Μοναξιά

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
Υπάρχουν στιγμές που νιώθω έντονα την ανάγκη να μιλήσω με κάποιον (και να με καταλάβει). Με τον άντρα μου τις πιο πολλές φορές οι συζητήσεις μας καταλήγουν σε διαφωνία και καβγά γιατί φτάνει να με εκνευρίσει με την ισχυρογνωμοσύνη του ή θα μιλάει δυνατά για να επιβάλει την άποψη του κι αυτό με νευριάζει. Με την αδερφή μου επίσης δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής....μου λείπε και το φλερτ στη σχέση μας....είμαστε μαζί 15 χρόνια και από τη μία θεωρώ λογικό και φυσικό επακόλουθο να υπάρχει πια αυτή η οικειότητα, από την άλλη δε μου αρέσει που είμαστε έτσι χύμα μεταξύ μας....έχουμε περάσει και μια κρίση και με πλήγωσε και τον πλήγωσα και δε θέλω από πείσμα να κάνω εγώ κίνηση για προσέγγιση πρώτα.....αυτά ! εσείς καλά; :clapclap::wheel:

Τελευταία επεξεργασία:

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Συνεχιστε να ζειτε και οι δυο στη μιζερια τότε. Είναι προφανές (και απο άλλα εδω μεσα) πως δεν το πάτε πολύ εσεις οι δυο

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Η teacher_40 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 44 ετών και επαγγέλλεται Ελεύθερος επαγγελματίας. Έχει γράψει 107 μηνύματα.
δεν είναι μιζέρια...υπάρχουν οι καλές κι οι άσχημες στιγμές. ανθρώπινο είναι

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.533 μηνύματα.
Πως μπορείς να είσαι με άνθρωπο που σε απάτησε και τον απάτησες; Σοβαρά μιλάμε τώρα;
Είμαι όσο πιο πολύ δεν πάει υπέρ του να κρατάς την οικογένειά σου και να μην χωρίζεις για εγωισμούς και μαλακίες, αλλά κάποια πράγματα είναι άσπρο-μαύρο. Κέρατο=τέλος, τελεία, δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το πω.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Πως μπορείς να είσαι με άνθρωπο που σε απάτησε και τον απάτησες; Σοβαρά μιλάμε τώρα;
Είμαι όσο πιο πολύ δεν πάει υπέρ του να κρατάς την οικογένειά σου και να μην χωρίζεις για εγωισμούς και μαλακίες, αλλά κάποια πράγματα είναι άσπρο-μαύρο. Κέρατο=τέλος, τελεία, δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να το πω.
θες να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; ήμουν κι εγώ αυτής της άποψης και είμαι ακόμα. όμως έγιναν πολλά λάθη και ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν το σύμπτωμα και όχι η αιτία. Κάναμε προσπάθεια να βρούμε τι έφταιξε κι οι δυο και τώρα προσπαθούμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Καθένας κάνει τις επιλογές του στη ζωή και τη ζωή του όπως τη διαλέγει. Και όχι...δεν πιστεύω ότι είναι όλα τα πράγματα άσπρο ή μαύρο

nearos

Επιφανές μέλος

Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και επαγγέλλεται Χημικός. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.
Περασαν τα χριστουγεννα δεν ειναι περηφανια πλεον να εισαι ρουντολφ το ταρανδάκι.
Δεν μας εχεις πει για καλες στιγμες εδω μεσα, μονο οτι σε στεναχωρει, τον στεναχωρεις, σε κερατωνει, τον κερατωνεις και καθεστε μαζι

ilias90

Περιβόητο μέλος

Ο White Privilege αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών. Έχει γράψει 4.533 μηνύματα.
θες να κάνουμε αυτή τη συζήτηση; ήμουν κι εγώ αυτής της άποψης και είμαι ακόμα. όμως έγιναν πολλά λάθη και ήταν το αποκορύφωμα. Ήταν το σύμπτωμα και όχι η αιτία. Κάναμε προσπάθεια να βρούμε τι έφταιξε κι οι δυο και τώρα προσπαθούμε να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Καθένας κάνει τις επιλογές του στη ζωή και τη ζωή του όπως τη διαλέγει. Και όχι...δεν πιστεύω ότι είναι όλα τα πράγματα άσπρο ή μαύρο
Όχι, δεν θέλω να κάνω αυτή τη συζήτηση, αλλά στο δικό σου θέμα, επειδή εσύ τα μοιράζεσαι όλα αυτά και ζητάς να ακούσεις τη γνώμη των άλλων, σου λέω τα εξής:
Λες ότι δεν υπάρχει άσπρο μαύρο σε αυτά και δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι, μετά από αυτή την απιστία του άντρα σου, τελειώσαν όλα μεταξύ σας. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να είσαι μόνος, πραγματικά μόνος και να έχεις την αξιοπρέπειά σου και να προσπαθήσεις να βρεις έναν άνθρωπο που πραγματικά θα ταιριάζετε και θα θέλετε ο ένας τον άλλον, από το να μένεις σε αυτό το πράγμα, που η ίδια μας λες πόσο χάλια είναι.
Κι αν μου πεις ότι το κάνεις για τα παιδιά (αν υπάρχουν) θα το σεβαστώ, αλλά και πάλι, δεν νομίζω να παίρνουν το καλύτερο από τη μεταξύ σας σχέση.

