Μετρό Θεσσαλονίκης

rafaela11

Περιβόητο μέλος

Η Ραφαηλία αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 4.122 μηνύματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απλά δεν μπορείς να φορτώνεις αυτή τη κάρτα και για το μετρό αλλά θα πρέπει να βγάλουμε μια δεύτερη 🤷🏼‍♀️

επίσης μόλις τώρα σε αστικό :

IMG_1379.jpeg

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.
Καλε πότε βαλανε στάση για αστικά ακριβώς μπροστά στη λεσχη;;;
Και το μετρό έτοιμο ακριβώς εκεί...
Κοσμοιστορικες αλλαγές!
Σήμερα τα ειδα

Unboxholics

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Unboxholics αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Βέροια (Ημαθία). Έχει γράψει 1.554 μηνύματα.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί απλά δεν μπορείς να φορτώνεις αυτή τη κάρτα και για το μετρό αλλά θα πρέπει να βγάλουμε μια δεύτερη 🤷🏼‍♀️

View attachment 142188
Και γω το ειδα αυτο στο 24 πριν καμια βδομαδα
Καλε πότε βαλανε στάση για αστικά ακριβώς μπροστά στη λεσχη;;;
Και το μετρό έτοιμο ακριβώς εκεί...
Κοσμοιστορικες αλλαγές!
Σήμερα τα ειδα
Επισης παρατηρησα οτι μπροστα απο το συντριβανι εχει μια σταση, εκεινη για ποια αστικα ειναι? Οχι την σταση του συντριβανιου που σταματαει το 2κ κλπ. Δεν ξερω αν προυπηρχε απλως ειδα σχετικα αρκετο κοσμο να περιμενει ενω συνηθως δεν ειναι κανενας 🤣

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.

View attachment 142188
Μας πήρε μόνο πέντε αιώνες να μπούμε στον 21ο αιώνα εμείς. Και κάτσε να δούμε πόσο θα λειτουργήσουν και αυτά και δεν θα έχουμε τίποτα ευτράπελα με το να χρεώνεσαι χωρίς να παίρνεις αυτό που θες (αυτόματοι πωλητές στρατού approve).

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Τα αρχαία που ανακαλύφθηκαν κατά την κατασκευή του μετρό Θεσσαλονίκης θα εκτίθενται κυρίως στον σταθμό Βενιζέλου. Ο συγκεκριμένος σταθμός έχει σχεδιαστεί ως ένας αρχαιολογικός χώρος εντός του μετρό, με τα εκθέματα να βρίσκονται κυρίως στο επίπεδο -1 και στις προσβάσεις του σταθμού. Οι επισκέπτες θα μπορούν να κινούνται πάνω από τα αρχαιολογικά ευρήματα μέσω γυάλινων διαδρόμων, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία όπου η σύγχρονη υποδομή συνυπάρχει με την πολιτιστική κληρονομιά της πόλης.

Τα ευρήματα περιλαμβάνουν τμήματα της βυζαντινής Μέσης Οδού και άλλες κατασκευές από την ελληνιστική και ρωμαϊκή περίοδο, τα οποία έχουν επανατοποθετηθεί για να δημιουργήσουν έναν «ζωντανό» εκθεσιακό χώρο στα έγκατα της πόλης

chester20080

Επιφανές μέλος

Ο Μπάμπης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών και επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ.. Έχει γράψει 8.068 μηνύματα.
Όλα αυτά είναι υπέροχα, όμως λυπάμαι που το λέω αλλά για πόσο θα αντέξουν πριν τα σπάσουν, βρωμισουν, γεμίσουν γκραφιτι κλπ, εννοώ τις όμορφες πινακίδες του μετρο στις εισόδους, τις σκάλες

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Μπαχαλακηδες υπάρχουν πολλοί δυστυχώς.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.
Όλα αυτά είναι υπέροχα, όμως λυπάμαι που το λέω αλλά για πόσο θα αντέξουν πριν τα σπάσουν, βρωμισουν, γεμίσουν γκραφιτι κλπ, εννοώ τις όμορφες πινακίδες του μετρο στις εισόδους, τις σκάλες
Και καλά θα κάνουν.

