gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 410 μηνύματα.

03-02-25

21:31
Ελπίζω να με σώσει το ότι ήμουν στο επίκεντρο το 1999 στην Πάρνηθα και έχω εμπειρία. Γενικά ξεκινάει ο σεισμός και τρέχεις και βγαίνεις έξω (θα είμαι σε επίπεδη μονοκατοικία και θα έχω 2 στρέμματα έξω χωρίς κτίρια). Δηλαδή δεν περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα να δεις αν θα δυναμώσει. Τα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, όσο ήρεμος και να είναι σηκώνεσαι με το κινητό και βγαίνεις εξώ. Δηλαδή και ένα απλό τεσσάρι να είναι το κάνεις δοκιμαστικά να δεις τα αντανακλαστικά σου...
Άμα είσαι σε πολυκατοικία, άλλα πρωτόκολλα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.121 μηνύματα.

03-02-25

21:34
Ας ακουσουμε και τον γνωστο νουδουλικο μαλακα τι εχει να πει.
Το πρωτοκολλο ειναι παντα το ιδιο.ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.
Ξερεις...μπορει να μην γκρεμιστει το κτηριο αλλα να σου πεσεις ενα κεραμυδι την ωρα που βγαινεις εξω,.,να σπασει ενα τζαμι και να σε σκοτωσει..να πεσει ενα μαρμαρο...να πεσει ενας τοιχος.,
ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.
Εσυ κανε οτι θες...αλλα ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
ΠΑΝΤΑ το πρωτοκολλο λεει ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Αν δεν υπαρχει γερο τραπεζι..παμε στο κεντρο του δωματιου και κατεβαζουμε το υψος μας..γονατιζουμε βασικα και καλυπτουμε κεφαλι με αυχενα με τα χερια.Τι ειναι αυτα που λες;
Μπαινουμε και σε κανεναν ΟΑΣΠ ναι;
O καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ακαδημαϊκός, Κώστας Συνολάκης, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 για τις νέες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στην υποθαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαντορίνης και Αμοργού.![]()
Συνολάκης για σεισμούς στη Σαντορίνη: Υπάρχουν τρία διαφορετικά ενδεχόμενα
Η απάντησή του για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος για τσουνάμιwww.protothema.gr
Τα τρία ενδεχόμενα
Έκανε λόγο για τρία σενάρια τονίζοντας: «Το ζητούμενο της χθεσινής σύσκεψης στο Μαξίμου ήταν να εξεταστεί, τι σημαίνει αυτή η αυξημένη δραστηριότητα και τι σενάρια υπάρχουν. Και όπως συζητήθηκε, υπάρχουν τρία διαφορετικά ενδεχόμενα.
Ένα ενδεχόμενο είναι να έχει ενεργοποιηθεί ένα ρήγμα, κάτι αντίστοιχο του ρήγματος που προξένησε τον μεγάλο σεισμό του 1956. Δηλαδή μια συνέχεια του ρήγματος. Αυτό ήταν ο σεισμός που έφτασε το 7.5. Αλλά αν γίνει τώρα σεισμός δεν νομίζω ότι κανένας περιμένει να είναι τόσο μεγάλος. Αυτό λοιπόν, είναι το ένα σενάριο.
Το άλλο σενάριο είναι να είναι η ενεργοποίηση του ηφαιστείου που είναι μέσα στην καλντέρα του νησιού της Σαντορίνης και το άλλο είναι να ένα υποθαλάσσιο ηφαίστειο που λέγεται Κολούμπο, το οποίο είναι λίγο βόρεια από τη Σαντορίνη, περίπου μεταξύ 5 και 8 χιλιομέτρων από το βόρειο άκρο της Σαντορίνης, πηγαίνοντας δηλαδή κανείς προς την Ίο. Εκεί βρίσκεται το υποθαλάσσιο ηφαίστειο που λέγεται Κολούμπο. Αυτά λοιπόν, είναι τα τρία σενάρια και οι πιθανές επιπτώσεις που θα μπορούσαν να έχουν. Αυτό είναι που εξετάστηκε».
«Αυτό που μπορούμε να πούμε ουσιαστικά είναι ότι η Σαντορίνη κάνει μεγάλες εκρήξεις κάθε περίπου 17.000 χρόνια. Η τελευταία μεγάλη έκρηξη ήταν η Μινωική έκρηξη που ήταν πριν από 3.500 χρόνια. Τηρουμένων των αναλογιών, λοιπόν, βρισκόμαστε μακριά. Η Σαντορίνη κάνει μικρότερες εκρήξεις κάθε περίπου πενήντα χρόνια. Η τελευταία έκρηξη που είχε κάνει ήταν το 1950. Πριν από αυτό ήταν το 1922, οπότε τηρουμένων των αναλογιών, η Σαντορίνη είναι στη τροχιά να κάνει μια μικρότερη έκρηξη, αλλά δεν μπορούμε με σαφήνεια να πούμε πόσο μεγάλη θα είναι. Και μάλλον δεν θα είναι κάτι όπως η Μινωική έκρηξη που ήταν πριν από 3.500 χρόνια. Μάλλον, θα είναι κάτι πιο ανάλογο με τις εκρήξεις που έχουμε δει, όπως την τελευταία το 1950 ή το 2022 και μετά μου φαίνεται πάλι το ’28 (…)», ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Ο παροξυσμός στη Σαντορίνη το 2011 κράτησε περίπου ένα χρόνο»