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

καλά...εντάξει....δεν είπα ούτε ότι με κερατώνει ούτε ότι τον κερατώνω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Όχι, δεν θέλω να κάνω αυτή τη συζήτηση, αλλά στο δικό σου θέμα, επειδή εσύ τα μοιράζεσαι όλα αυτά και ζητάς να ακούσεις τη γνώμη των άλλων, σου λέω τα εξής:
Λες ότι δεν υπάρχει άσπρο μαύρο σε αυτά και δεν είσαι σε θέση να αντιληφθείς ότι, μετά από αυτή την απιστία του άντρα σου, τελειώσαν όλα μεταξύ σας. Είναι χίλιες φορές καλύτερο να είσαι μόνος, πραγματικά μόνος και να έχεις την αξιοπρέπειά σου και να προσπαθήσεις να βρεις έναν άνθρωπο που πραγματικά θα ταιριάζετε και θα θέλετε ο ένας τον άλλον, από το να μένεις σε αυτό το πράγμα, που η ίδια μας λες πόσο χάλια είναι.
Κι αν μου πεις ότι το κάνεις για τα παιδιά (αν υπάρχουν) θα το σεβαστώ, αλλά και πάλι, δεν νομίζω να παίρνουν το καλύτερο από τη μεταξύ σας σχέση.
έχω την αξιοπρέπειά μου γιατί αναγνώρισα όσα έκανα λάθος στη σχέση μου, δούλεψα και δουλεύω με τον εαυτό μου και αλλάζω όσα δεν ήταν καλώς καμωμένα, έχω το θάρρος να καταλαβαίνω όταν σαν άνθρωπος τρώω βούτες και εκείνος και εγώ έχουμε περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή και στο γάμο μας και στη σχέση μας από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε (και δεν εννοώ απιστίες). θεωρώ ότι όση δύναμη χρειάζεται για να τελειώσεις μια κακή σχέση άλλη τόση χρειάζεται για να μείνεις και να παλέψεις να φτιάξεις τη σχέση σου αν κρίνεις οτι αξίζει. καλημέρα και καλή συνέχεια

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.
καλά...εντάξει....δεν είπα ούτε ότι με κερατώνει ούτε ότι τον κερατώνω
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

έχω την αξιοπρέπειά μου γιατί αναγνώρισα όσα έκανα λάθος στη σχέση μου, δούλεψα και δουλεύω με τον εαυτό μου και αλλάζω όσα δεν ήταν καλώς καμωμένα, έχω το θάρρος να καταλαβαίνω όταν σαν άνθρωπος τρώω βούτες και εκείνος και εγώ έχουμε περάσει πολλές δύσκολες καταστάσεις στη ζωή και στο γάμο μας και στη σχέση μας από την πρώτη μέρα που γνωριστήκαμε (και δεν εννοώ απιστίες). θεωρώ ότι όση δύναμη χρειάζεται για να τελειώσεις μια κακή σχέση άλλη τόση χρειάζεται για να μείνεις και να παλέψεις να φτιάξεις τη σχέση σου αν κρίνεις οτι αξίζει. καλημέρα και καλή συνέχεια
Μη θυμώνεις. Εσύ το ξεκινάς...Οπότε θ΄ ακούσεις κι αυτά που δε σ΄ αρέσουν. Καλώς ή κακώς.

Εγώ προσωπικά βλέπω μια γυναίκα "να δίνει", κάθε λίγο και λιγάκι, τον άντρα της. Τον άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα της. Και δεν έχει σημασία αν είμαστε άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Δεν είναι δικαιολογία αυτό. Φαντάζομαι ότι αυτό το κάνεις και στον κύκλο σου. Το να τον κατηγορείς, εννοώ. Και μόνο αυτό, δείχνει ότι δεν είσαι/είστε ευτυχισμένη/ευτυχισμένοι. Δείχνει και πολλά άλλα, αλλά τέλος πάντων.

