Μπορώ να κλείσω 2 θέσεις στο ΚΤΕΛ για να μην έχω διπλανό;

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Ξέρω ακούγεται κάπως αλλά επειδή το ταξίδι είναι 4 με 5 ώρες και θέλω την άνεση μου, θέλω να το ρωτήσω. :P
Θα μου πουν τίποτα αν στο site online που κλείνω τα εισιτήρια είτε ακόμα και δια ζώσης κλείσιμο, ζητήσω 2 θέσεις και φυσικά πληρώσω το ανάλογο αντιτιμο με τελική χρήση μόνο από εμένα;

Himela

Συντονίστρια

Η Himela αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 33.510 μηνύματα.
Ξέρω ακούγεται κάπως αλλά επειδή το ταξίδι είναι 4 με 5 ώρες και θέλω την άνεση μου, θέλω να το ρωτήσω. :P
Θα μου πουν τίποτα αν στο site online που κλείνω τα εισιτήρια είτε ακόμα και δια ζώσης κλείσιμο, ζητήσω 2 θέσεις και φυσικά πληρώσω το ανάλογο αντιτιμο με τελική χρήση μόνο από εμένα;
Αν το κτελ είναι γεμάτο και κάποιος έρθει και βγάλει τελευταία στιγμή εισιτήριο μπορεί να κάτσει δίπλα σου.

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, επαγγέλλεται Web developer και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.059 μηνύματα.
Αν το κτελ είναι γεμάτο και κάποιος έρθει και βγάλει τελευταία στιγμή εισιτήριο μπορεί να κάτσει δίπλα σου.
Τα εισιτήρια στο ΚΤΕΛ είναι αριθμημένα, πως θα βγάλει αν εγώ έχω καβατζωσει και τους 2 αριθμούς θέσεων;

Himela

Συντονίστρια

Τα εισιτήρια στο ΚΤΕΛ είναι αριθμημένα, πως θα βγάλει αν εγώ έχω καβατζωσει και τους 2 αριθμούς θέσεων;
Θα του βγάλουν και θα του πουν οτι αν κάποιος δεν έρθει θα κάτσει εκεί. Δε θα τον αφήσουν σίγουρα να κάτσει στα σκαλιά κι εσύ να έχεις κενή θέση. Αν είναι λίγος ο κόσμος μπορείς να το κάνεις αυτό.

Pak

Επιφανές μέλος

Η Πακοτίνι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια. Έχει γράψει 12.082 μηνύματα.
Εμενα μου έχει τύχει πολλές φορές να υπάρχουν διπλά εισιτήρια και να υπάρχουν όρθιοι πράγμα που απαγορεύεται. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα μακρινά ταξίδια με στάσεις όπου κλείνουν εισιτήρια πάνω από ένα ΚΤΕΛ.

amarelia

Περιβόητο μέλος

Η amarelia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 5.282 μηνύματα.
Η ζωή μου όλη, μακάρι να μπορούσα να πληρώνω παντού θέσεις με ή χωρίς εισιτήριο για να κάθομαι παντού μόνη μου.

Στο θέμα, λίγο ακραίο αλλά μπορείς σε περίπτωση ελέγχου να πείς πως λόγω θέματος υγείας θα πρέπει να έχεις το πόδι σε ξεκούραση γιαυτό και αγόρασες δεύτερο εισιτήριο για να εξασφαλίσεις την θέση.

Και μετά κάτσε σταυροπόδι :redface:

Scandal

Διαχειριστής

Ok παιδιά άρα δε μπορώ να επικαλεστώ τέτοιο δικαίωμα οτι δηλαδή έχω πληρώσει τη θέση. :P Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μη σκάω τζάμπα διπλό.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Ok παιδιά άρα δε μπορώ να επικαλεστώ τέτοιο δικαίωμα οτι δηλαδή έχω πληρώσει τη θέση. :P Ευχαριστώ για τις απαντήσεις μη σκάω τζάμπα διπλό.
Γιατί δεν κάνεις την ερώτηση στο ίδιο το ΚΤΕΛ; Εξηγώντας ακριβώς την περίπτωσή σου;

akikos

Επιφανές μέλος

Ο Ανδρέας αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Η.Μ.Μ.Υ. και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 13.079 μηνύματα.
Στην Hellenic train οταν ήταν κλειστή ειχε λεωφορεία και σε άφηνε να κλείσεις όσες θέσεις θες online και πριν παω να πληρώσω πατούσα ανανέωση και η θέση έμενε κρατημένη. Είχα κλείσει ολη τη γαλαρία για πάρτυ μου πληρώνοντας 1 εισητήριο.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Ο Βασίλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αφρική. Έχει γράψει 32.797 μηνύματα.
Στην Hellenic train οταν ήταν κλειστή ειχε λεωφορεία και σε άφηνε να κλείσεις όσες θέσεις θες online και πριν παω να πληρώσω πατούσα ανανέωση και η θέση έμενε κρατημένη. Είχα κλείσει ολη τη γαλαρία για πάρτυ μου πληρώνοντας 1 εισητήριο.
Και άμα ερχόταν ελεγκτής τι θα του έλεγες; Να το ένα εισιτήριό μου για όλες τις θέσεις; :P

