Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.

26-12-24

14:33
Η απάντηση στο 0:21 (όχι μόνο για τη φίλη μας εδώ, γενικότερα):Φίλες;
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.

26-12-24

14:39
Εντάξει χρονιάρες μέρες ας μη ματαιωνουμε τον κόσμο. Εξάλλου δεν είμαστε μέσα στις ψυχές τους να ξέρουμε αν και πόσο υποφέρουν.
Προσωπική μου άποψη οι άνθρωποι μένουν μέχρι το σημείο που γίνεται αβάσταχτο για αυτούς( μιλάω ως γυναίκα και συνυπογιζοντας το οικονομικό κόστος.. Γιατί ας μη γελιόμαστε ,αν οι άνθρωποι μπορούσαν μόνοι τους να στηρίξουν διαβίωση δική τους και τέκνων, οι μισοί γάμοι θα διαλύονταν).
Κατά τα αλλά μια ακόμη συνηθισμένη μέρα με τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα μας . Και αν με ρωτάτε ΟΧΙ ...προτιμάω την ηρεμία μου και ας είναι πιο περιορισμένη οικονομικά από το να έχω μια καθημερινή γάγγραινα στο σπίτι.
Προσωπική μου άποψη οι άνθρωποι μένουν μέχρι το σημείο που γίνεται αβάσταχτο για αυτούς( μιλάω ως γυναίκα και συνυπογιζοντας το οικονομικό κόστος.. Γιατί ας μη γελιόμαστε ,αν οι άνθρωποι μπορούσαν μόνοι τους να στηρίξουν διαβίωση δική τους και τέκνων, οι μισοί γάμοι θα διαλύονταν).
Κατά τα αλλά μια ακόμη συνηθισμένη μέρα με τα μεγάλα ή μικρά προβλήματα μας . Και αν με ρωτάτε ΟΧΙ ...προτιμάω την ηρεμία μου και ας είναι πιο περιορισμένη οικονομικά από το να έχω μια καθημερινή γάγγραινα στο σπίτι.
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος
Ο Κωνσταντίνος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 35 ετών, επαγγέλλεται Μηχανολόγος μηχανικός και μας γράφει από Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 6.482 μηνύματα.

26-12-24

14:45
Καλά τώρα, μεταξύ μας, έχεις γνωρίσει εσύ κάνα παντρεμένο ζευγάρι (ακόμη και λίγων) ετών που σ' έχει πείσει ότι είναι ευτυχισμένο;Εντάξει χρονιάρες μέρες ας μη ματαιωνουμε τον κόσμο. Εξάλλου δεν είμαστε μέσα στις ψυχές τους να ξέρουμε αν και πόσο υποφέρουν.
Εγώ όχι, το βλέπω στα ματάκια τους τα βασανισμένα που κοιτάνε δεξιά κι αριστερά, το βλέπω στις κοιλίτσες τους που 'χουν γίνει σαν το σάκο του Αη Βασίλη ανήμερα Χριστουγέννων κ.λπ.
Οι μισοί (και παραπάνω) γάμοι διαλύονται ήδη, μάλλον αναφέρεσαι στους άλλους μισούς...Προσωπική μου άποψη οι άνθρωποι μένουν μέχρι το σημείο που γίνεται αβάσταχτο για αυτούς( μιλάω ως γυναίκα και συνυπογιζοντας το οικονομικό κόστος.. Γιατί ας μη γελιόμαστε ,αν οι άνθρωποι μπορούσαν μόνοι τους να στηρίξουν διαβίωση δική τους και τέκνων, οι μισοί γάμοι θα διαλύονταν).
glayki
Περιβόητο μέλος
Η Ευα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Εκπαιδευτικός. Έχει γράψει 6.445 μηνύματα.

