_Morticia_
Επιφανές μέλος
Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.221 μηνύματα.

01-08-11

15:22
Υλικά
Για το μείγμα:
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. πορτοκαλάδα (περίπου 7 μικρά πορτοκάλια)
1 κ.γ.σόδα
1 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.νερό
2 1/2 φλ.ζάχαρη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί μέτριου μεγέθους και το αφήνουμε να "κάτσει" για 3 ώρες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο χαράσσουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
Καταναλώνεται και άμεσα αλλά καλύτερα να του αφήσετε λίγο χρόνο για να τραβήξει το σιρόπι.
Καλή νηστεία σε όλους
.
Υ.Γ.:Όσοι δε νηστεύετε συνοδεύστε το με παγωτό. Είναι πολύ νόστιμο
.
Για το μείγμα:
1 1/2 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 1/2 φλ. ζάχαρη
1 1/2 φλ. πορτοκαλάδα (περίπου 7 μικρά πορτοκάλια)
1 κ.γ.σόδα
1 κ.γ. baking powder
Για το σιρόπι:
1 1/2 φλ.νερό
2 1/2 φλ.ζάχαρη
2 κ.γ. χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί ώσπου το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε το μείγμα σε ταψί μέτριου μεγέθους και το αφήνουμε να "κάτσει" για 3 ώρες.
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λίγο κονιάκ.
Όταν βγάλουμε το ταψί από το φούρνο χαράσσουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
Καταναλώνεται και άμεσα αλλά καλύτερα να του αφήσετε λίγο χρόνο για να τραβήξει το σιρόπι.
Καλή νηστεία σε όλους

Υ.Γ.:Όσοι δε νηστεύετε συνοδεύστε το με παγωτό. Είναι πολύ νόστιμο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος
Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Επαγγέλλεται Φοιτητής/τρια και μας γράφει από Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1.971 μηνύματα.

01-08-11

15:45
Δεν έχω φάει ποτέ σάμαλι, ίσως το δοκιμάσω αν και η μάνα μου με κυνηγάει από την κουζίνα της 
Θυμίζει καθόλου χαλβά σε γεύση;

Θυμίζει καθόλου χαλβά σε γεύση;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.221 μηνύματα.

01-08-11

15:58
Αν σου αρέσουν τα σιροπιαστά να το δοκιμάσεις.
Είναι και εύκολο στην εκτέλεση.
Χαλβά όχι, δε θα το έλεγα. Έχει την υφή του ραβανί αν αυτό σε βοηθάει κάπως να το φανταστείς..
Είναι και εύκολο στην εκτέλεση.
Χαλβά όχι, δε θα το έλεγα. Έχει την υφή του ραβανί αν αυτό σε βοηθάει κάπως να το φανταστείς..
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DrStrangelove
Περιβόητο μέλος
Ο DrStrangelove αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Επαγγέλλεται Μοντέλο. Έχει γράψει 5.310 μηνύματα.

01-08-11

20:09
Καλή νηστεία σε όλους.
Υ.Γ.:Όσοι δε νηστεύετε συνοδεύστε το με παγωτό. Είναι πολύ νόστιμο.
Τί είναι καλέ για να νηστέψουμε ; Μεγάλη εβδομάδα ;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
_Morticia_
Επιφανές μέλος
Η _Morticia_ αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 11.221 μηνύματα.

01-08-11

23:18
Είναι η νηστεία του Δεκαπενταύγουστου
.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...