Και όχι...Τεράστια δύναμη θέλει να "φύγεις" από μια σχέση που τίποτα καλό δεν έχει να προσφέρει. Ούτε σ΄ εμάς, μα - το κυριότερο - ούτε στα παιδιά μας (που αφουγκράζονται τα πάντα...). Το να μένουμε/επιμένουμε/εμμένουμε, σε κάτι που δεν τσουλάει πλέον, είναι αδυναμία. Αδυναμία και έλλειψη θάρρους να προχωρήσει κάποιος/α μόνος/η, παίρνοντας μαζί (εκτός των παιδιών...) και το μερίδιο ευθύνης που του/της αναλογεί...

Σου εύχομαι (μάλλον σας εύχομαι...), να βρείτε τη δύναμη να προχωρήσετε ξεχωριστά, κάποια στιγμή.

Κι εγώ είμαι υπέρ της οικογένειας, του γάμου κ.λπ. Αλλά όταν οι συνθήκες είναι καλές. Όταν δεν είναι (ή όταν παύουν...), η κατάσταση ένα πράγμα επιτάσσει. Δυστυχώς. Είτε μας αρέσει, είτε όχι...

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

το μόνο που ζήτησα ήταν λίγη χαλαρή κουβέντα. αυτό.

nearos

Επιφανές μέλος

Συγνωμη, απλα και εγω αφηνω την νεοφτιαγμςνη καρδια μου να μιλησει. Ειναι μεταλλικη και πιο αδιαλλακτικη και στυγνη ;)

Η μοναξιά είναι καλύτερη απο συνεχή τσακωμό

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ δεν ξέρουμε αν όλοι εμείς που λέμε το σωστό το κάνουμε κιόλας τελικά :)

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

Δε "σου κουνάω το δάχτυλο". Δεν είμαι άξια, για κάτι τέτοιο. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη, οπότε η καμπούρα μου είναι γεμάτη...

Ό,τι είπα για το καλό σου/σας το είπα (και όλοι οι υπόλοιποι...). Γιατί όταν είμαστε στο κέντρο τού κυκλώνα δε "βλέπουμε" τα πράγματα ξεκάθαρα, μα θολά. Οι υπόλοιποι (οι εκτός...), τα βλέπουν πιο αντικειμενικά.

Και κάτι τελευταίο, αν μου επιτρέπεις. Αν ήθελες χαλαρή κουβέντα, δε θα σας έβαζες στο κάδρο. Ούτε εσένα, ούτε εκείνον. Πρυτανεύει η διάθεσή σου να μιλάς για τα ίδια και τα ίδια. Ένας φαύλος κύκλος που δεν επιτρέπει να χαρείτε - σχεδόν - τίποτα...

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο...

Καλή συνέχεια

nearos

Επιφανές μέλος

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

Δε "σου κουνάω το δάχτυλο". Δεν είμαι άξια, για κάτι τέτοιο. Έχω κάνει πάρα πολλά λάθη, οπότε η καμπούρα μου είναι γεμάτη...

Ό,τι είπα για το καλό σου/σας το είπα (και όλοι οι υπόλοιποι...). Γιατί όταν είμαστε στο κέντρο τού κυκλώνα δε "βλέπουμε" τα πράγματα ξεκάθαρα, μα θολά. Οι υπόλοιποι (οι εκτός...), τα βλέπουν πιο αντικειμενικά.

Και κάτι τελευταίο, αν μου επιτρέπεις. Αν ήθελες χαλαρή κουβέντα, δε θα σας έβαζες στο κάδρο. Ούτε εσένα, ούτε εκείνον. Πρυτανεύει η διάθεσή σου να μιλάς για τα ίδια και τα ίδια. Ένας φαύλος κύκλος που δεν επιτρέπει να χαρείτε - σχεδόν - τίποτα...

Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο...

Καλή συνέχεια
έχω περάσει από τον κυκλώνα. έκανα την επιλογή μου απόλυτα συνειδητά. επειδή ζύγισα τι άξιζε και τι όχι. σαν άνθρωπος τρώω βούτες. το δάχτυλο το κουνάμε όλοι στους άλλους.....είναι εύκολο

Υδροχόος

Περιβόητο μέλος

έχω περάσει από τον κυκλώνα. έκανα την επιλογή μου απόλυτα συνειδητά. επειδή ζύγισα τι άξιζε και τι όχι. σαν άνθρωπος τρώω βούτες. το δάχτυλο το κουνάμε όλοι στους άλλους.....είναι εύκολο
Ό,τι πεις.