Valder

Τιμώμενο Μέλος

Ο Αυτοκράτωρ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 41 ετών, επαγγέλλεται Χρηματιστής και μας γράφει από Αυστρία (Ευρώπη). Έχει γράψει 34.192 μηνύματα.
Την επόμενη φορά κάνε αίτηση εργασίας να μπεις σε υπουργείο και πριν πατησεις την υποβολή στον ΑΣΕΠ, πάτα ανανέωση και θα μείνουν κρατημένες όλες οι οργανικές και οι γραμματείες κλεισμένες για πάρτη σου. Μπορεί και η Υπουργική θέση αν πατήσεις την ανανέωση πολύ πεισματικά.

Brain drain(ed).

Himela

Συντονίστρια

Εγώ λέω Πέτρο να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Φώτη και να πάρεις ταξί.

giannhs2001

Επιφανές μέλος

Ο Ιωάννης αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 23 ετών, επαγγέλλεται Ιστορικός και μας γράφει από Κατερίνη (Πιερία). Έχει γράψει 22.020 μηνύματα.
Επειδή τα έφαγα με το κουτάλι τα ΚΤΕΛ να σε πω την αλήθεια συνήθως αυτό που παρατηρώ είναι πως αρκετοί που έχουν εισιτήριο για το επόμενο δρομολόγιο ψιλοκλαίγονται στον οδηγο-ελεγχτή και τους αφήνει να μπουν σε αυτό που φεύγει. Οπότε είναι πιθανό να γλυτώσεις αλλά να σε έρθει κανένας άκυρος.

Παρ'όλα αυτά ρε παιδιά σοβαρά τώρα θα μπορούσατε να κρατάτε μια θέση για εσάς ενώ κάποιος δίπλα σας είναι όρθιος ένα ολόκληρο ταξίδι ή είναι στα σκαλιά και κινδυνεύει και ταλαιπωρείται; Επίσης είναι και το άλλο. Φανταστείτε λίγο να πήρατε εισιτήριο ανθρώπου που έχει μια επείγουσα δουλειά απλά επειδή θέλετε να γλυτώσετε το άβολο του να είναι κάποιος άγνωστος δίπλα (για όλους μας είναι άβολη εμπειρία προφανώς). Το τελευταίο το λέει ένας πληγωμένος που επειδή δεν κάθονταν να κλαφτεί σε κανέναν για να τον λυπηθεί κάθονταν και έτρωγε όλο το αγγούρι ακόμα και μιας ώρας αναμονής :'(

BeatrixKiddo

Περιβόητο μέλος

Η BeatrixKiddo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 4.460 μηνύματα.
Πέτρο κάτσε γαλαρία στο λεωφορείο είναι πιο άνετα πίσω και μπορείς να έχεις την άνεση σου.

Η και το άλλο που κάνω εγώ αν και δεν είμαι ιδιαίτερα τυχερή σε αυτή. Στα ΚΤΕΛ που έχω πάρει πάντα δίνουν τις 2 πρώτες θέσεις στον οδηγό για να βάλει τα πράγματα του η αν έχει κάποιο σύνοδο. Κάποιες φορές δεν κάθεται κανένας σε αυτές τις θέσεις οπότε μπορείς να αραξεις σε αυτές

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Εγώ λέω Πέτρο να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Φώτη και να πάρεις ταξί.
Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς εμένα και με αναφέρεις παντού🥰🥰.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Πρακτικά μπορείς να το κάνεις αυτό, δηλαδή να πληρώσεις και τις 2 θέσεις όμως να χρησιμοποιήσεις μόνο την μια. Και στο πλοίο μπορείς να κλεισεις μια τετράκλινη καμπίνα όμως να είσαι μόνος σου μέσα σε αυτήν χωρίς αλλον επιβάτη. Εφόσον πληρώσεις την θέση δεν νομίζω να έχει κάποιος το δικαίωμα να σου πει όχι, βέβαια καλό είναι να το τσεκάρεις πρώτα. Σε κάθε περίπτωση εύχομαι καλό ταξίδι και ξεκούραση 😁😁.

