Το χω σκεφτεί πολλές φορές αυτό όταν βλέπω πόστς σου. Αλλά κάτι μέσα μου λέει, "άστηνε μωρέ την καημένη, τι θα καταλάβεις αν την στριμώξεις, έχει τις ευαισθησίες της κι αυτή".
Αλλά ξέρεις κάτι; Όχι δεν είσαι βλαμμένη.
Και ξέρεις γιατί δεν είσαι βλαμμένη; Γιατί ένιωσες κάτι αγνό, για τα παιδιά σου, αγάπη αγνή αληθινή, και τη στοργή της μάνας, τη συγχώρεση της μάνας ακόμα και στο άδικο των παιδιών σου.
Είσαι ένας άνθρωπος που νιώθει. Είσαι ένας άνθρωπος που αγκαλιάζει και αναλαμβάνει την ευθύνη.
Όχι. Δεν είσαι βλαμμένη. Είσαι ακριβώς αυτό που χρειάζονται να έχουν τα παιδιά σου. Η ενσάρκωση της αγάπης.
Και μπράβο σου.
Θα σε πειράξω άλλη φορά. Απόψε, θα σου δώσω έναν ώμο συμπαράστασης. Γιατί το χρειάζεσαι.
Όλα καλά θα πάνε, τα παιδιά σου πάντα θα είναι εκεί για σένα. Να μη φοβάσαι ότι θα τα στερηθείς. Και κοίτα να προσέχεις τον εαυτό σου σε παρακαλώ και να μην αγχώνεσαι πριν την ώρα που πρέπει να αγχωθείς. Αρκετά έχεις στο κεφάλι σου ήδη.
Δεν πιστεύω ότι πήρα τόσο ωραία απάντηση από σένα, σε ευχαριστώ!!!!!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 5 Μαρτίου 2024
Μόνο που κάνεις αυτές τις σκέψεις, όχι δεν είσαι κακή μάνα. Αντιθέτως, φαίνεται ότι αγαπάς τα παιδιά σου πάρα πολύ.
Η αίσθηση της ανεπάρκειας πάντως πρέπει να είναι συνηθισμένη, δηλαδη την ακούει κάποιος από πολλούς γονείς.
Πρόσεχε μόνο μη τα "πνίξεις" από αγάπη και να έχετε μια καλή συννενόηση με τον σύζυγο.
Γενικά θα έλεγα πως συνεννοουμαστε όμως εκείνος παραπονιεται ... Και τελευταία αποφάσισα να του δώσω παραπανω σημασία.
Αλλά όταν του δίνω σημασία νιώθω πως παραμελω τα παιδια , δε μπορω να βρω τη Χρυσή τομή. Δηλαδή θα τα πάω στο κρεβάτι για να μη μου παει καναπέ ο άντρας αλλά θα μου λείπουν. Βασικά τους θέλω όλους αγκαλιτσα. Ίσως μια λυση ειναι να πηγαινοερχομαι στα δωματια μέχρι να ρήμαξω
Επίσης βγαίνουμε κανα δυο φορες ανά δυο μήνες αλλά βιάζομαι να γυρίσω
Δε λεω καλά περναμε συνήθως παμε για ποτο η σε κανα ξενοδοχείο (σορυ αλλα σπίτι δεν είναι ευκολο παντα ) μας αρέσει αυτό μας θυμίζει τα νιάτα μας αν κι εγώ γίνει κι εκει ξινή σιχαίνομαι ευκολα κ θέλω κι εκει σταθερό μέρος να πηγαίνουμε, εκείνος πιο χυμα απορω πως αλλάζουμε με τα παιδιά εμείς οι γυναίκες ενώ οι άντρες δεν ξέρω ρε παιδι μου αλλάζουν αλλά κάποια πραγξατα δεν αλλάζουν.
Δηλαδή να κάτσω με τις ώρες στο μπάνιο όπως παλια να κάνω μποτέ δεν παιζει από μένα αυτά φωνάζουν χτυπιούνται η τελοσπαντων έχω τον νου μου
Ο άντρας μου παιζει να κάτσει μια ώρα χωρίς υπερβολή στη χεστρα με ένα κιν στο χέρι κ ας γκρεμίζεται ο κόσμος έξω.
Όταν παμε σε χοτελ με πιανει άγχος μη μας παρει κανα μάτι.
Γενικά δεν ησυχάζω σε σκέψεις όπως βλέπεις. Δεν απολαμβάνω. Όλο σκέφτομαι το επόμενο βήμα χωρίς να χαρω το τώρα.
Παραπονιέται γενικώς κ έχει δίκιο και αποφάσισα να προσπαθησω πιο πολυ για τη σχέση μας. Βγάζοντας τυψεις κ ενοχές από πανω μου. Κ χωρίς να νιώσουν τα παιδια παραμεληση.
Η αίσθηση της ανεπάρκειας δε φεύγει ποτέ, ακόμα και αν σου λένε παρόλες τις ανθρώπινες αδυναμίες σου πως είσαι η καλύτερη. Πάντα θα έχεις την αίσθηση πως θα έπρεπε να έχεις κάνει, δώσει περισσότερα, να έχεις ασχοληθεί περισσότερο, στερώντας από τον εαυτό σου προσωπικό χρόνο και χώρο.
