Κοίταξε να δεις, μιλάς με άνθρωπο που έχει δει εν γνώσει του το Handmaid's Tale ή το Orphan Black (κυρίως γυναίκες ηθοποιοί με gay/crossdresser βοηθητικό ηθοποιό). Έχω δει απ' όλα εν γνώσει μου ότι η ιστορία είναι με τον τάδε τρόπο φτιαγμένη, με αυτή την κοινωνική αντιπροσώπευση και πάει λέγοντας.
Αν και το "γιατί έτσι πρέπει" ποτέ δεν με έβρισκε σύμφωνο, το να περνάει δηλαδή η κάθε σειρά από το κρεβάτι της κάθε οργάνωσης στο Χόλιγουντ ώστε να μπορέσει να βγει στις κάμερες και να μην θίξει κανέναν για τυχόν μη-συμπερίληψη, καταντάει μεν εμμονικό όταν ξεπερνάει ένα σημείο αλλά είναι κάτι που γινόταν χρόνια τώρα. Και δεν είναι κάτι για το οποίο η πλειοψηφία των σινεφίλ θα παραπονεθεί (εκτός αν μου κάνεις ταινία για τον Μαρτιν Λουθερ Κινγκ και εξόφθαλμα είναι ξανθός γαλανομάτης ξερωγω, έτσι; )
Αλίμονο μη με πειράξει εμένα γιατί στο power of rings έβαλαν μαύρο elf. Πεντακόσιες φορές έχω πει ότι ή με μαύρη θέλω να καταλήξω ή με νοτιοασιάτισσα κλπ. Ουδέποτε το πρόβλημά μου ήταν το διαφορετικό από μένα.
Το πρόβλημα είναι όταν η ιστορία πάσχει, το σενάριο πάσχει, έχει ποντάρει η εταιρία στο wokeness το οποίο δεν ορίζω τόσο με την έννοια της αντιπροσώπευσης κοινωνικών ομάδων αλλά με την έννοια της κοινωνικής μηχανικής της διάβρωσης της πυρηνικής οικογένειας ή των ρόλων των δυο φύλων προς όφελος μιας υπαρξιακής αταξίας όπου όλοι είναι όλα και τα πάντα είναι γιούπι.
Ζοφερό παράδειγμα το έτερο δέος της Marvel, η DC. Superman&Lois σεζόν 2:
Spoiler
Πάει η κόρη της Λάνα Λάνγκ κατασκήνωση και φιλιέται με μια κοπέλα, ενω τα έχει με τον μικρό γιο του Σουπερμαν από την 1η σεζόν. Γυρίζει, του το λέει και του λέει να ειναι ξανά μαζί με αυτόν. Καλεί την κοπέλα στην πόλη, και του λέει έλα κι εσυ να κάνουμε παρέα και οι τρείς, εγω εσυ κι αυτή με την οποία σε απάτησα. Και το σενάριο δείχνει τον νεαρό, να κάνει όλα τα λάθη στο βιβλίο, να της στέλνει 500 απανωτά μηνύματα με expression of emotions, να της γράφει το γράμμα της εξομολόγησης και δεν ξερω κι εγω τι.
Ταυτόχρονα η Λάνα να είναι καψούρα με τον Σουπερμαν που είναι παντρεμένος με τη Λοις και να είναι σε φάση "εσένα πάντα αγαπούσα μα γιατί με παράτησες" και στο ίδιο επεισόδιο όταν ανακαλύπτει ότι ο άντρας της είχε σχέση με μια barwoman 10 χρόνια πριν, αυτός είναι ο Σατανάς για τη μαλακία του, ενω η δική της μαλακία περνάει γαργάρα στο έργο.
Αν αυτό δεν διαμορφώνει, εφηβικές και όχι μόνο, συνειδήσεις θεατών της σειράς, να σε κάνει να νομίσεις ότι έτσι είναι η νορμαλ ζωή και συμπεριφορά, τότε δεν ξερω τι άλλο χειρότερο θα δω στο μέλλον από τη βιομηχανία του θεάματος.