Η ερώτηση ήταν αν θα μπορούσα εγώ ως άθεη να κάνω σχέση με κάποιον χριστιανό. Τι θα έπρεπε δηλαδή παραπάνω να γνωρίζω για να απαντήσω σε μία υποκειμενική ερώτηση που περιέχει προσωπική γνώμη; Να ανοίξω καμιά εγκυκλοπαίδεια και να μάθω τις θεωρίες και τα ήθη και τα έθιμα όλων των θρησκειών; Αφού λες ότι δεν σε ενδιαφέρει αυτό που λέω και δεν μου εξηγείς στην ευγενική μου ερώτηση σε τι διαφωνείς, ποιος ο λόγος να απαντήσεις στη δική μου υποκειμενική γνώμη χωρίς να δώσεις κανένα αντεπιχείρημα; Για να μου πεις απλά ότι δεν γνωρίζω; Αυτό που γνωρίζω είναι αυτό που πιστεύω εγώ για μένα και σίγουρα εσύ δεν το γνωρίζεις αυτό καλύτερα από μένα.
Ας ομορφύνουμε την συζήτηση.
Για να καταλάβω και κάτι, γιατι είμαι και μιας κάποιας ηλικίας.
Εσύ κορίτσι μου, όταν πρόκειται να παντρευτείς, θα ερωτευτείς εναν νέο ή θα κάνεις προξενιό; (το δεύτερο το αποκλείω)
Αρα, θα σου βαρέσει στο κούτελο (σου το εύχομαι γιατι έτσι είναι το φυσικό και ωραίο).
Οπότε αν ξυπνά τα βράδια και κάνει ανατολίτικες δεήσεις στο τρέχαγύρευε πνεύμα, θα το μάθεις όταν θα έχεις βγάλει καρούμπαλο στο κούτελο και κάλο μέσα στην καρδιά.
Δηλαδή, ότι και να γράψεις στο θέμα, θα είσαι κάτω απο την επήρεια του θεού έρωτα και θα αδυνατείς να πάρεις θέση.
Τώρα, αν είναι Χριστιανός Ορθόδοξος (γιατι έχει χιλιάδες χριστιανούς, π.χ. μορμόνους και βάλε) εσύ θα βγάλεις σπυράκια. Αυτή είναι η θέση σου απο ότι το σκουριασμένο μου μυαλό κατάλαβε.
Εδώ είναι και η ερώτηση μου.
Τί γνωρίζεις για τον Χριστιανισμό που παίρνεις θέση; γιατι αν δεν γνωρίζεις, τότε ορθά σου απάντησα.
Και λάθος τοποθετήθηκες.
Αγνοώντας μία σκόνη άσπρη αν είναι αλάτι ή όχι, δεν την ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Ποτέ. Μπορεί και να μαστουρώσουμε. Λέω εγώ τώρα σαν πειραγμένος παππούς που είμαι.
Υ.Γ.
Και βέβαια οφείλεις να μας πεις και περι Αθεϊας.
Γιατι αγνοώ εγώ πώς εκλαμβάνεις και ερμηνεύεις την Α-θεϊα.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 24 Φεβρουαρίου 2021
Δεν υπάρχουν τέτοιες σκέψεις το 2021, μπορεί να υπήρχαν το 1921.
Εσύ να κοιμηθείς το 2021, γιατι είσαι κουρασμένος.
Ομως, για να γνωρίζεις και κάτι.
Συνομήλικοι σου το 1921, όταν έβγαιναν στο σεργιάνι, κουβάλαγαν και απο ένα καρότσι γιατι είχαν γίνει προ πολλού Άνδρες.
Και άντρας σημαίνει πως όταν χρειάζεται απαντώ ΟΡΘΑ και δεν νιαουρίζω.