Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

11-07-24

09:24
Mέχρι να...τους βάλουν ασβέστη (στη δόση τους...) και να τους βγάλουν απ΄ τη μέση. Αν δεν προλάβουν "να φύγουν" από άλλη αιτία...Ναι, σκέφτεσαι ότι εσύ προχωράς και οι άλλοι μένουν στάσιμοι σε μία αυτοκαταστροφική θέση. Κάθε μέρα στο ίδιο σημείο, στην ίδια κατάσταση... μέχρι να; Κάποιοι καταφέρνουν να βγουν από αυτό, αλλά που καταλήγουν οι περισσότεροι; Δεν είναι ότι μπορούμε να κάνουμε και κάτι, θα έπρεπε το Κράτος να φροντίζει για αυτούς τους ανθρώπους. Ναι, και για να μη βρίσκονται σε κοινή θέα, αλλά και για να τους προστατεύσει. Δεν είναι λύση να τους συλλάβει. Να τους βοηθήσει πρέπει.
Είναι τεράστιο κεφάλαιο τα ναρκωτικά. Μάστιγα. Σκοτώνει.-
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

11-07-24

09:25
Κοιτα άστεγους είχα δει κι εγώ αλλά πολύ λιγότερους και σε καμία περίπτωση δεν είδα να κάνουν χρήση σε κοινή θεα. Από καθαριότητα εντάξει, μέτρια μου είχε φανεί.
Βιέννη έχεις πάει; Εκεί είναι όνειρο
Ναι και εγώ μόνο για άστεγους λέω στο Παρίσι. Όμως από θέμα καθαρότητας είχα τρομάξει, σκουπίδια πεταμένα παντού στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, μαγαζιά γεμάτα με graffiti σε άσχημη κατάσταση και γενικότερα η πόλη σε αρκετά σημεία μύριζε αρκετά άσχημα

Όχι δεν έχω πάει Βιέννη φίλε, από χώρες έχω επισκεφτεί την Γαλλία όπου πήγα στο Παρίσι και στις γύρω περιοχές. Έχω πάει Ελβετία Ζυριχη όπου ο πατέρας μου είχε επαγγελματικό ταξίδι και με είχε πάρει μαζί του ώστε να δούμε την χώρα, είχαμε κάτσει 6 ημέρες και μου άρεσε πολύ αν και από ένα σημείο και μετά είναι λίγο βαρετά καθώς η Ζυριχη αν και η μεγαλύτερη πόλη της Ελβετίας δεν παύει να θυμίζει ένα μεγάλο χωριό. Τέλος έχω επισκεφτεί την Γερμανία 2 φορές όπου μείναμε στο Μόναχο και κάναμε διάφορες εκδρομές στις γύρο περιοχές της Βαυαρίας όπως το Augsburg, Nuremberg, Ingolstadt και Regensburg. Από τις χώρες αυτές η πιο καθαρή με διαφορά ήταν η Γερμανία, για την ακρίβεια δεν έχω ξαναδεί τόσο καθαρό και τακτοποιημένο μέρος. Βέβαια ίσως παίζει ρόλο το γεγονός ότι πήγα Βαυαρία όπου διαχρονικά είναι το πιο προσεγμένο και πλούσιο κρατίδιο της Γερμανίας όμως και πάλι μακάρι να τους μοιάζαμε στον τομέα αυτό.
Τώρα σχεδιάζω να πάω λίγες ημέρες Κωνσταντινούπολη το Χριστούγεννα καθώς έχω ακούσει πολύ καλά λόγια. Βέβαια για εμένα οι ΗΠΑ παραμένουν σταθερά η Νο1 επιλογή όπου με την πρώτη ευκαιρία θα τις επισκεφτώ αρχικά για ταξίδι και σε λίγα χρόνια αν τα καταφέρω θα επιχειρήσω να μείνω μόνιμα. Όταν λέω ΗΠΑ δεν εννοώ προφανώς μόνο την Νέα Υόρκη καθώς η χώρα έχει πολύ πιο ωραία μέρη για να επισκεφτείς, μέρη όπως είναι η Βοστόνη, New Jersey, Washington DC, Chicago, New Hampshire, Maine, Virginia και προφανώς το Texas. Απλά όλοι πάνε στην Νέα Υόρκη καθώς είναι το πιο προβεβλημένο μέρος των ΗΠΑ.
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.846 μηνύματα.

11-07-24

11:10
@Poirot @Υδροχόος @Grand Duchess πάντως δείτε πως ζούνε πλέον στο Vancouver του Καναδά. Όλα αυτά επειδή το 2018 πέρασαν νόμο που έκανε decriminalized ( συγγνώμη για την Αγγλική λέξη αλλά στα Ελληνικά θα την γράψω λάθος 
) την χρήση αρκετών ναρκωτικών. Ελπίζω να μην δούμε τέτοιες εικόνες στην Αθήνα, αν και στην Ομόνοια δεν απέχουμε και πολύ από το Vancouver.