26-12-24

14:49
Ξέρω πως είναι αφελές ως φαντασίωση, αλλά θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν ζευγάρια( έστω ελάχιστα)που είναι καλά και μετά από χρόνια συμβίωσης. Από τα υπόλοιπα τα περισσότερα μένουν λόγω οικονομικών εξαρτήσεων και βολεματος.Καλά τώρα, μεταξύ μας, έχεις γνωρίσει εσύ κάνα παντρεμένο ζευγάρι (ακόμη και λίγων) ετών που σ' έχει πείσει ότι είναι ευτυχισμένο;
Εγώ όχι, το βλέπω στα ματάκια τους τα βασανισμένα που κοιτάνε δεξιά κι αριστερά, το βλέπω στις κοιλίτσες τους που 'χουν γίνει σαν το σάκο του Αη Βασίλη ανήμερα Χριστουγέννων κ.λπ.
Οι μισοί (και παραπάνω) γάμοι διαλύονται ήδη, μάλλον αναφέρεσαι στους άλλους μισούς...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος
Η Χριστίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 6.026 μηνύματα.

26-12-24

22:29
Νομίζω ότι υπερβάλλεις...Καλά τώρα, μεταξύ μας, έχεις γνωρίσει εσύ κάνα παντρεμένο ζευγάρι (ακόμη και λίγων) ετών που σ' έχει πείσει ότι είναι ευτυχισμένο;
Οι μισοί (και παραπάνω) γάμοι διαλύονται ήδη, μάλλον αναφέρεσαι στους άλλους μισούς...
Υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι μαζί (και ευτυχώς...). Δεν ξέρω τί εννοείς σαν λες ευτυχισμένα (τραλαλί, τραλαλό, όλη την ώρα...). Δεν ξέρω πως ακριβώς ορίζεις την ευτυχία. Πώς την έχεις στο μυαλό σου. Η ευτυχία υπάρχει τη στιγμή που την βιώνουμε. Δεν είναι μια συνεχής κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό. Αλλάζουν τα συναισθήματά μας (κι αυτό είναι υγιές...). Αρκεί το πρόσημο να είναι θετικό...
Αυτό που ανέκαθεν μ΄ ενοχλούσε (και δεν το λέω για σένα, αν και το έχω διακρίνει, κάποιες φορές, στα λεγόμενά σου...), είναι η τάση όσοι/όσες χωρίζουν να νομίζουν ότι όλα γύρω διαλύονται ή θα διαλυθούν. Κάτι σαν...επειδή έτυχε σ΄ εμάς, θα τύχει σε όλους. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι έτσι. Και ευτυχώς, δηλαδή...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

26-12-24

22:55
Να σου πω τι εννοώ μ' ένα παράδειγμα: είδα ένα story στο Instagram πριν λίγη ώρα μ' έναν φίλο γύρω στα 40 που 'χει μπλέξει με μια ό,τι να 'ναι που τον έχει σφίξει σα μέγγενη εδώ και λίγα χρόνια...έπρεπε να δεις την απόλυτη εναλλαγή της έκφρασης του προσώπου του, από το «δεν αντέχω άλλο, πάρτε με από 'δω να μην τη βλέπω» στο forced χαμόγελο μόλις αντιλήφθηκε ότι τον παίρνει η κάμερα!Υπάρχουν ακόμα ζευγάρια που είναι μαζί (και ευτυχώς...). Δεν ξέρω τί εννοείς σαν λες ευτυχισμένα (τραλαλί, τραλαλό, όλη την ώρα...). Δεν ξέρω πως ακριβώς ορίζεις την ευτυχία. Πώς την έχεις στο μυαλό σου. Η ευτυχία υπάρχει τη στιγμή που την βιώνουμε. Δεν είναι μια συνεχής κατάσταση. Κάτι τέτοιο δεν είναι ρεαλιστικό. Αλλάζουν τα συναισθήματά μας (κι αυτό είναι υγιές...). Αρκεί το πρόσημο να είναι θετικό...

