Noisette
Περιβόητο μέλος
Τι χρειαζόμαστε:
1 φλ. βούτυρο
1 φλ. λευκή ζάχαρη/καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1 κ.γ. βανίλια
2 φλ. αλεύρι για κάθε χρήση
1 κ.γ. μαγειρική σόδα/μπεικιν
1 κ.γ. αλάτι
1 1/2 κ.γ. κανέλα
3 φλ. βρώμη
προαιρετικά : χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας κ.ά. (σύνολο 1 φλυτζάνι)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε καλά με ζάχαρη στο μιξερ.
Χτυπάμε ένα - ένα τα αυγά, τα ρίχνουμε στο μίγμα, προσθέτουμε την βανίλια και τα ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά.
Αναμιγνύουμε το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την κανέλα και τα ρίχνουμε στο μίγμα, τέλος προσθέτουμε την βρώμη και τα ζυμώνουμε όλα μαζί καλά.
Προαιρετικά προσθέτουμε ότι άλλο υλικό θέλουμε (πχ. χοντροκομμένα καρύδια, ψιλοκομμένα αμύγδαλα, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας, κλπ.). (προσωπικά δεν έβαλα και δεν ξέρω πως θα βγουν.)
Καλύπτουμε με μεμβράνη την ζύμη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα να ομογενοποιηθεί.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, επάνω-κάτω χωρίς αέρα.
Λαδώνουμε μία λαμαρίνα ή απλώνουμε σε αυτή μια λαδόκολλα.
Παίρνουμε λίγη ποσότητα ζύμης και πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού, τις αφήνουμε επάνω στην λαδόκολλα και τις πατάμε για να πάρουν το σχήμα μπισκότου αφήνοντας κενή απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους για να μην κολλήσουν όταν φουσκώσουν και απλώσουν.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά (μαλακά) έως 12 λεπτά (τραγανά) (ΜΗΝ ΤΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ) στον προθερμασμένο φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά, πριν τα αραδιάσουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Tips:
- Μην αφήσετε παραπάνω από 12 λεπτά τα μπισκότα γιατί αφού κρυώσουν θα γίνουν πάρα πολύ σκληρά και μόνο για βούτημα θα μπορείτε να τα φάτε...
- Έχετε μπισκότα έτοιμα μέσα σε μισή ώρα από την στιγμή που θα ξεκινήσετε την συνταγή. (Προσωπικά, ήμουν πολύ ανυπόμονη και δεν άφησα την ζύμη στο ψυγείο καθόλου.)
- Μην βάλετε παραπάνω κανέλλα για κανέναν λόγο. Παθούσα βλέπετε...μου αρέσει πολύ η κανέλα και είπα να βάλω λίγη παραπάνω...με αποτέλεσμα να μην τρώγονται τα μπισκοτάκια.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
prinCess.
Επιφανές μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Oralee
Τιμώμενο Μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Και μενα με πειραζει ο κροκος,αλλα και το αυγο σαν αυγο!
Ξερω συνταγουλα χωρις ιχνος υγρου [ιδια σχεδων] και γινονται πολυ ωραια μπισκοτακια!
Τουτη εδω βγαινει στυλ μπισκοτακι η κουκι;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Άγγελος
Επιφανές μέλος
πολυ καλη ιδεα,,θα ταιριαζε και σοκολατα!
τα δοκιμασατε?
ειναι καλα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος
Άγγελε, είναι το επόμενο βήμα αυτό. Δοκίμασε το και πες μας αν ταιριάζει. Απλά μην βάλεις κανέλα. Δεν πάει με την σοκολάτα καθόλου.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.