2.3.Το τσιγάρο δε θα μέ οδηγήσει ούτε στην κοκαΐνη, ούτε στην ηρωίνη, ούτε στα χαπάκια. Κανένας από αυτούς τους χρήστες δεν ξεκίνησε απευθείας από ηρωίνη, π.χ. Το βασικότερο επιχείρημά μου, πλην της υγείας, είναι ότι το χασίσι σέ αδρανοποιεί, και σέ αδρανοποιεί και κοινωνικά/πολιτικά. Αυτός πιστεύω πως είναι ο ρόλος του στο σύστημα και γι' αυτό προωθείται και τόσο. Είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, έτσι είναι.
ΥΓ. Έχω γνωρίσει ΤΟΣΑ βλαμμένα μέχρι τώρα, τα οποία κυρίως είναι μαλακοπίτουρες πλουσιόπαιδα (ή και όχι), που αναμασούν την καραμέλα ότι το χασίσι τούς κάνει να σκέφτονται περισσότερο κι άλλη ηχηρά παρόμοια. Δε μέ ενδιαφέρει. Το θεωρώ καθαρά θέμα ανωριμότητας του ατόμου, κι επίσης, επειδή το έχω δει και αυτό, το θεωρώ μεγάλη ξεφτίλα να παλεύουν οι γονείς σου με τα χίλια ζόρια να σέ συντηρήσουν, κι εσύ να τούς βρίζεις επειδή δεν έχουν να σού δώσουν λεφτά, τα οποία εσύ πχ θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις αγοράζοντας χασίσι. Αν αυτό δεν είναι εθισμός, τότε τί είναι; Συνέλθετε λίγο, θα ξαναπώ, 18χρονα βλαμμένα, μάθατε και το χασίσι. Βρείτε άλλες διεξόδους, ή μάλλον βρείτε δημιουργικές διεξόδους στα προβλήματά σας.