Ανέκαθεν σε αυτές τις χώρες υπήρχε κάτι ψεύτικο και δήθεν. Για να δείξουν πολιτισμό "έκλεψαν" πολιτισμό από άλλες χώρες, φόρεσαν μασκαράτα και μόδα αίγλης πουλώντας ανωτερότητα, διπλωματία, οικονομική υποταγή και πολιτικά προβλήματα σε λαούς άλλων χωρών. Το ψεύτικο και δήθεν φαίνεται σήμερα. Δεν φταίνε οι μετανάστες. Το πρόβλημα είναι ότι η κοινωνική τους ανωτερότητα δεν έχει στόχο την ανθρώπινη ευημερία αλλά μόνο την ευημερία κάποιων αρπαγμένων χρηματο-οικονομικών τενεκέδων με γραβάτα. Σίγουρα δεν είναι μια εικόνα που δένει αλλά πάντα στη δυτική Ευρώπη υπήρχε η βιτρίνα και ο όχλος.
Για να σας κάνω λίγο να ψαχτείτε, διαβάστε να δείτε πως είχαν οργανώσει οι Φράγκοι (γερμανικά φύλα) τα φέουδα της Αχαϊας το 1205. Εκεί που έκαναν τις εμπορικές τους συναλλαγές όπως το λιμάνι της Κυλλήνης (Γλαρέτζα), ήταν οργανωμένα επειδή έπεφτε ο βούρδουλας των Ιπποτών. Εκεί που δεν είχαν κανένα οικονομικό όφελος ήταν λάσπες, πέτρες, κουρελιασμένοι Έλληνες και αποφάγια. Αν έχετε ταξιδέψει ποτέ ορεινή Αχαϊα φανταστείτε πως θα ήταν αυτές οι περιοχές τον 12ο αιώνα. Άγονη γραμμή και πυκνή βλάστηση. Η εικόνα της οχυρωματικής "καθαρής" πόλης του μεσαίωνα ήταν μόνο σε συγκεκριμένα σημεία της Αχαϊας και άλλων περιοχών, που ενδεχόμενα να έμοιαζε με τις αντίστοιχες Γαλλικές πόλεις της ίδια περιόδου. Ακόμη και στις φωτογραφίες που βλέπετε, η οργάνωση και η τάξη πλέον είναι μόνο σε ακριβές συνοικίες της Γαλλίας και της Γερμανίας. Μια μέση συνοικία όπου έχει πληθυσμό πολλών εθνικοτήτων και χαμηλού εισοδήματος, αβέβαιης εργασιακής δραστηριότητας, είναι λογικό να έχει και εγκληματικά στοιχεία.
Information has now emerged that one of his victims received only SEK 3000 (€300) in damages out of the SEK 225 000 she should have received. And even though Damir is now getting rich at
freewestmedia.com
Από εδώ ο Νταμίρ Αλ Αλί, ένα λαθροκτήνος από τη Συρία, που μαζί με άλλους ομοεθνείς τους μπουκάριζαν σε σπίτια Σουηδέζων και τις βίαζαν, τις έδερναν και τις έκλεβαν. Ειδικά για μία υπόθεση βιασμού έφαγε ποινη τεσσεράμιση χρόνων (μόνο) αλλά το Θεϊκό; Παρουσίασε χαρτιά ότι όταν έκανε το έγκλημα ήταν ανήλικος και του δόθηκαν όχι μόνο ελαφρυντικά αλλά και αποζημίωση 82.000 ευρώ από το Σουηδικό κράτος!
Το ορκ, επίσης, μένει ακόμα στη Σουηδία. Έτσι αντιρατσιστές μου, έτσι να συνεχίσετε.
Οι Σουηδοί
@ilias90 έχουν πάθει συνέπειες κοινωνικού ανθρωπισμού επειδή η απότομη καπιταλιστική ανάπτυξή τους με αμερικάνικα κεφάλαια από τις αρχές του 20ου αιώνα, τους δημιούργησε συμπλέγματα για το άσχημο παρελθόν τους με τους πολεμοχαρείς Βίκινγκς. Από τότε που άρχισαν να εκπολιτίζονται και να αντιγράφουν πρότυπα καλής συμπεριφοράς με το θεσμό του φίκα, της συζήτησης χωρίς νεύρα (ακόμη και αν διαφωνούν, δεν δείχνουν ποτέ ότι νευριάζουν) και αυτό πέρασε σε μια άλλη διάσταση στην εποχή των χίπις στην Ευρώπη. Λίγο οι ΑΒΒΑ, λίγο η οικονομική ανάπτυξη με την εισροή ξένου κεφαλαίου έκανε τους Σουηδούς να προβάλλουν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής με επιδόματα, σοσιαλισμό ευημερίας, καλό σύστημα υγείας και προστασίας των πολιτών μέχρι που άρχισαν οι αφίξεις από Σομαλούς, Σύριους, Αφγανούς και κάθε καρυδιάς καρύδι. Επειδή έζησα εκεί μια περίοδο είδα ακριβώς τι παραμύθι πουλάνε αυτές οι χώρες σε άσχετους Έλληνες που νομίζουν ότι είναι η χώρα παράδεισος. Βέβαια επειδή κάποιοι μπορεί να διαφωνήσουν, τονίζω ότι παίζει ρόλο ο καθένας τι βλέπει ή θέλει να βλέπει. Αυτό έχει μια διαφορά.
Μην ξεχνάμε ότι οι σοσιαλιστικές μπούρδες που προσπαθούσε το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα να αντιγράψει στην Ελλάδα, ήταν αυστηρά πάνω στο Σουηδικό μοντέλο της δεκαετίας του 1970-1980. Όμως μια μέση Σουηδή δεν έχει κανένα κοινωνικό βίωμα μέσης Ελληνίδας ώστε να μπορούμε να συγκρίνουμε δύο ανόμοιες κοινωνίες. Όταν κάποιος γεννιέται και πεθαίνει με έναν επίπεδο ρυθμό ζωής είναι φυσιολογικό να πιστεύει ότι ο κόσμος γύρω του είναι ... σαν τη Σουηδία. Μέχρι που αυτό άλλαξε. Πλέον οι αρχές έχουν δημοσιεύσει μια λίστα με περιοχές που προτείνεται αυστηρά να μην πηγαίνουν οι επισκέπτες επειδή η δημόσια ασφάλεια δεν είναι εγγυημένη. Πιστεύω ότι οι συμμορίες ανηλίκων, το πειραγμένο αλκοόλ και τα ναρκωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνική κατηφόρα της όμορφης αυτής χώρας.