1.Ξεκινώντας αντίστροφα, το να πεις «νόμιμη, στοχευμένη και ελεγχόμενη μετανάστευση» είναι sugarcoating του «είμαι κατά της μετανάστευσης εν γένει, πέρα από πολιτισμικά "συμβατές" χώρες» ή κάτι ανάλογο. Διαφωνούμε με την εν λόγω προσέγγιση και πάμε παρακάτω.
2.Για τα άλλα τώρα, παραπάνω υπήρξαν αρκετές αναφορές σε παρόμοια πράγματα στην Καινή Διαθήκη - πολλές από τις οποίες οδηγούν απευθείας στην Παλαιά - αλλά τα προσπέρασες/αγνόησες/whatever. Όπως και να έχει, όπως μπορείς να ερμηνεύσεις όσο ακραία θες το Κοράνι, το ίδιο μπορείς να κάνεις και με τη Βίβλο στο σύνολό της.
3.Επίσης, σε κανένα σημείο της Καινής Διαθήκης δε μέμφεται τα πεπραγμένα των παρελθόντων βασιλιάδων του Ισραήλ - παρά μόνο κατηγορεί την εν ζωή καθεστηκύια τάξη άμεσα και προσωπικά. Συνεπώς, ούτε η βιαιότητα της άλωσης της Ιεριχούς ούτε η προτροπή σε σφαγές νηπίων του Σαμουήλ προς τον Σαούλ ούτε τίποτα άλλο αναιρείται. Ομοίως, ούτε η διδαχή που βρίσκουμε στο
Δευτερονόμιο (κεφ. 20-21 αλλά και άλλα) περί θανάτωσης όσων απίστων αντιστέκονται στις πολιορκίες των Ισραηλιτών αναιρείται ως πρακτική.
4.Το όλο νόημα του παραπάνω δεν είναι να βγάλουμε τον Χριστιανισμό σκάρτο, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλα σημεία που μπορεί κανείς να ερμηνεύσει διαφορετικά και να αγνοήσει τα παραπάνω - ή να τους δώσει μία αλληγορική ερμηνεία μέσα στον 21ο αιώνα. Το ίδιο όμως μπορεί να κάνει κανείς και για το Κοράνι - με την ίδια ακριβώς άνεση. Επομένως, πράγματι ανώφελο να παίρνουμε τις ακραίες ερμηνείες μίας θρησκείας για να καλύψουμε τη δική μας «δυσανεξία» στο διαφορετικό.
Δε νομίζω ότι έχω να προσφέρω κάτι παραπάνω στη συζήτηση, εδώ και ώρα λέμε τα ίδια.