Καταρχήν είτε αποποινικοποιηθουν είτε όχι, κυκλοφορούν ανάμεσα μας και μάλιστα σε τεράστιες ποσότητες.
Κατάδεύτερον δεν δέχομαι τους όρους "σκληρα" ή "μαλακά", αλλά δέχομαι τους όρους "φυσικά" ή "χημικά".
Σε όλα ύπάρχει εθισμός είτε αυτός είναι οργανικός, είτε αυτός είναι ψυχολογικός.
Όσον αφορά τα "φυσικά" ναρκωτικά (κάνναβη, όπιο[παπαρούνα], μανιτάρια,φύλλα κόκας κλπκλπ), θα μου επίτρέψετε να είμαι διαλακτική όσον αφορα την αποποινικοποιησή τους....γιατί η γιαγιά μου εφτιάχνε τσάι με βότανα και ένα από τα βότανα που χρησιμοποιούσε ήταν και τα φύλλα της κάνναβης, έφτιαχνε πίττα με χόρτα και ένα από τα χόρτα που χρησιμοποιούσε ήταν τα φύλλα της κάνναβης. Ο προπάππους μου χρησιμοποιούσε τα μανιτάρια(παριασθησιογόνα) για να τα δώσει σε τραυματισμένους ανθρώπους σαν ηεμιστικό ή ακόμα και σαν υπνωτικό. Το όπιο το έδιναν σε μικρά παιδιά για να ηρεμήσουνε ή και να κοιμηθούνε, όταν αυτά ήταν άρρωστα ή για να πάνε οι γυναίκες στα χωράφια να δουλέψουνε.
Και για να μην παρεξηγηθώ, μιλάω για χρήση και όχι για κατάχρηση όπως κάνουνε οι σημερινοί νεολαίοι!
Επίσης, σε καμμία περίπτωση δεν θεωρώ πως η χρήση κάνναβης είναι ένα σκαλοπάτι για κάτι πιο σκληρό. Το σκαλοπάτι είμαστε εμείς οι ίδιοι και όχι αυτά.
Είμαι κάθετα αρνητική σε οποιαδήποτε ουσία είναι χημική ή έχει επεξεργαστεί με οποιονδήποτε χημικό τρόπο.
Γενικά είναι ένα θέμα το οποίο με απασχολεί όσες φορές και αν έχω προσπαθήσει να βρώ μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γιατί πάντα έχω την εξής απορία, αν γίνει αποποινικοποίηση των "μαλακών" (όπως θέλουν να λένε) ναρκωτικών, πως θα ελέγχουν την κατάσταση; Πως θα μπορέσουν να ελέγξουν όλα αυτό το κύμμα; Τί μέτρα θα πάρουν γιανα προστατέψουν μικρά παιδιά; ζητώντας απλά ταυτότητα; Για να γίνει κάτι τέτοιο χρείαζεται πολύ καλή μελέτη και σχεδιασμός, γιατί η διαχωριστική γραμμή που χωρίζει την χρήση από την κατάχρηση είναι εξαιρετικά ευθραυστη και λεπτή.
Για τον λόγο αυτό θα ψηφίσω δεν ξέρω/ δεν απαντώ
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.