Λοιπόν έχουμε και λέμε :
μια φορά που είχα χαθεί , ένας αλβανός μου είχε πει πώς να πάω εκεί που θέλω
την πρώτη φορά που είχα κάτσει σε ίντερνετ καφέ , ένας αλβανός που καθότανε δίπλα μου είχε μάθει να χρησιμοποιώ p2p προγράμματα
στο εξοχικό μου , έχουμε χρησιμοποιήσει για ράντισμα/ξεχορτάριασμα στον κήπο πολλούς εργάτες που όλοι παίρνανε πολλά λέφτα για κακή εργασία.Ολοι - εκτός από έναν αλβανό που ήτανε ο μόνος που ζήτησε τελικά όσα λεφτά είχε πει από την αρχή και μου έμαθε να χρησιμοποιώ και το κουρευτικό μηχάνημα...
Από την άλλη :
έλληνες με έχουνε ληστέψει
έλληνες μου έχουνε χωθεί για τσαμπουκά στον δρόμο χωρίς λόγο
με έλληνες γενικά έχει κινδυνέψει η σωματική μου ακεραιότητα - για την ψυχική ούτε λόγος...
Συμπέρασμα : δεν υπάρχει.Το τι μας έτυχε είναι κάτι πολύ ασήμαντο για να εξάγουμε συμπεράσματα.
Οι αλβανοί εισήλθαν στην χώρα (τότε που ήρθανε μαζικά εννοώ) ελάχιστες μέρες αφότου ανοίξανε οι φυλακές τους(Φανταστείτε να κρίνανε οι ρουμάνοι τους έλληνες από τον Πάσσαρη.Άδικο ε

Ότι ακολούθησε ναι δεν ήτανε ωραίο.Αλλα τους ξαναψηφίσαμε ε;(αυτούς που ανοίξανε τα σύνορα τότε)
Τίποτε δεν είναι τυχαίο και ουδέν καλό αμιγές κακού.Ολυμπιακούς θέλαμε;Ποιος τα έχτισε όλα;ο μεσοαστός δημόσιος υπάλληλος/στέλεχος ;ΟΧΙ
ΟΙ μετανάστες είναι απαραίτητοι για το καλό ενός τόπου.Το ίδιο και τα όρια αριθμητικά και ποιοτικά στην αποδοχή τους.Αυτοί που δεν θέσανε τα όρια είναι αυτοί που ψηφίσαμε γιατί όσο και εάν παραπονιόμαστε σε ένα φόρουμ όταν ψηφίζουμε δεν το πολυκουράζουμε αλίμονο
Να παίρνει το μεροκάματο ο αλβανός ζωγράφος μεγάλων επιφανειών(μπογιατζής ντε) από τον πατέρα μας ; όχι , κακό.Να πάρει το παιδί μας δουλειές στο εξωτερικό να κάνει μεταπτυχιακά για να γλιτώσει από την ελλαδίτσα;μα φυσικά , τι καλύτερο
Ο υπογράφων (όπως και πολλοί από εσάς φαντάζομαι) έχει γυρίσει πολλές γειτονιές στην τσιμεντούπολη : από τα εξάρχεια στο κεφαλάρι και από τον άγιο παντελεήμονα στο κολωνάκι.Ξέρω πως νιώθει κάποιος όταν σε ένα λεωφορείο που πάει κέντρο είναι 90% ξένοι και σε κοιτάζουν σαν τουρίστα.Ξέρω ότι στα πατήσια πολλά σχολεία έχουνε 75% ξένους μαθητές.Δεν μου αρέσει όχι όμως γιατί ξύπνησα στραβά σλλά για συγκεκριμένο λόγο : γιατί δεν αντέχουμε πια άλλους μετανάστες αριθμητικά.Ναι είναι αλήθεια , δεν είμαστε HΠΑ.Αλλά , αν κάτσουν κάτω οι υπεύθυνοι δούνε την κατάσταση , κάνουνε πρόγραμμα όλα καλά και όλα ωραία.Αντέχουμε 1,5 εκατομμύριο;ε σε αυτό πρέπει να φερθούμε σαν κύριοι.Τελεία και παύλα.Και όσοι θέλουνε
χρυσά αυγά για να το καταλάβουνε , να τα φάνε ευχαρίστως . Αλλά εμείς είμαστε τόσο ανοργάνωτοι που πάντα βρίσκουμε τα πάντα σε ένα πρόβλημα εκτός από την λύση
*φίλε dark kronos σχετικά με το ποστ σου στην πρώτη σελίδα.Η εφηβεία είναι μαι δύσκολη ηλικία.Οποιαδήποτε παραπάνω μεταβλητή(π.χ. να σαι μετανάστης) πέραν των συνηθισμένων της ηλικίας την εκτροχιάζει άσχημα.Γι αυτό , να έχεις υπομονή με τους συμμαθητές σου.Και εγώ είχα με τους έλληνες δικούς μου....