Himela

Συντονίστρια

Και στο πλοίο μπορείς να κλεισεις μια τετράκλινη καμπίνα όμως να είσαι μόνος σου μέσα σε αυτήν χωρίς αλλον επιβάτη
Στην καμπίνα δεν μπορούν να ελέγξουν αν ήρθαν και οι τέσσερεις επιβάτες. Στο πούλμαν όμως φαίνεται η άδεια θέση και αν υπάρχει όρθιος άνθρωπος δε θα μπορέσει να πει, όχι μην κάτσεις.

American Economist

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.835 μηνύματα.
Στην καμπίνα δεν μπορούν να ελέγξουν αν ήρθαν και οι τέσσερεις επιβάτες. Στο πούλμαν όμως φαίνεται η άδεια θέση και αν υπάρχει όρθιος άνθρωπος δε θα μπορέσει να πει, όχι μην κάτσεις.

Από την στιγμή όμως που θα έχει κλείσει την θέση ποιο ειναι το πρόβλημα;; Θέλω να πω ότι αν το πούλμαν χωράει 50 άτομα τόσα εισιτήρια δεν θα κοπούν;; Αν ο Πέτρος κλείσει την θέση δεν νομίζω να έχει θέμα, αλλά ακόμα και να έχει μπορεί να προφασιστεί κάποιο θέμα (πχ κάποιο θέμα με τα πόδια του) ώστε να τον αφήσουν.

Πάντως στο πλοίο γίνεται σίγουρα τόσο με καμπίνα όσο και με αριθμημένη θέση καθώς το έχω κάνει. Είχα ταξιδέψει για Τήνο με αριθμημένο κάθισμα και είχα κλείσει 2 θέσεις ώστε να μπορώ να ακουμπήσω κάπου τα πράγματα μου, δεν μου είπαν κάτι και για την ακρίβεια δεν έκαναν καθόλου έλεγχο.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Από την στιγμή όμως που θα έχει κλείσει την θέση ποιο ειναι το πρόβλημα;; Θέλω να πω ότι αν το πούλμαν χωράει 50 άτομα τόσα εισιτήρια δεν θα κοπούν;; Αν ο Πέτρος κλείσει την θέση δεν νομίζω να έχει θέμα, αλλά ακόμα και να έχει μπορεί να προφασιστεί κάποιο θέμα (πχ κάποιο θέμα με τα πόδια του) ώστε να τον αφήσουν.
Στην περίπτωση όμως που είναι γεμάτο το λεωφορείο και είναι κάποιος όρθιος μπροστά σου, ειδικά αν είναι ηλικιωμένος... θα του αρνηθείς την άδεια θέση;
Γι' αυτό εγώ λέω πως το καλύτερο είναι να ρωτήσει το ίδιο το ΚΤΕΛ. Μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να μην υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα αν είναι ώρα αιχμής, αλλάζουν τα πράγματα.

American Economist

Επιφανές μέλος

Στην περίπτωση όμως που είναι γεμάτο το λεωφορείο και είναι κάποιος όρθιος μπροστά σου, ειδικά αν είναι ηλικιωμένος... θα του αρνηθείς την άδεια θέση;
Γι' αυτό εγώ λέω πως το καλύτερο είναι να ρωτήσει το ίδιο το ΚΤΕΛ. Μπορεί την συγκεκριμένη στιγμή να μην υπάρχει πρόβλημα. Αντίθετα αν είναι ώρα αιχμής, αλλάζουν τα πράγματα.

Όρθια άτομα πως γίνεται να υπάρχουν;; Αυτό είναι παράνομο κανονικά καθώς οι επιβάτες πρέπει να είναι όσες είναι και οι θέσεις του ΚΤΕΛ, να μου πεις στην Ελλάδα ο καθένας ότι θέλει κάνει άρα δεν θα μου φαινόταν περίεργο να ήταν υπεράριθμα. Ας ρωτήσει όμως για καλό και για κακό και βλέπει τι κάνει.

juste un instant

Επιφανές μέλος

Δεν ταξιδεύω συχνά με υπεραστικό. Θυμάμαι πάντως μια φορά, πριν από πολλά χρόνια, που ήμασταν τρεις όρθιοι, μεταξύ αυτών κι εγώ, στην διαδρομή Θεσσαλονίκη-Κοζανη. Τότε δεν ήταν παράνομο;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια