περισσότερα επιδόματα και στην συνέχεια υψηλότερα ελλείμματα για το κράτος.

Η καλύτερη λύση είναι αυτό που γινόταν μέχρι το 2010-2012. Δηλαδή νόμιμη μετανάστευση βάση των αναγκών της οικονομίας και της αγοράς εργασίας, καθώς ναι αυτού του είδους μετανάστευση βοηθάει την ανάπτυξη της χώρας. Οσο αφορά την παράνομη μετανάστευση δεν θα πω κάτι, είναι κοινή λογική ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μπουκάρει σε μια ξένη χώρα με το έτσι θέλω.​
 

touvlo

Διάσημο μέλος

Η touvlo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.392 μηνύματα.
Το είδα και εγώ το απόγευμα. Πραγματικά μπράβο στους Ισπανούς που αντέδρασαν έτσι, μακάρι και εμείς να κάνουμε το ίδιο.
τα κάνουμε και μεις
 

Dreamweaver

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Competitive Racist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 1.904 μηνύματα.

Panzerkampfwagen

Διάσημο μέλος

Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Δικηγόρος. Έχει γράψει 3.482 μηνύματα.
τα δυτικα ηθη αυτη τη στιγμη ειναι καπιταλισμος παση θυσια. και επειδη δεν τους βγαινουν τα νουμερα, εισαγουν μεταναστες.
Δεν έχετε βαρεθεί τα κομμούνια να λέτε κόπι-πέιστ όλοι το ίδιο πράγμα;

Δεν έχετε βαρεθεί να πηγαίνετε κουβά σε κάθε μεγάλη κρίση;

Πραγματικά θέλει τρομερό ταλέντο για να είστε ΠΑΝΤΑ στη λάθος πλευρά της ιστορίας.
 

paskmak

Διάσημο μέλος

Ο paskmak αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 31 ετών, επαγγέλλεται Γιατρός και μας γράφει από Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 3.193 μηνύματα.
Δεν έχετε βαρεθεί τα κομμούνια να λέτε κόπι-πέιστ όλοι το ίδιο πράγμα;

Δεν έχετε βαρεθεί να πηγαίνετε κουβά σε κάθε μεγάλη κρίση;

Πραγματικά θέλει τρομερό ταλέντο για να είστε ΠΑΝΤΑ στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Λες και θα σώσουν τετοιου ειδουσ μετανάστες την οικονομία. Οι περισσότεροι απομυζανε παρά προσφέρουν .
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.893 μηνύματα.
View attachment 152075
Ελεος αυτοι οι Γερμανοι, μακραν η χειροτερη χωρα. Μου την σπαει που για αυτους κανουν τα παντα για να το καλυψουν, 11 Αυγουστου εγινε και κανεις δεν το ανεβαζε μεχρι τωρα στα νεα ;;;; Και παλι αυτα, που δυσκολα τα βρισκεις...

Είναι η χώρα της πολιτικής ορθότητας: «αν κάτι δεν με ενοχλεί, δεν ασχολούμαι». Τους ενδιαφέρει αρκετά η βιτρίνα των πραγμάτων, να δείχνουν όλοι χαμογελαστοί και χαλαροί. Το οποιοδήποτε πρόβλημα είναι απλά, καμία ιδέα, δεν το ήξεραν. ;)
 

nearos

Επιφανές μέλος

Ο nearos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Άεργος/η. Έχει γράψει 10.835 μηνύματα.
1756757697251.png
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.893 μηνύματα.
Nα ξέρεις, το ίδιο λένε και για σένα οι "Auslander Raus" που τόσο τους αγαπάς και τους πατουσογλύφεις πατόκορφα. Μπορει για τα νοσοκομεια τα οποία έχεις καταρτηθεί και κάνεις καλά τη δουλειά σου (αν και ο ρόλος του γιατρού ως επι το πλείστον κοινωνικός είναι και ήδη έχεις αποτύχει στο κομμάτι της ανθρωπιάς, αλλά εν πάση περιπτώσει ελπίζω να κάνεις καλά τη δουλειά με προσφορά και μεράκι) να σε λατρεύουν και να σε έχουν ως υπόδειγμα, αλλά για την πλειοψηφία των δεξιών, και δη των Γερμανών, είσαι απλά ένα "τεμπέλικο γουρούνι" (κανονικοί χαρακτηρισμοί Ελλήνων της διασποράς :pardon: που έχει κλέψει την θέση απο έναν φιλόδοξο Γερμανό νεαρό.

