Guest 126033
Επισκέπτης
αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.

18-11-23

08:39
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι Φώτη μου ,πάντα!Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια σε αυτην την χώρα. Έρχονται τα POS, κάνουν απεργιες οι ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς δεν θέλουν να πληρώνουν και να κόβουν αποδείξεις. Εφαρμόζεται η χρήση debit/credit cards αρχίζουν και φωνάζουν επειδή τάχα είναι σχέδιο ώστε να πλουτίσουν οι τράπεζες. Έρχονται οι νέες ταυτότητες, κάνουν πορείες στο Σύνταγμα καθώς θεωρούν ότι είναι το χάραγμα. Έρχεται τώρα η ψηφιακή μετάβαση ακινήτων, κατεβαίνουν σε απεργία οι συμβολαιογράφοι καθώς θα χάσουν τα φακελάκι.
Μιλάμε για μια χώρα με πολίτες άκρως τοξικούς και προβληματικούς που μόνο μιζέρια βγάζουν
Και να μιλάμε λίγο πλέον ρεαλιστικά εφόσον είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και όλα αυτά τα ζουμε ....
Δυστυχώς προσπαθούν να πατάξουν φορολογία χτυπώντας σε λάθος σημείο!
Αυτό είναι το θέμα κακά τα ψέματα,το νέο φορολογικό μπάζει σε πολυ κομβικα σημεια καθως δεν εχει δικλείδες ασφαλειας και τους παίρνει όλους αμπαριζα ....
Δώσε κίνητρα στον πολίτη να ζητά απόδειξη...
Ο πολίτης πρώτα την τσεπη του κοιταει ...το βλεπω καθημερινα και στις δικες μου συναλλαγες ....
οταν σου λέει ο επαγγελματίας 100 με απόδειξη ή 70 χωρίς τι θα επιλέξει ο πολίτης;
Πλέον υπάρχει κίνητρο και από τις δύο πλευρές για φοροδιαφυγή..
Φυσικά και ο επαγγελματίας θα προσπαθήσει να μην κόψει ειδικά με το μετρό που ίσχυε για τις εισφορές ΕΦΚΑ επι Τσιπρα ...
Όσο πιο πολλά έσοδα είχες τόσο μεγαλύτερες οι εισφορές σου θα ήταν;
Τιμωρουν αυτόν που κόβει πλέον...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

18-11-23

08:49
Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι Φώτη μου ,πάντα!
Και να μιλάμε λίγο πλέον ρεαλιστικά εφόσον είμαστε ελεύθεροι επαγγελματίες και όλα αυτά τα ζουμε ....
Δυστυχώς προσπαθούν να πατάξουν φορολογία χτυπώντας σε λάθος σημείο!
Αυτό είναι το θέμα κακά τα ψέματα,το νέο φορολογικό μπάζει σε πολυ κομβικα σημεια καθως δεν εχει δικλείδες ασφαλειας και τους παίρνει όλους αμπαριζα ....
Δώσε κίνητρα στον πολίτη να ζητά απόδειξη...
Ο πολίτης πρώτα την τσεπη του κοιταει ...το βλεπω καθημερινα και στις δικες μου συναλλαγες ....
οταν σου λέει ο επαγγελματίας 100 με απόδειξη ή 70 χωρίς τι θα επιλέξει ο πολίτης;
Πλέον υπάρχει κίνητρο και από τις δύο πλευρές για φοροδιαφυγή..
Φυσικά και ο επαγγελματίας θα προσπαθήσει να μην κόψει ειδικά με το μετρό που ίσχυε για τις εισφορές ΕΦΚΑ επι Τσιπρα ...
Όσο πιο πολλά έσοδα είχες τόσο μεγαλύτερες οι εισφορές σου θα ήταν;
Τιμωρουν αυτόν που κόβει πλέον...
Η απεργία των συμβολαιογράφων όμως δεν έχει να κάνει με το νομοσχέδιο της φοροδιαφυγής, έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.
Guest 126033
Επισκέπτης

18-11-23

08:54
Η απεργία των συμβολαιογράφων όμως δεν έχει να κάνει με το νομοσχέδιο της φοροδιαφυγής, έχει να κάνει με την ψηφιοποίηση. Είναι δυο διαφορετικά πράγματα.
Φώτη μου μίλησες για μια γενικη εικόνα στο ποστ σου οπότε εκεί εστίασα!!!
Για τους συμβολαιογράφους τα είπαμε..
Όταν είσαι μονοπώλιο αυτά κάνεις..Ας ανοίξει το επάγγελμα, όσο τους έχει έτσι θα μας χορεύουν όλους

Ελπίζω να μην κρατήσει γιατί πραγματικά θα είναι μεγάλο πλήγμα εφόσον θα παγώσουν πολλές παράλληλες δραστηριότητες που εξαρτώνται απο αυτούς...
American Economist
Επιφανές μέλος
Ο Fotis. αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, επαγγέλλεται Οικονομολόγος και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 33.872 μηνύματα.

18-11-23

09:21
Φώτη μου μίλησες για μια γενικη εικόνα στο ποστ σου οπότε εκεί εστίασα!!!
Για τους συμβολαιογράφους τα είπαμε..
Όταν είσαι μονοπώλιο αυτά κάνεις..Ας ανοίξει το επάγγελμα, όσο τους έχει έτσι θα μας χορεύουν όλους![]()
Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπει τέλος σε όλα αυτά κάποια στιγμή καθώς μόνο πίσω μας πάνε σαν χώρα. Όσο αφορά την φοροδιαφυγή θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2023 επαγγέλματα όπως οι ιατροί, δικηγόροι, Taxi και γενικότερα διάφορα επαγγέλματα να μην δέχονται να τους πληρώσεις με κάρτα ή αν δεχθούν σε χρεώνουν αρκετά περισσότερο ώστε να σε αναγκάσουν να πληρώσεις με μετρητά χωρίς να κόψουν απόδειξη. Είναι το λιγότερο άδικο ένας μισθωτος να πληρωνει την φορολογία που του αναλογεί μέχρι το τελευταίο ευρώ όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν ζημιές και να μην πληρώνουν τίποτα. Κάπως πρέπει να λυθεί αυτή η κατάσταση.
Guest 126033
Επισκέπτης

18-11-23

09:31
Taxi;Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπει τέλος σε όλα αυτά κάποια στιγμή καθώς μόνο πίσω μας πάνε σαν χώρα. Όσο αφορά την φοροδιαφυγή θεωρώ απαράδεκτο εν έτη 2023 επαγγέλματα όπως οι ιατροί, δικηγόροι, Taxi και γενικότερα διάφορα επαγγέλματα να μην δέχονται να τους πληρώσεις με κάρτα ή αν δεχθούν σε χρεώνουν αρκετά περισσότερο ώστε να σε αναγκάσουν να πληρώσεις με μετρητά χωρίς να κόψουν απόδειξη. Είναι το λιγότερο άδικο ένας μισθωτος να πληρωνει την φορολογία που του αναλογεί μέχρι το τελευταίο ευρώ όμως οι ελεύθεροι επαγγελματίες να δηλώνουν ζημιές και να μην πληρώνουν τίποτα. Κάπως πρέπει να λυθεί αυτή η κατάσταση.
Που γίνετε αυτό;

Ειδικά Αθήνα και θεσσαλονικη οπότε χρειαστώ ειναι με την εφαρμογή, ούτε καν μπαίνω στη διαδικασία για μετρητά έχω περασμένη την κάρτα μόνιμα...
έπειτα είναι μια κατηγορία από μόνοι τους η αλήθεια είναι..
Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει λίγο σε ένα καθεστώς πιο πλαισιωμένο...
American Economist
Επιφανές μέλος

18-11-23

09:42
Taxi;
Που γίνετε αυτό;
Ειδικά Αθήνα και θεσσαλονικη οπότε χρειαστώ ειναι με την εφαρμογή, ούτε καν μπαίνω στη διαδικασία για μετρητά έχω περασμένη την κάρτα μόνιμα...
έπειτα είναι μια κατηγορία από μόνοι τους η αλήθεια είναι..
Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει λίγο σε ένα καθεστώς πιο πλαισιωμένο...
Στην Αθήνα σχεδόν κανένα taxi δεν έχει POS ώστε να τους πληρώσεις. Αυτό που λέτε εσείς είναι λογικά μέσω εφαρμογής (πχ Free now).
Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

18-11-23

11:36
Άρα είναι δεδομένο ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας ζει άνετα στην Ελλάδα.Τι σχέση έχει η μεσαία τάξη και οι μικρομεσαίοι με την φοροδιαφυγή;; Στις προγραμματικές δηλώσεις ο Μητσοτάκης είχε δηλώσει ότι θα πάρει μέτρα κατά της φοροδιαφυγής, δεν είναι κάτι καινούριο. Εκτός αν εσύ δικαιολογείς την φοροδιαφυγή και θεωρείς σωστό/ δίκαιο ένας ελεύθερος επαγγελματίας να δηλώνει 8.000€ εισόδημα το χρόνο, να κλέβει το κράτος και να πληρώνουν τον λογαριασμό οι μισθωτοί που δεν μπορούν να κρύψουν ούτε ένα ευρώ από τα εισοδήματα τους. Όσο αφορά την φορολογία είναι πολύ χαμηλότεροι σε σχέση ημερών ΣΥΡΙΖΑ τόσο στον τομέα των επιχειρήσεων όσο και στον τομέα των ιδιωτών, άρα η ΝΔ δεν έκανε κάτι διαφορετικό από αυτό που είχε υποσχεθεί . Πες μας λοιπόν ότι σου αρέσει η φοροδιαφυγή και άσε τα υπόλοιπα.
Προφανώς το μέτρο που θα πάρει η κυβέρνηση δεν θα λύσει το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Απλά οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δηλώνουν 11.000€ εισόδημα το χρόνο αντί 8.000€ και τελείωσε η υπόθεση, πάλι θα κρύβουν το 70-80% των πραγματικών εισοδημάτων τους. Το λογικό επίσης θα ήταν να μειωθεί επιπλέον η φορολογία των ιδιωτών λόγω των αυξημένων εσόδων που θα έχει το κράτος από τους ελεύθερους επαγγελματίες, πράγμα που ίσως γίνει σε βάθος χρόνου.
Γιατί λοιπόν δεν γίνονται όλοι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι ή ψυκτικοί;
Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που αντί να πιάσει τα μεγάλα ψάρια, σκοτώνει όλα τα μικρά
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Και να δείτε πόσο στρεβλο είναι :
Πόσα βγάζει ένας υδραυλικός το χρόνο σαν εε;
Έστω 50 ευρώ να χρεώνει την αλλαγή βρύσης. Πόσες αλλαγές θα κάνει το χρόνο;
Όλα αυτά τα επαγγέλματα είναι σε καθίζηση γι αυτό και υπάρχει έλλειψη στην αγορά διότι δεν το ασκούν πολλοί.
Τα λεφτά για αυτές τις ειδικότητες βρίσκονται στις πολυκατοικίες όπου βέβαια εργάζονται ως υπάλληλοι των εργολάβων!
Μετά οι νέοι γιατροί και δικηγόροι θεωρείτε ότι το χρόνο βγάζουν πάνω από 10000;
Ο γιατρός για να κάνει απόσβεση μόνο την επένδυση στο ιατρείο θέλει μια 10ετια.
Το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των υπηρεσιών όσοι δεν το χουν καταλάβει. Θα θελα να δω μετά όταν θα χρεώνει ο ογκολογος 150 ευρώ την εξέταση ποιοι θα πληρώνουν.
Σε Αγγλία κ Γερμανία οι τιμές είναι πιο υψηλές για τους γιατρούς
Lasher
Πολύ δραστήριο μέλος
Ο Lasher αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 1.939 μηνύματα.

18-11-23

11:49
Ένα νομοσχέδιο έκτρωμα που αντί να πιάσει τα μεγάλα ψάρια, σκοτώνει όλα τα μικρά
Αισθάνομαι ότι ζω σε παράλληλο σύμπαν βλέποντας συναδέλφους που έχουν διαχρονικά στηρίξει τη ΝΔ να εξαπολύουν μύδρους κατά Χατζηδάκη, λέγοντας ότι "δεν έχει δουλέψει ποτέ ως δικηγόρος" (τώρα το θυμήθηκαν

Πολύ αργά για δάκρυα.

Lancelot
Περιβόητο μέλος
Ο Lancelot αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 5.377 μηνύματα.

18-11-23

11:52
Και σε αύξηση τιμών.Αισθάνομαι ότι ζω σε παράλληλο σύμπαν βλέποντας συναδέλφους που έχουν διαχρονικά στηρίξει τη ΝΔ να εξαπολύουν μύδρους κατά Χατζηδάκη, λέγοντας ότι "δεν έχει δουλέψει ποτέ ως δικηγόρος" (τώρα το θυμήθηκανκαι λέγοντας ότι "πρέπει να διαγραφεί από το μητρώο του ΔΣΑ (στενοχώρια του μεγάλη!). Οδηγεί, λένε, το ν/σ in the long run σε κλείσιμο πολλών επαγγελματιών.
Πολύ αργά για δάκρυα.![]()
Έχουν αναρωτηθεί πόσα βγάζουν οι ΕΕ;
Νομίζουν ότι είναι θησαυρό φυλάκιο.
Αύξηση τιμών θα οδηγήσει αυτό το ν/σ χωρίς ταυτόχρονη αύξηση μισθών.
Τα σούπερ μάρκετ και η εστίαση έχουν ίδιες τιμές με τη Γερμανία.
Guest 126033
Επισκέπτης

18-11-23

12:36
Φυσικά Αθήνα μόνο από εκεί Φώτη μου ...Στην Αθήνα σχεδόν κανένα taxi δεν έχει POS ώστε να τους πληρώσεις. Αυτό που λέτε εσείς είναι λογικά μέσω εφαρμογής (πχ Free now).
Μια φορά έκανα το λάθος και πήρα ταξί από το αεροδρόμιο και δεν θέλω να περιγραψω την εμπειρία μου και πήγε να μου χρεώσει και 20 ευρώ παραπάνω την διαδρομή απ ότι ήταν κανονικά...
Είπαμε η νοοτροπία κάποιον δεν θα αλλάξει έχουμε όμως πλέον τον τρόπο να μην τους επιλέγουμε...εμείς το κατευθυνουμε ολο αυτό, μέσω των επιλογών μας!
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.

18-11-23

19:04
Για από/προς αεροδρόμιο Αθηνών στο κέντρο Αθηνών είναι στάνταρ τιμή, 40€, ασχέτως που ανοίγουν το ταξίμετρο και γράφει μικρότερη τιμή.Φυσικά Αθήνα μόνο από εκεί Φώτη μου ...
Μια φορά έκανα το λάθος και πήρα ταξί από το αεροδρόμιο και δεν θέλω να περιγραψω την εμπειρία μου και πήγε να μου χρεώσει και 20 ευρώ παραπάνω την διαδρομή απ ότι ήταν κανονικά...
Είπαμε η νοοτροπία κάποιον δεν θα αλλάξει έχουμε όμως πλέον τον τρόπο να μην τους επιλέγουμε...εμείς το κατευθυνουμε ολο αυτό, μέσω των επιλογών μας!

Ταξί: «Κλείδωσαν» οι νέες τιμές -Πού θα φτάσει η ταρίφα, πόσο θα κοστίζουν οι αποσκευές - iefimerida.gr
Νέο ενιαίο τιμολόγιο θεσπίζεται για τα κόμιστρα των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων-ταξί σε όλη την επικράτεια.

Guest 126033
Επισκέπτης

18-11-23

20:01
Συνηθως κελινω μαζι με το αεροπορικο ...μου το βγαζει σαν προσφορα στα 39.90 μαλιστα ...μια φορα ομως επειδη εφτανα πρωι λεω δεν πειραζει θα παω με μετρο ...Για από/προς αεροδρόμιο Αθηνών στο κέντρο Αθηνών είναι στάνταρ τιμή, 40€, ασχέτως που ανοίγουν το ταξίμετρο και γράφει μικρότερη τιμή.
![]()
Ταξί: «Κλείδωσαν» οι νέες τιμές -Πού θα φτάσει η ταρίφα, πόσο θα κοστίζουν οι αποσκευές - iefimerida.gr
Νέο ενιαίο τιμολόγιο θεσπίζεται για τα κόμιστρα των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης αυτοκινήτων-ταξί σε όλη την επικράτεια.www.iefimerida.gr
τελικα κατι ετυχε και χρειαστηκε να παρω ταξι....ε την εφαγα που λενε και ειμαι ανθρωπος που θα τα δωσω και δεν θα πω και τιποτα γιατι δεν μπαινω πλεον στην διαδικασια στην ζωη μου εξω να διαφωνω ,δεν ξερω ο καθενας τι κουβαλαει ,εγω μεσα βγαζω τα σπασμενα

απλα δεν ξαναμπαινω στη αθηνα σε ταξι που δεν ειναι απο την εφαρμογη ...
Skiyo
Διάσημο μέλος
Ο George αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 2.605 μηνύματα.

18-11-23

20:43
Καλά, στις απέργιες των ΜΜΜ οι εφαρμογές των ταξί είναι παντελώς άχρηστες, τις κλείνουν επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλη τη μέρα θα έχουν πελατεία από το δρόμο, επίσης τις άλλες μέρες κάποιες ώρες μπορεί να περιμένεις πάνω από 10 λεπτά να σου βρει ταξί η εφαρμογή και να στο ακυρώνει η εφαρμογή τη ανάζητηση επειδή δεν βρήκε ταξί και στο τέλος να παίρνεις από το δρόμο ταξί.απλα δεν ξαναμπαινω στη αθηνα σε ταξι που δεν ειναι απο την εφαρμογη ...
Αυτά να μην σου τύχουν όταν έρχεσαι στη Αθήνα. Αν έρθεις σε μέρα απεργίας των ΜΜΜ καλύτερα νοίκιασε αμάξι. Γιατί ταξί ούτε από το δρόμο θα βρίσκεις.
Guest 126033
Επισκέπτης

18-11-23

20:50
δεν εχεις αδικο απλα οταν εχουν απεργιες ακυρωνω ολα τα ραντεβου μου ...αλλωστε σε ολα με την ψυχη στο στομα θα παω και εκει που θα με φαει το αγχος τα ακυρωνω ολαΚαλά, στις απέργιες των ΜΜΜ οι εφαρμογές των ταξί είναι παντελώς άχρηστες, τις κλείνουν επειδή γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλη τη μέρα θα έχουν πελατεία από το δρόμο, επίσης τις άλλες μέρες κάποιες ώρες μπορεί να περιμένεις πάνω από 10 λεπτά να σου βρει ταξί η εφαρμογή και να στο ακυρώνει η εφαρμογή τη ανάζητηση επειδή δεν βρήκε ταξί και στο τέλος να παίρνεις από το δρόμο ταξί.
Αυτά να μην σου τύχουν όταν έρχεσαι στη Αθήνα. Αν έρθεις σε μέρα απεργίας των ΜΜΜ καλύτερα νοίκιασε αμάξι. Γιατί ταξί ούτε από το δρόμο θα βρίσκεις.

παντως ουτε μια φορα δεν μου ακυρωσε δεν ξερω ισως επειδη μενω και σε κεντρικες περιοχες ...αφου πλεον κατεβαινω στο δρομο και μετα καλω το πολυ σε 5 λεπτα ερχεται εξου και εχω να πω μονο τα καλυτερα ...
Ασε που ολοι οι οδηγοι ειναι Κυριοι,ευγενεστατοι ...ειδικα αν εχω και βαλιτσα ...τις πρωτες φορες που μου ανοιγαν και την πορτα λεω που ηρθα ??

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 46 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.