Guest 990498
Επισκέπτης

Χωρίζω τους προσκείμενους στο ναζισμό σε 2 κατηγορίες.Ναζισμός: Η γνώμη σας
- ναζιστής ο βλαξ: ο τύπος που κατάφερε να τελειώσει με τη πρωτοβάθμια εκπαίδευση με τα χίλια ζόρια (ή δε τέλειωσε ποτέ) και που μεγάλωσε με πιπίλισμα του πρωτόγονου εγκεφάλου του για Ελληνική τιμή και δόξα, ξακουστή Μακεδονία, 300 του Λεωνίδα, παπάδες και διάκους και άλλα τέτοια. Έτσι λοιπόν μη μπορώντας να πετύχει και πολλά στη ζωή του άνοιξε τους ορίζοντες του στη ιδεολογική ιδέα της παρωπίδας
- ναζιστής ο μορφωμένος: νταξ, εδώ τέλειωσε το λύκειο και έπειτα προχώρησε στις ανώτερες βαθμίδες του εκπαιδευτικού συστήματος είτε ως όργανο της τάξεως, είτε ως φιλόλογος, είτε ως δικηγόρος αλλά κινήθηκε και σε κοντινούς τομείς. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη το γύρισε στο ναζισμό για 2 πιθανούς λόγους: α) ήτο πάντα χαζός και ανάξιος και κατά συνέπεια το τραμπούκισμα από συνανθρώπους του ήταν κάτι αναμενόμενο με αποτέλεσμα όλα αυτά να χαρακτούν μέσα στο κεφάλι του και αργότερα να ξεσπάσουν σε φασιστικά ιδεολογήματα προκειμένου να πάρει πίσω το αίμα του και β) ήταν που ήταν λάσκα η βίδα, διάβασε κάτι βιβλία από εκείνο το καμμένο το βιβλιοπωλείο στα Εξάρχεια, είδε λίγο Πλέυρη, πήγε φαντάρος, την άκουσε μεγάλος και τρανός και το γύρισε στο ναζιλίκι και την ιστορία.
So, για να μείνω στο θέμα.
Η άποψη μου για το ναζισμό είναι η ίδια που έχω για το γηπεδικό φανατισμό, το θρησκευτικό φανατισμό και το μπρόκολο που έχω βάσιμες υποψίες πως είναι κουνουπίδι με παραλλαγή.

Το σιχαίνομαι.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
τρελή φιλόσοφος
Πολύ δραστήριο μέλος

το ανησυχητικό είναι ότι βρίσκονται σε καίριες θέσεις,είτε πολιτικοί (

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bkar1997
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ναζιστές είναι ότι μια κοινωνία δεν χτίζεται σε μια ιεραρχία στηριζόμενη στο χρώμα, αλλά στην αξιοκρατία.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dimitris_SM
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η γνώμη μου για τον ναζισμό είναι η χειρότερη.Είναι μια ιδεολογία μίσους, μια ιδεολογία σοσιαλισμού.
Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι ναζιστές είναι ότι μια κοινωνία δεν χτίζεται σε μια ιεραρχία στηριζόμενη στο χρώμα, αλλά στην αξιοκρατία.
το λες σαν ο σοσιαλισμος να ειναι κατι κακο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Τίτης
Εκκολαπτόμενο μέλος

rootbreaker
Τυχερό μέλος 2014

Η γνώμη μου για τον ναζισμό είναι η χειρότερη.Είναι μια ιδεολογία μίσους, μια ιδεολογία σοσιαλισμού.
Να ξαναρωτησω εγω τι σχεση εχει ο ναζισμος με το σοσιαλισμο;;
Τα βλεπω τα -1 αραδα οποτε....
τι σχεση εχει ο ναζισμος με το σοσιαλισμο;

elepan
Δραστήριο μέλος

Έχω την ίδια γνώμη για τους ναζιστές που έχω, είχα, και θα έχω μέχρι τέλους για την άκρα αριστερά και τους κομμουνιστές.
Λοιπόν, πολύ θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες των μελών για αυτό το πολιτικό σύστημα.
Αν δεν το ξέρετε ήδη, η λέξη ναζισμός προέρχεται από ελληνικοποίηση μίας σύντμησης δύο γερμανικών λέξεων που στα ελληνικά αποδίδονται ως εθνικός σοσιαλισμός ή συντετμημένα εθνικοσοσιαλισμός.

Και επειδή το βίντεο σου είναι όμορφο (νοτ). Έχω και εγώ ένα.
εχμ...το βίντεο αρχίζει με εγκλήματα του ναζισμού.. και συνεχίζει...εεεε

bkar1997
Νεοφερμένο μέλος

Να ξαναρωτησω εγω τι σχεση εχει ο ναζισμος με το σοσιαλισμο;;
Τα βλεπω τα -1 αραδα οποτε....
τι σχεση εχει ο ναζισμος με το σοσιαλισμο;![]()
Αν δεν το ξέρετε ήδη, η λέξη ναζισμός προέρχεται από ελληνικοποίηση μίας σύντμησης δύο γερμανικών λέξεων που στα ελληνικά αποδίδονται ως εθνικός σοσιαλισμός ή συντετμημένα εθνικοσοσιαλισμός.
Παράθεση από τον νηματοθέτη.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Οσον αφορα το ερωτημα του θρεντ....
Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ!Οπως και για ολα τα ναζιδια...
nearos
Επιφανές μέλος

Dias
Επιφανές μέλος

ilias90
Περιβόητο μέλος

Για γέλια και για κλάματα... αυτά τα λένε αριστεροί και αν τους πεις ότι ο Στάλιν και ο Μάο έκαναν περισσότερες σφαγές από τον Χίτλερ, θα κάνουν τον Κινέζο. Έχεις ακούσει ποτέ αριστερό να κάνει λόγο για τους εγκληματίες κομμουνιστές Μάο, Στάλιν, Τσαουσέσκου, Τίτο, Χότζα; Όχι βέβαια, μόνο αν τους αναφέρεις εσύ θα πουν κάτι και μετά θα αλλάξουν την κουβέντα.Ο κόσμος έχει πλέον καταλάβει τη φρίκη του ναζισμού και δεν υπάρχουν σήμερα οπαδοί του. Κανένας άνθρωπος δεν θα ασπαζόταν σήμερα τις "αρχές" του ναζισμού περί "ανώτερης φυλής" και "καθαρότητας φυλής", καθώς όλοι είδαν ξεκάθαρα πού οδηγούν αυτές οι αρρωστημένες αντιλήψεις.
Φυσικά δεν λέω ότι ο Χίτλερ δεν ήταν εγκληματίας, λέω ότι οι αριστεροί έχουν επιλεκτική ηθική. Νοιάζονται μόνο αν το κίνητρο σφαγών ήταν ρατσιστικό ή ο σφαγέας προς (ακρο)δεξιά ιδεολογία. Σε κάθε άλλη περίπτωση είτε αδιαφορούν είτε τον ξεπλένουν.
Dias
Επιφανές μέλος

Μπράβο Κλεομένη μου! Είσαι το τέλειο τρολ! Πολύ εύστοχα σατιρίζεις τα ναζίδια, που για να υποστηρίξουν το Χίτλερ τους, προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση, αναφέροντας το Στάλιν. Ξανά μπράβο!!Για γέλια και για κλάματα... αυτά τα λένε αριστεροί και αν τους πεις ότι ο Στάλιν και ο Μάο έκαναν περισσότερες σφαγές από τον Χίτλερ, θα κάνουν τον Κινέζο. Έχεις ακούσει ποτέ αριστερό να κάνει λόγο για τους εγκληματίες κομμουνιστές Μάο, Στάλιν, Τσαουσέσκου, Τίτο, Χότζα; Όχι βέβαια, μόνο αν τους αναφέρεις εσύ θα πουν κάτι και μετά θα αλλάξουν την κουβέντα.
Φυσικά δεν λέω ότι ο Χίτλερ δεν ήταν εγκληματίας, λέω ότι οι αριστεροί έχουν επιλεκτική ηθική. Νοιάζονται μόνο αν το κίνητρο σφαγών ήταν ρατσιστικό ή ο σφαγέας προς (ακρο)δεξιά ιδεολογία. Σε κάθε άλλη περίπτωση είτε αδιαφορούν είτε τον ξεπλένουν.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ναζιστες νομιζω ή συμπαθουντες τον ναζισμο.Ταλε κουαλε.Δηλαδη μια φορα ξεκαθαρα να πουν..Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ..ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ.ΓΙΑΤΙ;
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΛΕΟΝ.
American Economist
Επιφανές μέλος

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Καποιοι απο πανω σου.Κια για τα δυο.Αν και ο κομουνισμος δεν ειναισαν τον ναζισμο..,να λεμε και καμια αληθεια...εχιε αλλη θεωρια.Απλα ο σταλιν ηταν σφαγεας.Ο κομμουνισμος δνε ειναι ναζισμος.Ποιος θεωρεί εν ετη 2024 τον Ναζισμό και τον Κομμουνισμό σωστές ιδεολογίες;;
American Economist
Επιφανές μέλος

Καποιοι απο πανω σου.Κια για τα δυο.Αν και ο κομουνισμος δεν ειναισαν τον ναζισμο..,να λεμε και καμια αληθεια...εχιε αλλη θεωρια.Απλα ο σταλιν ηταν σφαγεας.Ο κομμουνισμος δνε ειναι ναζισμος.
Και τα δυο συστήματα καταργούν κάθε οικονομική και προσωπική ελευθερία ενώ οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φτώχεια. Συν ότι εκατομμύρια άτομα έχασαν τις ζωές τους τόσο στον Ναζισμο όσο και στον Κομμουνισμό, δεν ήταν μόνο ο Στάλιν καθώς και στην Κίνα πάνω από 30 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Δημοκρατία και πάλι Δημοκρατία, αρκεί να εφαρμόζεται σωστά.
nearos
Επιφανές μέλος

Ο κομμουνισμός τουλάχιστον στην βάση του και σε θεωρητικό επίπεδο είχε ισότητα ανθρώπου απο άνθρωπο, χωρίς τάξεις, χωρίς κράτος, οπου το διεθνές προλεταριάτο θα μπορούσε να ζεί ευτυχισμένο αρμονικά και ελεύθερο με πλήρη έλεγχο των μέσων παραγωγής.Καποιοι απο πανω σου.Κια για τα δυο.Αν και ο κομουνισμος δεν ειναισαν τον ναζισμο..,να λεμε και καμια αληθεια...εχιε αλλη θεωρια.Απλα ο σταλιν ηταν σφαγεας.Ο κομμουνισμος δνε ειναι ναζισμος.
Δυστυχώς εφαρμόστηκε απολυταρχικά απο μανιωδεις πολεμοχαρείς γενοκτόνους ηγέτες...
Δε φταίει τόσο πολύ ο κομμουνισμός ή ο εθνοσοσιαλισμός όσο φταίει η απολυταρχία.Και τα δυο συστήματα καταργούν κάθε οικονομική και προσωπική ελευθερία ενώ οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φτώχεια.
Και το Ισραήλ λέει οτι είναι δημοκρατικό, και η Ρωσία στο σύνταγμά της χαρακτηρίζεται ως ενα δημοκρατικό ομοσπονδιακό κράτος με ρεπουμπλικάνικο πολίτευμα (!), αλλά είναι απολυταρχικά και κυβερνούν με iron fist και καταστέλλουν βίαια κάθε είδος διαλόγου και κατάκρισης του συστήματος.
Κοίτα, επειδή έχω διαβάσει αρκετά πανω στην ιστορία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στον εμφύλιο πόλεμο και στο ανταρτικο στην κατοχή.Δημοκρατία και πάλι Δημοκρατία, αρκεί να εφαρμόζεται σωστά.
Δημοκρατία πρεσβεύει και το ΚΚΕ (κατα βάση, άσχετα πως έχει γίνει τώρα). Μάλιστα, η πρώτη φορά που υπήρξε ψήφος στη γυναίκα ήτανε το 1944 στο ΕΑΜ (οι γυναίκες σε όλη την επικράτεια αφέθηκαν να ψηφίσουν το 1952), ενώ απο το 1920, ο πρόγονος του ΚΚΕ, το σοσιαλεργατικό κόμμα κατέβαινε και φώναζε "Σφυρί Δρεπάνι Ψήφος στο φουστάνι".
Εσύ προφανώς γνωρίζεις περισσότερα για τα οικονομικά. Είχα μια ερώτηση ωστόσο:
Θα μπορούσε να πετύχει μια κοινωνία αγνά κομμουνιστική και φιλελεύθερη; Εφόσον η οικονομία της χώρας παρακμάζει με την κρατική παρέμβαση, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο του κομμουνισμού δεν υπάρχει κράτος να παρεμβεί;
American Economist
Επιφανές μέλος

Ο κομμουνισμός τουλάχιστον στην βάση του και σε θεωρητικό επίπεδο είχε ισότητα ανθρώπου απο άνθρωπο, χωρίς τάξεις, χωρίς κράτος, οπου το διεθνές προλεταριάτο θα μπορούσε να ζεί ευτυχισμένο αρμονικά και ελεύθερο με πλήρη έλεγχο των μέσων παραγωγής.
Δυστυχώς εφαρμόστηκε απολυταρχικά απο μανιωδεις πολεμοχαρείς γενοκτόνους ηγέτες...
Δε φταίει τόσο πολύ ο κομμουνισμός ή ο εθνοσοσιαλισμός όσο φταίει η απολυταρχία.
Και το Ισραήλ λέει οτι είναι δημοκρατικό, και η Ρωσία στο σύνταγμά της χαρακτηρίζεται ως ενα δημοκρατικό ομοσπονδιακό κράτος με ρεπουμπλικάνικο πολίτευμα (!), αλλά είναι απολυταρχικά και κυβερνούν με iron fist και καταστέλλουν βίαια κάθε είδος διαλόγου και κατάκρισης του συστήματος.
Κοίτα, επειδή έχω διαβάσει αρκετά πανω στην ιστορία του ΚΚΕ, ιδιαίτερα στον εμφύλιο πόλεμο και στο ανταρτικο στην κατοχή.
Δημοκρατία πρεσβεύει και το ΚΚΕ (κατα βάση, άσχετα πως έχει γίνει τώρα). Μάλιστα, η πρώτη φορά που υπήρξε ψήφος στη γυναίκα ήτανε το 1944 στο ΕΑΜ (οι γυναίκες σε όλη την επικράτεια αφέθηκαν να ψηφίσουν το 1952), ενώ απο το 1920, ο πρόγονος του ΚΚΕ, το σοσιαλεργατικό κόμμα κατέβαινε και φώναζε "Σφυρί Δρεπάνι Ψήφος στο φουστάνι".
Εσύ προφανώς γνωρίζεις περισσότερα για τα οικονομικά. Είχα μια ερώτηση ωστόσο:
Θα μπορούσε να πετύχει μια κοινωνία αγνά κομμουνιστική και φιλελεύθερη; Εφόσον η οικονομία της χώρας παρακμάζει με την κρατική παρέμβαση, ενώ σε θεωρητικό επίπεδο του κομμουνισμού δεν υπάρχει κράτος να παρεμβεί;
Όχι προσωπικά δεν πιστεύω ότι μια Κομμουνιστικη οικονομία μπορεί να αναπτυχθεί καθώς λείπει το κίνητρο του κέρδους, κέρδος που οδηγεί σε καινοτομία και οικονομική πρόοδο. Κάθε Κομμουνιστικο κράτος είναι καταδικασμενο να εγκλωβιστει στην φτώχεια.
Όσο αφορά τον φιλελεύθερο οικονομικό σύστημα στο οποίο πιστεύω θα σου πω την άποψή μου. Όχι το κράτος πρέπει να υπάρχει και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται ώστε να αποφεύγουμε περιπτώσεις αναρχοκαπιταλισμου που οδηγούν επίσης στην φτώχεια. Επίσης, είμαι 100% υπέρ στην ύπαρξη κεντρικών τραπεζών οι οποίες ελέγχουν την νομισματική κυκλοφορία και τις εμπορικές τράπεζες. Στην κρίση του 1929 όπου δεν υπήρχε κεντρική τράπεζα και κρατική παρέμβαση η οικονομία έκανε πάνω από 20 χρόνια να επανέλθει ενώ η ανθρωπότητα βίωσε ένα παγκόσμιο πόλεμο. Αντίθετα, στην κρίση του 2007-2009 οπου παρενεβησαν οι κεντρικές τράπεζες η κρίση ήταν πολύ πιο σύντομα και ανώδυνη.
Άρα είμαι υπέρ στο Financial Liberalism, καθώς μόνο έτσι πάει μια οικονομία μπροστά. Όμως, δεν είμαι υπέρ του αναρχοκαπιταλισμου που υποστηρίζουν οι Neoliberals οι οποίοι μεταξύ άλλων θέλουν την κατάργηση των κεντρικών τραπεζών.
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.Ο κομμουνισμός τουλάχιστον στην βάση του και σε θεωρητικό επίπεδο είχε ισότητα ανθρώπου απο άνθρωπο, χωρίς τάξεις, χωρίς κράτος, οπου το διεθνές προλεταριάτο θα μπορούσε να ζεί ευτυχισμένο αρμονικά και ελεύθερο με πλήρη έλεγχο των μέσων παραγωγής.
Για αυτο και σε καμια περιπτωση δεν εξυσωνω Ναζισμο και κομμουνισμο ουτε για πλακα.Απλα αυτα τα λενε οι ναζιστες.Να εχουν κατι αλλο να πουν να αποπροσανατολισουν.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 44 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.