Όλα είναι θέμα αισθητικής.

chester20080

Επιφανές μέλος

Να ρωτήσω εγώ που δεν έχω ξαναμπει σε μετρό, εσωτερικά κάτω στο υπόγειο μέρος όταν κατεβαίνεις, υπάρχει τρόπος να πας στην απέναντι αποβάθρα ή πρέπει εξαρχής πριν κατέβω κάτω, να εχω προνοησει να παω εξωτερικά στη σωστή πλευρά για την κατεύθυνση που θέλω να παω;

Δηλαδή ας πούμε είμαι στην πλευρά της λέσχης και θέλω να πάω ανατολικά. Μπορώ να κατέβω στο μετρό απο την πλευρά της λέσχης και κάπως υπόγεια θα περάσω στην απέναντι πλευρά ώστε να πάρω τον συρμό που πάει προς τα ανατολικά ή πρέπει εξαρχής να περάσω απέναντι στην πλευρά του παμακ και να κατέβω εκεί υπόγεια στο μετρό ώστε να είμαι εξαρχής στη σωστή κατεύθυνση προς τα ανατολικά;

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Να ρωτήσω εγώ που δεν έχω ξαναμπει σε μετρό, εσωτερικά κάτω στο υπόγειο μέρος όταν κατεβαίνεις, υπάρχει τρόπος να πας στην απέναντι αποβάθρα ή πρέπει εξαρχής πριν κατέβω κάτω, να εχω προνοησει να παω εξωτερικά στη σωστή πλευρά για την κατεύθυνση που θέλω να παω;

Δηλαδή ας πούμε είμαι στην πλευρά της λέσχης και θέλω να πάω ανατολικά. Μπορώ να κατέβω στο μετρό απο την πλευρά της λέσχης και κάπως υπόγεια θα περάσω στην απέναντι πλευρά ώστε να πάρω τον συρμό που πάει προς τα ανατολικά ή πρέπει εξαρχής να περάσω απέναντι στην πλευρά του παμακ και να κατέβω εκεί υπόγεια στο μετρό ώστε να είμαι εξαρχής στη σωστή κατεύθυνση προς τα ανατολικά;
Αν είναι σαν της Αθήνας όχι.

Αν κατάλαβα υπάρχει διαφορετική σήραγγα για κάθε κατεύθυνση, οπότε μάλλον μία αποβάθρα και θα πηγαίνεις δεξιά ή αριστερά.

Θα το δείτε όταν ανοίξει.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Η ηλιθιότητα είναι οι αυτόματες πόρτες. Δεν μιλάμε για sky train αλλά για μετρό !

Φυσικά τα κλασικά στις κυλιόμενες θα κάθονται όπου να ναι, στις αυτόματες θα κάθονται μπροστά.

Στα sky train υπάρχει άτομο που σε εποπτεύει μέσω κάμερας και ανοίγει/κλείνει τις πόρτες.

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Η κοροϊδία με τις αυτόματες πόρτες έχει και κάποιο όριο, αλλά στη Μόρντορ του Βορρά τρώνε σανό τα ορφανά της δεξιάς.
Όταν θα βαφούν με σπρέι τα τζάμια, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θα σκούζουν φυσικά οι γνωστοί άγνωστοι και θα κάνουν απευθείας αναθέσεις...διαγωνισμούς εννοώ, με 30 χιλιάδες ευρώ.

ΥΓ : Μην χρησιμοποιείτε ChatGPT, είναι εμφανές.

chester20080

Επιφανές μέλος

Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Lancelot

Περιβόητο μέλος

Πρώτοι θα εισέλθουν στο μετρό Θεσσαλονίκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τους οποίους θα ξεναγήσει η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη στον αρχαιολογικό χώρο και στα ευρήματα των ανασκαφών.

Υποθέτω αυτό το καρακιτσαριό είναι η επιτομή του επιτελικού κράτους σύμφωνα με κάποιον σχολιαστή εδώ μέσα.

Ανέκδοτα !

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
Φαντάζομαι ότι και στον σταθμό Πάτρας όπου είναι ακόμη στη φάση κατασκευής, η όλη υποδομή θα είναι πιο σύγχρονη από της Θεσσαλονίκης. Πριν 1 μήνα τοποθέτησαν μεγάλα στέγαστρα με γερανό που καλύπτουν το υπόγειο άνοιγμα της γραμμής και θα δίνουν φυσικό φώς μέσα από ανοίγματα στην υπόγεια διπλή αποβάθρα. Οι επιβάτες θα κατεβαίνουν με σκάλες ή ασανσέρ.

Κοντά στο σπίτι μου θα είναι η στάση Αγ.Βασιλείου από Αθήνα με διπλή ημιυπογειοποιημένη γραμμή σε κάποια χιλιόμετρα μήκους για λόγους ταχύτητας του συρμού και μικρές εγκάρσιες γέφυρες για να συνδέεται ο δρόμος εκατέρωθεν του δικτύου. Το έργο πραγματικά δείχνει υπερσύγχρονο και είναι κοντά στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σαν δυο σύγχρονα έργα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Προσωρινά το νέο τρένο θα τερματίζει στο Ρίο και μετά θα υπάρχει η μέχρι ώρας σύνδεση με τη γραμμή του Τρικούπη.