Wonderkid
Διακεκριμένο μέλος
Ο Wonderkid αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών, επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 6.728 μηνύματα.

11-07-24

11:34
Δεν είναι τυχαίο ότι στην εποχή της κρίσης, όταν από το περιθώριο εκτινάχθηκε στο 7% η ΧΑ, άντλησε πολύ μεγάλη δύναμη σε συνοικίες λαϊκών-εργατικών στρωμάτων κατά κύριο λόγο του αστικού ιστού της Αθήνας, πχ Βικτώρια, Μεταξουργείο, Ομόνοια, ενώ η δυναμική της στα πιο εύπορα προάστια της Αττικής, που κατοικούν κυρίως μεσαία και ανώτερα στρώματα ήταν πολύ πιο περιορισμένη, όπως Βόρεια και Ανατολικά.@Poirot @Υδροχόος @Grand Duchess πάντως δείτε πως ζούνε πλέον στο Vancouver του Καναδά. Όλα αυτά επειδή το 2018 πέρασαν νόμο που έκανε decriminalized ( συγγνώμη για την Αγγλική λέξη αλλά στα Ελληνικά θα την γράψω λάθος) την χρήση αρκετών ναρκωτικών. Ελπίζω να μην δούμε τέτοιες εικόνες στην Αθήνα, αν και στην Ομόνοια δεν απέχουμε και πολύ από το Vancouver.
Γενικά, πάντως παρατηρείται μια υποβάθμιση και γκετοποίηση σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
American Economist
Επιφανές μέλος

11-07-24

11:51
Δεν είναι τυχαίο ότι στην εποχή της κρίσης, όταν από το περιθώριο εκτινάχθηκε στο 7% η ΧΑ, άντλησε πολύ μεγάλη δύναμη σε συνοικίες λαϊκών-εργατικών στρωμάτων κατά κύριο λόγο του αστικού ιστού της Αθήνας, πχ Βικτώρια, Μεταξουργείο, Ομόνοια, ενώ η δυναμική της στα πιο εύπορα προάστια της Αττικής, που κατοικούν κυρίως μεσαία και ανώτερα στρώματα ήταν πολύ πιο περιορισμένη, όπως Βόρεια και Ανατολικά.
Γενικά, πάντως παρατηρείται μια υποβάθμιση και γκετοποίηση σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Αμερικής.
Ε λογικό μου φαίνεται όταν βγάζεις για Local Government κόμματα τα οποία δεν δίνουν δεκάρα για την πόλη τους παρά μόνο για τα κονδύλια, ψηφίζουν νόμους που μειώνουν την αστυνόμευση, κανείς decriminalized την χρήση ουσιών ενώ παράλληλα μετατρέπεις όλη την πόλη σε ένα απέραντο Airbnb οδηγώντας τα ενοίκια στο θεό. Αν λέμε ότι οι κεντρικές κυβερνήσεις είναι ανίκανες τότε οι τοπικές είναι 10 φορές χειρότερες, δείτε για παράδειγμα την τρομοκρατική διαφορά μεταξύ της Αθήνας και του Πειραιά σε θέματα οργάνωσης, υποδομών και καθαριότητας.
Βέβαια όσο αφορά τις ΗΠΑ το φαινόμενο αυτό δεν είναι καινούριο, ίσα ίσα πόλεις όπως το Detroit, Chicago και η Νέα Υόρκη είναι πολύ καλύτερα πλέον σε σχέση με τα 80s όπου είχε ξεσπάσει το drug epidemic. Μάλιστα τα homicides στην Νέα Υόρκη είναι 80% κάτω σε σχέση με το 1990 όταν η εγκληματικότητα έφτασε στο peak. Ακόμα και το Detroit που την περίοδο 1980-2010 αποτελούσε την πιο επικίνδυνη πόλη των ΗΠΑ πλέον έχει αρχίσει και αναγεννάται, τώρα το πρόβλημα έχει μεταφερθεί στο west coast όπου πόλεις στην California και το Oregon έχουν μετατραπεί σε απέραντα drug and homelessness spots κυρίως λόγω των πολιτικών που εφαρμόζονται. Μάλιστα η California έχει κάνει decriminalized αρκετά ήδη εγκλημάτων όπως η μικροκλοπές με αποτέλεσμα η εγκληματικότητα σε πόλεις όπως το San Francisco να έχει διπλασιαστεί. Στον Καναδά ακόμα χειρότερα όπως και σε μερικές πολλές τις Ευρώπης όπου το φαινόμενο των Open drugs market γίνεται ολοένα και πιο συχνό. Όταν ψηφίζεις νόμους που μειώνουν τις ποινές, επιτρέπουν την χρήση ναρκωτικών ελεύθερα και παράλληλα η αστυνομία δεν παρεμβαίνει στον βαθμό που πρέπει αυτά συμβαίνουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...