Ιδίως σε περιπτώσεις, όπως η δική μου, που τα παιδιά είναι πολλά ,εκ των πραγμάτων ο χρόνος δεν επαρκούσε ποτέ για να ασχοληθώ επί μακρόν με κάθε ένα ξεχωριστά. Εκεί να δεις ενοχικές σκέψεις( και όταν δεν έχεις καμια βοήθεια, όπως εγώ, η κατάσταση χειροτερεύει).
Ωστόσο, έρχεται εκείνη η αποφράδα μέρα που κάνεις απολογισμό και συμβιβάζεσαι με την εικόνα σου ,κοινώς δεδομένων των συνθηκών, έκανες ο, τι καλύτερο μπορούσες, δεν είσαι υπεράνθρωπος εξάλλου. Εγώ ποτέ δεν ήμουν υπερπροστατευτική, προμοταρα από μικρή ηλικία την καλλιέργεια αυτονομίας ( το θεωρώ πιο υγιές ). Η μητρότητα είναι μια διαδικασία εξέλιξης δια βίου, μαθαίνεις συνεχώς, αποκτάς άμυνες και αντοχές π ου δε φανταζόσουν. That is life.
Υ. Σ σε καμία περίπτωση μην παραμελείς τη συντροφική σου σχέση υπερτονίζοντας το μητρικό σου ρόλο.
Δεν ξέρω ποτε θα φτάσω σε αυτόν τον απολογισμό που λες. Κάθε βράδυ παβτως τελευταία σκέφτομαι πριν κοιμηθώ αν έκανα το καλυτερο που μπορουσα. Τελευταία σκέφτομαι κ τον συζυγο. Εκεί πεφτει ο ζυγός. Θα προσπαθησω κι άλλο. Χθες μουρμουραγε παλι. Πήγα σουπερ χωρίς να τον ρωτήσω τι θέλει. Αλήθεια λέει, δεν τον σκέφτηκα
Και να πεις ότι δεν τον θέλω... Τον θέλω και τον αγαπάω. Κάτι εξετάσεις έκανε κ ήταν κάπως και χεστηκα πάνω μου. Θα του το δείχνω πιο πολυ..
Τα παιδιά τι ηλικία έχουν; Και τι ακριβώς λάθη βρίσκεις πάνω σου. Στο κάτω κάτω αγαπάς τα παιδιά σου, όπως και κάθε γονέας πρέπει.
Από 4-11 έχω όλη την ηλικιακή γκάμα
Μικρά ειναι παντως
Λάθη; οι φωνές μου. Προσπαθώ και τις έχω περιορισει πολυ. Εχω κανει κ συμβουλευτική και πηγε καλά. Ειδικά μετα τη τελ γεννα και κάτι προβληματα που είχα (οχι σπίτι μου μέσα) τα νευρα μου τεντωσαν και είμαι σε φάση που προσπαθώ να βρίσκω την ηρεμία. Κουράζομαι πολυ όλα μαζί με χτυπησαν κατακέφαλα
Δεν έχω και βοήθεια γενικά αλλά ίσως έτσι καλυτερα γιατί αν είχα κ τη μανα μου πανω στο κεφάλι μου πιθανον να ειχα πιο πολλα νευρα
Έχω κάνει κάποιες αλλαγές πχ πλεον αν δε θέλει κάποιος να διαβάσει οκ δε θα κάτσω να σκάσω. Αυτό δε σημαίνει ότι δε θα χει συνέπεια πχ δε θα παρω αυτό που μου ζήτησες. Τώρα τελ για να μη φαίνεται ότι τα απειλω, τους λέω αν παρετε άριστα στο τεστ η μου πει η δασκάλα καλά λόγια θα παμε τζάμπο πχ να παρουμε κατι με έως Χ ευρώ. Νομιζω πιάνει καλυτερα. Πάντως δεν φωνάζω αυτό είναι το βασικό. Τουλάχιστον οχι όσο παλια. Θυμώνω φοβερά όταν βλέπω το μεγάλο να δερνει η να εκμεταλλευεται το μικρό εκεί φωνάζω ακόμα δεν το χω κατάφερει δεν ξέρω πως να το διαχειριστω αυτό. Στεναχωριεμαι για το μικρό θυμώνω με το μεγάλο και όλο γίνεται βόμβα μέσα μου
Ο άντρας μου λείπει συνήθως σε αυτές τις φάσεις κι αν συμβουν μπροστά του αν αντέχει αναλαμβάνει, αν είναι ψοφιος(συνήθως είναι) μου λέει αναλαβε.
όποτε εγώ φωναζω. Μετά μου φωναζει που τους φωνάζω καξ γενικώς υπάρχουν στιγμές που είμαστε μια φοβερή ατμοσφαιρα. Αλλά δεν είναι παντα έτσι.
Εγώ θα ήθελα να βρω την ισορροπία ανάμεσα σε όλους μας. Πολλές γυναίκες το καταφέρνουν εγώ ακόμα δεν το έχω καταφέρει το ψάχνω. Όταν τους δουλευω όλους με την καλή έννοια δουλευω ηρεμούν όλοι
Αλλά ειμαι άνθρωπος θέλω κι εγώ ντάντεμα το όποιο δε βρίσκω ποτε.
Πρέπει να το αποδεχτώ ότι έτσι θα είναι και να το καταπιώ. Κάποτε είχα τη μανα μου, τώρα μεγάλωσε κι αυτή θέλει κι αυτή ντάντεμα.