Neraida
Επιφανές μέλος
Η Bitch... αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 13.073 μηνύματα.

24-04-09

13:12
Νιόκι αλά ρομέν

Υλικά για 8 άτομα
Υλικά βάσης για μείγμα νιόκι
Υλικά βάσης για μείγμα νιόκι
- Γάλα 1 lt
- Βούτυρο 80 gr
- Σιμιγδάλι 150 gr
- Κρόκοι 3
- Γραβιέρα τριμμένη 50
- Γραβιέρα τριμμένη 100 gr
- Βούτυρο
- Αλάτι ψιλό, πιπέρι καγιέν, φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- Παρασκευάστε το μείγμα για τα νιόκι
- Σ ένα βαθύ σκεύος ενώστε το γάλα, το βούτυρο (το οποίο θα το έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια).
- Καρυκεύστε το με αλάτι, πιπέρι καγιέν και μοσχοκάρυδο.
- Βάλτε το να πάρει βράση και εν συνεχεία αφήστε το να σιγοβράσει για 6 - 8 λεπτά χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
- Απομακρύνετέ το από τη φωτιά.
- Σ ένα άλλο μικρότερο σκεύος ενώνετε και χτυπάτε μ ένα πιρούνι τα 2 ολόκληρα αβγά και τους 3 κρόκους.
- Προσθέστε τα χτυπημένα αβγά ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε το μείγμα ζωηρά.
- Ξαναβάζετε στη φωτιά το μείγμα για 1 - 2 λεπτά.
- Τέλος, όταν το αποσύρετε από τη φωτιά του προσθέτετε 50 gr γραβιέρας και ελέγχετε το αλατοπίπερο.
- Αφήστε το μείγμα για τα νιόκι να κρυώσει.
- Αδειάστε το μείγμα σ' ένα ταψάκι το οποίο έχετε λαδώσει.
- Επιδιώξτε πάχος 2 cm και στρώστε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Σκεπάστε με ένα χαρτί αντικολλητικό που το έχετε λαδώσει.
- Βάλτε το στο ψυγείο για να το κρυώσετε γρήγορα.
- Ξεφορμάρετε το κρύο μείγμα των νιόκι σ' ένα χαρτί αντικολλητικό βουτυρωμένο ή λαδωμένο.
- Κόβετε τα νιόκι μ ένα κουπ πατ (φόρμα) διαμέτρου 5 - 6 cm.
- Μαζεύετε τα περισσεύματα και τα χρησιμοποιείτε πάλι.
- Μ ένα πινέλο βουτυρώνετε τον πάτο του ταψιού.
- Τοποθετείτε τα νιόκι ακουμπώντας το ένα πάνω στο άλλο.
- Πασπαλίζετε με 100 gr τριμμένης γραβιέρας.
- Περιχύστε τα προσεκτικά με λιωμένο βούτυρο.
- Σκουπίστε τα τοιχώματα του ταψιού.
- Γκρατινάρετε τα νιόκι σε ζεστό φούρνο της 220οC.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ηρώ
Διακεκριμένο μέλος
Η Μαρούλι αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών και επαγγέλλεται Αρχιτέκτονας. Έχει γράψει 6.569 μηνύματα.

24-04-09

13:18
Ιιιιιι συνταγή για σπιτικά gnocchi!!
To χεις δοκιμάσει Neraida?
Έχω ακούσει ότι έχουν σα βάση την πατάτα.. και δε βλέπω πατάτα

To χεις δοκιμάσει Neraida?
Έχω ακούσει ότι έχουν σα βάση την πατάτα.. και δε βλέπω πατάτα
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...