Από όσο ξέρω το έργο το έχει αναλάβει η εταιρία METKA. Η καθυστέρηση των έργων οφειλόταν σε δικαστήρια από τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου. Επίσης για πολλά χρόνια ο δήμος Πατρών σαμποτάριζε το έργο επειδή υπήρχε η άποψη ότι με ένα σύγχρονο τρένο δεν θα χρησιμοποιεί κανείς μεγάλο μέρος από την ... παράξενη αστική συγκοινωνία της Πάτρας.

Στα επόμενο έτος θα γίνει ο διαγωνισμός για το τμήμα νέας διπλής γραμμής Ρίο-Πάτρα-Κάτω Αχαϊα. Στα τμήματα αυτά μπαίνουν και βάσεις για εφεδρική γραμμή σε περίπτωση που υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία ή ακινητοποιημένος συρμός.

Οι γραμμές θα έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα ακινητοποίησης του τρένου σε περίπτωση βλάβης.

Σιδηροδρομική σύνδεση με Πάτρα: Το 2026 θα φτάσει το τρένο στο Ρίο Χωρίς καθυστερήσεις προχωρά το έργο εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτροκίνησης στην νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, που ενώνει το Κιάτο με τη Ροδοδάφνη. Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή έχει μήκος 70,6 χιλιόμετρα.22 Σεπ 2024

Οι νέες στάσεις μετά τη Ροδοδάφνη θα είναι: Καμάρες, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος, Αγ.Βασίλειος (τερματικός), Ρίο, Μποζαϊτικα και μετά θα υπογειοποιθεί τελείως μέχρι τον Αγ.Ανδρέα με υπόγειες στάσεις.

1732876654940.png

Τελευταία επεξεργασία:

chester20080

Επιφανές μέλος

Φαντάζομαι ότι και στον σταθμό Πάτρας όπου είναι ακόμη στη φάση κατασκευής, η όλη υποδομή θα είναι πιο σύγχρονη από της Θεσσαλονίκης. Πριν 1 μήνα τοποθέτησαν μεγάλα στέγαστρα με γερανό που καλύπτουν το υπόγειο άνοιγμα της γραμμής και θα δίνουν φυσικό φώς μέσα από ανοίγματα στην υπόγεια διπλή αποβάθρα. Οι επιβάτες θα κατεβαίνουν με σκάλες ή ασανσέρ.

Κοντά στο σπίτι μου θα είναι η στάση Αγ.Βασιλείου από Αθήνα με διπλή ημιυπογειοποιημένη γραμμή σε κάποια χιλιόμετρα μήκους για λόγους ταχύτητας του συρμού και μικρές εγκάρσιες γέφυρες για να συνδέεται ο δρόμος εκατέρωθεν του δικτύου. Το έργο πραγματικά δείχνει υπερσύγχρονο και είναι κοντά στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου σαν δυο σύγχρονα έργα του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Προσωρινά το νέο τρένο θα τερματίζει στο Ρίο και μετά θα υπάρχει η μέχρι ώρας σύνδεση με τη γραμμή του Τρικούπη.

Από όσο ξέρω το έργο το έχει αναλάβει η εταιρία METKA. Η καθυστέρηση των έργων οφειλόταν σε δικαστήρια από τον προηγούμενο ανάδοχο του έργου. Επίσης για πολλά χρόνια ο δήμος Πατρών σαμποτάριζε το έργο επειδή υπήρχε η άποψη ότι με ένα σύγχρονο τρένο δεν θα χρησιμοποιεί κανείς μεγάλο μέρος από την ... παράξενη αστική συγκοινωνία της Πάτρας.

Στα επόμενο έτος θα γίνει ο διαγωνισμός για το τμήμα νέας διπλής γραμμής Ρίο-Πάτρα-Κάτω Αχαϊα. Στα τμήματα αυτά μπαίνουν και βάσεις για εφεδρική γραμμή σε περίπτωση που υπάρχει εμπορική αμαξοστοιχία ή ακινητοποιημένος συρμός.

Οι γραμμές θα έχουν αυτοματοποιημένο σύστημα ακινητοποίησης του τρένου σε περίπτωση βλάβης.

Σιδηροδρομική σύνδεση με Πάτρα: Το 2026 θα φτάσει το τρένο στο Ρίο Χωρίς καθυστερήσεις προχωρά το έργο εγκατάστασης συστημάτων ηλεκτροκίνησης στην νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλών ταχυτήτων, που ενώνει το Κιάτο με τη Ροδοδάφνη. Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή έχει μήκος 70,6 χιλιόμετρα.22 Σεπ 2024

Οι νέες στάσεις μετά τη Ροδοδάφνη θα είναι: Καμάρες, Σελιανίτικα, Ψαθόπυργος, Αγ.Βασίλειος (τερματικός), Ρίο, Μποζαϊτικα και μετά θα υπογειοποιθεί τελείως μέχρι τον Αγ.Ανδρέα με υπόγειες στάσεις.