Είναι ένα από τα θέματα της αποναζιστικοποίησης που αποτελεί ταμπού στη Γερμανία και συχνά-πυκνά ξεσκεπάζονται υποθέσεις με πρώην ναζί που κανείς δεν ήξερε το παρελθόν τους αλλά βρίσκονται σε υψηλές θέσεις στην γερμανική κοινωνία ή ακόμη και στη Λατινική Αμερική όπου διέφυγαν πολλοί Γερμανοί μέσω της γραφειοκρατίας. Το δε κορυφαίο είναι ότι γενικά οι γερμανικές αρχές δηλώνουν συχνά άσχετες με κάποιο θέμα ή δεν απαντούν όταν πρόκειται να ανατραπεί το σύμπαν. Γι' αυτό και ο κόσμος εκεί δεν έχει σαφή εικόνα πολλών θεμάτων πέρα από αυτών που του επιτρέπουν να ξέρει.

Οι Αμερικάνοι ξεκίνησαν την ιδεολογική "κάθαρση" του γερμανικού κράτους μετά τον πόλεμο αλλά για κάποιο λόγο η διαδικασία κόλλησε στα γρανάζια του συστήματος. Είναι κάπως τρομακτικό να σκεφτεί κανείς ότι πολλά παιδιά ή και εγγόνια παππούδων του πολέμου, να δηλώνουν άγνοια ή ακόμη χειρότερο, ότι πολλοί του καθεστώτος βρήκαν καλές δουλειές στην μεταπολεμική Γερμανία γλυτώνοντας την δικαστική οδό. Είχα δει ντοκυμαντέρ από την DW και διάφοροι Γερμανοί που ήταν εναντίον της ναζιστικής περιόδου, έλεγαν πως μεγάλες εταιρίες και διάφοροι οργανισμοί που στήθηκαν αμέσως μετά τον πόλεμο, αλλά και ακόμη μέσα στο βαθύ κράτος υπάρχουν πολλά ονόματα της ελίτ, ακαδημαϊκών, μεγαλοδικηγόρων, κτλ, που ο απλός κόσμος δεν τα γνωρίζει.

Οι Έλληνες παίζει να είναι από τους μόνους λαούς παγκοσμίως που εκθειάζει την ανωτερότητα γενικά του εξωτερικού. Όλοι οι λαοί μεταναστεύουν, όμως μόνο οι Έλληνες κάνουν ότι δεν ακούνε τους χαρακτηρισμούς ή τις προσβολές που τρώνε από διάφορους λαούς κυρίως του βορρά. Η ρατσιστική αντιμετώπιση έχει ξεκινήσει από το 1970 όπου η μετεμφυλιακή Ελλάδα και η περιόδος του ΠΑΣΟΚ έδειχναν εκτός ... ευρωπαϊκής ανάπτυξης. Στην Ευρώπη ξαναέχτιχαν το μέλλον τους και στην Ελλάδα, αρκετοί Έλληνες ανέβαιναν σε τρακτέρ και κουνούσαν σημαίες του ΠΑΣΟΚ κλείνοντας όλα τα εργοστάσια της χώρας. Αυτό μαθαινόταν έξω και λόγω των πολλών δανείων της χώρας από την ΕΟΚ, πολλά ξένα συστημικά μέσα δημιουργούσαν έντονη ανθελληνική εικόνα στους λαούς των χωρών τους. ;) Έρχονταν τουρισμό στη χώρα μας και αντί για ανάπτυξη έβλεπαν μερσεντές και σπίτια με ηλιακό στην ύπαιθρο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top