Ενθαρρυντικά νέα για βρέφος με μηνιγγίτιδα στο Ρίο. Η οικογένεια κατέθεσε μήνυση. Διαβάστε τις εξελίξεις.
www.enikos.gr
Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για «εγκληματική καθυστέρηση 7 ωρών»
Η γιαγιά του βρέφους, πάντως, έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου καταγγέλλοντας «εγκληματική καθυστέρηση».
Όπως αναφέρει η γιαγιά του βρέφους στο enikos.gr, το μωράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου στις 15:30 το Σάββατο «και η εφημερεύουσα παιδίατρος, on call, αρνήθηκε επί 7 ώρες να προσέλθει για εξέταση, κάνοντας τηλεφωνικές διαγνώσεις για “απλή ίωση”. Η αεροδιακομιδή έγινε 01:30 τα ξημερώματα της Κυριακής».
https://www.enikos.gr/politics/fame...anei-kai-i-dikaiosyni-kai-i-koinonia/2539272/
Επιπλέον, καταγγέλλει ότι «όταν καλέσαμε την Αστυνομία και ενημερώθηκε η Εισαγγελέας, η εν λόγω γιατρός τη διαβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν είναι επείγον, εμποδίζοντας τη διακομιδή».
Σύμφωνα με την ίδια, «η κινητοποίηση ξεκίνησε στις 22:30, μόνο επειδή η οικογένεια πίεσε τον Διοικητή και προσήλθαν ιδιώτες εξωτερικοί παιδίατροι, καθώς η εφημερεύουσα παρέμενε άφαντη, εμφανίζοντας αργότερα αναρρωτική άδεια».
Η γιαγιά του μωρού σημειώνει ότι «
το παιδί ζει από θαύμα στη ΜΕΘ του Ρίου με Μηνιγγιτιδοκοκκική Σηψαιμία και Βακτηριακή Μηνιγγίτιδα που έχει επεκταθεί στον
εγκέφαλο, ακριβώς λόγω αυτής της πολύωρης καθυστέρησης».
Η γιαγιά του βρέφους στο enikos.gr: «Η κόρη μου έχει καταρρεύσει»
Περιγράφοντας στο
enikos.gr τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου, η γιαγιά του βρέφους ανέφερε ότι «
το παιδί χειροτέρευε και η παιδίατρος δεν είχε έρθει ακόμα. Ανησυχούσα πάρα πολύ». Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γιαγιά, «
του έδωσαν αντιβίωση, αλλά ήταν λάθος γιατί έκανε διάγνωση η γιατρός από το τηλέφωνο».
«
Θέλαμε να κάνουμε αεροδιακομιδή το παιδί, αλλά κανείς δεν ήθελε να έρθει να πάρει την ευθύνη», εξήγησε η γιαγιά του μωρού και πρόσθεσε: «
Η κόρη μου ήταν σε έξαλλη κατάσταση κι εγώ κρατούσα συνέχεια το παιδί στην αγκαλιά μου».
«
Το παιδί ήταν μια χαρά. Γιατί το έκαναν έτσι; Τι τους κάναμε;» λέει με πόνο ψυχής η γιαγιά και αναφερόμενη στην 24χρονη κόρη της και μητέρα του παιδιού, αναφέρει ότι:
«έχει καταρρεύσει».
Η μητέρα του βρέφους: «Είναι θαύμα που ζει»
Η μητέρα του βρέφους προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους για τα όσα συνέβησαν στο νοσοκομείο Ζακύνθου.
«
Μας είπε ότι η παιδίατρος είναι εφημερία on call, ότι δεν είναι κάτι σοβαρό και ότι το ελέγχει μέσω τηλεφώνου. Το παιδί όσο πέρναγε η ώρα έβγαζε πάρα πολλά σπυράκια, κάναμε καταγγελία περίπου στις 6 η ώρα στην Αστυνομία. Ήρθε η Αστυνομία εκεί. Κάναμε καταγγελία ότι δεν υπάρχει παιδίατρος στο νοσοκομείο και είναι αμέλεια. Αναζητούσαμε ακόμα την παιδίατρο να έρθει, είπε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό, θα έρθει το επόμενο πρωινό», τόνισε η μητέρα.