Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Το να αγαπάς χωρίς να αγαπιέσαι (ίσως) μπορεί να είναι θυσία. Αν το αξίζει ένας άνθρωπος γιατί να μην το επιλέξω;
γιατί περιμένει κάποιος άλλος να σε αγαπήσει και σπαταλιέσαι. Μόνο όποιος μας αγαπάει αξίζει, οι άλλοι είναι βαμπίρ.
Noisette
Περιβόητο μέλος

γιατί περιμένει κάποιος άλλος να σε αγαπήσει και σπαταλιέσαι. Μόνο όποιος μας αγαπάει αξίζει, οι άλλοι είναι βαμπίρ.
Μπορείς όμως να επιλέξεις να μην αγαπάς κάποιον;

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Μπορείς όμως να επιλέξεις να μην αγαπάς κάποιον;![]()
Ναι, αν διαπιστώσεις ότι δεν σε αγαπάει και ότι παίζει θέατρο απλά για να επωφεληθεί κάποια πράγματα- το έχω ζήσει - τότε παύω να αγαπάω αυτόματα. Κλικ, γυρνάω διακόπτη.
Noisette
Περιβόητο μέλος

Ναι, αν διαπιστώσεις ότι δεν σε αγαπάει και ότι παίζει θέατρο απλά για να επωφεληθεί κάποια πράγματα- το έχω ζήσει - τότε παύω να αγαπάω αυτόματα. Κλικ, γυρνάω διακόπτη.
Αν δεν παίζει θέατρο; Πως σταματάς να αγαπάς κάποιον;

Γρρρρ, νευριάζω όταν το βλέπω αυτό.Ναι, αν διαπιστώσεις ότι δεν σε αγαπάει και ότι παίζει θέατρο απλά για να επωφεληθεί κάποια πράγματα- το έχω ζήσει - τότε παύω να αγαπάω αυτόματα. Κλικ, γυρνάω διακόπτη.
Πείτε βρε παιδιά πως σκατά γυρνάμε το διακόπτη.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

Αν δεν παίζει θέατρο; Πως σταματάς να αγαπάς κάποιον;
Αν παίζει θέατρο λέμε. Αν δεν παίζει ποιός ο λόγος να πάψεις να αγαπάς ; Αν σε εξαπατά ή παίζει θέατρο ναι, πολύ εύκολο είναι να αντέξεις τη μοναξιά για ένα διάστημα. Καλύτερα μοναξιά και αξιοπρέπεια παρά θυματοποίηση.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

H καρδια ,με συγχωρεις που παρεμβαινω ,δεν ειναι διακοπτης ....Απλα δεν αγαπουσες και δεν σ'αγαπουσε προφανως ...Ναι, αν διαπιστώσεις ότι δεν σε αγαπάει και ότι παίζει θέατρο απλά για να επωφεληθεί κάποια πράγματα- το έχω ζήσει - τότε παύω να αγαπάω αυτόματα. Κλικ, γυρνάω διακόπτη.
Noisette
Περιβόητο μέλος

H καρδια ,με συγχωρεις που παρεμβαινω ,δεν ειναι διακοπτης ....Απλα δεν αγαπουσες και δεν σ'αγαπουσε προφανως ...
Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει να ελέγχουν τα συναισθήματα τους σε βάθος χρόνου και να το καταφέρνουν στο τέλος.

DreamRider
Νεοφερμένο μέλος

Αυτό δεν μπορείς να το γνωρίζεις. Πολλοί άνθρωποι έχουν μάθει να ελέγχουν τα συναισθήματα τους σε βάθος χρόνου και να το καταφέρνουν στο τέλος.
![]()
H αγαπη δεν ειναι ενα απλο συναισθημα... Η αγαπη για εμενα τουλαχιστον ειναι πηγη πολλων συναισθηματων. Ειναι κατι ανωτερο απο ενα απλο συναισθημα και συμφωνω στο οτι η καρδια και τα αισθηματα δεν κλεινουν με διακοπτη. Αν τον αλλον τον αγαπας πραγματικα εξακολουθεις να τον αγαπας ακομα κι αν σε στεναχωρει η αδιαφορει για εσενα
Chr96
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ετσι ξερεις πως εισαι σημαντικος για καποιον, πως η ζωη σου εχει νοημα..
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

H καρδια ,με συγχωρεις που παρεμβαινω ,δεν ειναι διακοπτης ....Απλα δεν αγαπουσες και δεν σ'αγαπουσε προφανως ...
Η καρδιά άμα έχει εκπαιδευθεί και ξέρει να διαβάζει τους άλλους παύει να αντιδρά ανώριμα και γίνεται καρδιά με νοημοσύνη. Με τις αγαθότερες προθέσεις να ξεκινήσεις και με τα καλύτερα συναισθήματα αγάπης, αυτά αλλάζουν κλικ - διακόπτης αν είσαι αξιοπρεπής και έξυπνος τόσο ώστε αστραπιαία να αναλύσεις στο μυαλό σου 1) επ τι γίνεται εδώ ; αυτή με κοροιδεύει 2) υπάρχουν κι αλλού ψυχές που το εννοούν ότι θέλουν να τις αγαπήσεις και δεν πρέπει να σπαταλάς ούτε μια μέρα χρόνο και 3) το πρώτο καθήκον είναι η ευτυχία γιατί η ζωή είναι μικρή, άλλα 10 - 20 το πολύ χρόνια ενεργός.
DreamRider
Νεοφερμένο μέλος

Η καρδιά άμα έχει εκπαιδευθεί και ξέρει να διαβάζει τους άλλους παύει να αντιδρά ανώριμα και γίνεται καρδιά με νοημοσύνη
Σιγουρα εχεις μεγαλυτερη εμπειρια καθοτι εχουμε μια διαφορα ηλικιας και το σεβομαι αυτο αλλα πιστευω πως τη συγκεκριμενη φραση δεν θα την υποστηριξω ποτε στη ζωη μου. Πες με αφελη η χαζορομαντικο αλλα δεν πιστευω πως θα καταφερω ποτε να βαλω μυαλο στην καρδια μου. Ισως και να μην θελω. Προτιμω να αγαπαω συμφωνα με αυτα που μου λεει η καρδια μου οχι το μυαλο μου
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Λυπαμαι αλλα δεν μπορω να συμφωνησω μαζι σου....αλλωστε δεν ξεκινας ποτε με αγαπη...ξεκινας με ερωτα ...ειναι κατι διαφορετικο...ηαγαπη ερχεται συν τω χρονω και ειναι ενα οικοδομημα που χτιζεται σιγα σιγα με πολλες συνισταμενες ...βασιζεται στον ερωτα , στην χημεια μεταξυ δυο ανθρωπων,στην μεταξυ τους εμπιστοσυνη ,στην πνευματικοτητα που αναπτυσσεται στη σχεση τους ,στην ερωτικη τους ζωη,σε χιλια δυο πραγματα που διατρεχουν μια σχεση..Η καρδιά άμα έχει εκπαιδευθεί και ξέρει να διαβάζει τους άλλους παύει να αντιδρά ανώριμα και γίνεται καρδιά με νοημοσύνη. Με τις αγαθότερες προθέσεις να ξεκινήσεις και με τα καλύτερα συναισθήματα αγάπης, αυτά αλλάζουν κλικ - διακόπτης αν είσαι αξιοπρεπής και έξυπνος τόσο ώστε αστραπιαία να αναλύσεις στο μυαλό σου 1) επ τι γίνεται εδώ ; αυτή με κοροιδεύει 2) υπάρχουν κι αλλού ψυχές που το εννοούν ότι θέλουν να τις αγαπήσεις και δεν πρέπει να σπαταλάς ούτε μια μέρα χρόνο και 3) το πρώτο καθήκον είναι η ευτυχία γιατί η ζωή είναι μικρή, άλλα 10 - 20 το πολύ χρόνια ενεργός.
prinCess.
Επιφανές μέλος

DrStrangelove
Περιβόητο μέλος

DreamRider
Νεοφερμένο μέλος

Ο διακόπτης του μηχανήματος της εντατικής μονάδας πρέπει να κλείνει αξιοπρεπώς. Αγάπες μονομερείς είναι σαν επισκεπτήριο σε φυτό που είναι στην εντατική. Μόνο ο επισκέπτης την νοιώθει, το φυτό δεν νοιώθει τίποτα. Βγάλτου την πρίζα να απαλλαγείς από την ψευδαίσθηση ότι εκτιμά τα λουλούδια και τα σκολοκατάκια που του πηγαίνεις όσο κι αν τον αγαπάς φυτό θα παραμείνει.
"Κυνικος ειναι αυτος που οταν οι αλλοι μυριζουν τα λουλουδια αυτος ψαχνει να βρει τον ταφο"
Μια φραση πιστευω που ταιριαζει απολυτα με το σχολιο σου. Ειναι φυσικα δικαιωμα σου να εισαι τοσο αυστηρος με τα συναισθηματα σου και προφανως ειναι κατι το αυθορμητο που εχει δημιουργηθει απο καποια ασχημη εμπειρια που ειχες αλλα δεν νομιζω να πεισεις κανεναν να βγαλει την πριζα του μηχανηματος που κραταει ζωντανο εναν ανθρωπο που αγαπας και πιθανον να ειχες περασει πολλα μαζι του. Ακομα κι αν σε πληγωσε η ακομα και αν αδιαφορουσε για εσενα καποιες φορες.
rosa azul
Πολύ δραστήριο μέλος

Και παλι δεν θα συφωνησω μαζι σου ....Θεωρω γενικα ατυχες το παραδειγμα σου ....αλλα ακομη και αν το δεχομουν επειδη εχω εμπειρια ανθρωπων ''φυτων '' σε εντατικη κατ 'αρχην δεν μπορει κανεις '' στην απεξω'' να ξερει τι νοιωθουν πραγματικα στην επαφη με ανθρωπους που πραγματικα τους αγαπουν...υπαρχουν περιπτωσεις που αντιδρουν ....που νοιωθουν....επισης υπαρχουν περιπτωσεις που επανερχονται....αρα δεν κλεινεις τον διακοπτη...Εχω προσωπικη περιπτωση ,που με ενα χαδι μου ...με ενα φιλι μου ...υπηρξε αντιδραση.....Ο διακόπτης του μηχανήματος της εντατικής μονάδας πρέπει να κλείνει αξιοπρεπώς. Αγάπες μονομερείς είναι σαν επισκεπτήριο σε φυτό που είναι στην εντατική. Μόνο ο επισκέπτης την νοιώθει, το φυτό δεν νοιώθει τίποτα. Βγάλτου την πρίζα να απαλλαγείς από την ψευδαίσθηση ότι εκτιμά τα λουλούδια και τα σκολοκατάκια που του πηγαίνεις όσο κι αν τον αγαπάς φυτό θα παραμείνει.
Σε οτι αφορα τα λουλουδια κλπ. ο καθε ανθρωπος κανει τετοιου ειδους χειρονομιες για διαφορους λογους .Εγω προσωπικα το εχω κανει γιατι το αισθανομαι και γιατι ευχαριστει εμενα και οχι γιανα εκφρασω αισθηματα αγαπης .Εχω εξηγησει σε αλλο ποστ το γιατι το κανω....Αν σε καποιες περιπτωσεις ο αποδεκτης ετυχε να ειναι φυτο ,ηταν οχι γιατι δεν ετρεφε αισθηματα αγαπης (δεν ειχε τεθει τετοιο θεμα ) αλλα γιατι επροκειτο για ενα ανθρωπινο φυτο γενικα : ανθρωπος χωρις αισθηματα ευγενειας (politesse),αξεστος αγροικος ...αυτο ομως ειναι η εξαιρεση και οχι ο κανονας ....
IL PENSIERO
Δραστήριο μέλος

Mα και αυτό προκαλεί πόνο, στον άλλον βέβαια.
Αχ κορίτσια μου, τώρα είδα τις απαντήσεις σας. Αφού λοιπόν ο συντάκτης του θέματος λέει μόνο το ένα σκέλος, προτιμώ αυτό που θα με πληγώσει λιγότερο. Γιατί αν αγαπάω και δεν αγαπιέμαι τότε θα στεναχωρηθώ τόσο πολύ που δεν θα ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Οπότε καλύτερα....
Μην το λες, ας πούμε εγώ την απόρριψη δεν την ξεπερνώ εύκολα, ενώ κάποιος άλλος που ενδεχομένως να απορρίψω να το ξεπεράσει ευκολότερα.Ε τι μας νοιάζει, ο άλλος πονάει![]()
Αν έχεις αντοχές στον πόνο, αν δεν έχεις;;; Και ναι πράγματι είναι εγωιστικό. Ευτυχώς γιατί αγαπάω και αγαπιέμαι και έτσι το έλυσα αυτό το δίλλημα.Κακία ρε συ.
Βασικά είναι εγωιστικό αυτό.
Προσωπικά πολλές φορές προτιμάω να στεναχωρηθώ/πονέσω εγώ παρά να στεναχωρήσω κάποιον.
Επίσης κλαίς, χτυπιέσαι, στεναχωριέσαι, περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο, ξεροσταλιάζεις, άστο καλύτερα......Ναι, μα όταν αγαπάς νιώθεις, αισθάνεσαι, ζεις! Όταν απλά σ' αγαπούν δεν νιώθεις τίποτα, μόνο λαμβάνεις, δέχεσαι και περιμένεις!
Δεν ξέρω στα σίγουρα ποιο είναι σημαντικότερο (γι' αυτό και άνοιξα αυτό το θέμα) μα νομίζω πως τελικά θα επέλεγα το πρώτο...![]()

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.