Από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες καταλαβαίνεις πως περνάει ο κάθε άνθρωπος στη σχέση του, από τις εκφράσεις, από τη γλώσσα του σώματος, από τη σωματική κατάσταση π.χ. κοιλιές που φουσκώνουν, μαλλιά που ασπρίζουν ή/και πέφτουν, πρόσωπα που «σπάνε» υπέρ του δέοντος και άλλα...ε, προσωπικά MONO τέτοια βλέπω στον ευρύτερο κοινωνικό μου κύκλο, αν εσείς βλέπετε κάτι άλλο μπράβο σας!
Ο χωρισμός δεν «τυχαίνει», είναι μια απόφαση που πολλοί θέλουν (ειδικά από μια πολύ συγκεκριμένη φάση του γάμου κι έπειτα) αλλά λίγοι έχουν τ' @@ να την πάρουν...Αυτό που ανέκαθεν μ΄ ενοχλούσε (και δεν το λέω για σένα, αν και το έχω διακρίνει, κάποιες φορές, στα λεγόμενά σου...), είναι η τάση όσοι/όσες χωρίζουν να νομίζουν ότι όλα γύρω διαλύονται ή θα διαλυθούν. Κάτι σαν...επειδή έτυχε σ΄ εμάς, θα τύχει σε όλους. Είμαι σίγουρη ότι δεν είναι έτσι. Και ευτυχώς, δηλαδή...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

26-12-24

23:04
Άρα ; Μιλάμε...για μια ό,τι να ΄ναι που τον είχε σφίξει σαν μέγγενη, όπως λες. Άρα τί ακριβώς συγκρίνουμε ; Δεν υπάρχει ευτυχία εδώ. Μα υπάρχει προσποίηση (άλλα νιώθω, άλλα λέω, κι άλλα εννοώ...)...Να σου πω τι εννοώ μ' ένα παράδειγμα: είδα ένα story στο Instagram πριν λίγη ώρα μ' έναν φίλο γύρω στα 40 που 'χει μπλέξει με μια ό,τι να 'ναι που τον έχει σφίξει σα μέγγενη εδώ και λίγα χρόνια...έπρεπε να δεις την εναλλαγή της έκφρασης του προσώπου του, από το «δεν αντέχω άλλο, πάρτε με από 'δω να μην τη βλέπω» στο forced χαμόγελο μόλις αντιλήφθηκε ότι τον παίρνει η κάμερα!![]()
Μόνο τέτοια βλέπεις ; Τώρα αλήθεια ; Τόσο χάλια, δηλαδή ;Από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες καταλαβαίνεις πως περνάει ο κάθε άνθρωπος στη σχέση του, από τις εκφράσεις, από τη γλώσσα του σώματος, από τη σωματική κατάσταση (κοιλιές που φουσκώνουν, μαλλιά που ασπρίζουν, πρόσωπα που «σπάνε» υπέρ του δέοντος κ.α.)...ε, προσωπικά μόνο τέτοια βλέπω, αν εσείς βλέπετε κάτι άλλο μπράβο σας!
Δε θα διαφωνήσω σ΄ αυτό. Ναι, θέλει αρ@ίδια.Ο χωρισμός δεν «τυχαίνει», είναι μια απόφαση που πολλοί θέλουν (ειδικά από μια πολύ συγκεκριμένη φάση του γάμου κι έπειτα) αλλά λίγοι έχουν τ' @@ να την πάρουν...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

26-12-24

23:14
Ο δικός μου ορισμός για την «ευτυχία» (αφού επιμένεις) είναι ο εξής:Άρα ; Μιλάμε...για μια ό,τι να ΄ναι που τον είχε σφίξει σαν μέγγενη, όπως λες. Άρα τί ακριβώς συγκρίνουμε ; Δεν υπάρχει ευτυχία εδώ. Μα υπάρχει προσποίηση (άλλα νιώθω, άλλα λέω, κι άλλα εννοώ...)...
Ευτυχισμένος/η είσαι όταν από τα 100 πράγματα που έχεις να κάνεις σε Χ χρονικές μονάδες, τουλάχιστον τα 90 απ' αυτά τα κάνεις γιατί «έτσι γουστάρεις» κι όχι γιατί «έτσι πρέπει»!
Υπ' αυτό το πρίσμα λοιπόν, πόσα ζευγάρια εκεί έξω μπορούν άραγε να χαρακτηριστούν «ευτυχισμένα»;Μάλλον ελάχιστα και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Όσο για το παράδειγμα που ανέφερα, η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως ένα 90% (και λίγο λέω) των δημοσιεύσεων ζευγαριών στα social που φαίνονται χαμογελαστοί, χαρούμενοι, γούτσου γούτσου κ.λπ. είναι ψεύτικες, είτε για τα μάτια του κόσμου, είτε για να ρίξει ο ένας στον άλλο στάχτη στα μάτια (ενώ παράλληλα π.χ. παίζει γκόμενος/α), είτε ακόμη και για να πείσει τον ίδιο του/της τον εαυτό ότι «όλα βαίνουν καλώς»!