Ό,τι είχα να πω το είπα. Και το είπα από προσωπική πείρα.

Λένω

Διάσημο μέλος

Η Λένω αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 2.535 μηνύματα.
πίσω από την ανωνυμία του ίντερνετ δεν ξέρουμε αν όλοι εμείς που λέμε το σωστό το κάνουμε κιόλας τελικά :)
΄Η επειδή υφίσταται αυτή η ανωνυμία, μπορεί ο καθένας να πει ακριβώς αυτά που πιστεύει.

Ναι, όταν υπάρχουν χίλια προβλήματα σε μια σχέση και δεν ξέρεις ποιο να πρωτοαντιμετωπίσεις και γίνονται χιονοστιβάδα που δεν σ΄αφήνει ν΄αναπνεύσεις, καλό είναι τόσο για σένα όσο και για τον άνθρωπο που είναι δίπλα σου, να λύνεις τον δεσμό.

Ναι, υπάρχει άσπρο και μαύρο.

Jack of Spades

Περιβόητο μέλος

Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.
Ένας γενικός κανόνας είναι πως, σε μια υγιή και ποιοτική σχέση, οι κακές στιγμές δεν πρέπει να υπερβαίνουν μακροπρόθεσμα το 5% του συνόλου...
Αυτή η δικαιολογία είναι applicable ΜΟΝΟ στους άντρες (που κατά 99,9% χάνουν την επιμέλεια των παιδιών, πληρώνουν διατροφές τις οποίες διαχειρίζεται η μητέρα και βλέπουν το παιδί τους αραιά και που), ξέρω πάρα πολλούς που μένουν σε άθλιους γάμους με γυναίκες που τους φέρονται απαίσια κ.λπ. μόνο και μόνο για να μη μεγαλώσουν τα παιδιά τους χωρίς αυτούς ή/και γιατί δεν σηκώνει την όλη διαδικασία η τσέπη τους...
θεωρώ ότι όση δύναμη χρειάζεται για να τελειώσεις μια κακή σχέση άλλη τόση χρειάζεται για να μείνεις και να παλέψεις να φτιάξεις τη σχέση σου αν κρίνεις οτι αξίζει.
Λάθος θεωρείς, γιατί όταν παλεύεις για μια σχέση αφενός έχεις συμπαραστάτη (ενώ στην άλλη περίπτωση παλεύεις εσύ με τους τέσσερις τοίχους) κι αφετέρου έχεις και το comfort του «βολέματος» (ενώ στην άλλη περίπτωση έρχεσαι αντιμέτωπη μ' ένα σωρό «βάρη» και φόβους π.χ. φόβο μοναξιάς, φόβο απόρριψης κ.ο.κ.)...

Τελευταία επεξεργασία:

teacher_40

Νεοφερμένο μέλος

παιδιά με συγχωρείτε αλλά δε ζήτησα συμβουλή τι θα κάνω με το γάμο μου. Θέλησα μόνο να ανοίξω κουβέντα. Κακώς βέβαια αναφέρθηκα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Σε αυτό έχετε απόλυτο δίκιο. Δε θέλω όμως συμβουλές στο τι θα κάνω. Ας διορθώσω το πρώτο μήνημα λοιπόν:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Ελπίζω να περάσατε όμορφα αυτές τις μέρες. Εγώ συμμάζεψα το σπίτι το πρωί και τώρα χαζεύω στο ίντερνετ και διαβάζω ένα βιβλίο. Μέρα χαλάρωσης

Guest 881237

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Υπάρχουν στιγμές που νιώθω έντονα την ανάγκη να μιλήσω με κάποιον (και να με καταλάβει). Με τον άντρα μου τις πιο πολλές φορές οι συζητήσεις μας καταλήγουν σε διαφωνία και καβγά γιατί φτάνει να με εκνευρίσει με την ισχυρογνωμοσύνη του ή θα μιλάει δυνατά για να επιβάλει την άποψη του κι αυτό με νευριάζει. Με την αδερφή μου επίσης δεν υπάρχει κοινό σημείο επαφής....μου λείπε και το φλερτ στη σχέση μας....είμαστε μαζί 15 χρόνια και από τη μία θεωρώ λογικό και φυσικό επακόλουθο να υπάρχει πια αυτή η οικειότητα, από την άλλη δε μου αρέσει που είμαστε έτσι χύμα μεταξύ μας....έχουμε περάσει και μια κρίση και με πλήγωσε και τον πλήγωσα και δε θέλω από πείσμα να κάνω εγώ κίνηση για προσέγγιση πρώτα.....αυτά ! εσείς καλά; :clapclap::wheel:
Φίλες;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια