φιλε μου το κρατος το συμφερει να εχει ηρεμια αλλα οταν βλεπει οτι οι πολιτες αντιδρουν σε διαφορες πολιτικες και ξεσηκωνονται τοτε η ηρεμια εχει παει βολτα και το κρατος ενδιαφερεται να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη.αυτο το ανει με την προβοκατσια και ειναι πολυ γνωστη μεθοδς απο πολυ παλια.δε λεω κατι καινουριο επομενως.το λες και μονος σου "το κράτος το συμφέρει να υπάρχει ηρεμία.
να μην διαμαρτύρεται κανένας για τίποτα".αρα οταν βλεπει αντιδρασεις τι θα κανει?η μηπως εχεις την ψευδαισθηση οτι το κρατος θελει το καλο μας?
η προβοκατσια επιτυγχανεται με πολλους τροπους αλλα δεν ειναι ωρα τωρα να επεκταθουμε.εχω δει μπατσους να κατεβαινουν απο την κλουβα και να φοραν κουκουλα.εχω ακολουθησει εναν τετοιο στην πατησιων οπου τον ειδα να σπαει μαγαζι με κινητα και να κανει πλιατσικο μετα.εχω δει τους μπατσους να χιμανε στο πληθος χωρις αφορμη,με δακρυγονα και με γκλομπ και να χτυπανε τυφλα.εχω δει μπατσους σε φοιτητικα παρτυ μεσα στο πανεπιστημιο ντυμενους με πολιτικα να το παιζουν φοιτητες.θα μου πεις τωρα πως τους καταλαβες? μερικες φατσες ομως δε ξεχνιουνται φιλε...εν ολιγοις εχω δει τα οργανα της "ταξης" να γινονται οι δημιουργοι της αταξιας,για να παει η καμερα να δειξει το ξυλο και οχι το συνθημα στο πανο.
σαφως και το κρατος ειναι κατι προσωποποιημενο και εχει δικια του βουληση.ποιοι ειναι το κρατος δηλαδη?ποιοι ελεγχουν τα τεραστια εσοδα των δημοσιων επιχειρησεων δινοντας ψιχουλα πισω στο λαο που παραγει τον πλουτο?ποιοι εκμεταλευονται τα εσοδα απο τη φορολογια που εχει επιβληθει.μηπως τα εκμεταλευεσαι εσυ και γω? δε νομιζω...κοιτα ποιοι παιρνουν τα μεγαλα εργα,ειναι 5 ονοματα.κοιτα ποιοι ενημερωνουν τον λαο,τα ιδια 5 ονοματα.κοιτα ποιοι κανουν ολυμπιαδες,τα ιδια 5 ονοματα.κοιτα ποιοι προμηθευουν τον στρατο,τα ιδια 5 ονοματα.
κοκαλης,λαμπρακης,μπομπολας,αγγελοπουλος,κυριακου. αυτοι ειναι το κρατος αδερφε! εσυ και γω ειμαστε η μεγαλη δεξαμενη απ οπου αυτοι οι 5 επιλεγουν ποιον θα ψηφισουμε για να τους ξεπλενει καλυτερα αυτα που μας κλεβουν.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.