Δυστυχώς...και δύο φίλους που είχα παντρεμένους και κάπως την πάλευαν, μόλις ήρθε το πρώτο παιδί τους πήρε η κάτω βόλτα κι αυτούς!Μόνο τέτοια βλέπεις ; Τώρα αλήθεια ; Τόσο χάλια, δηλαδή ;
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

26-12-24

23:40
Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι έχεις μια περίεργη άποψη για την ευτυχία και τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Ή ίσως εγώ δεν το καταλαβαίνω τόσο καλά...Ο δικός μου ορισμός για την «ευτυχία» (αφού επιμένεις) είναι ο εξής:
Ευτυχισμένος/η είσαι όταν από τα 100 πράγματα που έχεις να κάνεις σε Χ χρονικές μονάδες, τουλάχιστον τα 90 απ' αυτά τα κάνεις γιατί «έτσι γουστάρεις» κι όχι γιατί «έτσι πρέπει»!
Υπ' αυτό το πρίσμα λοιπόν, πόσα ζευγάρια εκεί έξω μπορούν άραγε να χαρακτηριστούν «ευτυχισμένα»;Μάλλον ελάχιστα και όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα!
Μπορείς να ικανοποιήσεις αυτές σου τις ανάγκες ή επιθυμίες (αυτά τα 100 πράγματα που λες...) και την ίδια στιγμή να ενδιαφέρεσαι και για τις επιθυμίες τής συντρόφου σου. Δε γίνεται να συμφωνείτε, όμως, στα πάντα. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια το γνωρίζουν αυτό. Και το αποδέχονται. Και δεν προσπαθούν ν΄ αλλάξουν ο ένας τον άλλον...
Η ζωή τού ζευγαριού δεν μπορεί να είναι πάντα παραμυθένια. Και τα ζευγάρια, ειδικά, που συνειδητά αποφασίζουν να κάνουν παιδιά και "τα βάζουν κάτω" τα πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζουν ότι πολλά θ΄ αλλάξουν. Ειδικά τα ζευγάρια εκείνα που είναι πιο προσγειωμένα στην αρχή της σχέσης, αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη επιτυχία τη μετάβαση από το "τρελό πάθος" στην "αλήθεια της καθημερινότητας"...Δυστυχώς...και δύο φίλους που είχα παντρεμένους και κάπως την πάλευαν, μόλις ήρθε το πρώτο παιδί τους πήρε η κάτω βόλτα κι αυτούς!
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

26-12-24

23:46
Ακριβώς γι' αυτό αν π.χ. το να είσαι ευτυχισμένος μόνος σου είναι μια φορά δύσκολο, το να είσαι ευτυχισμένος μέσα σε μια σχέση κι εσύ κι ο άλλος άνθρωπος που 'ναι μαζί σου είναι 10 φορές πιο δύσκολο...Μπορείς να ικανοποιήσεις αυτές σου τις ανάγκες ή επιθυμίες (αυτά τα 100 πράγματα που λες...) και την ίδια στιγμή να ενδιαφέρεσαι και για τις επιθυμίες τής συντρόφου σου. Δε γίνεται να συμφωνείτε, όμως, στα πάντα. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια το γνωρίζουν αυτό. Και το αποδέχονται. Και δεν προσπαθούν ν΄ αλλάξουν ο ένας τον άλλον...
Εσύ «θέλεις να πιστεύεις» αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις τα ζευγάρια είτε είναι παντελώς ανοργάνωτα σχετικά με το πλάνο, την προετοιμασία κ.λπ. για την έλευση ενός παιδιού είτε (ακόμη χειρότερα) ο ερχομός ενός παιδιού αποτελεί απλά ένα ακόμη «εργαλείο» στα χέρια της μιας πλευράς για να κρατήσει «δεμένη» την άλλη πλευρά στη σχέση ή στο γάμο...Η ζωή τού ζευγαριού δεν μπορεί να είναι πάντα παραμυθένια. Και τα ζευγάρια, ειδικά, που συνειδητά αποφασίζουν να κάνουν παιδιά και "τα βάζουν κάτω" τα πράγματα, θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζουν ότι πολλά θ΄ αλλάξουν. Ειδικά τα ζευγάρια εκείνα που είναι πιο προσγειωμένα στην αρχή της σχέσης, αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη επιτυχία τη μετάβαση από το "τρελό πάθος" στην "αλήθεια της καθημερινότητας"...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

26-12-24

23:51
Eδώ πάμε αλλού...Μιλάμε για μια κακή επιλογή συντρόφου αρχικά. Δε γίνονται μπαμ κι έξω, κάτι τέτοια, μα προοδευτικά...Εσύ «θέλεις να πιστεύεις» αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική, στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις τα ζευγάρια είτε είναι παντελώς ανοργάνωτα σχετικά με το πλάνο, την προετοιμασία κ.λπ. για την έλευση ενός παιδιού είτε (ακόμη χειρότερα) ο ερχομός ενός παιδιού αποτελεί απλά ένα ακόμη «εργαλείο» στα χέρια του ενός μέρους για να κρατήσει «δεμένη» την άλλη πλευρά στη σχέση ή στο γάμο...
Θέλω να πω ότι αν το ο ερχομός ενός παιδιού φτάσει ν΄ αποτελεί "εργαλείο" στα χέρια τού ενός (για να "κρατήσει δεμένη" την άλλη πλευρά...), τότε μιλάμε για τελείως λάθος επιλογή συντρόφου. Και άρα, αδυναμία τής άλλης πλευράς να "το δει" σε αρχικό στάδιο...
Jack of Spades
Περιβόητο μέλος

27-12-24

00:02
Πάρα πολλοί άνθρωποι (κι ειδικά οι γυναίκες) είναι «μανούλες» στο covert manipulation, χαμπάρι δεν παίρνεις πριν να 'ναι αργά...Eδώ πάμε αλλού...Μιλάμε για μια κακή επιλογή συντρόφου αρχικά. Δε γίνονται μπαμ κι έξω, κάτι τέτοια, μα προοδευτικά...
Θέλω να πω ότι αν το ο ερχομός ενός παιδιού φτάσει ν΄ αποτελεί "εργαλείο" στα χέρια τού ενός (για να "κρατήσει δεμένη" την άλλη πλευρά...), τότε μιλάμε για τελείως λάθος επιλογή συντρόφου. Και άρα, αδυναμία τής άλλης πλευράς να "το δει" σε αρχικό στάδιο...
Υδροχόος
Περιβόητο μέλος

27-12-24

00:05
Δε διαφωνώ. Αλλά ξαναλέω...Οι άνθρωποι που αναφέρεις τα "σημάδια" τα έχουν δείξει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο. Από εκεί και πέρα, το μερίδιο ευθύνης το φέρει και η άλλη πλευρά. Που αδυνατεί (ή δε θέλει, για τους χ, ψ, λόγους...) να "τα δει" σε πρώτο στάδιο...Πάρα πολλοί άνθρωποι (κι ειδικά οι γυναίκες) είναι «μανούλες» στο covert manipulation, χαμπάρι δεν παίρνεις πριν να 'ναι αργά...
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 56 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.