«Δεν μπορεί όμως, να βάλει κανείς καμία απολύτως πιθανότητα. Το βασικό πράγμα είναι ότι πρέπει σίγουρα να είμαστε προετοιμασμένοι και γι’ αυτό υπάρχει εγρήγορση του κρατικού μηχανισμού. Είναι τελείως διαφορετική εικόνα από αυτή που ήταν το 2011, όταν και πάλι υπήρχε παροξυσμός της Σαντορίνης. Και τότε είχαμε φτάσει να υπάρχει ένας σεισμός και μάλιστα κάτω από τα Φηρά που έφτασε περίπου το 5 με 5,1 και μετά η δραστηριότητα πήρε πολύ καιρό να σταματήσει. Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουμε είναι ότι αυτό δεν πρόκειται να σταματήσει αύριο ή μεθαύριο. Τηρουμένων των αναλογιών λοιπόν, και όπως έγινε την προηγούμενη φορά, δηλαδή το 2011, ο παροξυσμός κράτησε περίπου ένα χρόνο. Αυτό λοιπόν, πρέπει να το σκεφτούμε και να το σκέφτονται και οι κάτοικοι και της Σαντορίνης και των γύρω νησιών ότι αυτό δεν θα τελειώσει. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει άμεσα. Οπότε το προφανές είναι ότι όπως παίρνει η πολιτεία τα μέτρα της και οι κάτοικοι πρέπει να αρχίσουν να παίρνουν τα δικά τους μέτρα, να εξετάσουν τα σπίτια τους, το τι θα κάνουν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί σαν κοινωνία να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο, αν φτάσει σε σημείο να δώσει μία έκρηξη ή αν γίνει ένας πολύ μεγαλύτερος σεισμός», ανέφερε ο κ. Συνολάκης.
«Για το τσουνάμι πρέπει να υπάρχει εγρήγορση - Θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του σεισμού αν γίνει»
Για το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος για ένα τσουνάμι, ο κ. Κώστας Συνολάκης είπε μεταξύ άλλων: «Υπάρχει το τσουνάμι. Πραγματικά πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Σχετικά με το τσουνάμι του ’56, τώρα δεν έφτασε μόνο μέχρι την Καλαμάτα. Έφτασε μέχρι την Κρήτη. Δηλαδή ήταν ενάμιση μέτρο στον κόλπο της Σούδας. Στο Ηράκλειο πλημμύρισε την προκυμαία, έφτασε στον Άγιο Νικόλαο, στο Παλαίκαστρο, στο ανατολικό άκρο της Κρήτης. Ήταν δηλαδή ένα φαινόμενο το οποίο επηρέασε σχεδόν όλα τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου. Έφτασε μέχρι τις ακτές της Τουρκίας.
Στη Σύμη, ήταν περίπου 2 μέτρα. Είναι δηλαδή ένα αρκετά μεγάλο κύμα. Αυτό λοιπόν, θα εξαρτηθεί από το μέγεθος του σεισμού αν γίνει και φυσικά από το είδος της έκρηξης, αν θα είναι υποθαλάσσια, αν η έκρηξη θα γίνει μέσα στην καλντέρα της Σαντορίνης, οπότε δεν μπορούμε να ξέρουμε, ούτε μπορεί κανείς να πει πόσο μεγάλο θα είναι, αλλά είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ειδικά και μέσω του 112, με έγκαιρη προειδοποίηση ελπίζω, αλλά κυρίως με προετοιμασία των κατοίκων (...)».
Τέλος, αναφορικά με το αν ελλοχεύει ο κίνδυνος εκκενώσεων κάποιων νησιών, ο Καθηγητής Φυσικών Καταστροφών στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ακαδημαϊκός, κ. Συνολάκης επισήμανε «Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος. Αν αλλάξει κάτι, θα το δούμε αυτό».
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Πλακα κανεις..ουτε για πλακα..τι λες τωρα;Ελπίζω να με σώσει το ότι ήμουν στο επίκεντρο το 1999 στην Πάρνηθα και έχω εμπειρία. Γενικά ξεκινάει ο σεισμός και τρέχεις και βγαίνεις έξω (θα είμαι σε επίπεδη μονοκατοικία και θα έχω 2 στρέμματα έξω χωρίς κτίρια). Δηλαδή δεν περιμένεις 10-20 δευτερόλεπτα να δεις αν θα δυναμώσει. Τα πρώτα 2 δευτερόλεπτα, όσο ήρεμος και να είναι σηκώνεσαι με το κινητό και βγαίνεις εξώ. Δηλαδή και ένα απλό τεσσάρι να είναι το κάνεις δοκιμαστικά να δεις τα αντανακλαστικά σου...
Ξερεις...μπορει να μην γκρεμιστει το κτηριο αλλα να σου πεσεις ενα κεραμυδι την ωρα που βγαινεις εξω,.,να σπασει ενα τζαμι και να σε σκοτωσει..να πεσει ενα μαρμαρο...να πεσει ενας τοιχος.,
ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.
ΠΑΝΤΑ το πρωτοκολλο λεει ΚΑΛΥΠΤΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Αν δεν υπαρχει γερο τραπεζι..παμε στο κεντρο του δωματιου και κατεβαζουμε το υψος μας..γονατιζουμε βασικα και καλυπτουμε κεφαλι με αυχενα με τα χερια.Τι ειναι αυτα που λες;
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

