Στην οικογένειά μου θεωρείται ότι το να δαγκώνεις λεμόνι σταματάει την τάση προς εμετό.
Ίσως η γεύση και μυρωδιά του όξινου λεμονιού δίνει την ψευδαίσθηση στον οργανισμό ότι πραγματοποιήθηκε εμετός και άρα δε χρειάζεται να ξανακάνεις, απλά μαντεύω
Urban legend.
Μία άλλη απορία- η αλλεργία με ποιες μορφές μπορεί να εμφανιστεί;
Πέρα από εξανθήματα και κοκκινίλες που είναι αυτά που μου έρχονται πρώτα στο μυαλό.
Γίνεται να περάσει μόνη της ή θα πρέπει να χορηγηθεί κάποιο φάρμακο; Η ..ένταση της αλλεργίας, το πόσο βαριά θα είναι τα συμπτώματά της, από τι μπορεί να εξαρτάται;
δεν ξέρω τους ιατρικούς όρους, σχωράτε με :X
ελπίζω να καταλάβατε τι εννοώ...
Η αλλεργία μπορεί να εμφανιστεί με πολλούς, πολλούς τρόπους. Εξανθήματα, καταρροή, οιδήματα, πεπτικές διαταραχές, κτλ. και υπάρχει μεγάλη ποικιλία στις εκτάσεις και τις εντάσεις των αλλεργιών.
Συνήθως η αντιμετώπιση των αλλεργιών είναι συμπτωματική και όχι αιτιολογική, π.χ. χορήγηση αντιισταμινικών, δηλαδή αντιμετωπίζεις τα συμπτώματα που προκύπτουν και μειώνεις την επαφή με το αλλεργιογόνο. Και αυτό γιατί είναι δύσκολο να "πείσεις" τον οργανισμό ότι αυτό στο οποίο αντιδρά δεν είναι επικίνδυνο γι'αυτόν (ουσιαστικά αλλεργία = false alarm).
Γίνεται να περάσει μόνη της, πολλές φορές κατά διαστήματα ο οργανισμός θεωρεί κάτι μη παθογόνο (π.χ. τη ντομάτα) για παθογόνο, αντιδρά το ανοσοποιητικό και δημιουργείται αλλεργία, αλλά μετά από λίγο καιρό παρέρχεται η έκκρυθμη ανοσολογική δραστηριοποίηση.
Υπάρχει βέβαια διαφορά μεταξύ αλλεργίας και δυσανεξίας (π.χ. κάποιος που δε μπορεί να πέψει τη λακτόζη δε θα μπορέσει ποτέ να το κάνει, λόγω έλλειψης ενζύμου και εξ'ού η δυσανεξία στο γάλα). Επίσης υπάρχουν ποικίλες συμπεριφορές, και ενίοτε κάποιο άτομο είναι αλλεργικό δια βίου σε κάτι.
Η ένταση της αλλεργίας εξαρτάται πχ, από τη δόση του αλλεργιογόνου. Κοινή λογική, αν κάποιος είναι αλλεργικός στις ντομάτες και φάει ένα καφάσι θα ταραχτεί περισσότερο απ'ότι αν έτρωγε ένα τέταρτο ντομάτας. Κάποιες αλλεργίες είναι λάιτ, υπάρχουν αλλεργίες που έχουν εντονότατη αντίδραση. Π.χ. έστω κάποιος που είναι αλλεργικός στην πενικιλίνη. Ενδέχεται να κάνει αναφυλακτικό σοκ και να πεθάνει ακόμα ακόμα.
Το περιεχόμενο τις καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν ορός σε περίπτωσης που γίνουν κάποιοι σαν τους lost λέμε
Ναι, διότι είναι θεωρητικά αποστειρωμένο, καθώς παράγεται μέσα στον καρπό και δεν έρχεται σε επαφή με εξωτερικούς παράγοντες.