View attachment 142210

αυτο ειναι απο πριν 6 χρονια (02/2019)
θα γινει οντως τελικα;

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.036 μηνύματα.
Υποθέτω αυτό το καρακιτσαριό είναι η επιτομή του επιτελικού κράτους σύμφωνα με κάποιον σχολιαστή εδώ μέσα.

Ανέκδοτα !
Αντί να ντρέπονται όλοι για το ποιος θα παρουσιάσει αυτό το έργο παρωδία, τρέχουν να το καρπωθούν. Αυτά βέβαια μας αξίζουν. Και μετά απορούν με την έλλειψη ενσυναίσθησης περί δημόσιας περιουσίας. Οι "μπαχαλάκηδες" είναι η σπορά της αποτυχίας του συστήματος. Σε δίνουν ένα έργο τίγκα στην μίζα και την διαφθορά υπό αστείες συνθήκες (2 δεκαετίες για 9 χιλιόμετρα που δεν ενώνει ούτε ΚΤΕΛ ούτε Αεροδρόμιο) και απαιτούν σεβασμό.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Και καλά θα κάνουν.

Όλα είναι θέμα αισθητικής.
Δεν ήξερα πως το να καταστρέφεις δημόσιους χώρους έχει να κάνει με διαφορετική αισθητική άποψη...

Η κοροϊδία με τις αυτόματες πόρτες έχει και κάποιο όριο, αλλά στη Μόρντορ του Βορρά τρώνε σανό τα ορφανά της δεξιάς.
Όταν θα βαφούν με σπρέι τα τζάμια, θα γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Θα σκούζουν φυσικά οι γνωστοί άγνωστοι και θα κάνουν απευθείας αναθέσεις...διαγωνισμούς εννοώ, με 30 χιλιάδες ευρώ.

ΥΓ : Μην χρησιμοποιείτε ChatGPT, είναι εμφανές.

Αυτόματες πόρτες ασφαλείας στις αποβάθρες των σταθμών του θα έχει το Μετρό Θεσσαλονίκης. Aντίστοιχο σύστημα δεν διαθέτει το Μετρό της Αθήνας ή άλλα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις που επιτρέπουν τους επιβάτες που περιμένουν στους σταθμούς να έχουν άμεση πρόσβαση στις σήραγγες διέλευσης των τρένων. Αυτό σημαίνει πως οι επιβάτες που θα περιμένουν δεν θα έχουν πρόσβαση στις γραμμές. Δεδομένου ότι οι συρμοί θα είναι δίχως οδηγό, το μέτρο αυτό έρχεται να αυξήσει την ασφάλεια των επιβατών. Οι αυτοματοποιημένες πόρτες θα ανοίγουν και θα επιτρέπουν την είσοδο και έξοδο των επιβατών στα τρένα μόνο όταν ο συρμός σταματήσει στο σωστό σημείο και ανοίξουν οι πόρτες του.

Η τοποθέτηση των αυτόματων θυρών ασφαλείας γίνεται και για έναν ακόμη λόγο. Για να αποφευχθούν ατυχήματα απο πτώσεις επιβατών ή ακόμη και απόπειρες αυτοκτονίας.

Τελευταία επεξεργασία:

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μαθηματικός και μας γράφει από Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 22.584 μηνύματα.
αυτο ειναι απο πριν 6 χρονια (02/2019)
θα γινει οντως τελικα;

Ήδη γίνεται. Αυτή την περίοδο με βάση τις εργασίες της εταιρίας ΜΕΤΚΑ τελειώνουν με το ηλεκτρονικό σύστημα στην περιοχή Ροδοδάφνη έως Ψαθόπυργο. Το χωριό Αγ.Βασίλειος (δημ.διαμέρισμα Πάτρας) που είναι η επόμενη στάση και κύρια στάση για Αθήνα, ήδη είναι πολεοδομικά σε φάση αναμόρφωσης λόγω των έργων της νέας γραμμής. Όσο είμαι στην Ελλάδα καθημερινά έχουμε τεχνική ομάδα της εταιρίας που εργάζεται συστηματικά για να φτιάξει το νέο δίκτυο σιδηροδρόμων από το μηδέν γιατί το προηγούμενο δίκτυο σιδηροδρόμησης έπρεπε να ξηλωθεί τελείως.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια