Μπορείς να είσαι πολυγαμικός χωρίς να έχεις προδώσει ή να έχεις απατήσει.
Nαι. Μονο αν ειναι και ο αλλος, κ τα εχετε συμφωνησει εξ αρχης, αρα δεν τιθεται καν θεμα. Χαιρω πολυ.
Σωστά. Αυτό που διερωτώμαι είναι γιατί να πληγωθεί συναισθηματικά από την πράξη, αν δεν τον/την πληγώνει η επιθυμία. Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω ποιά η διαφορά.
Το εξηγησα ΜΟΛΙΣ σε αυτο που εκανες παραθεση! Μαλλον τοτε δε την καταλαβαινεις για αλλο λογο.
Με ποιό τρόπο;
Κι αυτο το ειπα. Οι μονογαμικοι λες οτι αντιστεκονται με τον πειρασμο, αρα η επιθυμια υπαρχει, αρα υποκριτικο. Και ειπες οτι αν θα εισαι με μονογαμικο, "δε θα κανεις τα δικα σου". Αρα θα χρειαστει να αντισταθεις και συ στον πειρασμο, και θα εισαι και συ υποκριτρια τοτε. Και το ξερεις απο τωρα. Αρα αν εισαι τοοοσοο σιγουρη για οσα λες εδω στο τοπικ, τοτε δε θα πρεπει να εισαι ποτε με μονογαμικο ανθρωπο.
Γιατί, δεν κάνω σεξ με το σύντροφο μου;
Μα δε σημαινει τιποτα αμα το μοιραζεσαι και με αλλους 2,3,5. Δεν εχει αξια. Δεν μοιραζεσαι κατι προσωπικο. Γιατι προφανως το σεξ, για σενα, δεν ειναι κατι προσωπικο. Ειναι κατι τυπικο, σαν το φαγητο οπως ειπες, το χεσιμο θα προσθεσω εγω κλπ. Προσωπικα βρισκω ρηχη και ανωριμη αυτην την αντιληψη για το σεξ. Ισως εχει να κανει και με τα βιωματα του καθενος.
Όσο και να το διαβάσω, το ίδιο συμπέρασμα βγαίνει.
Το ιδιο συμπερασμα
βγαζεις εσυ, θελεις να πεις. Ο καθενας με τις δυνατοτητες του i guess. Σκεφτηκα οτι μαλλον δε το διαβασες καλα, και οτι αν το διαβαζες θα σου ηταν ευκολο να το καταλαβεις, αλλά προφανως εκανα λαθος.
Μάλλον τα γραπτά σου είναι λιγότερο πολυεπίπεδα απ'ότι θέλεις να πιστεύεις
Οριστε ; Συγνωμη..ειμαι τοσα χρονια εδω και ειδες πουθενα να εχω πει, ή υπονοησει ή θεωρησει οτι γραφω πολυεπιπεδα ; Μαλλον με μπερδευεις με αλλους, που αρεσκονται στις σαλτσες και τις εντυπωσεις. Αντιθετως, γραφω πολυ απλά, γιαυτο και δε φανταστηκα πως (ειδικα εσυ), δε θα καταλαβαινες τι ειπα. Αν θελεις μπορω να στο αναλυσω αλλά πραγματικα, μου φαινεται περιττο. Πολυ ευκολα φαινεται τι ειπα, κ οτι αυτο που απαντησες ηταν αλλα αντι αλλων. Εγω προτεινω να το ξαναδιαβασεις.
Απο πού προκύπτει αυτό; Αν τύχαινε, θα έκανα κάτι, αφού είχα και το ελεύθερο, και ήξερα ότι δεν θα πλήγωνε το σύντροφο μου.
Αν τυχαινε...αρα δεν εχει τυχει....αρα μην εισαι καταρχας σιγουρη τι θα εκανες. Πρωτο αυτο. Και δευτερον, πως λες τωρα οτι "θα εκανες κατι", αφου λιγο πριν ειπες οτι αν θα ησουν με μονογαμικο ανθρωπο και "δε θα εκανες τα δικα σου"
Αντί να πετάς αόριστα υπονοούμενα περί άγνοιας του συνομιλητή σου, είσαι ικανός να αποδείξεις που έγκειται αυτή η άγνοια;
Δεν ηταν υποννοουμενο, ευθεως το ειπα. Εσυ εισαι ικανη αφενος να διαβαζεις προσεκτικα, και αφεταιρου να μην απαντας επιπολαια και απαξιωτικα στο συνομιλητη σου; Αν ναι, ολα οκ. Αν οχι, θα ερχονται και οι αναλογες απαντησεις.
Η αγνοια λοιπον εγειται στο οτι καποιοι, και εσυ μαζι, νομιζουν οτι ξερουν πραγματα για τα οποια η επιστημονικη κοινοτητα ακομα δεν εχει καταληξει. πχ οτι οι ανθρωποι ειναι πολυγαμικα οντα εκ φυσεως. Οχι. Δε το ξερετε. Και πολυ αμφιβαλλω αν 9 στους 10 εκεινων που εχουν "αποψη" για τετοια θεματα, εχουν διαβασει τιποτα σχετικο και το εχουν ψαξει σε βαθος και οχι τσαπατσουλικα και επιφανειακα. Προσωπικα το χω ψαξει στο παρελθον, το ψαχνω (και θα το ψαχνω) και ακομα δε μπορω να βαλω ταμπελες "οι ανθρωποι ειναι πολυγαμικοι, και οι μονογαμικοι ειναι υποκριτες και βασανιζονται", "η ερωτικη αγαπη ειναι ετσι, κι οχι αλλιως" κλπ. Ισα ισα μαλιστα, οι μελετες που ακουω μεχρι στιγμης, δεν κλινουν προς καποιες απο τις πολυ "προοδευτικες" αποψεις που ακουω εδω.
Ναι! Μην τα ξαναλέμε. Τα έχει πει και η
Fisher.
Α καλα....για να καταλαβετε....ειχε πει η Δημητρα (Isiliel) οτι η επιστημονας δρ.Φισερ επιβεβαιωνε τη θεση της. Και εχοντας δει και τα 2 σχετικα βιντεο ....που η ιδια εκανε τον υποτιτλισμο αν δε κανω λαθος.....η Φισερ δεν λεει κατι τετοιο και απαντησα...ΣΕ αυτο ΕΔΩ το ιδιο τοπικ! με το παρακατω :
"Εκτος αν ξαφνικά τα αγγλικά που γνωριζω, άλλαξαν χωρις να μου το πει κανενας, η Φισερ και στα 2 βιντεο στο TED δε λεει τιποτα τετοιο. Δε λεει πουθενα οτι μπορουμε να ειμαστε πραγματικα ερωτευμενοι με 2+ ατομα. Ισα ισα το αντιθετο λεει. Και μαλιστα το διαχωριζει ξεκαθαρα απο την σεξουαλικη ελξη. Και επισης λεει οτι εχουμε πολλα ακομα να ανακαλυψουμε στο θεμα."
Αλλα οταν καποιος ΘΕΛΕΙ να πιστεψει κατι συγκεκριμενο, και οχι την αληθεια, κανει πως δεν ακουει.
Και η πλακα ειναι οτι χαιρονται κιολας , γιατι ειναι αιθεροβαμωνες και οχι ρεαλιστες! Ειναι κακο πραγμα ο ρεαλισμος παιδια. Eιναι εκφανση του Σατανα!