Guest 254537
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

17-11-20

17:13
Τι συνταγή κάνετε?
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,302 μηνύματα.

17-11-20

18:48
Με λευκό κρασί, κρεμμύδι, πιπέρι άνηθο και ρύζι τα φτιάχνω συνήθως.
Guest 254537
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

17-11-20

19:27
Συνταγή?όταν μπορείςΜε λευκό κρασί, κρεμμύδι, πιπέρι άνηθο και ρύζι τα φτιάχνω συνήθως.
Agaphbou
Περιβόητο μέλος
Η Αγάπη αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών. Έχει γράψει 5,302 μηνύματα.

17-11-20

19:51
Α με το μάτι τα φτιάχνω όλα και τα υλικά απ' το μυαλό μου, δε διάβασα κάποια συνταγή.
Ε τίποτα το ιδιαίτερο,
1. Σωτάρεις ένα κρεμμύδι μεσαίο πολύ ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι (ή βούτυρο) μέχρι να μαραθεί και σβήνεις με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί. Το αφήνεις να εξατμιστεί λίγο,
2. Προσθέτεις τα μυρωδικά που θες να έχει η σάλτσα σου (εγώ ρίχνω όπως είπα μόνο πιπέρι και άνηθο. Μπορείς να βάλεις επίσης λίγο σκόρδο και μαϊντανό, ταιριάζουν) και ένα ποτηράκι νερό. Την αφήνεις να βράσει λίγο μέχρι να δέσει (σε μέτρια φωτιά) και προς το τέλος προσθέτεις τα μύδια (εγώ βάζω 500 g συνήθως) και τα βράζεις για 5 λεπτά. Εδώ είναι σημαντικό γιατί αν σου παραβρασουν θα σφίξουν και θα χάσουν τη γεύση τους.
3. Σε δεύτερο σκεύος βράζεις το ρύζι σου (εγώ προτιμώ jasmine, 1μιση κούπα σε 3 κούπες νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνεις το ρύζι, βάζεις τη χαμηλότερη φωτιά που έχει το μάτι και το αφήνεις να βράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να πιει όλο το νερό. Μόλις βράσει, το ξεσκεπάζεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα με χαρτί για 5-10 λεπτά, να τραβήξει την υπόλοιπη υγρασία.
4. Μεταφέρεις και το ρύζι μέσα στη σάλτσα με τα μύδια και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Έτοιμο.
** Πιπέρι στα φαγητά γενικά ρίχνω ελάχιστο. Έχω μύλο οπότε τον γυρίζω 2 φορές, παραπάνω μου φαίνεται πικάντικο. Άνηθο ρίχνω συνήθως 1 κλωναρακι ψιλοκομμένο ή μια κουταλιά της σούπας γεμάτη αν είναι κατεψυγμένος.
Ε τίποτα το ιδιαίτερο,
1. Σωτάρεις ένα κρεμμύδι μεσαίο πολύ ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι (ή βούτυρο) μέχρι να μαραθεί και σβήνεις με 1 φλιτζάνι λευκό κρασί. Το αφήνεις να εξατμιστεί λίγο,
2. Προσθέτεις τα μυρωδικά που θες να έχει η σάλτσα σου (εγώ ρίχνω όπως είπα μόνο πιπέρι και άνηθο. Μπορείς να βάλεις επίσης λίγο σκόρδο και μαϊντανό, ταιριάζουν) και ένα ποτηράκι νερό. Την αφήνεις να βράσει λίγο μέχρι να δέσει (σε μέτρια φωτιά) και προς το τέλος προσθέτεις τα μύδια (εγώ βάζω 500 g συνήθως) και τα βράζεις για 5 λεπτά. Εδώ είναι σημαντικό γιατί αν σου παραβρασουν θα σφίξουν και θα χάσουν τη γεύση τους.
3. Σε δεύτερο σκεύος βράζεις το ρύζι σου (εγώ προτιμώ jasmine, 1μιση κούπα σε 3 κούπες νερό. Μόλις βράσει το νερό, ρίχνεις το ρύζι, βάζεις τη χαμηλότερη φωτιά που έχει το μάτι και το αφήνεις να βράσει με κλειστό καπάκι μέχρι να πιει όλο το νερό. Μόλις βράσει, το ξεσκεπάζεις και σκεπάζεις την κατσαρόλα με χαρτί για 5-10 λεπτά, να τραβήξει την υπόλοιπη υγρασία.
4. Μεταφέρεις και το ρύζι μέσα στη σάλτσα με τα μύδια και τα ανακατεύεις όλα μαζί. Έτοιμο.
** Πιπέρι στα φαγητά γενικά ρίχνω ελάχιστο. Έχω μύλο οπότε τον γυρίζω 2 φορές, παραπάνω μου φαίνεται πικάντικο. Άνηθο ρίχνω συνήθως 1 κλωναρακι ψιλοκομμένο ή μια κουταλιά της σούπας γεμάτη αν είναι κατεψυγμένος.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 19 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...