03-02-25

21:41
Ε πείτε το πως πήρατε τόσα δρακόντια μέτρα και τσάμπα σηκώθηκε και έφυγε ο κόσμος.
Κάθε φορά σαν τα σαλιγκάρια στη βροχη το παπαδαριό εν τω μεταξυ
Κάθε φορά σαν τα σαλιγκάρια στη βροχη το παπαδαριό εν τω μεταξυ
Σαντορίνη: Με δέηση υπέρ της καταπαύσεως των σεισμικών δονήσεων η εορτή της Υπαπαντής – Λιτάνευση της ιεράς εικόνας στα Φηρά
Με δέηση υπέρ της καταπαύσεως των σεισμικών δονήσεων οι οποίες τα τελευταία εικοσιτετράωρα έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία, εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στη Σαντορίνη, με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ναό στα Φηρά.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος
Ο gegeorgiou90 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 410 μηνύματα.

03-02-25

21:43
Σωστά αυτά. Έχεις δίκιο. Αναφερόμουν σε εμένα που θα κοιμάμαι δίπλα στην πόρτα που βγαίνει στον ανοιχτό κήπο, όλα στο ίδιο επίπεδο. Το έχω μελετήσει, θέλω 2 δευτερόλεπτα να βγω εξω και άλλα 2 να πάω τελείως μακριά από το κτίριο. Και σηκώνομαι κατευθείαν με το που νιώσω τον σεισμό. Το να πάω σε ένα τραπέζι ή κάτω από το κρεβάτι, είναι 2-3 δευτερόλεπτα και δεν αξίζει κατά την γνώμη μου.Ας ακουσουμε και τον γνωστο νουδουλικο μαλακα τι εχει να πει.
Πλακα κανεις..ουτε για πλακα..τι λες τωρα;
Ξερεις...μπορει να μην γκρεμιστει το κτηριο αλλα νασου πεσεις να κεραμυδι την ωρα που βγαινεις εξω,.,να σπασει ενα τζαμι και να σε σκοτωσει..να πεσει ενα μαρμαρο...να πεσιε ενας τοιχος.,
ΠΟΤΕ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.
ΠΑΝΤΑ το πρωτοκολλο λεει ΚΑΛΥΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΓΕΡΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Αν δεν υπαρχει γερο τραπεζι..παμε στο κεντριο του δωματιου και κατεβαζουμε το υψος μας..γονατιζουμε βασικα και καλυπτπυμε κεφαλι με αυχενα με τα χερια.Τι ειναι αυτα που λες;
View attachment 144623
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Η Πουπουλίνα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Ζωγράφος και μας γράφει από Κόρινθος (Κόρινθος). Έχει γράψει 32.121 μηνύματα.

03-02-25

21:43
Α οκ...αφου εκανε δεηση το παπαδαριο...ολα καλα θα πανε.
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.201 μηνύματα.

03-02-25

21:49
Φοβάσαι λιγάκι βλέπω ε; (σε πειράζω)Σωστά αυτά. Έχεις δίκιο. Αναφερόμουν σε εμένα που θα κοιμάμαι δίπλα στην πόρτα που βγαίνει στον ανοιχτό κήπο, όλα στο ίδιο επίπεδο. Το έχω μελετήσει, θέλω 2 δευτερόλεπτα να βγω εξω και άλλα 2 να πάω τελείως μακριά από το κτίριο. Και σηκώνομαι κατευθείαν με το που νιώσω τον σεισμό. Το να πάω σε ένα τραπέζι ή κάτω από το κρεβάτι, είναι 2-3 δευτερόλεπτα και δεν αξίζει κατά την γνώμη μου.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

03-02-25

21:50
Περίμενα 30 δευτερόλεπτα τα ρέστα στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 και όλα έπεφταν γύρω μου. Έμαθα.Φοβάσαι λιγάκι βλέπω ε; (σε πειράζω)
Valder
Τιμώμενο Μέλος
Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.201 μηνύματα.

03-02-25

21:52
Κατάλαβα...Περίμενα 30 δευτερόλεπτα τα ρέστα στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 και όλα έπεφταν γύρω μου. Έμαθα.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

03-02-25

22:00
Πολυ θα ελεγα..Φοβάσαι λιγάκι βλέπω ε; (σε πειράζω)

Δεν ειναι κακο..ειναι λογικο.Το προβλημα ειναι οι λαθος κινησεις..και ο φιλος μας θα εχει λαθος αντιδραση απο οτι βλεπω.ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΞΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ.Εκτος πια αν ειμαστε ετοιμοι να μπουμε ή να βγουμε..διπλα στην πορτα δηλαδη την ωρα που ξεκιναει ο σεισμος.Οταν κοιμομαστε ομως και σε μονοκατοικια να ειμαστε ,ειναι λαθος να βγουμε εξω εκεινη την ωρα.Μεχρι να σηκωθουμε και να ξεκλειδωσουμε θα βαραει καλα.Ειδικα σε μονοκατοικια αν εχεις ενα γερο τραπεζι ακομα και πλακα μπορει να κρατησει,Τα εχουμε δει αυτα.Ομως αν βγεις εξω και απλα πεσουν κεραμιδια επανω σου,,την γαμισες.Ή ενας τοιχος...ενω το σπιτι δεν θα εχιε γκρεμιστει και κατω απο το τραπεζι θα ησουν οκ.
Οπως και να εχει αυτο ειναι αποφαση του καθενος..αρκει να μην το λεμε σαν σωστη αντιδραση ΑΠΟΛΥΤΑ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

03-02-25

22:02
Πρέπει να χει περάσει ζόρι ο άνθρωπος το 99.Πολυ θα ελεγα..
Δεν ειναι κακο..ειναι λογικο.Το προβλημα ειναι οι λαθος κινησεις..και ο φιλος μας θα εχει λαθος αβτιδραση απο οτι βλεπω.
Πολύ σωστά οφειλουμε να ενημερωνόμαστε, εγω κατω απο το γραφειο σούμπιτο. Η γατούλα με νοιάζει, εγω θα το σώσω το τομάρι μου.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

03-02-25

22:04
Μαλακιες εμαθες με το συμπαθειο.Κατω απο το τραπεζι κανεναν κινδυνο δεν θα ειχες,,αντιθετα κινδυνεψες ετσι απλα ΕΤΥΧΕ να μην χτυπησεις,,,τι σκατα εμαθες λες;Περίμενα 30 δευτερόλεπτα τα ρέστα στον σεισμό της Πάρνηθας το 1999 και όλα έπεφταν γύρω μου. Έμαθα.
Ενω εγω στη ζακυνθο με 900 σεισμους εξαμισαρια 18 χρονια τωρα,,,δενε χω περασει ζορυ..ρε..πατε καλα;Πρέπει να χει περάσει ζόρι ο άνθρωπος το 99.
Πολύ σωστά οφειλουμε να ενημερωνόμαστε, εγω κατω απο το γραφειο σούμπιτο. Η γατούλα με νοιάζει, εγω θα το σώσω το τομάρι μου.
Valder
Τιμώμενο Μέλος

03-02-25

22:05
Ωχ τα πήρε ο Πουπέητωρ. Ήρεμα βρε!Μαλακιες εμαθες με το συμπαει.Κατω απο το υτραπεζι κανεναν κινδυνο δεν θα ειχες,,τι σκατα εμαθες λες;
Ενω εγω στη ζακυνθο με 900 σεισμους εμισαρια δενε χω περασει ζορυ..ρε..πατε καλα;
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

03-02-25

22:08
Μα ειναι διαννοητο να λεμε οτι εμαθα...απο τι; Τι εμαθε ο φιλος μας δηλαδη να καταλαβω και εγω..Ωχ τα πήρε ο Πουπέητωρ. Ήρεμα βρε!
ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ εισαι κατω ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ πας να βγεις εξω σου πεφτει ενα τουβλο στο κεφαλι,ενα φωτιστικο.,,ενα κεραμιδι..μια ντουλαπα..το οτιδηποτε και χαιρεταμε τον κοσμο τουτο.Κατω απο το τραπεζι αυτο δεν θα το παθαινε.Τι συζηταμε ακριβως;
Απλα ο φιλος μας ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ..ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.Η ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΛΕΜΕ.
Διαβαζουμε και κανεναν ΟΑΣΠ γμτ..6η σεισμογενης χωρα παγκοσμιως ειμαστε το κερατο μου.Τοση ασχετοσυνη πια;
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

03-02-25

22:09
Να έχετε δίκιο κάτω από το τραπέζι ή το κρεβάτι, σε μονοκατοικία είναι ασφαλές. Τώρα σε 3όροφο, άμα είσαι σε ισόγειο δεν ξέρω.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

03-02-25

22:11
Κια εγω το σκεφτομαι αυτο.ΟΙ γατες ομως συνηθως πανε κατω απο τα κρεβατια.,καναπεδες κλπ.εχουν και μικρο ογκο..καλα θα ειναι.Το μετα ειναι ζορυ.Να την πιασεις και να βγειτε εξωΠολύ σωστά οφειλουμε να ενημερωνόμαστε, εγω κατω απο το γραφειο σούμπιτο. Η γατούλα με νοιάζει, εγω θα το σώσω το τομάρι μου.
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

03-02-25

Έμαθα ότι πρέπει να παίρνω αποφάσεις, όχι να περιμένω να ηρεμήσει. Σιγά μην θέλω 4 δευτερόλεπτα να πάω 10 μέτρα μακριά απο το σπίτι, και όντας 1.85 και 100 κιλά να ψάχνω να μπω κάτω από τραπέζι ή κρεβάτι.Μα ειναι διαννοητο να λεμε οτι εμαθα...απο τι; Τι εμαθε ο φιλος μας δηλαδη να καταλαβω και εγω..
ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑεισαι κατω ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ πας να βγεις εξω σου πεφτει ενα τουβλο στο κεφαλι,ενα φωτιστικο.,,ενα κεραμιδι..μια ντουλαπα..το οτιδηποτε και χαιρεταμε τον κοσμο τουτο.Κατω απο το τραπεζι αυτο δεν θα το παθαινε.Τι συζηταμε ακριβως;
Απλα ο φιλος μας ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ..ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝ ΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.Η ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΛΕΜΕ.
Διαβαζουμε και κανεναν ΟΑΣΠ γμτ..6η σεισμογενης χωρα παγκοσμιως ειμαστε το κερατο μου.Τοση ασχετοσυνη πια;
Valder
Τιμώμενο Μέλος

03-02-25

Εντάξει! Εντάξει!Μα ειν αι διαννοητο να λεμε οτι εμαθα...απο τι; Τι εμαθε ο φιλος μας δηλαδη να καταλαβω και εγω..
ΠΕΦΤΠΟΥΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΠΕΦΤΟΥΝΑ ΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ πας να βγεις εξω σου [εφτει ενα τουβλο στο κεφαλι,ενα κεραμιδι..μια ντουλαπα..το οτιδηποτε και χαιρεταμε τον κοσμο τουτο.Κατω απο το τραπεζι αυτο δεν θα το παθαινε.Τι συζηταμε ακριβως;
Απλα ο φιλος μας ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ...ΗΤΑΝ ΤΥΧΕΡΟΣ..ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝ ΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.Η ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΕ ΛΕΜΕ.
Έχεις δίκιο!
Ε τι θα κανεις σε 3όροφο, μια απο τα ίδια.Να έχετε δίκιο κάτω από το τραπέζι ή το κρεβάτι, σε μονοκατοικία είναι ασφαλές. Τώρα σε 3όροφο, άμα είσαι σε ισόγειο δεν ξέρω.
Αμα πέσουν οι πλάκες των πανω ορόφων τη γάμησες ούτως ή άλλως.
Οχι κρεβάτι. Πέφτει η κοτρωνα πανω στο στρωμα και βουλιάζει. Το γερό τραπέζι δεν καταλαβαινει τίποτα.
Τρα-πέ-ζι.-
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

03-02-25

22:17
Παντου το τραπεζι ειναι καλυτερο.Στον σεισμο της τουρκιας τον τελευταιο με πανω απο 100 000 νεκρους σωθηκε παιδι που το βρηκαν σε ΥΠΟΓΕΙΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ...ΟΥΤΕ ΓΡΑΤΖΟΥΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙ.Αυτο δεν σημαινει οτι παντα αυτο γινεται///αλλα ειναι στανταρ οτι η καλυτερη τακτικη ειναι κατω απο γερο τραπεζι,καθως εχει τα μεγαλυτερα ποσοστα επιβιωσης..ΟΧΙ ΕΞΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ...που μπορει να μην πεσει το κτιριο..αλλα να τραυματισουμε απο πτωσεις σοβαδων.σπασιματα τζαμιων...αντικειμενων,κεραμυδιων κλπ.Να έχετε δίκιο κάτω από το τραπέζι ή το κρεβάτι, σε μονοκατοικία είναι ασφαλές. Τώρα σε 3όροφο, άμα είσαι σε ισόγειο δεν ξέρω.
Ε...τιποτα δεν εμαθες και σορυ.Ο πανικος σου σε οδηγει σε λαθος κινησεις.Ο πανικος σου τα κανει αυτα.Το θεμα δεν ειναι τι θελεις και τι νιωθεις...ΑΛΛΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.Δικαιωμα σου...ΑΛΛΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΛΕΣ.ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ.Ελεος καπου.Έμαθα ότι πρέπει να παίρνω αποφάσεις, όχι να περιμένω να ηρεμήσει. Σιγά μην θέλω 4 δευτερόλεπτα να πάω 10 μέτρα μακριά απο το σπίτι, και όντας 1.85 και 100 κιλά να ψάχνω να μπω κάτω από τραπέζι ή κρεβάτι.
amarelia
Περιβόητο μέλος
Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.

03-02-25

22:24

Πάντως αν κάποιος κατατρεγμένος Σαντορινιός χρειάζεται σπίτι τώρα στην ανάγκη προσφέρω το κοτέτσι μου μόλις 130 ευρώ τη μέρα το άτομο και χρέωση η τουαλέτα έξτρα 25 ευρώ/μέρα .
gegeorgiou90
Δραστήριο μέλος

03-02-25

22:41
4.9 στην Αμοργό (θα το πουν 4.7 στις ειδήσεις). 22.27.46 πριν 14 λεπτά.
Το 5άρι συνεχίζει να αντιστέκεται.
Άλλα 4.7 ρίχτερ (4.5 θα το πουν στις ειδήσεις) πριν 4 λεπτά (22.39.16)
Τα 4άρια επέστρεψαν, τα 5άρια άφαντα.
Το 5άρι συνεχίζει να αντιστέκεται.
Άλλα 4.7 ρίχτερ (4.5 θα το πουν στις ειδήσεις) πριν 4 λεπτά (22.39.16)
Τα 4άρια επέστρεψαν, τα 5άρια άφαντα.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 89 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- gegeorgiou90
- Ilma
- Paragontas7000
- Unboxholics
- charmander
- fourkaki
- touvlo
- AggelikiGr
- johnsala
- Wonderkid
- Scandal
- back2967
- bibliofagos
- American Economist
- vasilis123321
- taketrance
- Ωρορα
- Reader
- Jack of Spades
- despoina13
- fmarulezkd
- A350
- Libertus
- Memetchi
- Εριφύλη
- fockos
- Μαυρίκιος
- Μήτσος10
- giorgos5002
- Kate1914
- allall1
- J.Cameron
- rafaela11
- Andante
- iminspain
- ROM32
- Dr. Gl. Luminous
- chester20080
- Joji
- physicscrazy
- GeorgePap2003
- tsiobieman
- Giorgkalo
- parnam
- giannhs2001
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.